Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בגוטבורג אפשר לקנות כרטיסיה בקיוסקים שונים, שצמודים לתחנות רכבת. זה כמו רב קו שעובד כמו בכל סוגי התחבורה.

בקופנהגן אם אני זוכר נכון אפשר לקנות בתחנות ברכבת התחתית.

מעבר גבול - אין בעיה ואין החתמה של דרכון. יש כביש אגרה שספריאל הזכיר, אתה עובר אותו לצד השני ואתה בקופנהגן.

המטבעות שם שונים (קרונה דנית). קנייה בארץ או שם זה בעיקר עניין של שער. אין בעיה לקנות שם, ב-exchange מקומי. שקלים אני לא בטוח שיקבלו ממך, אבל יורו או דולאר לא אמורה להיות בעיה

חשמל - לא זוכר :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחבורה ציבורית - הצלחתי למצוא לגבי סטוקהולם וגטבורג, צריך לקנות את הכרטיס לפני עלייה לאוטובוס/רכבת.

רק באמת צריך לוודא איפה קונים את זה שלא תהיה בעיה.

מעבר גבול - העלות מעבר בגשר זה לאדם או בכללי? וכשאני יוצא משם וחוזר לשבדיה גם משלמים משהו?

בסטוקהולם וגטבורג זה קרונה שבדית. אני לא חושב שאצטרך יורו בטיול. בעיקר קרונה שבדית לגטבורג וסטוקהולם.

ואם ארד לקופנהגן אז אצטרך בעצם מטבע אחר. עדיף לי לארגן בארץ שלא אצטרך להתחיל לחפש איפה להחליף.

חשמל - תיזכר :-D חח סתם, אם מישהו אחר יודע אשמח לדעת!

תודה יבגני.

כל יום אני בודק לגבי גטבורג, יש דברים שאפשר לשלב ביחד באותו יום (יש שייט, מוזיאון וולוו ואיזה ספינות קרב,משהו כזה.. במסלול אחד של 3 שעות). אז באמת יספיקו כמה ימים לשם, ויש גם סופ"ש שאפשר לנצל פה ושם.

פורסם

בגוטנבורג מוכרים את זה בקיוסקים סמוכים לתחנות (למשל 7-eleven)

בסטוקהולם גם משהו כזה. שם נראה לי יותר שווה לקנות כרטיס ליום או שלושה ימים, ואז אפשר לנסוע ללא הגבלה בתקופה שקנית, מהרגע שהעברת את הכרטיס לראשונה.

בגשר אתה משלם עבור רכב (בהתאם לגודל הרכב).

אולי כדאי לך גם לבדוק אזורים יותר צפון - מערביים, כמו נורבגיה. למשל לא הגעתי עדיין, אבל בטוח שגם שם יש מה לעשות :)

פורסם (נערך)

תחבורה ציבורית - הרץ בגוגל מחרוזת בסגנון sweden/stockholm public transport

מעבר הגבול הוא בתוך אזור ה-Schengen - פשוט מוסעים בכביש ורואים שלט עם דגל דני, דגל האיחוד האירופי והכיתוב Denmark או משהו כזה. לא דרכון ולא שום תעודה אחרת. כמובש שעליך לשאת את הדרכון כאמצעי זיהוי.

חיבור חשמל - שקע Schuko זהה לגרמני. תקעי שני פינים ישראליים מתאימים, תקעי שלושה פינים מצריכים מתאם. מתח 230V/50Hz, כמו בארץ.

מטבע - בשבדיה קרונה שבדית, בנורבגיה קרונה נורבגית, בדנמרק קרונה דנית. בפינלנד אירו. בדנמרק הוזהרתי כי נהגי מוניות וסוחרים דומים נותנים לפעמים עודף בקרונות שבדיות ששוות בערך 83% מהקרונה הדנית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תחבורה ציבורית - מצאתי כמה עולה, ושצריך את זה לפני שעולים לאוטובוס וכו'.

מצאתי איזה מקום שמוכר לפני שמגיעים לסטוקהולם אז זה על הדרך. כנראה נקנה משם.

מעבר גבול - התשלום הוא פר אדם או כללי 200 שקלים?

חיבור חשמל - מעולה. תודה רבה. אדאג למתאמים מ3 לשניים.

מטבע - אוקי מעולה. אדאג להמיר הכל בארץ אם באמת יש את זה. בבנקים או CHANGE. אנסה לבדוק בשבוע הקרוב ליתר ביטחון.

