Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני איתך ב 100%.

שרשור מיותר.

זה שרשור חשוב.

מאוד!

יש הרבה מה ללמוד ממנו:

1. בטיולי נהיגה עם חברים, לא ללכת באווירה מדרבנת לקחת סיכון. קבעו סדר נהיגה, לא לעקוף ותנו לנהג האיטי והשקול יותר לנהוג בראש.

2. לשמור על ראש צלול ולמתן את ההתלהבות מעצמך ומהרכב. אם אתה מרגיש לרגע שהגזמת או שהרכב לא התנהג כמו שחשבת שיתנהג (כלומר, לא היתה תאונה... אבל לא בזכותך) - תוריד מהירות ואגרסיביות.

3. נהיגה מהירה בכבישים טכניים זה מסוכן. אפשר להזהר (לא לקחת קווים נכונים, אלא זהירים, לשלוח מישהו קדימה להתריע על תנועה בנתיב הנגדי, לנהוג בשעות שיש מעט תנועה), חשוב להכיר במגבלות הנהג והכלי, אבל גם הנהגים הכי מיומנים עושים טעויות ויש תמיד את הגורמים שלא יכולת לצפות.

ועוד.

מי שמספר לעצמו שלא זה לא ייקרה, כי הוא נוהג X אחוז מתחת למגבלות ו/או הוא לא עארס ו/או יש לו מכונית מתאימה ו/או הוא נורא מיומן - מספר לעצמו סיפורים.

גם כשעושים משהו מסוכן, אפשר לעשות אותו יותר או פחות מסוכן, אבל הסיכון תמיד שם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באמת שנעשה לנהג כאן משפט שדה לא הוגן. אולי הוא ניסה להתחמק מרוכב אופניים קמיקזה? או ממישהו שהתפרץ לכיכר? לעוף בצורה כזאת לשוליים גם יכול להיות במהירות 40-50 קמ"ש.

אני מאוד קפדן בענייני בטיחות בנהיגות ספורטיביות- אני לעולם לא זולג לנתיבים נגדיים, לעולם לא חוצה פס הפרדה לבן, כשיש לפני רכב שנוסע באיטיות אני שומר מרחק ממנו ולא מתחיל להלחיץ אותו, אני לא נצמד לרכבים אחרים, לא בולם בלי להציץ במראה, הכי אחראי שיש.

הלוואי וכולם היו כמוך.

הבעיה שיש הרבה שלוקחים את הרכב לנהיגה ספורטיבית ומתגאים איך הם "שמרו על קווים נכונים", כאשר לכולם ברור שהקו הנכון עובר דרך הנתיב הנגדי. יש גם הרבה טיפוסים ספורטיביים שמלחיצים נהגים איטיים יותר שדופקים להם את הזמנים. זה מוביל לאנטגוניזם ולתגובות מסוג אלו שרואים בשרשור זה.

פורסם

לקחת אחריות זה כנראה מושג זר ומוזר לחלק מהכותבים כאן - שום דבר לא קורה כגזירת גורל, שום דבר לא "קרה סתם" וזה שזה קרה "לטובים ביותר" עדיין לא מצדיק דבר.

צודק במיליון אחוז.

אני אישית מכיר לפחות 5-6 סיפורים של תאונות של ספורטיביות שקרו אך ורק באשמת הנהג. בין אם מתוך רצון "להוכיח" לבין אם מחוסר הבנה מה שהוא עושה. ואני לא כזה ותיק לא בפורום ולא בתחום.

אנחנו פה, ובמיוחד הוותיקים שביננו, אמורים לדעת ולהבין קצת יותר טוב ולא ישר לצאת בהכרזות חסרות בסיס על יכולות הנהיגה של בעל הרכב וצעקות "חמאס" כנגד נהיגה ספורטיבית, אחרת אם אנחנו, אותו "קומץ" עם זיקה והבנה בענייני מוטוריקה, מגיבים בצורה כזאת אזי אין לנו מה לבוא בתלונות לכל מיני ליצנים מאור ירוק.

אני לא חושב שיותר מדי אנשים כאן יצאו נגד נהיגה ספורטיבית.

הבעיה היא לא בנהיגה הספורטיבית. הבעיה בהעדר ההבנה של חלק גדול מהנהגים שיש מגבלות.

זה תחום עם הרבה אגו, מעטים הם האנשים שיצא לי לפגוש בתחום הזה שלא מחזיקים מעצמם נהגים מעולים, ומנגנוני ההכחשה עובדים שעות נוספות כשהרכב מסתחרר, מחליק לנתיב הנגדי או כל דבר אחר.

נכון, אי אפשר למנוע כל תאונה ותאונה. אבל, כאמור, אני מכיר לפחות 5-6 מקרים שהיה אפשר למנוע בקלות. אולי אם כל אחד מיתנו יעשה את החשיבה עם עצמו, זה לא אומר שפעם הבאה נשאר בבית ולא נצא לנהוג, אבל אולי זה בכל זאת יקטין את הסיכוי שלנו לסיים את היום בתוך איזה עץ, או גרוע יותר - בהתנגשות עם מישהו לא קשור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה שרשור חשוב.

