Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני מצטרף לדלתא ומיסטר בי, האמירה המפגרת הזאת של 'אין דבר כזה להיכנס לסיבוב לאט מדי כי אפשר להאיץ יותר מוקדם' - אינה נכונה (אבל זה בסדר מר חן ג. כבר התרגלנו לשטויות חסרות הקשר למציאות שאתה פולט פה בפורום). מהירות בטוחה בכל מצב של נהיגה, היא כשאתה רואה את נק' העצירה שלך - זה לא יעבוד בסדום ערד הפתוח יחסית, כי המהירות בו גבוהה ואתה לא תהנה מהכביש. זה גם לא יעבוד בבית אורן הצפוף, בגלל שאין שם שדה ראיה נורמאלי בחצי מהסיבובים. ואז - למה קמנו ב4 בבוקר?

'התנהגות הכביש של הרכב תשתפר'

לא הבנתי, אתה נכנס לסיבוב כל כך לאט שאתה מספיק להחליף לבילשטיין-אייבך תוך כדי? 'מהירות היציאה מהסיבוב תהיה גבוהה יותר'? אולי אצל מי שאין לו מושג מה הוא עושה, לקחת את המושג SLOW IN-FAST OUT והוצאת אותו מכל הקשר רלוונטי.

יש לי תחושה חן, שכל הידע שלך בנהיגה ספורטיבית הגיע מהרשת ואולי איזה קורס בטריגו - אם אתה כזה כל יודע, שים עשירייה, תביא לך איזה 106\306\וולקן, תנהג קצת ותבין כמה חצי ממה שכתבת ב2500 הודעות לא קשור למציאות.

+1

להרבה אנשים קורס/נהיגה כזו היתה מוסיפה המון

והלוואי ויפתחו בארצנו משהו שיקדם את תרבות הנהיגה הספורטיבית

אולי נביא את הסטיג שילמד אנשים איך לנהוג במכונית פשוטה כפי שהוא עשה לכל האורחים ב TOP GEAR

כעת הוא מובטל אז זו הזדמנות מעולה :)

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי פעם סיפור של נהג ראלי מקצועי. לפני שלב חדש באליפות הם החליטו להתאמן בכביש ציבורי פתוח שלמחרת יהיה בתוואי השלב. הם עשו את זה מוקדם מאוד בבוקר, הכביש היה ריק, הם נסעו מהר ובאחד הסיבובים יצא מולם סיטרואן ישנה עם נהג "ישן" עוד יותר. הנהג המבוגר נבהל מרכב ראלי שיצא במהירות מהסיבוב וסטה מהנתיב שלו לנתיב הנגדי. כדי למנוע התנגשות, המקצוען הפנה את רכבו לתוך הסלע בצד הכביש. הלך הרכב והלך שלב האליפות. אבל מה שמעניין בסיפור - זו המסקנה של נהג מקצועי - הוא כתב: "אני אשם בתאונה הזאת, לא הזקן המסכן שנבהל ממני. אני היתי צריך לחשוב מראש על אפשרות כזאת ולמנוע אותה. כי אני מקצוען".

לדעתי (וזאת דעתי בלבד) החוויה הגדולה ביותר בבעלות על רכב ספורטיבי - זה אפשרות ללמוד. ערך מוסף של רכב ספורטיבי טוב - זו אפשרות להשתפר בשליטה על הרכב, ללמוד טכניקות חדשות, לקחת שעורי נהיגה מהמקצוענים, לנסוע לחו"ל וללמוד שם. זה כייף, זה מעשיר, זה מוסיף גוון לחיים. עניין התאונות הוא משני לחלוטין - כל אחד יכול לעשות טעות ולכן כלי רכב נחשבים לכלי מסוכן. אבל אם רכשת רכב חזק ומאתגר - תהיה ראוי לו - לך ללמוד.

פורסם
^ נשמע כמו פלצנות. אילו קישורים מקצועיים הוא תיכנן ליישם על מנת למנוע את התאונה?

אם היה פה בפורום לפחות מקצוען אחד הוא היה עונה לך. אנחנו חובבנים ולא בדיוק יודעים לנהוג ברמה גבוהה.

פורסם (נערך)

אני אענה לך. זה בולשיט.

לפי התיאור, הוא הופתע מתגובתו של הזקן והייתה לו ברירה בין להכנס בזקן לבין ירידה החוצה מהכביש (וכניסה בסלע במקרה ההוא). הוא בחר נכון ועשה, ככל הנראה, את המירב שניתן היה לעשות באותו מצב.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לפעמים גם זו אופציה.

במקרה היפותטי של נהג מרוצים, מניח שיש עוד אפשרויות, נהלים שמסדירים אימונים - מתי, איך וכו'.

