Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אגב, מעניין שגם האטראז וגם ה500 אבארת' נסחטות טוב מאוד בפניות.

אטראז' פיזית נסחטת בפניות. הרכב רוכן בצורה כזאת שהוא נמחץ על הרצפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף פעם לא הבנתי איך אפשר להמשיך באותו קצב הנהיגה בשינויי גובה וסיבובים עיוורים. אני מפחד פחד מוות לפני כאלה ומאט גם במחיר של "הפסד" של חלק ממסלול הנהיגה.

פורסם (נערך)
IG.

אז על רכבי ליסינג לא אכפת לך אבל על רכבים שלך ואחרים לכאורה כן?

ואז אתה הולך ומספר על איך אנשים בישראל שמים ז' על כול הסובבים (ורכושם)?

אין בושה?

אגב, מעניין שגם האטראז וגם ה500 אבארת' נסחטות טוב מאוד בפניות.

עם כל ההתעללות שלי ברכבי ליסינג שונים אני לומד מה המגבלות שלהם בזהירות לפני שאני לוחץ ובלי קשר למהירות וצורת הנסיעה שלי- אני תמיד שומר מרחק, נותן זכות קדימה ומאיט הרבה מראש כשצריך (בהרבה מקרים גם להוריד את הרגל מהגז מספיק)

וברור שלא השוותי בין היכולת של אטראז' שמבחינתה "נסחטת בפניות" זה 18 העברות הילוך לא ברורות ו"שמע ישראל" בשלב שבו צריך לישר את ההגה (שאין קשר בין הסיבוב שלו לפניה של הרכב) ולאבארת' שנצמדת לכביש ויוצאת מהפניה עם חיוך ולא מבט אימה וזיעה קרה (שזה גם סוג של כיף :) )

ספייר- אין קשר לנהיגה ספורטיבית. אני מתייחס לנהיגה רגילה לעבודה בבוקר, שכל יום כמעט אני רואה תאונות שקרו כי מישהו חתך\ לא שמר מרחק\ ניסה להדחף בין נתיבים

בשביל הנהיגה ה"ספורטיבית" שלי הקרבתי את הקלאצ' של הסויפט (הפרטית) ושמתי צמיגים רחבים ואוחזים יותר מהמקוריים (האמת שזה היה בקטע בטיחותי כי המקוריים היו מזעזעים על כביש רטוב). קצת משיכת הילוכים ביציאה, קצת זריקות הילוך (הורדה ושחרור קצת מהיר של הקלאצ' כדי שיאיט את הרכב... לא יודע כמה משתמשים ב"מונח" הזה) בפניות- כמובן שתוך תכנון הפניה, בתנאי שאני רואה לאן אני נוסע ובלי לחתוך אנשים

אטראז' פיזית נסחטת בפניות. הרכב רוכן בצורה כזאת שהוא נמחץ על הרצפה.

אם אהבת את האטרז' אתה צריך לנסות את הקיה ריו (4 דלתות, 2012). זה כמו לנהוג על מיטת מים

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
אין כזה דבר להיכנס לאט מדי לעיקול. לכל היותר, אתה יכול אחר כך להתחיל
בתוך הפניה מרגע ששדה הראיה מתחיל להיפתח. אם כבר רק תהיה יותר מהיר ביציאה מהפניה.

תכנון טוב יותר של הקו יכול לעזור, ובמקרים קיצוניים אפשר גם לדחות את סיבוב ההגה לנקודה מאוחרת יותר, כך שאתה מתפשר על יציבות לטובת שדה ראיה.

זה נכון. ככל שנעשיתי נהג טוב יותר, המהירות שלי ירדה, לא עלתה. כיום, אני אף פעם לא עובר את המהירות המקסימלית שמאפשרת לי לבלום\לחמוק, גם אם זה אומר 30% פחות מהר ממה שהיה אפשר מבחינת הרכב. הסיכון היחידי שאני מוכן לקחת זה שבולען יפער, את כל היתר אני מכסה בעצמי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
Tough Luck.

אי אפשר להיכנס לסיבוב בבטחה מהר יותר ממה ששדה הראיה מאפשר.

מה גם, שאין כזה דבר להיכנס לאט מדי לסיבוב.

אני נאלץ להסכים עם קודמי (deltaHF), נכון שמבחינה בטיחותית אתה צודק, אבל ריאלית זה פשוט בלתי אפשרי לשמור על הכלל הזה כל הזמן בנהיגה ספורטיבית, ואפילו בסתם נהיגה נמרצת. קח למשל את כביש 721 (בית אורן), כדי לעמוד בזה אתה צריך לנהוג שם בקצב של רוכב אופניים בעליה. אז נכון שזה יותר בטוח (ולהשאיר את האוטו בחניה זה הכי בטוח), אבל מה לעשות שבמציאות לוקחים סיכון מסויים כדי להנות מהנהיגה, אני לא מתחסד ומודה בזה, אבל משתדל לצמצם את הסיכונים ככל האפשר.

