Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופנוע/קטנוע זה סמ״ק אבל כוח סוס וסמ״ק לא חייבים להיות תואמים...

קח פיאט גרנדה נפח 1250 וקח סוזוקי ספלאש 1250 אוקיי?? הסוזוקי עם 95 כוח סוס והפיאט עם 65 כוח סוס.

הגבלת למישהו לדבר כזה אבל קנה רכב יותר זריז בהרבה!

זה לא כמה הרכב זה מי הנהג וגם ברכב עם 40 כוח סוס אפשר ללמוד להנות ואני נהגתי על אאודי TT ועל סוזוקי ועל פיאט ויש לי דעה על רכב מכל סמ״ק

מר אבוטבול - ברוך הבא אל הפורום, אני שמח לראות שאתה מבין שמנפח מנוע זהה אפשר להפיק הספק שונה בכוחות סוס (למספר השונה של כוחות הסוס קוראים "הספק").

וכן כתבתי על הגבלת רישיון הנהיגה כתלות בוותק, כי ביננו בלי שאף אחד שומע - לדעתי זה פשע להפקיר אודי TT בידיו של נהג צעיר חסר ניסיון.

העובדה שהתחלתי את השירשור הזה עם תמונות מהתאונה בדיעבד הייתה טעות מצידי. התאונה, שיכול להיות *שלא* התרחשה בזמן נהיגה ספורטיבית הייתה אצלי טריגר. משהו בלראות גדר הפרדה מרוחה ומאחוריה רכב ספורטיבי חדיש עולה בלהבות בדיוק על שלט שכתוב עליו "אלקוש" כנראה לחץ אצלי על כל הכפתורים. מכאן הדרך שאנשים עשו למילים כמו "ערס" הייתה יחסית קצרה. טעות שלי בבחירת התמונות, מודה.

אם זה לא היה ברור עדיין אז אני אבהיר, אני גם "חוטא" בנהיגה ספורטיבית ברכב ספורטיבי בכבישים ציבוריים, בין אם נס הרים, סדום ערד או אלקוש בירנית. העובדה שגם אני חלק מהתרבות הזו גרם לי לא פעם לשאול את עצמי שאלות לגבי גבולות הטעם הטוב, לגבי סיכון עצמי ואחרים, לגבי משתנים שלא בשליטתי על כבישים ציבוריים, לגבי יכולתי האובייקטיבית כנהג אל מול התפיסה העצמית שלי כנהג שהיא לחלוטין לא אובייקטיבית.

יש כאן אנשים שמתנהגים כאילו השאלות האלו גורמות להם לאלרגיה וישר מתחילים להתגונן. אם השאלות האלו עושות לכם לא נוח ואתם לא רוצים לדון בהם אתם מוזמנים לעבור לדיון הבא. אמירות כמו "יש פה 4 עמודים של זיוני מוח" בד"כ לא נובעים מהדאגה הכנה והאמיתית שיגמר המקום באינטרנט אלא ממקומות עמוקים יותר.

עד כאן פסיכולוגיה בשקל.

אני חושב שיכול להיות פה דיון מעניין מאוד על השאלות היותר קשות שעולות מהתרבות הזו (שאני חלק בלתי נפרד ממנה והיא חלק בלתי נפרד ממני). שאלות כמו:

• האם מסלול נהיגה בישראל היה מוריד את הסיכון? אולי אם היה מסלול הייתי נוסע על 7/10 מהמגבלות של הרכב ושומר את ה9/10 או 10/10 לימי מסלול? אולי לא...
  • האם לנצח נמשיך לשאוף לעוד כוח ועוד אחיזה או שמתישהו נבין שמה שחשוב זה החיוך על הפנים שלנו ולא המהירות האבסולוטית שבה הדברים קורים? אולי אלו פשוט שני אסכולות מקבילות שלעולם לא יפגשו?
  • האם יש איזה "קוד מוסר אובייקטיבי" שאפשר לנהוג לפיו כדי לסכן פחות את עצמינו ואחרים? ברור לי שיש פה המון נהגים שתופסים מעצמם אלים שירדו מהאולימפוס כדי להרשים את כולנו בכישוריהם המוטוריים אבל אני רואה בעצמי בן תמותה עם יכולות גבוהות מהנהג הממוצע, אבל מצפיה של מספיק שעות בספורט מוטורי אני יודע שגם הטובים ביותר עושים תאונות וגם ומתים, בדיוק כמו בני תמותה אחרים. לדוגמא איירטון סנה ופול ווקר כמקרים שונים לחלוטין עם תוצאות זהות להפליא.
  • בכמה נהיגה ספורטיבית על כבישים מפותלים (עם אבנים מתגלגלות, חיות בר, חיות משק, מטיילים, שמן שנשפך מידי פעם, בור שנפער וכד') מעלה את הסיכון לתאונה מנהיגה מנהלתית באותו כביש? עד כמה התאונה הזאת מסכנת אחרים ולא רק אותנו?

