Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה לגבי הטיסה, אולי מישהו מכם יידע מהניסיון שלו.

אני טס עם לופטהנזה אם זה משנה.

ראיתי את העמוד הזה על המזוודות במטוס

http://www.lufthansa.com/us/en/Carry-on-baggage

אני כמובן באקונומי.

האם זה אומר שאני יכול לקחת איתי למטוס מזוודה קטנה (זו שנכנסת למעלה) או תיק גב שנכנס מתחת למושב?

או שאני יכול גם וגם? גם מזוודה קטנה למעלה וגם תיק גב שנכנס מתחת למושב..?

ושאלה נוספת בעניין, אם יש לי מזוודה קטנה מלאה במבה, אפשר לעלות אותה למטוס או בגלל שזה מזון אסור?

עריכה:

קניתי את הספר של דנמרק (שיהיה גם לעתיד), נשלח ב-30 ליולי, הגיע הבוקר! תענוג! :-D

עריכה אחרונה על ידי d30DK
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מותר לך לקחת טרולי (מזוודה קטנה) וגם תיק גב קטן (או תיק ללפטופ, לצורך העניין) שנכנס מתחת למושב.

במבה מעולם לא הייתה לי בעיה להטיס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז אפשר גם וגם? מעולה. פשוט אדיר.

החבר משבדיה רוצה שנביא לו במבה לנכד. מת על במבה.

ולא יודע אם יהיה מקום.. אבל אם אפשר טרולי + תיק גב מתחת למושב לאדם, זה פותר לנו הכל.

אז אם אפשר לעלות עם במבה למטוס במזוודה אז פגז. גם ככה אין לזה משקל...

תודה רבה :-D

פורסם

נראה לי שאתה מגזים עם המטען, במיוחד כאשר להבנתי יהיה לך מקום לעשות מכונת כביסה באמצע הביקור.

מכל מקום - אתם שניים, שכל אחד יקח טרולי או תיק גב. אישית אני ממליץ על תיק גב כיון שהוא ישמש אותך גם בטיול עצמו - תשים בו את האוכל, בקבוק המים, ספר ה--Lonely Planet הרלוונטי ושאר הפיצ'יפקעס שתרצה שיהיו צמודים אליך. אצלי, למשל, זה כולל גם טאבלט, מטעני לסלולר וערכת עזרה ראשונה קטנה (כמה פלסטרים וכדורים נגד שלשלו ובחילה).

לגבי גם וגם - לא מקובל. המקובל הוא תיק אחד גדול (גב או טרולי) ותיק נוסף עם מצלמה, מחשב או משהו דומה. אישית אני חוגר גם פאוץ' מתניים עם הארנק, הטלפון והדרכונים, יושב עלי גם במהלך הטיסה, אין בעיה לחגור את חגורת בטיחות מתחתיו. אחרי ביקורת הדרכונים בחו"ל הדרכונים מצטרפים למזומן ולכרטיס האשראי בפאוץ' מתחת לחולצה.

כיוון שאתה טס בטיסת קונקשן אני ממליץ לך מאד לסחוב כמה שפחות משקל - המעבר בין שערים ולפעמים בין טרמינלים בקישור הוא לפעמים לחוץ בזמן, צריך לעמוד בתור של הביטחון (האירופים לא מכירים בבטחון של ת"א מבחינת התקנים שלהם), והמרחקים יכולים להיות גדולים, לפעמים 20-40 דקות הליכה במקום שאינוו מוכר לך. לכן עדיף לקחת עליך כמה שפחות. מצד שני - ממליץ מאד שיהיו לך כמה סנדביצ'ים לדרך, הלו"ז של הדיילות לא בהכרח מתאים ללו"ז של הקיבה שלך. אני לוקח גם מים מינרליים, וכיון שבאירופה אסור להעלותם למטוס אני מבעביר בביטחון בקבוק ריק וממלא אותו בקולר בטרמינל (וכיון שבהרב קולרים הברז נמוך אני לוקח גם כוס חד פעמית כדי למזוג את המים לבקבוק).

עוד דבר קטן - רשום את עצמך ואת אביך למועדון miles and more. אולי כיום אתה טס מעט, אבל מי יודע מה צופן העתיד, ולפעמים עצם החזקת הכרטיס (אפילו הזמני שתדפיס במדפסת הביתית עד שיגיע הקבוע) יוכל לסייע במשהו - לי, למשל, הכרטיס של AF/KLM הצדיק את עצמו כאשר עצם החזקתו, אפילו לפני המייל הראשון, נתן לי זכות למטען בחינם בטיסה שבה כל מזוודה עולה כמה עשרות אירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!

