Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה הסחת דעת? למה לא, למשל, רוכב אופניים באמצע הכביש? שיירת אופניים באמצע הכביש (וכן, זה קורה לא מעט)?

שוב - אתם מפתחים פה תיאוריות ומסקנות שמבוססות על כלום ושום דבר. נכון לעכשיו, כמו שכתבתי, התחמקות מספינת חלל של חוצנים והתפרעות סבירות באותה מידה. אין לאף אחד פה שום כלי לטעון אחרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן אני מבולבל, מצד אחד דבריך נראים לי כתובים כביקורת, מצד שני אני מסכים בערך עם כל מה שאמרת ונראה לי שאתה רק מחזק את מה שניסיתי לומר בעצמי. o_O

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דברי כתובים כהעמדת דברים על דיוקם. כמו שאמרתי, אני מסכים שההערכה שמדובר בתוצאה של נהיגה ספורטיבית היתה פזיזה ומתבססת למעשה רק על השילוב של הכביש והרכב.

עדיין, אני מאמין שנכון לנסות להעריך תמיד במקום להשאיר את הנסיבות ידועות רק ליושב במרומים. כך עוד אפשר ללמוד משהו, ולו אגבית, לנהיגה שלנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דני s

מה הקשר בין בקרת יציבות והתאונה הזאת? בשביל להבין אם הבקרה הייתה יכולה לעזור פה, צריך חוקר תאונות והרבה מאד מסקנות, וגם אז אי אפשר להיות בטוח ב100 אחוז.

באופן כללי, ממש לא. ניתוק הבקרה הוא אופציה קיימת ברכב ואחד מהפיצ׳רים שלו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
א. שואל ברצינות - איך אתם יודעים שזן AMG 45? הגדלתי את התמונה ככול שאפשר ועדיין לא הצלחתי לזהות את תת הדגם.

ב. בהנחה שזו אכן AMG, נהיגה ברכב כזה דורשת בגרות והבנה מה גבולות האפשר והמותר (לא מבחינת החוק), ככול הנראה שהבעלים של הרכב הזה קצת עף על עצמו, קצת הרגיש שבתואם שומאכר עסקינן - והתוצאות לפניכם.

לדעתי, כמו שרישיון לאופנוע מותנה בנפח מנוע מרבי, כך גם רישיון נהיגה ברכב פרטי צריך להיות מוגבל בהספק המנוע, הגבלה שתשונה עם צבירת הוותק של הנהג.

כלי כזה אסור להפקיד בידיו של כל נהג.

באופנוע/קטנוע זה סמ״ק אבל כוח סוס וסמ״ק לא חייבים להיות תואמים...

קח פיאט גרנדה נפח 1250 וקח סוזוקי ספלאש 1250 אוקיי?? הסוזוקי עם 95 כוח סוס והפיאט עם 65 כוח סוס.

הגבלת למישהו לדבר כזה אבל קנה רכב יותר זריז בהרבה!

אין טעם להגביל את הדבר הזה כי רכב זה לא רק מרוצים אתה לא תעבור עם רכב חלש את העליית של ירושלים כלומר אתה תעבור אבל יהיה לו קשה זאת אומרת שהוא לא תמיד משמש לדברים כאלה...

בלי קשר לזה יש הבדל בין נהיגה של אנשים! יש כאלה שנוהגים מהר ומתהפכים ויש כאלה שנוהגים מהר ונהנים!

זה לא כמה הרכב זה מי הנהג וגם ברכב עם 40 כוח סוס אפשר ללמוד להנות ואני נהגתי על אאודי TT ועל סוזוקי ועל פיאט ויש לי דעה על רכב מכל סמ״ק

פורסם

רק אני מוטרד איך רכב כזה עולה באש בקלות כזאת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

העובדה שהתחלתי את השירשור הזה עם תמונות מהתאונה בדיעבד הייתה טעות מצידי. התאונה, שיכול להיות *שלא* התרחשה בזמן נהיגה ספורטיבית הייתה אצלי טריגר. משהו בלראות גדר הפרדה מרוחה ומאחוריה רכב ספורטיבי חדיש עולה בלהבות בדיוק על שלט שכתוב עליו "אלקוש" כנראה לחץ אצלי על כל הכפתורים. מכאן הדרך שאנשים עשו למילים כמו "ערס" הייתה יחסית קצרה. טעות שלי בבחירת התמונות, מודה.

אם זה לא היה ברור עדיין אז אני אבהיר, אני גם "חוטא" בנהיגה ספורטיבית ברכב ספורטיבי בכבישים ציבוריים, בין אם נס הרים, סדום ערד או אלקוש בירנית. העובדה שגם אני חלק מהתרבות הזו גרם לי לא פעם לשאול את עצמי שאלות לגבי גבולות הטעם הטוב, לגבי סיכון עצמי ואחרים, לגבי משתנים שלא בשליטתי על כבישים ציבוריים, לגבי יכולתי האובייקטיבית כנהג אל מול התפיסה העצמית שלי כנהג שהיא לחלוטין לא אובייקטיבית.