אני לא יוצא נגד התרבות הזו, אני חלק בלתי נפרד ממנה כמו שאמרתי. אני רק חושב שאלו נושאים שחשוב לדבר עליהם ולעשות "ריאלטי צ'ק" לעצמינו מידי פעם.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

אוסיף על זה ואומר שאפילו ה"נס הריםרינג" הוא כביש שמיועד בראש ובראשונה לנהגים נורמטיביים שנוהגים כחוק, וככאלה צריך תמיד לצפות שאחד כזה יכנס לך אל הגלגלים כי הוא לא העריך נכונה מה מגיח מולו.

שלא תטעו - לצורך העניין אני מגדיר גם את עצמי כחוליגן.

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וכן כתבתי על הגבלת רישיון הנהיגה כתלות בוותק, כי ביננו בלי שאף אחד שומע - לדעתי זה פשע להפקיר אודי TT בידיו של נהג צעיר חסר ניסיון.

שכחת יחס הספק-משקל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
65%? למה לא 67%? למה לא 52.38576%?

איפה יש מדריך ליכולת של מכונית?

טעות סופר: הכוונה ל-60%. כשהטלמטריה עוד עבדה הייתי מגיע לערכים של 0.6G במספר מכוניות שיכולות (כמו רוב ככל מכוניות הכביש) להגיע לערך של כ-1G בפניה ברדיוס קבוע.

מה שכן, ההבדלים האמתיים בין מכוניות (ונהגים) הם בשלב שינוי הכיוון, שבכבישים כמו בירנית-אלקוש זה 90% מהזמן. לזה אין "מדריך" ולכן ההערה שלך במקום.

זה עדיין נותן המחשה מספיק טובה לגבי מה זה מיצוי טוב של האחיזה ומה זה שמירה על רזרבה בנהיגה בכביש ציבורי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, סחטיקה על התמונה בסמלון. איך צילמו אותך? (ברור שזה לא מוט סלפי. אתה הרי עם ידיים שלובות?) או שזה קטע עם תוכנת עריכה? בכל מקרה- מגניב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

נא לא להרים לי להנחתה עם סמלון כמו שלך...:wink:

האמת היא שחשתי שהיעדר סמלון (וחתימה) גורם לתגובות למשוך פחות את העין ולכן הוספתי משהו.

שילבתי את האהבה השטותית שלי לרכבים כבדים עם האהבה הקצת יותר רציונלית שלי להיגוי מדויק ובחרתי בתמונה מהפרסומת של ולבו להיגוי הדינמי שלהם...

פורסם

הסמלון שלו סקסי מחד ומשלב כמיהה לאבות הקדמונים שלנו (=כבוד להיסטוריה) מאידך.

מה שאמור למשוך בהודעה זה התוכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אתה מתכוון פרה-הסטוריה, ויוונית זיל גמור...8)

ונכון שהתוכן מושך, אבל קצת עזרה לא פגעה באף אחד - וזה נכון, אם נחזור לנושא השרשור, גם לנהיגה בעידן העזרה האלקטרונית לנהג...

פורסם
לדעתי זה פשע להפקיר אודי TT בידיו של נהג צעיר חסר ניסיון.

שלא תטעו - לצורך העניין אני מגדיר גם את עצמי כחוליגן.

לדעתי זה תלוי בבן אדם עצמו. הכל עניין של חינוך.

אני מכיר ילדים בני 18 שנוהגים ביומיום על רכבים מאוד חזקים ויקרים והם נוהגים עליהם בלי טיפה של

השתוללות ובלי בטחון עצמי מופרז. לעומתם יש כאלה שמשתוללים עם בלאנו או איביזה "ספורט" וכל שני וחמישי

מסיימים בתוך מדרכה או על כיכר אצלינו בשכונה.