מאוד!

(...)

מי שמספר לעצמו שלא זה לא ייקרה, כי הוא נוהג X אחוז מתחת למגבלות ו/או הוא לא עארס ו/או יש לו מכונית מתאימה ו/או הוא נורא מיומן - מספר לעצמו סיפורים.

גם כשעושים משהו מסוכן, אפשר לעשות אותו יותר או פחות מסוכן, אבל הסיכון תמיד שם.

לשם שינוי הפעם אני מסכים אתך - ולמען הסר ספק עם כל תוכן ההודעה.

מסכים - גם כשנוקטים אמצעי בטיחות כאלה דברים יכולים לקרות - אבל זה גם הרגע שבו צריך לקחת אחריות עצמית בלי כל התירוצים "שזה קורה לטובים ביותר".

אגב, מי מבין החברים שהמליץ כאן שלא להגיע למסקנות פזיזות יכול לספר איך להערכתו קרתה התאונה?

פורסם

לא הבנתי איך דחפו לכאן עכשיו אחריות אישית. דמגוגיה לא רלוונטית, עם כל הכבוד.

לי אין שום הערכה עד שלא יתקבל מידע נוסף. כל אחד יכול להמציא 1,000 סיפורים שונים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

לי אין הערכה. רק תמונה של גדר ורכב נשרף.

עריכה: לב ספורטיבי טיפה הקדים אותי.

באופן כללי התרבות של הסקת מסקנות האשמה וגזר דין במקומתנו, ללא נתונים מספקים - זה לא פחות גרוע מחלק גדול מהתאונות.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

הבעיה שיש הרבה שלוקחים את הרכב לנהיגה ספורטיבית ומתגאים איך הם "שמרו על קווים נכונים", כאשר לכולם ברור שהקו הנכון עובר דרך הנתיב הנגדי.

הקו הנכון בכביש אינו הקו הנכון במסלול, וזה כשלעצמו יכול להיות לקח מצוין מהשרשור הזה. הקו הנכון בכביש מוגבל לרוחב הנתיב, ללא נתיבים אחרים ושוליים, וההשקה לפנימי מאוחרת יותר.

תתפלא כמה תתרחק מהמגבלות (עבור מהירות נתונה) אם באמת תנצל את כל רוחב הנתיב. רוב הנהגים ה"ספורטיביים" אפילו לא עושים את זה!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ההערכה הכי קרובה שיכולה להיות היא שזה קרה במהלך טיול נהיגה. מכאן הכל אפשרי - החל מאותה גרסא שנכנסו בו מאחור וכלה בנחיתת חוצנים והתחמקות מבפינת החלל לתוך שולי הכביש. אף אחד מאתנו לא יודע מה קרה. ספק אם נדע. לכן כל הדיבורים על אשמה, מגבלות ואחריות לא רלוונטיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תודה, לצערי יש זמן המתנה מייבש. :(

לא נורא, זה משאיר לי די זמן להכין שרשור התחדשתי דביק שיגרור עשרות תגובות. ;)

תשמע, תרשום הרבה פעמים ״פרימיום״, קצת תגזים בתיאור של דברים רגילים לגמרי וקורטוב של השמצות על מתחרים ואני מבטיח לך שהשרשור שלך יצבור עשרות עמודים [emoji6]

פורסם

זה לא רק איטליה. זה אקזוטיקה להמונים וכמובן תאור של שורשי התרבות וההשראה. יהיה מעניין. זה בטוח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה שרשור חשוב.

מאוד!

מה בדיוק חשוב בו.

הם שתו קפה בצד הדרך, המכוניות חנו הרחק בשוליים, ומשאית חולפת נתנה מכה למרצדס והעיפה אותה לשוליים.

לחלופין, נהג המרצדס נחטף באמצע העיקול (שלא לומר העיכול) על ידי חללית של חייזרים, שהסיטו עם קרן חלקיקים את האוטו לשוליים והדליקו אותה עם מצית פחמים.

לחילופין 2, זה עבודה של ה cia. נהג המרצדס עלה על משהו שהוא לא אמור היה לדעת, וסנדרה בולוק היתה איתו באוטו, והם נורו על ידי מפציץ חמקן איראני.

תמונה וזהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אין שום דבר רע בלהעריך את סיבת ההתנגשות ולהפיק את הלקחים המתאימים.

אם ההערכה, שאני אגב מערער עליה, היא שזו תוצאה של נהיגה "ספורטיבית", אז צריך להבין שפעולות מסוימות (רמז: להתחיל לסובב את ההגה מוקדם יותר) יקטינו את הסיכון מאוד.

מצד שני, צריך לדעת שגם זה קורה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קורה קרה ויקרה.

אני יותר מחובר לאופנועים אז שם זה הרבה יותר בקיצוניות.

כל נהג, לפני שיוצא לנהיגה ספורטיבית צריך לדעת שאולי הוא לא יחזור יותר הביתה לעולם.

וככל שאתה עושה את זה יותר ככה הסיכויים גדלים.

אי אפשר ללכת על הקצה כל היום ולא ליפול אף פעם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...