Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכב שלי עדיין אין שעון כוח ג'י אז קשה לי להשיב :( לפי דיוק הפנייה שלך אני מניח שהתקנת גם ווסת ג'י-פורס, תתחדש !

זו לא עניין מסובך. הייתה לי אותה בעזרת אפליקצית הטלמטריה TrackAddict.

ואגב, אם ניצלת 0.5G (וזה די הרבה) עדיין יש לך 0.87G לטובת פניה (היחס בין הכוחות הוא פיתגוראי) כך שתוכל לעצור בלי לעוף הצדה ובמרחק סביר בהחלט.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם הבאה אני אצא לטיול נהיגה עם נווט. לא כזה של ראלי, כזה של מטוס רעם, שיעקוב אחרי כוחות הג'י.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צחוק צחוק, אבל זה באמת מועיל. זה נותן לך אינדיקציה טובה לשיפור קווים, הפניות הגה, נקודות האצה והאטה - במקום להסתמך על ה"חוש".

התוודעתי למדריך נהיגה חביב באנגליה שמאמן באופן שיטתי עם מכשור ברכב שכולל הרבה יותר מאשר רק מד G פשוט כמו שלי, וזה מאוד עוזר!

פורסם

חן ג. - אני מודה שכל חישובי הג'י שלך קצת גדולים עליי, אבל תחושתי היה שאם תהיה עסוק בלראות מה הנתונים של האפליקציה שלך אומרים - תעוף מהכביש הרבה לפני שתגיע לפנייה כלשהי...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בדיוק בשביל זה יש נווט בדוגמה של רומן, ו/או שמחלקים את הכביש לקטעים ועוברים על התוצאות.

כשיושב לידך איזה דייב טרנר אחד שמסתכל על הטלמטריה (ובעיקר עסוק בלצעוק עליך להאיץ חזק יותר...:oops:) זה עוד יותר קל.

רק בגלל ששגעון הטלמטריה (וזה באמת טרנד בעולם הנהיגה) טרם נכנס משמעותית לארץ, לא אומר שצריך ללגלג עליה בתורת דרך לשיפור הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

בדיוק באתי לרשום מה שרשם zvit. תסתכל על הכביש, יועיל יותר. המשתנים בנהיגת כביש כל כך רבים, שלהתייחס אליה כמשוואה פשטנית משהו של אחיזה מנוצלת מול פוטנציאלית גובל בטמטום. מהצד השני של הגבול.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עונג השרשור הזה. התחיל דבילי וסתמי, והפך לעונג צרוף.

תמשיכו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בדיוק באתי לרשום מה שרשם פרחי. תסתכל על הכביש, יועיל יותר. המשתנים בנהיגת כביש כל כך רבים, שלהתייחס אליה כמשוואה פשטנית משהו של אחיזה מנוצלת מול פוטנציאלית גובל בטמטום. מהצד השני של הגבול.

אתה...צודק לחלוטין!

טלמטריה היא בשום אופן לא המרכיב היחיד (או המרכזי) בהערכת הנהיגה. אבל היא בכל זאת עוזרת...

פורסם

מתי היא עוזרת? אולי בדיעבד ורק בכביש שאותו אתה מכיר בע"פ, שתוכל לקשר בין הפניה למדד. אתה, מאידך, רשמת על זמן אמת. זה נחמד שכשתופסים אותך בטעות אתה ממשיך לרכב כאילו כלום, אבל בזמן שאתה רושם את זה, יוזרים ותיקים פחות עלולים לקלוט את דבריך כלשונם, בשל הטון הידעני. לכן לכל הפחות תהיה הגון להודות בטעות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

כנראה לא ראית את כל השרשורים שבהם אני מתרתח על הסחות דעת בזמן נהיגה, ועוד לא התחלנו לדבר על נהיגה ספורטיבית!

אין שום מצב שאני מסתכל על משהו שהוא לא הכביש בנהיגה ספורטיבית! שום מצב!

את הטלמטריה אני בודק אחר כך, וכדי שבאמת יהיה אפשר להבין אותה אז אני מחלק את הנסיעה לקטעים, כמו שאמרתי קודם.

זה גם לא שהיו לי הרבה הזדמנויות, כי האפליקציה התקלקלה אחרי 3-4 נסיעות. האמת שגם לא הייתי צריך יותר כי המטרה היא לא להשתמש בזה בכל נסיעה, אלא לקבל רושם כללי.

פורסם

חן, טלמטריה זו לא הנקודה כאן.

אתה מאוד מנסה ללמד נהיגה בהתכתבות שרשור אחר שרשור.

אישית, אני אפילו לא מצליח להבין על מה מתווכחים איתך, כי ב90% מהפעמים אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד.

לא נורא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בחייאת חן, עוזרת במה? בשיפור קוי הנהיגה?

