Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה אני טס עם אבא שלי לגטבורג (גוטנברג), שבדיה, בין התאריכים 13.08 עד 31.08 (17 ימים נטו).

אנחנו נלון באיזור שקט מחוץ לגטבורג, כ-20 דקות מהעיר, בבית קיץ של חבר קרוב.

נלון שם כל החופשה ונקבל ממנו ג'יפ לטייל (לא שטח) במהלך כל הטיול אז אפשר לנסוע למרחקים.

הבנתי גם שהשקיעה שם מתחילה באיזור 9-10 בערב אז הימים ארוכים מאוד וזה פגז.

אם זה חשוב, זו החופשה השנייה שלי בחו"ל והראשונה של אבא שלי.

אני כרגע בשלבים ראשוניים של תכנון הטיול, ולפי שאתכנן אותו לעומק,

אשמח לשמוע ממי שטייל באיזור הנ"ל בשבדיה ויכול להמליץ היכן לבקר, לטייל, טיפים וכו'.

בנוסף לכך, אשמח לשמוע ממי שרכש סים כאן בארץ לגלישה ושיחות בחו"ל.

ראיתי שיש לגולן טלקום חבילה ב-99 ש"ח אבל הסים עולה עוד 50 ש"ח אז זה פחות משתלם.

אני כיום נמצא ב-012מובייל בחבילה של 9.90 כי יש לי סים מעבודה שהוא הראשי (אני עם מכשיר סיני בעל 2 סימים).

אם למישהו ידוע על חבילת גלישה ושיחות לחו"ל אשמח לשמוע. שיחות פחות קריטי, יש וייבר אבל יהיה נחמד אם כן יהיו שיחות לארץ.

תודה רבה :-)

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

גוטנבורג עצמה היא לא עיר גדולה במיוחד, אפשר למצות אותה תוך כמה ימים של טיול ושופינג במרכז.

בתחום המוטורי מוזיאון וולוו נמצא בסביבה. לא זוכר מחירי כניסה, אבל אפשר לבקר בו.

בסביבה שלה יש כמה אזורים שמאוד שווה להגיע אליהם - חלקם נחשבים לחלק מהעיר עצמה, וחלקם מחוצה לה.

ליד העיר עצמה יש קבוצה של כמה איים, שמבחינה אדמיניסטרטיבית אני חושב שנחשבים לחלק מהעיר עצמה. מדובר באיים קטנים יחסית, שאפשר להגיע אליהם במעבורות שיוצאות מגוטנבורג היבשית, ובתוך האיים עצמם אפשר להסתובב רק ברגל או אופניים (הם מכריזים שאין שם מכוניות בכלל, בפועל יש כמה רכבי שירות פה ושם).

ממש מחוץ לעיר יש רצועת חוף בשם Bohuslan, שגם היא מחוברת עם כמה איים קטנים, רק ששם מה שמחבר לאיים זה כבישים ולכן אפשר לנהוג לשם. בעייני מדובר באחד האזורים הכי יפים שיצא לי לבקר בהם אי פעם. הנופים שם מרהיבים, הכל שקט ופסטורלי, והכפרים הקטנים שם מתחברים לנוף הצפוני בצורה שהיא לא פחות ממדהימה בעייני :)

גם בכפרים באיים האלו אפשר למצוא כמה מסעדות די נחמדות ואפילו זולות יחסית למחירים של הערים הגדולות.

סטוקהולם וקופנהגן שתיהן שוות ביקור של לפחות כמה ימים. הן לא במרחק נסיעה סביר, בעייני, ליום אחד (כ-3.5 -4 שעות לכל כיוון). בשתיהן יש גם מה לעשות בסביבה הקרובה לעיר, כך שאולי שווה לכם לשקול כמה ימים פה או פה.

במרחק קצת יותר קצר לכיוונה של דנמרק נמצאות לונד, הלסינבורג וגם מאלמו, שיצא לה שם רע בשנים האחרונות.