האמת שיש לנו שעה המתנה בין הטיסות. זה מעט?

מבחינת בגדים ניקח בגדים לשבוע, הרוב יהיה קצר...מכנסיים ארוכות, קצת ללילה..לא משהו רציני.

המזוודה הגדולה (מהסט של ה-3) לדעתי תספיק בלי בעיה.

פשוט חשבנו לשים בה במבה אם אי אפשר לעלות למטוס...כי הבנתי שאי אפשר לעלות למטוס אוכל...

או שזה בסוף מדובר רק בנוזלים?

כי עכשיו כתבת שאתה מכין סנדוויצ'ים ועולה איתם למטוס... אז אולי חבר שלי טעה בזה :?

אז אתה אומר תכלס או טרולי או תיק גב.

תיק גב בשבילי זה יהיה בטוח. בכל מקרה אפשר להכניס לטרולי תיק גב ריק...כי נצטרך כזה לטיול.

פורסם

מבחינת בגדים - צריך לתייעץ עם תחזיתמזג האויר ועם המארחים שמכירים את מזג האויר.

אין שום בעיה להעלות מזון למטוס. בישראל אין בעיה עם נוזלים (אולי בגלל זה האירופים לא מכירים בביטחון שלנו), באירופה אסור להכניס נוזלים. ו"נוזלים" כוללים גם ממרחים (בברלין נאלצנו להשליך צנצנת נוטלה שלקחנו עבור הילדים, למרות שבלי בושה דחפנו לתוכה כפית ונתנו לאחד הילדים לטעום מול עיניה הבוחנות של הבודקת), משחות שיניים וכד'. נוזלים מהדיוטי פרי יעלו רק בתוך השקית הייעודית ובתנאי שהיא חתומה.

מבחינת טרולי vs תיק גב - זה עניין אישי. תביא בחשבון שטרולי חייב לעלות לתא המטען העילי, אין לו מקום מתחת למושב. תיק גב יותר גמיש ולכן אפשר לדחוף אותו לפני הרגליים (יוצא מגלל זה הוא מעבר החירום שבו בהמראה ובנחיתה חייבים לפנות את המעבר מכל מכשול אפשרי). גם יותר נוח לפתוח את המדורים הנפרדים של תיק הגב בזמן הטיסה מאשר את הטרולי שמהווה יחידה אחת נוקשה.

לגבי הקונקשן - עשיתי פעם אחת קונקשן "חם" בפרנקפורט - משהו כמו שעה ורבע. באותו מקרה היה מדובר במעבר בין טרמינלים ובביקורת ביטחון בשעות השיא של הבוקר (קונקשנים מטיסות שהגיעו מאסיה והמזה"ת לטיסות לאמריקה), ובקושי הגעתי לטיסה בזמן. יתכן שקונקשן בתוך אותו טרמינל יהיה יותר פשוט, צריך לבדוק באיזה טרמינל אתם נוחתים ומאיזה טרמינל ממריאים. במינכן וברלין לא עשיתי קונקשנים אז איני יכול לשפוט את לוח הזמנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת מזג אוויר, נעים ביום, 24-26 מעלות אצלם ובלילה 14-16.

אה וואלה? אז סתם הוא חשב שאסור.

טוב, למדתי משהו חדש.

העיקר לא נוזלים.

לי יהיה תיק גב. אבל אם צריך במבות, אז אין בעיה להעמיס את המזוודה כמה שיותר.

גם ככה היא לא שוקלת כלום עם במבה. אז ללכת איתה לא יהיה קשה.

אנחנו נוחתנים בפרנקפורט ב20:00. ב-21:10 אנחנו עולים לטיסת קונקשן.

גם הירידה וגם העליה בטרמינל 1. ככה רשום בהזמנה שקיבלתי במייל. גם בחזור זה אותו דבר, רק המתנה של שעה ו-50 דקות.

אז זה יחסית קל? בלי לרוץ הרבה או רכבת פנימית?