א-י-ן קווי נהיגה בכביש ציבורי!!!!!!

סלח לי שאני אומר זאת אבל אתה כותב דברים שהרבה מהם פשוט לא אומרים כלום והיתר פשוט לא רלוונטים וגם לא אמורים להיות רלוונטים בנהיגת כביש.

לחלק את הדרך לחלקים ולעבור על התוצאות? על מה לעזעזאל אתה מדבר????

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות זה לכתוב את השטות הזאת, באמת חסר שכמה אנשים

חסרי בינה יתחילו להסתובב בכבישי הארץ עם מכשירי טלמטריה ושעוני עצר ויתחילו לתזמן שסנים.

אני באמת מתנצל שאני מתפרץ אבל יש גבול לשטויות שאפשר לכתוב, מי שבעל נסיון יזפזפ הלאה, מי שחסר נסיון עוד עלול לקחת את דברייך ברצינות.

וכן, זה בא ממישהו שנוהג ספורטיבית ברכב מאוד חזק, נוהג בסגנון מאוד אגרסיבי ולמרות זאת אני בטוח שאני יותר בטוח ממך בנהיגה, גם לי וגם לסביבתי מסיבה פשוטה:

כשאני נוהג מבחינתי כל מה שקורה מחוץ לגבולות המושב שלי פשוט עוצר מלכת- אין מוזיקה, מי שלידי סותם את הפה או יורד מהרכב, לא מעניין אותי להסתכל על לוח השעונים כי הוא פשוט לא חשוב ולא רלוונטי, מעניין אותי רק מה קורה מחוץ לרכב וכמה שיותר רחוק ממני.

לא מעניין אותי הפאקינג טלמטריה או באיזו מהירות נהגתי וכמה כוחות ג’י ייצרתי.

קח את עצתו של zvit ו-RK בחיבוק גדול.

נקודה עשרונית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ב"לימוד נהיגה בהתכתבות" יש להבדיל בין עצות כלליות ו/או פשוטות יחסית ליישום כמו "לראות את נקודת העצירה שלך." אין שום בעיה לכתוב עצות כאלו ויישום שלהן לא יגרום לאף אחד נזק.

עצות שכן יש בעיה לתת בהתכתבות הן עצות בתחום השליטה ברכב כמו איך לטפל בהיגוי יתר. זה לא שאי אפשר להסביר את זה, אלא שמי שקורא את זה לאו דווקא יוכל ליישם את ההסבר...

השרשור הזה הפך מהר מאוד (וכפי שכתבתי - כנראה שלא בצדק) - לשרשור למידת לקחים בנושא נטילת מקדמי בטחון בנהיגה ספורטיבית, והיו כאן כמה מגיבים (ואני ביניהם) שהעדפנו מסרים קולעים (ע"ע האמירה של Spire) ולא סתם אמירות כלליות.

קצת יותר ברור עכשיו?

פורסם (נערך)

לחלק את הדרך לחלקים ולעבור על התוצאות? על מה לעזעזאל אתה מדבר????

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות זה לכתוב את השטות הזאת, באמת חסר שכמה אנשים חסרי בינה יתחילו להסתובב בכבישי הארץ עם מכשירי טלמטריה ושעוני עצר ויתחילו לתזמן שסנים.

בין טלמטריה לבין שעוני עצר ההבדל גדול! אני לעולם לא נוהג בכביש עם שעון עצר.

המטרה שלי היא לא לקצר זמנים, אלא לשפר את מקדם הבטחון עבור הקצב שבו אני נוהג!

נ.ב. זו גם הסיבה שאחת מן המדידות שלי - הייתה בנהיגה מנהלתית ואפילו לא בכביש מפותל.

פורסם

שמע,

אני לא אתחיל לצטט את כל ההודעות שלך פה שנוגעות לדברים שבינם לבין נהיגת כביש אין כלום ושום דבר.

תבין שאי אפשר ומסוכן מאוד לעשות את הסלט הזה בשרשור שלצורך העניין מתייחס לנהיגת כביש.

אני יודע לסנן מה רלוונטי ומה לא וכמוני עוד חברים פה שיש להם נסיון וידע.

הבעיה היא שבפורום פה יש כאלה שאינם מנוסים ולא יודעים מה מתאים ואיפה, הם קוראים את מה שכתבת “הטלמטריה מלמדת המון, עוזרת לשבר את הביצועים שלך, מלמדת קווי נהיגה נכונים.... אני פשוט מחלק את הנהיגה למקטעים ובסוף כל מקטע מנתח כדי לשפר...“.

מאיפה הנהג ההדיוט אמור להבין שאתה מץזורק אינפורמציה שבכלל לא רלוונטית לנהיגת כביש?

אתה אומר שאתה לעולם לא מודד זמנים, אז למה בעצם חשובה כל ה“טכנולוגיה“ הזאת?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...