אני חושב שאדם אחראי הוא אדם אחראי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
שילבתי את האהבה השטותית שלי לרכבים כבדים עם האהבה הקצת יותר רציונלית שלי להיגוי מדויק ובחרתי בתמונה מהפרסומת של ולבו להיגוי הדינמי שלהם...

אבל אתה חייב להודות שיש משהו פאלי להחריד בסמלון שלך.

אתה רוצה לשתף אותנו במשהו?

פורסם

יש כאן אנשים שלא מצליחים להבין שמה שקרה בתאונה הספציפית הזו בכלל לא רלוונטי.

כן, אנחנו לא יודעים. אולי הוא החליק על כתם שמן ואולי באו חוצנים והרביצו לחברה שלו.

לא זאת המהות.

מי שרוצה להסיק מזה שהאנשים כאן, שמודעים ומבינים שטיולי נהיגה זה מסוכן, הם "צבועים" - חבל.

מי שחושב שהכל מתכנס לעניין של "מהירות" ושזה "צבוע" להבין שלא נוסעים מהר בכל מחיר - עוד יותר חבל.

מי שחושב שיש איזה פטור תמידי מהגבלת מהירות בכבישים, כי ככה, ושתמיד צריך לנהוג על המגבלות, אבל כל עבירה אחרת בעולם יש לתעד ולהסביר איך "בוצעה בלימה" כדי למנוע תאונה - גם חבל.

כן, גם שומאכר עשה תאונות וניקי לאודה עלה באש בנורדשלייפה.

חבל שחלק ניכר מהמגיבים בשרשור הם לא ניקי לאודה, לא שומאכר ואפילו לא בהכרח סתם נהגים טובים, גם אם יש להם רכב חזק, מהיר והם קורעים את נס הרים כל שישי בלילה.

שכל אחד ייעשה מה שהוא רוצה.

זה לא "צבוע" להבין שיש מגבלות, זה לא "צבוע" לא לרצות לחלוק את הכביש בטיולי נהיגה עם אנשים עם 0 גבולות ו-0 הבנה שהם לא בנסיעת מבחן ב-spa או בלגונה סקה. זה גם לא צבוע להסיק עם עצמך שבטיול נהיגה הבא תנהג לא בX אלא X-30, גם אם ביום יום אתה מתנגד למגבלות מהירות דביליות באילון או כביש 1.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני? נו נו נו, נראה לי שקראת את ההודעה שלי ונתפסת למילה ושכחת מהתוכן...

מה שאני כיניתי צביעות, אלו הודעות של "איזה אידיוט שמתפרע על הכביש" כאשר כל המידע ביד זה שיש רכב חזק שעשה תאונה בכביש שאוהבים לטייל בו, תכלס פירטתי בהודעה שלי לא מעט ואני מופתע מהתגובה שלך (ושל הצפע, שגם ייחס לי דברים שלא ממש אמרתי).

למען הסר ספק - הדיון הכללי מאוד מעניין וממש לא צבוע בעיני. ההצטדקות, ההאשמה האוטומטית, והביקורת שמונעת מ'יש לו רכב ספורט' ובמיוחד 'מי שעושה תאונה בטיול הוא חוליגן חסר תקנה' זה סיפור אחר.

אתה מוזמן לצטט את החלק ה'בעייתי' בדבריי, שמתקשר לתוכן ההודעה שלך.

קיצר אין לי בעיה עם הדיון, יש לי בעיה עם מי שביקר בנחרצות בלי מידע ביד, עם מי שהסיק מסקנות מרחיקות לכת על פי תמונת סטילס, ובעיקר עם מי שקטל אנשים אחרים על דברים שהוא עושה בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מהכרות מאוד טובה עם הכביש הנ"ל וממה שניתן לראות בתמונות. הרכב הגיע מכיוון חורפיש, קיימת שם ישורת שנגמרת בכיכר שרק אחריה מתחיל הקטע המעניין.

לא יודע מה קרה שם אבל זה נראה שהרכב הגיע לכיכר מהר מידי

משהו שיכול לקראת לכל אחד בדרך חזרה מהעבודה באיזה יום שני בצהריים כזה.

כמו שכתבו רבים מעלי, יש לתאונה הזאת סקס אפיל רק כי זאת מרצדס ספורטיבית וכביש ידוע

לא רואה קשר לנהיגה "ספורטיבית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...