מבין שלושתן הייתי רק בלונד, שזו גם עיר סטודנטיאלית עם מרכז מדיאבלי חביב. מהלסינבורג אפשר להפליג לעיר המקבילה בנדמרק, ולבקר בטירה המפורסמת שלה.

אולי יש גם אזורים קרובים בנורווגיה, אבל לשם לא יצא לי להגיע עדיין.

כמובן יש גם לא מעט שמורות טבע לאורך כל הדרך.

כשאתם נוהגים שם, שימו לב שהכבישים בין הישובים השונים מרושתים בהמון מצלמות מהירות. הם לא מחפשים כנראה לסחוט דוחות בכח ולכן יש שילוט לפני המצלמות. מה שכן - ויזואלית המצלמות נראות שונות מאלו בישראל, וזה עלול קצת לבלבל, לכן חשוב לשים לב לשילוט.

לא ניסיתי לחנות ביותר מדי מקומות בתור גוטנבורג, אבל הטענה היא שיש שם מצוקת חניה, בטח באזורים הקרובים לנמל שממנו מפליגים לאיים. אולי שווה לכם לקנות כרטיסיה שם (מוכרים בקיוסקים שונים), ולהשתמש בתחבורה ציבורית בעיר עצמה, שמתפקדת לא רע בכלל.

הימים אומנם ארוכים, אבל השוודים לא אוהבים לעבוד הרבה שעות ביום, ורוב החנויות, לפחות בערים היותר קטנות, נסגרות מאוד מוקדם (ברמה של 4-5 אחר הצהריים).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אחרי מה שכתב יבגני אין לי הרבה מה להוסיף...הייתי בגטבורג כמה ימים, זאת עיר שאתה ממצה אותה ביומיים וקצת בערך.

בתי קפה וברים קטנים ונחמדים, ואם אני זוכר נכון גם קניון חביב מאד.

עשיתי הפלגה קטנה באיים מסביב (יש ארכיפלג שם), לא מרשים במיוחד זה לא חופים לבנים אלא איזור סלעי וחום.

חניה יקרה מאד במרכז העיר.

כמו יבגני אני ממליץ לך לעלות צפונה ולנסות להרחיק כדי לנצל את הזמן.

פורסם (נערך)

לא הייתי בשבדיה, אבל הייתי לאחרונה בדנמרק, אם אתם מרחיקים עד הלסינבורג אפשר לחצות להלסינור הדנית, וכן, אם יש לכם עניין בקופנהגן - היא מצריכה יומיים-שלושה מלאים. כתבתי משהו בשרשור שרץ במקביל וכן יש שרשור שלי מלפני כשבועיים.

עוד שתי הערות:

1. בשנה שעבכה בחנתי חופשה בשבדיה, ויתרתי כאשר גיליתי עד כמה היא יקרה.

2. אם נמשיך בקו של ביקור בדנמרק - המעבר הנוח ביותר הוא בין מלמו לקופנהגן, במעבר אורסונד שחלקו גשר וחלקו מנהרה תת ימית, ושהוא כביש עם אגרה של כמה מאות ש"ח למעבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכם על התשובות :-D

כמה שאלות וסליחה שאני מערבב בין התשובות, פשוט יותר נוח.

1. חניה - האם יש מקום מחוץ לעיר גטבורג שאפשר לחנות בו ולקחת תחבורה ציבורית לתוך העיר? אם יש צפיפות ועלות חניה גבוהה במיוחד אז אין טעם להיכנס עם הרכב לשם.

2. האיים - ראיתי אותם בגוגל מפות. בהחלט אבדוק אותם. תודה רבה! מה זה מסעדות זולות? אפשר דוגמה לאוכל מסוים ומחיר?

3. סטוקהולם וקופנהגן - דרך גוגל מפות אני מקבל מסלולים של 4-5 שעות דרך כבישי אגרה.

יש למישהו מושג מה העלויות שם? האם זה פר נסיעה, מרחק (בדומה לכביש 6 עם המחלפים) או חישוב אחר?

האם יש מקום לנסוע בהן כמו שצריך או שגם שם, צריך לחנות איפשהו ואז לנסוע בתחבורה ציבורית? הבנתי שהיא יקרה.