מעבר לזה, יש עוד אופציות בעולם בין להשאר בבית לבין להתרגזן על הקצה

נדמה לי שכבר טחנו את זה מספיק כמה אנשים בשרשור הזה.

מזל שיש אנשים שהמושג "אחריות אישית" לא זר להם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני אענה לך. זה בולשיט.

לפי התיאור, הוא הופתע מתגובתו של הזקן והייתה לו ברירה בין להכנס בזקן לבין ירידה החוצה מהכביש (וכניסה בסלע במקרה ההוא). הוא בחר נכון ועשה, ככל הנראה, את המירב שניתן היה לעשות באותו מצב.

תודה על ההסבר הממצא. תמיד טוב לדעת שיש בסביבה משהו שיודע.

פורסם
קצת סטיה מהנושא - כביש בית אורן. אני לא נוהג בו בתדירות גבוהה. מספר פעמיים בודדות בשנה. התחושה האישית שלי שהכביש הזה אובר-רייטד מבחינת כמות האיזכורים שלו בהקשר של נהיגה ספורטיבית.

הכביש מאוד מוגבל ומקשה על נהיגה במגבלות, אלא אם באמת יש נטיות אובדניות. וזה עוד יותר נכון כשמדברים על מכונית עם יכולות גבוהות.

מישהו מסכים איתי - או שאני מפקשש בגדול?

צודק 100 אחוז. הכביש הזה מתאים בעיקר לסופר מיני חמות ומטה. לפחות מבחינת האפשרות לפתח קצב.

עם רכב משפחתי (חם ככל שיהיה) יהה כבר קצת צפוף, ונהג הפורשה שקצת ישבתי לו על הזנב השבוע, למרות שניסה ונראה שידע מה הוא עושה, לא הצליח להצרחק יותר מדי.

מי שמכיר את הכביש בעל פה, יהנה. בעיקר בלילה אגב, כשרואים את האורות שמנגד עוד מעבר לסיבוב.

חן ג.

מה שכתבתי קודם נובע מזה שאנשים קוראים את התגובות שלך, ואם חלקם ינסה ליישם את מה שאתה כותב הם עלולים לגרום לעצמם לנזק.

לכתוב שמה שאני עושה זה לא מה שאני חושב שאני עושה? נו באמת.. תשאיר את הפסיכולוגיה בגרוש הזאת לפרנקוס.

ההגדרה של להתקדם ולהשתפר כוללת בתוכה גם למידה מטעויות, הזמן היחיד שהקשב לטעויות נהיגה קטנות יורד הוא מירוץ, הכביש הוא לא בדיוק מסלול קארטינג והמירוצים בארץ לא בדיוק קיימים, לכן כל מה שנותר הוא להתמקצע, לנתח ולהנות.

הזמן שיקח לי לעבור עקומה שאפשר לקחת ב70 עם בלימה לתוך הסיבוב ומעבר לגז בשליש מהרדיוס, לא יתקצר אם אכנס ב20 ואתן גז על ההתחלה.

זה לא נכון בשום רצף זמן-חלל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפעמים גם זו אופציה.

במקרה היפותטי של נהג מרוצים, מניח שיש עוד אפשרויות, נהלים שמסדירים אימונים - מתי, איך וכו'.

מעבר לזה, יש עוד אופציות בעולם בין להשאר בבית לבין להתרגזן על הקצה

נדמה לי שכבר טחנו את זה מספיק כמה אנשים בשרשור הזה.

מזל שיש אנשים שהמושג "אחריות אישית" לא זר להם.

חביבי, הוא מתאמן לקראת ראלי, הוא לא יצא לסיבוב בשביל הכיף.

מזל באמת שיש אנשים שהמושג "אחריות אישית" לא זר להם. רק שזה לא ממש המקרה.

בוא נגיד כך, אם אנחנו בוחנים את העניין מתוך נקודת הנחה שהוא לא היה צריך להתאמן בכביש ציבורי אלא על מסלול, אז כן - התאונה הזו לא הייתה מתרחשת (אם כי ייתכן והייתה מתרחשת תאונה על המסלול אך זה לא רלוונטי). אבל, ברמה המיידית הגורם לתאונה הוא כמובן הזקן ואותו נהג ראלי עשה את המירב שיכל על מנת לצמצם נזקים וכנראה שהציל את חייב או לפחות מנע פגיעה קשה בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה שכתבתי קודם נובע מזה שאנשים קוראים את התגובות שלך, ואם חלקם ינסה ליישם את מה שאתה כותב הם עלולים לגרום לעצמם לנזק.

בשום שלב בשרשור לא כתבתי אף עצה שהיא מסוכנת. מלהיכנס לאט מדי לעיקול אף אחד לא נהרג. האם זה יהיה הכי מהיר מבחינת נהיגה ספורטיבית? כנראה שלא, אבל כמו שאמרת אנחנו לא במירוץ.