אני יכול להעיד על עצמי שאני תופר את הכביש הזה כבר 10 שנים בערך כמעט כל יום הלוך חזור (קצת פחות בשנים האחרונות), רוב הזמן קרוב מאד למגבלות, כשהתנועה מאפשרת, ומעולם לא קרתה לי תאונה בכביש הזה, וגם לא כמעט תאונה שאני זוכר, כן היו כל מיני הפתעות, אבל הן נכנסו בתוך מעטפת הבטיחות שהשארתי לעצמי ולא היה ארוע דרמטי. כן היו לי תאונות בכבישים אחרים אבל זה בלי קשר ממשי לנהיגה ספורטיבית. ויחד עם זאת אני ממש לא אומר שזה לא יכול לקרות - יכול ועלול לקרות, אבל הסיכון המשוערך עבורי ספציפית שווה את ההנאה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אין בעיה להיכנס לאט עד להדהים לסיבובים ועדיין לנהוג נמרץ, עיין ערך הסרטון שצירפתי.

במקרה כזה פשוט מתחילים להאיץ מוקדם יותר ובתוך הסיבוב.

סביר להניח שמהירות היציאה מהסיבוב תהיה עוד יותר גבוהה וגם התנהגות הכביש של הרכב תשתפר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני מצטרף לדלתא ומיסטר בי, האמירה המפגרת הזאת של 'אין דבר כזה להיכנס לסיבוב לאט מדי כי אפשר להאיץ יותר מוקדם' - אינה נכונה (אבל זה בסדר מר חן ג. כבר התרגלנו לשטויות חסרות הקשר למציאות שאתה פולט פה בפורום). מהירות בטוחה בכל מצב של נהיגה, היא כשאתה רואה את נק' העצירה שלך - זה לא יעבוד בסדום ערד הפתוח יחסית, כי המהירות בו גבוהה ואתה לא תהנה מהכביש. זה גם לא יעבוד בבית אורן הצפוף, בגלל שאין שם שדה ראיה נורמאלי בחצי מהסיבובים. ואז - למה קמנו ב4 בבוקר?

'התנהגות הכביש של הרכב תשתפר'

לא הבנתי, אתה נכנס לסיבוב כל כך לאט שאתה מספיק להחליף לבילשטיין-אייבך תוך כדי? 'מהירות היציאה מהסיבוב תהיה גבוהה יותר'? אולי אצל מי שאין לו מושג מה הוא עושה, לקחת את המושג SLOW IN-FAST OUT והוצאת אותו מכל הקשר רלוונטי.

יש לי תחושה חן, שכל הידע שלך בנהיגה ספורטיבית הגיע מהרשת ואולי איזה קורס בטריגו - אם אתה כזה כל יודע, שים עשירייה, תביא לך איזה 106\306\וולקן, תנהג קצת ותבין כמה חצי ממה שכתבת ב2500 הודעות לא קשור למציאות.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קח למשל את כביש 721 (בית אורן), כדי לעמוד בזה אתה צריך לנהוג שם בקצב של רוכב אופניים בעליה. אז נכון שזה יותר בטוח (ולהשאיר את האוטו בחניה זה הכי בטוח), אבל מה לעשות שבמציאות לוקחים סיכון מסויים כדי להנות מהנהיגה, אני לא מתחסד ומודה בזה, אבל משתדל לצמצם את הסיכונים ככל האפשר.

אני יכול להעיד על עצמי שאני תופר את הכביש הזה כבר 10 שנים בערך כמעט כל יום הלוך חזור (קצת פחות בשנים האחרונות), רוב הזמן קרוב מאד למגבלות, כשהתנועה מאפשרת, ומעולם לא קרתה לי תאונה בכביש הזה, וגם לא כמעט תאונה שאני זוכר, כן היו כל מיני הפתעות, אבל הן נכנסו בתוך מעטפת הבטיחות שהשארתי לעצמי ולא היה ארוע דרמטי. כן היו לי תאונות בכבישים אחרים אבל זה בלי קשר ממשי לנהיגה ספורטיבית. ויחד עם זאת אני ממש לא אומר שזה לא יכול לקרות - יכול ועלול לקרות, אבל הסיכון המשוערך עבורי ספציפית שווה את ההנאה.

קצת סטיה מהנושא - כביש בית אורן. אני לא נוהג בו בתדירות גבוהה. מספר פעמיים בודדות בשנה. התחושה האישית שלי שהכביש הזה אובר-רייטד מבחינת כמות האיזכורים שלו בהקשר של נהיגה ספורטיבית.