מתנצל על הבורות :oops:

אגב, החבר בשבדיה שדרג אותנו ברכב שניסע לטייל עם רכב אחר שיש לו ויהיה פנוי,

גולף GTI, מודל 2010 לדעתי, 5 דלתות, 6 הילוכים, 200 כ"ס. ידנית כמובן.

אולי היא תשדרג קצת את הטיול :-D

תודה רבה!

פורסם (נערך)

קצת OT, אבל כנראה שהבמבה היא תופעה עולמית. לפני כמה שנים ראיתי אשה בתלבושת שרמזה על מוצא ערבי יושבת ב-BART בדרך ל-SFO ומאכילה ילד בבמבה של אוסם.

עד כמה שאני זוכר הרכת ב-FRA היא בין הטרמינלים. ממליץ לך להכנס לאתר של השדה וללמוד קצת על הגיאוגרפיה והתהליכים בשדה. יוכל להקל עליך את ההתמצאות, למרות שנמלי תעופה בדרך כלל משולטים היטב, ויש גם דוכני מידע או דוכנים המיועדים לשירות נוסעים במעבר. דבר שעלול לעכב אותך הוא העובדה שמדובר בכניסה ויציאה מהשנגן, כלומר את ביקורת הדרכונים יהיה עליך לעבור בפרנקפורט, ואין לי מושג מה התורים שם. מכל מקום - קונקשן של שעה הוא צפוף למדי, סביר שהמזוודות שלך יסומנו בתג צבעוני כדי שיקבלו עדיפות בטיפול בשדה ויעברו למטוס יחד אתך.

מליץ לך מאד לבצא צ'ק אין לטיסה מהבית יממה לפני הטיסה כדי שתוכל לבחור מקומות ישיבה (אם טרם בחרת), ולנסות לבדוק באתר נמה"ת ממאיזה שער אתה אמור להמריא, למרות שאתה חייב לאת זאת מיד אחרי הנחיתה כיון שלעתים שערים מוחלפים ברגע האחרון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מזג האוויר יכול גם להתחרבש ולרדת ל-15 מעלות ביום לקראת סוף אוגוסט, לידיעתך.

בנוסף, כמו שכבר אמרתי ממליץ מאוד לעשות חלק מהטיול בנורבגיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, עם כל הכבוד לנורווגיה (ויש הרבה כבוד ורצון להגיע לשם) הבחור נוסע לחו"ל לראשונה בחייו, וכבר מתכנן טיול לא קצר ולא לגמרי פשוט. אפילו הפתיחה - טיסה עם קונקשן כאשר הוא מעולם לא עבר בנמל תעופה - יכול לגרום לחץ.

לא כדאי למתוח את התוכנית יותר מדי, עדיף לו להתרכז בתא שטח יותר קטן ולהתעמק בו.

פורסם

sperial - תודה רבה על כל הפירוט. אתן מבט בשדה התעופה. לא יודע למה לא חשבתי על הדברים האלה. המוח מבולבל...:?

רוני - כן, החבר משבדיה אמר לנו שלפעמים יש שינויים חריגים ומזג אוויר שם לא קבוע כמו פה "כל השבוע שרב".

יהיו בגדים חמים ללילה, זה יהיה גם ליום במידת הצורך. לי אישית תמיד חם אז בטוח אסתדר. אבא שלי יקח יותר ביגוד חם.

ותיקון קטן - זה לא הטיול הראשון שלי. הטיול הראשון היה באוקטובר האחרון לאיטליה, 5 ימים (פירנצה, פיזה ורומא) עם חבר מעבודה.

זה כן הטיול והטיסה הראשונה של אבא שלי שמעולם לא היה אפילו באילת או ים המלח... אז מבחינתו זה יהיה הלם,

אבל גם תכלס מבחינתי. 5 ימים בחו"ל זה די קצר.

לא תכננתי משהו רציני בגטבורג כי יהיו ימים שנהיה עם החבר, נעזור לו בכמה דברים, נסתובב איתו באיזורים שהוא מכיר.

ואם יהיו ימים 'מתים' אז נתכנן איזה טיול לאיזורים אחרים. לא נלך לעוד מדינות פרט לשטוקהולם וקופנהגן, לפחות לא בטיול הזה.

תכלס החבר די התבאס שלא נהיה כל הזמן אצלו, אבל כמו שאמרתם, 17 ימים נטו בגטבורג, בסוף לא ארצה לחזור לשם יותר.