מזג האוויר שם הוא כמו בגטבורג או שהם שונים לחלוטין בגלל המרחקים?

4. דלק - ידוע מה העלויות דלק שם? לפי מה שבדקתי זה 6.43 ש"ח לליטר בערך.

הג'יפ שאקבל בספק רב אם יהיה חסכוני... אז אני לא יודע אם נסיעות ארוכות לערים רחוקות מאוד ישתלם מבחינת עלויות.

5. מסעדות - האם בכל המסעדות שם יש חזיר, פירות ים וכו', או לחילופין חלב ובשר ביחד?

אני פשוט לא אוכל דברים לא כשרים ולא חלב ובשר ביחד. רוצה לדעת אם יש חשש מזה.

6. אוכל - אני אישית מתכנן להביא אוכל מהבית. לא יודע לכמה זמן הוא יספיק, לא רוצה להתבסס רק עליו.

אשמח לדעת איזה אוכל כדאי להביא מהבית. רוב האוכל האמיתי יהיה "שף הדרך". במיוחד לדרכים.

תודה!

פורסם

לא יודע לגבי כבישי אגרה בשבדיה. בדנמרק יש שני גשרי אגרה: האחד בין האיים Sjaelland ו-Fyn (מחיר המעבר כ-130 ש"ח לכיוון) ובים קופנהגן ומאלמו (מחיר המעבר כ-200 ש"ח לכיוון)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

לא להכל יש לי תשובות, אבל ננסה :)

2 ו-5 קצת מתנגשים - המסעדות שאכלתי בהן שם מגישות בעיקר מאכלי ים, ולרוב יש ערבוב לא כשר כלשהו. יש מגוון מסעדות איטלקיות או אחרות, שבהן אתה יכול למצוא גם אוכל רק חלבי, אבל ככלל הרוב יציעו לך ערבוב כלשהו של דברים לא כשרים.

מצד שני אתה יכול לקנות אוכל, לפחות חלבי, בכל רשת של סופרמרקטים שיש שם.

קופנהגן וסטוקהולם - לדעתי כביש האגרה היחיד שתתקל בו הוא המעבר המחבר בין שתי המדינות, שספריאל הזכיר. לא זכורים לי כבישי אגרה מעבר לזה לא שם ולא שם. בשתי הערים מאוד פקוק במרכז. בקופנהגן בכלל מאוד קשה לנהוג, בגלל שהעיר מרושתת בנתיבי אופניים וזה דורש עוד ריכוז שאנחנו לא רגילים לו.

התחבורה הציבורית לא זולה, אבל בשתי הערים אפשר לקנות כרטיסיות שמוזילות את הנסיעות משמעותית. בשתיהן יש רכבת תחתית \ קלה שמחברת בין אזורים שונים בעיר וזה מאוד מקצר תהליכים כשרוצים לטייל שם. אתה יכול לבדוק מחירים מדויקים באתרי התיירות של שתי הערים (נותנים שם פירוט די מדויק לכל הסוגים והעלויות)

מזג אוויר יכול להיות די קר בשתיהן. אני הייתי באזור יולי גם שם וגם שם, ובשני המקרים חלק מהזמן הייתי עם חולצה קצרה וחלק עם מעיל, כובע וצעיף.

פורסם (נערך)

כניסה ברכב לערים גדולות שאינך מכיר - Big No No. חייב לומר שלא היה לי כל קושי לנהוג בAarhus ו-Odense שהן הערים השניה והשלישית בגודלן בדנמרק. ד"א - ניווט השתמשתי בוויז.

רוכבי האופניים הדנים מהוים בעיה הרבה יותר קטנה מהישראלים פשוט כיון שהם ממושמעים. מבחינתם רמזור אדום הוא רמזור אדום! תן להם זכות קדימה כאשר אתה פונה ימינה וכמעט לא תתקל בקונפליקטים, שכן שבילי האופניים מתוכננים היטב והרוכבים נוהגים רק בכיוון הנכון (לא תתקל ברוכבים נגד כיוון התנועה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
אוכל - אני אישית מתכנן להביא אוכל מהבית. לא יודע לכמה זמן הוא יספיק, לא רוצה להתבסס רק עליו.