הכביש מאוד מוגבל ומקשה על נהיגה במגבלות, אלא אם באמת יש נטיות אובדניות. וזה עוד יותר נכון כשמדברים על מכונית עם יכולות גבוהות.

מישהו מסכים איתי - או שאני מפקשש בגדול?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה לא מפקשש בגדול, זה כביש צפוף וקשה לנהיגה רוב הזמן, עם מעט מאד מקומות אפשריים ומותרים לעקיפה.

יש קטעים יותר מהירים ופתוחים ויש קטעים שהם יותר טכניים ואיטיים, ברוב המקומות אין הרבה מרווח בטחון לטעויות.

אני אישית אוהב אותו כי אני מכיר אותו היטב והוא הדרך שלי לעבודה כשבא לי, לא בטוח שהייתי נוסע במיוחד מהמרכז כדי לתפור אותו, בטח לא בשבת בבוקר עם כל רוכבי האופניים והמטיילים.

הנה סרטון שלי מלפני כמה שנים עם הפוקוס, אתה יכול להחליט לבד :

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני נוסע על הכביש הזה בתדירות של פחות מפעם בשנה, במצב כזה ברור שהקצב שאפתח יהיה נמוך בהרבה מהקצב שבסרטון.

הערכה שלי את הכביש שכדי שאפשר יהיה ליהנות ממנו צריך להכיר אותו היטב, לדעת מה מסתתר מאחורי כל סיבוב וכמה ניתן ללחוץ.

את זה רק ה"מקומיים" יודעים.

פורסם
זה נכון. ככל שנעשיתי נהג טוב יותר, המהירות שלי ירדה, לא עלתה. כיום, אני אף פעם לא עובר את המהירות המקסימלית שמאפשרת לי לבלום\לחמוק, גם אם זה אומר 30% פחות מהר ממה שהיה אפשר מבחינת הרכב. הסיכון היחידי שאני מוכן לקחת זה שבולען יפער, את כל היתר אני מכסה בעצמי.

יש דברים שבאים רק עם הגיל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

'התנהגות הכביש של הרכב תשתפר'

לא הבנתי, אתה נכנס לסיבוב כל כך לאט שאתה מספיק להחליף לבילשטיין-אייבך תוך כדי? 'מהירות היציאה מהסיבוב תהיה גבוהה יותר'? אולי אצל מי שאין לו מושג מה הוא עושה, לקחת את המושג SLOW IN-FAST OUT והוצאת אותו מכל הקשר רלוונטי.

אתה נוסע לאט יחסית, אז לצמיגים יש רזרבת אחיזה ולכן כשאתה מאיץ אתה לא על סף סחרור הגלגלים וכוח ההאצה פועל במקביל לגלגול הגלגל (ולא במשיק לקו הפניה) ומשום כך - מסייע לפנות.

אמרתי ש"סביר להניח" שמהירות היציאה תשתפר כי לא לכולנו קוראים האביבי והיציאה שלנו מהסיבוב לא תמיד מושלמת.

אם תיכנס לאט יותר ותאיץ יותר מוקדם - יותר קל לשפר את היציאה מהפניה, כך שההערה שלך במקום.

יש לי תחושה חן, שכל הידע שלך בנהיגה ספורטיבית הגיע מהרשת ואולי איזה קורס בטריגו.

לא, מסדרה של קורסים באלטרנתיבי ובכלל כמעט אצל כל מי שמבין משהו מנהיגה במזרח התיכון ובעוד כמה מקומות. האמת היא שאני מבין מאיפה אתה מקבל את התחושה שלך, שהבעת כבר כמה פעמים.

אני נוהג לכתוב פחות על בסיס חוויות אישיות ויותר להסתייע בדברים מפורשים של המומחים, מאחר ולדעתי החוויות האישיות של כל אחד מאיתנו הן כלי הרבה יותר מוגבל, לא במעט משום שיש הבדל בין מה שאנחנו חושבים שאנחנו עושים למה שאנחנו עושים (או מה שיוצא מזה) בפועל.

עדיין, מתוך עקרון אני כמעט ולעולם לא כותב על בסיס משהו שלא חוויתי בעצמי, אז תנוח דעתך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• אחראי פורום
פורסם
אתה לא מפקשש בגדול, זה כביש צפוף וקשה לנהיגה רוב הזמן, עם מעט מאד מקומות אפשריים ומותרים לעקיפה.

יש קטעים יותר מהירים ופתוחים ויש קטעים שהם יותר טכניים ואיטיים, ברוב המקומות אין הרבה מרווח בטחון לטעויות.

מסכים. אם בכל קטע טכני צריך תשומת לב יתרה, שם צריך אקסטרה פלוס פלוס, ברמה שלעיתים זה טיפה מוציא מהעוקץ ומהכיף.

אך בכל זאת, כשאעבור בסביבה, תמיד אבחר בו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...