אני כן בונה על זה שאחזור שוב פעם לשם ואז אוכל להכיר עוד מקומות חדשים :-D

אני אישית לא אוהב 'זמן מת', רוצה לטייל כמה שיותר אבל אני עם אבא שלי, אנחנו יכולים להיות בקופנהגן

והוא עדיין יהיה בהלם משטוקהולם....:lol: (בטח גם אני).. אז צריך להתחשב בו שהוא גם יהנה ויהיה לנו זמן ביחד.

לגבי הטיסה -אני עדיין חדש בזה. הטיסה הראשונה היתה לאיטליה, עם אל על, טיסה ישירה אז אין כל כך מה להסתבך וגם החבר עזר כי הוא טס הרבה פעמים.

כשיש קונקשן בזמן קצר זה די מלחיץ. אולי בפעמים הבאות אחפש קונקשן של מינימום שעתיים.

פורסם (נערך)

תראה, זה פחות נורא ממה שזה נראה. סה"כ אתה טס בחברה מסודרת והקונקשן בשדה מסודר שיש בו תנועה מרובה מאד של נוסעים במעבר, עם צוות שיוכל לסייע לך למצוא את דרכך. סביר שתדע מראש לאיזה גייט יהיה עליך לגשת (אולי אפילו יופיע כבר בכרטיס העליה למטוס, אחרת באתר של FRA), ותמצא מפה של נמה"ת בירחון של LH, וכמובן שתוכל לשאול את הדיילת במהלך הטיסה מהארץ.

איך לא חשבת על זה? פשוט, אתה לא מנוסה. גם אני לא הכרתי את הרעיון עד טיסות הקונקשן הראשונות שלי (למזלי דרך ציריך, שהוא שדה מאד ידידותי לנוסע במעבר), וראיתי את המפה בחוברת של Swiss. קרוב לודאי שבמהלך השנים הקרובות תצבור עוד ניסיון ותבין שהשד ממש לא נורא, ושדה התעופה מיועד לנוסעים שמגיעים מכל פינות תבל וצריכים למצוא את דרכם לפינות אחרות במקום לא מוכר ולעתים קרובות אפילו בלי הבנה בסיסית של אנגלית.

עוד דבר שכדאי לך לבדוק הוא התחבורה מנמה"ת לעיר. אם החבר בא אסוף אותך אין בעיה, אבל אם אתה צריך להיות עצמאי כדאי לבדוק זאת (באתר של GOT).

שים לב לדבר שאולי אינך מודע לו - המרחקים! על המפה הכל נראה קרוב, אבל המרחק מגוטבורג לקופנהגן כ-300 ק"מ, ולשטוקהולם כ-500 ק"מ. קרוב לודאי שתסעו ברכבת, אולי אפילו יהיה כדאי לטוס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כן תכלס. אסתכל בכרטיס עליה למטוס ונראה מה כתוב שם באמת.

החבר ייקח אותנו משדה התעופה ב-GOT.

דווקא את המרחקים כן בדקתי מראש :-D וניסע עם רכב. אני אוהב לנהוג ויהיה נחמד להכיר איזורים נוספים.

בעיקר אם נראה את שטוקהולם תוך 3 ימים, אז יום רביעי למשל נוכל לנסוע קצת צפונה או משהו כזה. שלא נהיה מוגבלים.

הרכב בחינם אז רק אשלם על הדלק. אין לחץ של זמן ויש ימים ארוכים (מבחינת אור) אז מקווה שיהיה מאוד נחמד.

תודה! :wink:

פורסם

אני כבר לא יכול לערוך אז רק אכתוב כאן לגבי הקונקשן.

באפליקציה של חברת התעופה כתוב באיזה שער אני יורד ובאיזה עולה. באתר לא כתוב.

אז הסתכלתי לפי המפה

http://www.frankfurt-airport.com/content/frankfurt_airport/en/misc/container/Uebersichtsplan-T1-und-T2-Sep-2014/jcr:content.file/t1t2_0914.pdf

ואני יורד בשער C13A ועולה בשער A68. יחסית לא נראה רחוק (בתמונה), אבל כמו שאמרת,

צריך לעבור בין השערים גם בדיקה בטחונית נוספת? בדיקת דרכונים, נכון?

הדפסתי לי את המפה ליתר ביטחון וסימנתי מאיפה יורד ולאן עולה.

• תוכן חדש...