Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני - אענה לגבי קופנהגן: צריך יומיים לעיר עצמה ועוד יומיים לסביבה (הלסינור, הילרוד, רוסקילדה). יש כרטיס קופנהגן שמכסה תח"צ וכניסה למרבית אם לא כל האתרים באזור (מומלץ 3 או 5 ימים, ואפשר להתבסס על התח"צ הכלול בכרטיס), סה"כ מומלץ מאד. מעבר לכך דנמרק עשירה מאד, אפשר להעביר בקלות שבועיים (הייתי שבוע וחשתי שרק טעמתי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המקומות שציינת הן ערים, לא? מה יש לעשות בהן? אילו פעילויות ואטרקציות היית עושה בשבועיים בדנמרק? אני שואל ברצינות.

אני אוהב ערים, אבל כמה שניסיתי, לא מצאתי עניין אמיתי לאורך זמן אפילו בערי הבירה של האזור. שטוקהולם מאוד יפה, אבל אחרי פחות מיומיים מצאתי את עצמי חוזר פעמים לאותו המקום. הלסינקי בכלל משעממת. באוסלו לא הייתי אבל להבנתי עיקר העניין בה הוא כמה לעזאזל יקר. אני אפילו לא מדבר על טאלין או ריגה...

בין טיול במגוון ערי דנמרק לבין שבוע בדרום מערב נורבגיה... אין תחרות לדעתי

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהניסיון שלי ,אפשר לבלות יום בכיף בהלסינור - ביקור בטירה ומרכז העיר.

קופנהגן זו עיר שהמרכז שלה לא גדול מדי, אבל אני לא הרגשתי שמיציתי אותה ב3 ימים שהייתי שם. לא יודע, יש משהו במרכז העיר שם שממש התחברתי אליו. גם אם חוזרים פעם אחר פעם ל-nyhavn או כל מקום דומה אחר.

שבועיים זה המון, כן. אני חושב שאם הייתי חוזר לאזור הזה שוב, כנראה שבאמת אולי הייתי מנסה להוסיף כמה ימים נוספים בטבע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הלסינור והילרוד - ארמונות היסטוריים עם תצוגות עצומות וגנים יפים. יחד עם הנסיעה ברכבת מילאו יופי של יום.

רוסקילדה - התחנו יחסית מאוחר כיון בבוקר יצאנו לנמה"ת לשכור את הרכב, הגענו בסביבות 11 למוזיאון הויקינגים, שם מוצגות 5 ספינות עתיקות שנשלו מהים (מזכיר את הסירה בגינוסר, אבל 5 ספינות שהן "רק" בנות 1000 שנה. בהמשך אטרקציה נפלאה - שיט ב"סירה ויקינגית" - בעצם חותרים עד מחוץ למעגן ואז מרימים מפרש ומפליגים איזה 1.5-2 מייל עד אמצע המפרץ (הקרוי פיורד) ובחזרה. מאוד נחמד, לוקח בסביבות שעה.

את הרשמים מהטיול סיכמתי כאן, ובקצרה לנו לילה אחד בעיר אודנסה ושני לילות בעיר אורהוס, ואתרים ראוים לציון שמצדיקים השקעת זמן כללו את ארמון Egeskov, מוזיאון הרכבות באודנסה, מוזיאון הנס כריסטיאן אנדרסן וביתו, גם הם באודנסה (לא היו מעניינים במיוחד), מוזיאון מוסגארד (מדהים), "העיר העתיקה" באורהוס (שחזור בתים מרחבי דנמרק מתקופות שונות), המוזיאון לאמנות מודרנית (יוצא מהכלל) חוף הים ועוד כהנה וכהנה. לא לשכוח - שיטוט במדרחובים ובחלקים העתיקים של הערים.

כלל לא הגענו לחוף המערבי ולחוף הצפוני של חצי האי יוטלנד, כולל לגולנד, ולא לאזורים שמדרום לקופנהגן ועוד כמה אזורים, שלדעתי בהחלט יכולים למלא עוד כמה ימים בלי קושי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע טוב. נראה שאוכל בקלות לסדר סופ"ש ארוך עם פוטנציאל ל-5-6 ימים בדנמרק אם אשאר באזור עד אביב-קיץ שנה הבאה. ויש לי גם את איסלנד לעשות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אופס. בדיוק הגיע המייל היומי מ-Hotels.com. בין השאר תמונות של מלונות באיסלנד. עוד אחד מיעדי ה-wish list מאז שראיתי אלבום אצל מישהו לפני 10 שנים, מפתה כמו האלבום שלך מנורווגיה לפני כמה שבועות.

צריך להתחיל לחשוב על חופשת הסתיו או החורף, אבל חוץ מלפלנד (לא מסתדר עם העבודה של אשתי) זה צריך להיות יותר קרוב לים התיכון.

פורסם

איסלנד זה טוב כנראה רק לקיץ. בשאר הזמן נראה שמזג האוויר בעייתי מדי שם.

אני מתכנן על סנט פטרסבורג לאמצע אוגוסט - זה נסיעה באוטובוס. בספטמבר מקווה שאוכל לטוס לסין עם המשפחה (כתלות בעבודה). ואז תגיע תרדמת החורף...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

צריך להתחיל לחשוב על חופשת הסתיו או החורף, אבל חוץ מלפלנד

אני מתחיל לפזול לכיוון הטיולים המאורגנים לשם, שגם אחד מהחברים כאן בפורום (לא זוכר מי) עשה.