אשמח לדעת איזה אוכל כדאי להביא מהבית. רוב האוכל האמיתי יהיה "שף הדרך". במיוחד לדרכים.

חוץ מ"שף הדרך" יש גם את "מבושלת", שאותם עדיין לא ניסיתי. מאחר ואתה תהיה בדירה, יכול להיות שיש להם יתרון עם המנות לחימום במיקרו.

בכל מקרה, בפעם הראשונה שניסיתי אוכל כזה התלהבתי, ולקחתי איתי 12(!) קופסאות. בפעם הבאה לקחתי רק 4, ואילתרתי ארוחות ממה שאפשר. שוב, אתה בדירה, לא יודע לגבי הכשרות שם, אבל עדיין.

תכין לך שניצלים* מטובלים וקפואים (לא צריך צידנית, רק לעטוף עם קרחום עד להגעה), קח מחבת קלה ופשוטה, ויש לך אחלה בסיס לארוחה בכל מקום. שמן צימחי ניתן לקנות בכל מקום.

אפשר לקחת קרקרים, לחמית, פריכיות אורז, טונה (איך לא?), נקניקים, פסטרמות, צנצנת גפילטע-פיש לשבת :). שם אתה יכול לקנות לחמים על בסיס מים (או עם שומן צמחי בלבד), מוצרי חלב, ביצים, ירקות ופירות.

*לגבי השניצלים, ליום הראשון אני מטגן לפי מספר הנפשות, ומכין ג'בטות עם מיונז/חרדל וחמוצים. זה סוגר לנו את היום הראשון. אפשר גם לקחת כמה בודדים מטוגנים, ליום השני.

מצאתי בית חב"ד בגטנבורג, תראה אם הם קרובים אליכם ואם אתה יכול להיעזר בהם לארוחות שבת. אל תשכח לתרום להם משהו במוצ"ש עבור השירות, כדי לאפשר להם להמשיך עם הפעילות הנהדרת שלהם. יש להם שם גם חנות עם מוצרים כשרים.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

לגבי האוכל, באמת נראה לי שנסתדר ככה, חלק מאוכל מהבית וחלק באמת מהסופרים, לחם, גבינה, יוגורט.. דברים כאלה אין בעיה.

אני גם אביא לא מעט גרנולה שזה ממלא היטב. טונה/סלט טונה זה רעיון מצוין גם כן.

אני צריך לקנות איזה צידנית מתקפלת לשמירת הקירור ואז אפשר לשים בה את הקורחום (לא שמעתי על זה לפני כן).

לגבי סטוקהולם, ראיתי במסלול של גוגל מפות שזה רק 600 מטרים כביש אגרה, על איזה גשר.

אולי זו הכניסה, בגלל זה?

אשמח לדעת איפה נמצא האיזור העיקרי ששם אפשר לטייל ולבקר במרחק הליכה כי זו עיר די ענקית.

ככה אוכל לחפש דירות ב-AIRBNB באיזור הנכון עם חניה חינם לרכב שלא נסתבך.

במהלך הנסיעה לסטוקהולם שווה לעצור איפשהו? לכמה שעות או אפילו זמן קצר מזה.

תודה :-D

פורסם

היי,

האזור הכי מתויר ומעניין בסטוקהלום זו העיר העתיקה - gamla stan, אבל לשם לא חושב שאפשר יותר מדי להכנס עם רכב.

קצת צפונה יש את normlam ו-ostermalm, שזה אזורי קניות, שווקים וסתם אזורים שנחמד להסתובב בהם.

זה די ליד תחנת הרכבת המרכזית של סטוקהולם, כך שאולי כדאי לכם גם לבדוק מחירים של רכבות ולא רק נסיעה עם רכב לשם.

לא ממש בדרך, אבל אם אתם מגיעים לסטוקהולם עם רכב, הייתי ממליץ לבקר ב-sigtuna ו-Uppsala - שני כפרים \ עיירות נחמדים, שאפשר להעביר בהם יום בכיף.