הזמן שיקח לי לעבור עקומה שאפשר לקחת ב70 עם בלימה לתוך הסיבוב ומעבר לגז בשליש מהרדיוס, לא יתקצר אם אכנס ב20 ואתן גז על ההתחלה.

שוב, אתה צודק. אבל בנסיבות, זו אופציה ששומרת על בטיחות (באותם מקומות בעייתיים) אך עדיין מאפשרת לך לנהוג מהר למדי. מה גם שלא כל הנהגים באמת תופרים את היציאה מהפניה כמו שצריך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא הבנתי על מה השרשור הזה ["מישהו עשה ת"ד ללא נפגעים ?"]

אבל חשבתי שהוידאו של 'הנה איך אני עושה זאת' יגיע מוקדם יותר :)

על מה מייללים הצמיגים כ"כ מוקדם בוידאו הזה, אגב, לא ברור

נחמד לקרוא כמעט את כולם, יבגניפ, SPIRE, פאלול, ני קוף ועוד.

מי שכתב שראוי לקחת פניות במהירות שתאפשר לבלום - צודק, אבל באופן תיאורטי,

שכן זה מכתיב קצב מאוד איטי, פחות מנהיגה רגילה, נניח. ראוי לצמצם סיכון לאחרים,

ויש דרכים לעשות זאת, מקומות לבחור, שעות לנהוג, צופה עם סלולארי פתוח.

זה קצת הגעיל אותי :

פשוט שמים איבר רביה גדול על כל הסובבים (

כי דמיינתי שחלות. מה הניסוח הג'יפה הזה

וזה למשל -

בר פאלי כבר לא מרגשת אותי.

לקח לי כמה שנים כדי לדעת שיש גב' בשם בר פאלי וזה לא שכל פעם שוכחים את הר' של רפאלי

[אגב רציונליזציה, הייתה לי אפילו תיאוריה שעורכי תוכן אוטומאטיים מורידים ר' כפול של בר-רפאלי :(]

וכמובן,

יש דברים שבאים רק עם הגיל...

ולכן לרוב לא משנה הרכב כי בגיל צעיר [לפני\אחרי קבלת הרישיון] כמעט אך ורק המזל מציל אותך,

ועם הגיל אתה מגדיל את מרווח הבטחון עוד ועוד, עד שאתה קונה ג'יפ וסוגר עניין [כמעט].

The first one to get angry loses

פורסם

אנחנו מדברים כאן על מקרה היפותטי לחלוטין, כן? אבל נניח

כן, הוא התאמן לראלי. מכיוון שכאמור מדובר במקרה היפותטי לחלוטין, אין לי או לך מושג, לדוגמא, אם מבחינה חוקית האימון שלו לקראת הראלי המדובר היה שונה מנסיעה בשבת בבוקר לנס הרים. ואם הוא כבר בחר כן להגיע לכביש ציבורי פתוח, אז כן, להבין שזה כביש ציבורי פתוח זה אחד מהדברים להבין ולחשוב עליהם מראש, כשהוא מגיע לשם.

"לחשוב מראש על האפשרות מראש ולמנוע" זה לא בהכרח לבלום באיזו טכניקת ראלי מחוכמת שהכותבים כאן לא מכירים.

זה גם סתם להבין איפה אתה נוהג ומה אפשר או אי אפשר לעשות שם, כשהכביש פתוח.

שוב, המגיבים בשרשור הזה מתחלקים לשני סוגים בדיוק. אתה מאלו שבמקרה של תאונה היפותטית כזו "תתעודד" מזה שהיא לא באשמתך. הסוג השני הם אלו שלא רוצים להיות מעורבים בתאונה מלכתחילה. ולא, זה לא בהכרח אומר להשאר בבית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מי שכתב שראוי לקחת פניות במהירות שתאפשר לבלום - צודק, אבל באופן תיאורטי,

שכן זה מכתיב קצב מאוד איטי, פחות מנהיגה רגילה, נניח.

אני חושב שאתם מפריזים בהערכת מרחק העצירה של הרכב, בפרט בעידן ה-ABS. בכבישים פתוחים כמו סדום-ערד אפשר להגיע למהירויות בדיוניות ועדיין להקפיד על הכלל הזה.

מר ב' הראה שגם בכביש צר כמו בית אורן אפשר לנהוג מהר ועדיין לא להסתער לתוך פניות עיוורות. לפחות, ככה זה נראה.

תחשוב על זה גם ככה - ככל שאתה יעיל יותר, אתה "מנצל" פחות מסך האחיזה לטובת הפניה, ונשארת לך יותר רזרבה, ספציפית בשביל בלימה, ולכן מרחק העצירה מתקצר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...