אני מנסה כל יום ללמוד עוד קצת, לברר עוד מה שאני יכול. הכל מהכל.

אם יהיו עוד שאלות אשאל שוב אז תודה רבה לשניכם על כל העזרה! אני מאוד מעריך את זה :-D

פורסם

לא מדובר במעבר גבול אלא בכביש אגרה. המחיר הוא לפי רכב, המחיר שצויין הוא לרכב פרי שאינו בעל מנוי. ממליץ לך להכנס לאתר של המעבר על המחירים, כולל מחיר המנוי (משמעותי במיוחד אם תרצה לעבור גם ב-Storebaelt בדנמרק.

המרת מטבע - ביצעתי בבנק הפועלים בנתב"ג (מדובר על קרונות דניות, אני מניח שיש גם שוודיות, אבל בדוק באתר בנה"פ). לא היה צורך בהזמנה מראש, ואפילו דאגו לי לשטרות קטנים. לא בדקתי צ'יינג'ים ואני מסופק אם הם מחזיקים במטבעות פחות פופולריים אלה, סה"כ יחסית מעט ישראלים נוסעים למדינות אלה (במלון גדול שבו שהיתי אמר פקיד הקבלה כי אנחנו הישראלים השניים שבהם הוא נתקל, וכנראה שאינו פקיד מתחיל).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אה ממש כביש אגרה. כן, כתוב שם 52 אירו לכיוון.

התשלום במזומן הוא באמת באירו?

בנתב"ג לאממירים לפי שער המרה גבוה בטירוף?

פורסם

זה בנק, אז אני מניח שהם פועלים לפי שער ייצוגי. אולי לוקחים עמלה כלשהי, אבל אתה יכול לברר ולשאול וגם בכלל לוודא שיהיה להם את המטבעות האלו במלאי.

מהזכור לי במעבר אפשר לשלם גם בכסף מקומי, תראה באתר שספריאל קישר אליו, בטח רשום.

פורסם

שאלה כללית לגבי הטיסה - מצאתי את הדיון הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?392105-%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%95-quot-%D7%9C-%D7%95%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A1

אבל הוא לפני 4 שנים. לכן אני אשאל גם כאן.

מאחר ואנחנו שומרי כשרות (לא מושלמים אבל כמה שיותר), אז אני צריך לקחת איתי

ציוד למטבח מלבד סכו"ם וכל החד פעמי (העבים יותר), מחבת וכו' - כמו למשל סכין שף, סכין לחיתוך ירקות וכאלה.

האם יש בעיה להכניס במזוודה הגדולה (בטן המטוס) סכינים מהסוג הזה? צריך להצהיר על זה במסירת המזוודה?

תודה רבה :-D

פורסם

שום בעיה. תוכל גם לקנות כלים חדשים בשוודיה ולהשתמש בהם, ואם אתה ממש מקפיד - להגעיל אותם עם קצת מים חמים.

מצד שני - היכן תמצא כיריים ותנור כשרים?

כיון שגם אנחנו שומרי כשרות (לייט מאד) אנחנו בד"כ לוקחים אתנו מזוודה של אוכל (מנות חמות, כלים חד פעמיים, קפה, תה חלב עמיד, דגני בוקר וכו'). המזוודה מוחזרת ארצה ריקה ממזון ומלאה בקניות. עם זאת אנחנו ממש לא מקפידים על חותמות כשרות, כך שאין לנו בעיה לקנות חלב או יוגורט או גבינה בכל סופר מקומי, כולל עוף, ונמנעים רק מצריכת בשר שאינו עוף. בינינו, לא יקרה לך כלום אם תוותר על בשר לשבוע-שבועיים ותסתפק במוצרי חלב ודגים.

חיפוש קצר בגוגל מעלה את השרשור הזה משנת 2009.

למי שתוהה על המנהג שציינתי קודם - הכשרות היא רק סיבה משנית. הסיבה העיקרית היא ניסיון מר בהגעה ליעדים בשעות שבהן אין סופרמרקט פתוח - מעדיפים להיות מצויידים במזון לפחות ל-48 שעות עד שמתארגנים ומוצאים מי נגד מי. הדבר חשוב במיוחד כאשר מגיעים בטיסות ערב או סופ"ש, כאשר מרבית החנויות סגורות.

פורסם

אני לא דתי בשמירת כשרות, אני אוכל במקומות כשרים אבל יש מקומות לא כשרים שאני אוכל בהם,

פשוט לא אוכל חלב ובשר ביחד או לא אוכל במקומות שמגישים דברים לא כשרים (בייקון,שרימפקס וכאלה).