פורסם

לפי התקציב שלי יש דירות באיזור שמתחת ל-SODERMALM.

יש דירות כמה דקות ממרחק תחנת רכבת וכו' ויש חניה חינם לרכב. זה יכול להתאים.

באיזור הצפוני שציינת הדירות ממש יקרות, בערך פי 2 במחיר.

ראיתי את הטיול חד יומי הזה:

http://www.lametayel.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8+%D7%97%D7%93+%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%99+%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%95%D7%A7%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9D

וגם 3 ימים:

http://www.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A8+%D7%A9%D7%98%D7%95%D7%A7%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9D++3+%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%AA+%D7%A9%D7%91%D7%93%D7%99%D7%94

מהראשון הגעתי לסיור הזה:

http://www.city-sightseeing.com/tours/sweden/stockholm.htm?set-currency=USD

בעצם קונים כרטיס התקף ל-3 ימים ובתקופה הנוכחית יש אוטובוס כל 20 דקות.

זה אומר שהוא עובר בכל המסלולים הפופולאריים בעיר, ואני יכול לרדת בכל תחנה, להיות בה כמה שאני רוצה,

לחכות לאוטובוס הבא, לעלות עליו וככה להמשיך לכל התחנות?

פורסם

היי,

לגבי האוטובוס אני לא יודע לייעץ לך, כי אני לא מכיר כל כך.

אני חושב שהמסלול שמתואר ב-"למטייל" לשלושה ימים הוא די נחמד ורגוע. סטוקהולם היא לא עיר ענקית ואפשר יחסיצ להספיק לחרוש אותה בשלושה ימים.

על סקאנסן אולי הייתי מוותר, כי זה קצת יותר מוכוון לילדים.

מצד שני, באזור של סודרמאלם יש מעין גבעה שאפשר לטפס עליה ולצלם את כל העיר מלמעלה, שלא מתייחסים אליה במדריך. אנ ילא זוכר את השם המדויק של המקום, אבל בטח אפשר למצוא במדריכי טיולים אחרים. כן הייתי גם מטייל קצת יותר באוסטרמאלם ובכלל מרכז סטוקהולם.

לגבי הלינה - סודרמאלם זה גם יכול להיות בסדר. יש שם גם תחנות רכבת תחתית, אז לא אמורה להיות בעיה. זה אזור שהוא קצת פחות יוקרתי מהצד הצפוני, אבל מאמין שזה לא כ"כ משנה לכלום.

פורסם

תשקיע 60 ש"ח וקנה את זה. לא מכיר את המדריך לשודיה, אבל נתוך נסיון עם מדריכים אחרים מאותו בית הם מצויינים, וההשקעה מינימלית, והמדריך הספציפי מעודכן לחלוטין. או שתחפש מדריר אחר באותה חנות. יש גם תרגומים לעברית שעולים פי 3 ובד"כ פחות מעודכנים.

פורסם

ספריאל - בהמלצתך הזמנתי את הספר אתמול בלילה. מצאתי אתרים אחרים בארץ שמכרו את אותו הסרט (באנגלית כן?) במחיר פי 3.

ברשותכם יש לי עוד מספר שאלות:

1. תחבורה ציבורית (אוטובוס/רכבת/מטרו) - רכישת הכרטיסים לאוטובוס הם באוטובוס עצמו כמו בארץ או במקומות ספציפיים כמו ברומא?

לגבי רכבת אני מאמין שהרכישה היא בתחנות רכבת במכונות אוטומטיות.

2. קופנהגן - אין בעיה לעבור גבול מדינה? מה עושים, חותמים בדרכון וזהו?

ולגבי כסף, הבנתי שזה שטרות אחרות. כדאי להגיע מהארץ כבר עם שטרות רק לשם במידה ואחליט לנסוע לשם?

3. חיבור חשמל - החיבור חשמל שם הוא אותו דבר בדיוק או שצריך מתאם?

תודה :-D

• תוכן חדש...