אומנם זה יוצא לא זול אבסולוטית (כ-3000 יורו לכמה ימים), אבל זה נראה ונשמע כמו חוויה אחרת, שאי אפשר יהיה למצוא במקום אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רק מעדכן - קיבלתי את הספר לשבדיה שספריאל המליץ לי עליו. 8 ימים מרגע ההזמנה ועד שקיבלתי אותו בדואר.

הוא נשלח תכלס לאחר יומיים מההזמנה. משלוח מהיר מאוד ובחינם. מדהים :-D

אבדוק אותו היום בלילה או מחר ונראה מה הוא מכיל.

פורסם

עדכון -

עברתי אתמול והיום על הספר של שבדיה והוא באמת מדהים. כל כך מפורט, כתוב באנגלית פשוטה, ומסודר.

אם זה בכל פרק שכתוב מתי כדאי לבקר, איפה כדאי לבלות, למה לבקר וכו' ועד לסידור המקומות

שכדאי לבקר בהם מחולקים לפי איזורים ומסודרים לפי איזור גיאוגרפי עם מידע על כל איזור.

המפות עוזרות מאוד, ובעיקר כשזה מחולק לאיזורים קל מאוד להבין אותן. זו לא מפה אחת גדולה וזהו (למרות שיש גם מפה בסוף הספר, גדולה של סטוקהולם והעיר העתיקה).

ממש אהבתי את הספר. זה יכול לתת אחלה המלצות היכן עוד לטייל אם יהיה לנו זמן; גם חוסך זמן בגוגל מפות בטלפון ודברים בסגנון.

מה גם שאהבתי שיש בסוף הספר מה שנקרא 'מדריך הישרדות' המכיל המון מידע אם זה בשפה (כמו מילון למה שחשוב), שעות פתיחה של מקומות מסוימים, לגבי החשמל, כסף, היסטוריה של שבדיה, איך היא היום, תרבות ועוד.

בעקבות כך הזמנתי את הספר שלהם על דנמרק למרות שאהיה שם כמה ימים, בהחלט יכול לעזור. עלה 61 ש"ח.

גם הוא מהדורה 7 המעודכנת ליוני 2015. המהודרה הבאה אגב תהיה ב-2018 (לשניהם).

לגבי סטוקהולם, הם עשו שינוי לגבי הכרטיס תייר מה שנקרא.

עכשיו יש את הכרטיס My Stockholm Pass ולא Stockholm Card הקודם.

החדש לא כולל תחבורה ציבורית שזה קצת חיסרון אבל כן כולל אוטובוס תיירים (רק הוא לבד עולה 250 ש"ח), עד 75 מקומות כניסה חינם ויש עוד מקומות עם הנחות.

הכרטיס עולה לאדם ל96 שעות כ-393 ש"ח (המרה של גוגל), ותחבורה ציבורית לשבוע עולה עוד כ-130 ש"ח וביחד 523 ש"ח לאדם.

אבל לפחות זה כולל כניסה חינם למוזיאונים, סיור רגלי בעיר העתיקה באנגלית ועוד דברים נחמדים...

לפי הנראה לעין הכרטיס הזה אומנם קצת יקר בעיקר כי לא כולל תחבורה ציבורית אבל נראה שהוא חוסך

אם מתכוונים לבקר בכמה מקומות לפחות. אני טועה? מישהו רכש כזה ויכול לתת דעה?

זה האתר שלהם: http://www.mystockholmpass.com

פורסם

בסטוקהולם לא השתמשתי בתחבורה ציבורית כמעט בכלל כי נשארתי בתחומי העיר ואין לי בעיה ללכת (לקחנו פעם טראם אחד קצר סתם כדי לחסוך זמן). בדוק באתר של הכרטיס לאיזה מקומות היית רוצה להכנס ותראה אם משתלם לך.

הנה הטיול שאני עשיתי

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

אבא שלי עבר ניתוח באפריל, אחרי שהיה לו קרע ברצועה של הברך. עכשיו הוא הולך טוב

ולכן אני מתכנן את הטיול איתו, הכוונה לא ללכת הרבה ברגל ובגלל זה לדעתי 4 ימים יספיקו לנו מעל ומעבר לסטוקהולם.

לא עושים בלחץ ולא צריך ללכת הרבה. המסלול הליכה ברגל בספר נראה ממש טוב ולא ארוך בכלל.

פשוט חששתי לגבי הליכות ארוכות ואני לא רוצה להעמיס עליו.

הקישור לדיון שלך עזר הרבה. די מצדיק עכשיו את עניין הכרטיס של סטוקהולם.

התמונות של החיות כולן זה מהגן חיות שכלול בכרטיס של סטוקהולם או שזה ממקום אחר?

כי נראה שאתה ממש קרוב אליהן או שזה היה עם הזום במצלמה? 18-135?

תמונות ממש יפות!

עריכה אחרונה על ידי d30DK
פורסם

סטוקהולם לא כזו גדולה. כשהולכים באיזי אפשר לטייל לאורכה ולרוחבה (לפחות באזור המעניין) ברגל בלי בעיה.

התמונות של החיות כולן אכן מהגן, שהיה מאוד נחמד. אז הייתה לי הקאנון עם 18-135, נכון. אבל בכמה מקרים אני באמת קרוב יחסית. תודה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...