אצלנו בבית אין כיור וכלים נפרדים לבשר וחלב. זה לא ברמה הזו.

אני לא צריך מבחינתי כיריים כשרים, אפילו באיטליה, הייתי עם חבר שהוא דתי ולא היתה בעיה.

הבאנו את כל השאר מהארץ. הכל. רק ביצים הכנו שם כי הוא לא יכול לקנות לא כשר ואני לא אקנה בגללו. אכבד אותו.

אבל הפעם זה שונה. אני כן יכול לקנות יוגורט וכו' לא כשר בחו"ל. אני לא צריך את תעודת הרב מה שנקרא.

בגטבורג האמת לא חיפשתי עדיין מסעדות כשרות וכאלה, כי אנחנו נגיע לשם על ההתחלה ויהיה לנו את כל האוכל מהבית.

כן חיפשתי בסטוקהולם ששם מצאתי סופר כשר בקומה 1 של בי"ס יהודי. אז זה גם טוב.

אבל איפה שאין פשוט נקנה חלבי בסופרים. לא נוכל ללכת למסעדות לא כשרות כי לא נדע מה מגישים לנו באמת.

אבדוק מה שהבאת לגבי גטבורג. זה יכול להיות ממש טוב.

תודה רבה :wink:

פורסם

נראה לי שהגישה שלך דומה לזו של אשתי (אני בכלל בא מבית לא שומר כלל, נקניק לבן עמד ליד גבינה צהובה, והתרגלתי למנהגים של אשתי). לא צריכה להיות לך שום בעיה להסתדר, הרי אתה נוסע למדינה מפותחת ביותר, ולא תהיה לך בעיה למצוא סופרמרקט עם מבחר מוצרים רחב (בכל מקרה - ממליץ לך לבצע בדיקה במפות גוגל סביב הדירה או המלון בהם תשהה). לכן מה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי ממש מתאים לך.

קוריוז קטן - לפני חודש ביקרנו בדנמרק, קנינו גבינה לבנה ומצאנו בה רכיב לא ברור שהיה חשוד כבשר. שלחנו תמונה לבן בארץ והתבררו שני דברים:

1. לא היתה בעיה של בשר או פירות ים בגבינה - היה מדובר בסלמון מעושן.

2. היצרן (Arla) מחזיק בקוי ייצור כשרים למוצרים מסויימים (לא אותה גבינה).

פורסם

אז מעולה. אנחנו נהיה בדירות (AIRBNB). כבר סגרתי דירה בסטוקהולם שהדירה קרובה לקניון עם 2 סופרים אז זה טוב.

מחפש כרגע את הדירה השניה. כל עוד יש סופר קרוב אז לא מאמין שתהיה בעיה.

אוהו... בתוך גבינה סלמון מעושן? איזה הזוי. זה לא כמו גבינה עם בצל, גבינה עם זיתים כמו בארץ...לקחו את זה לרמה אחרת.

ודה שאמרת, אשים לב טוב טוב למה שנקנה שם. אסתכל על הרכיבים היטב.

אחרי שאסגור דירה בקופנהגן אז אסתכל על הדיון שפתחת מהטיול שלך שם ואז בטח יהיו לי עוד שאלות :-D

פורסם

17 ימים זה הרבה זמן ויהיה לך משעמם טיכו בעיר אחת.

סטוקהולם מאוד נחמדה וביקרתי שם לסופ"ש בספטמבר האחרון. די מיציתי אותה ביום וחצי לערך, אבל אפשר יותר (אם אתה אוהב מוזיאונים - כי יש הרבה). אתה יכול לקנות כרטיס סטוקהולם שמספק הנחות להרבה מקומות. מומלץ גם לעשות קרוז בספינה (פרטים בכרטיס סטוקהולם - חפש בגוגל).

קופנהגן לא הייתי אבל שמעתי שנחמד. כנראה גם ליומיים מקסימום.

אוסלו יקרה ולהבנתי משעממת, אבל אם אתה כבר קרוב - תעשה טיול קמפינג בנורבגיה (דרום מערב - שים לב, המעבר בין המדינות הוא כביש אגרה שדורש תשלום במקום, או קנס של 300 קרונות). זה ללא ספק יהיה ההיי-לייט של הטיול שלך. לא זול, אבל אם אתה קונה אוכל בסופר וישן באתרי קמפינג (בטוח שלמארח שלכם יש אוהל ושק"שים) זה בפירוש לא נורא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...