יש כאן אנשים שמתנהגים כאילו השאלות האלו גורמות להם לאלרגיה וישר מתחילים להתגונן. אם השאלות האלו עושות לכם לא נוח ואתם לא רוצים לדון בהם אתם מוזמנים לעבור לדיון הבא. אמירות כמו "יש פה 4 עמודים של זיוני מוח" בד"כ לא נובעים מהדאגה הכנה והאמיתית שיגמר המקום באינטרנט אלא ממקומות עמוקים יותר.

עד כאן פסיכולוגיה בשקל.

אני חושב שיכול להיות פה דיון מעניין מאוד על השאלות היותר קשות שעולות מהתרבות הזו (שאני חלק בלתי נפרד ממנה והיא חלק בלתי נפרד ממני). שאלות כמו:

• האם מסלול נהיגה בישראל היה מוריד את הסיכון? אולי אם היה מסלול הייתי נוסע על 7/10 מהמגבלות של הרכב ושומר את ה9/10 או 10/10 לימי מסלול? אולי לא...
  • האם לנצח נמשיך לשאוף לעוד כוח ועוד אחיזה או שמתישהו נבין שמה שחשוב זה החיוך על הפנים שלנו ולא המהירות האבסולוטית שבה הדברים קורים? אולי אלו פשוט שני אסכולות מקבילות שלעולם לא יפגשו?
  • האם יש איזה "קוד מוסר אובייקטיבי" שאפשר לנהוג לפיו כדי לסכן פחות את עצמינו ואחרים? ברור לי שיש פה המון נהגים שתופסים מעצמם אלים שירדו מהאולימפוס כדי להרשים את כולנו בכישוריהם המוטוריים אבל אני רואה בעצמי בן תמותה עם יכולות גבוהות מהנהג הממוצע, אבל מצפיה של מספיק שעות בספורט מוטורי אני יודע שגם הטובים ביותר עושים תאונות וגם ומתים, בדיוק כמו בני תמותה אחרים. לדוגמא איירטון סנה ופול ווקר כמקרים שונים לחלוטין עם תוצאות זהות להפליא.
  • בכמה נהיגה ספורטיבית על כבישים מפותלים (עם אבנים מתגלגלות, חיות בר, חיות משק, מטיילים, שמן שנשפך מידי פעם, בור שנפער וכד') מעלה את הסיכון לתאונה מנהיגה מנהלתית באותו כביש? עד כמה התאונה הזאת מסכנת אחרים ולא רק אותנו?

אני לא יוצא נגד התרבות הזו, אני חלק בלתי נפרד ממנה כמו שאמרתי. אני רק חושב שאלו נושאים שחשוב לדבר עליהם ולעשות "ריאלטי צ'ק" לעצמינו מידי פעם.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

אני לא מאמין שאתה (או כל אחד שפוי) נוהג על 9/10 בכביש הציבורי. אפילו בימי מסלול הקצב השכיח הוא של 7/10 והאמת היא שגם במירוצים בכל הקטגוריות רוב הזמן לא באמת נוהגים על 10/10.

מנסיעות עם טלמטריה אני יודע שאני נוגע-לא-נוגע בערך של 65% מיכולת הרכב לבצע. השאלה היא לאיזה מהירות האחוזון הזה מתורגם בפועל.

אם אני מציית לקוד המוסר שדיברת עליו והוא (עבורי) לנצל, במהירות הנתונה, את המינימום ההכרחי של "אחיזה" עבור התמרון - אז הקצב בהחלט מהיר מספיק כדי להעלות על פני את החיוך שעליו דיברת.

מהו אותו קוד מוסר? להיכנס לאט - לצאת מהר, לנצל את כל רוחב הנתיב, להתחיל לסובב את ההגה בעדינות והרבה לפני תחילת העיקול, לשפר את יכולת שינוי הכיוון על ידי האצה והאטה, וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

• האם מסלול נהיגה בישראל היה מוריד את הסיכון? אולי אם היה מסלול הייתי נוסע על 7/10 מהמגבלות של הרכב ושומר את ה9/10 או 10/10 לימי מסלול? אולי לא...

המנטרה "מסלול, מסלול, מסלול" היא נחמדה, אבל ייגמור לך סט צמיגים ורפידות בצ'יק, וזה לפני שהתחלנו לדבר על בלאי משמעותי יותר ותשלום למסלול.

כלומר, לשים רכב על מסלול זה סיפור יקר והוא לגמרי לא נגיש פיננסית לכל אחד בקלות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מסכים, רק שלא לכך התכוונתי. אנסה לחדד: קח אבארט 500 אסה-אסה ו-208gti. לשתיהן נתון 0-100 דומה ולשתיהן, אני רוצה להאמין, מרחק בלימה דומה בהינתן מהירות כלשהי (הבלמים בצרפתייה חזקים יותר כי היא שוקלת יותר וכו'). מבחינת תאוצה ותאוטה, שתיהן שקולות אם כן.

ההבדל הוא שעם הצרפתייה אתה תמצא את עצמך נוסע מהר יותר בממוצע - בין אם בגלל מגבלות אחיזה גבוהות יותר, תחושת יציבות ובידוד טובה יותר ומהירות סופית גבוהה יותר - כולן קשורות לכך שסף יצירת הריגוש בצרפתייה גבוה יותר. כך או כך, גרף המהירות כתלות בנקודה על המסלול יתמקם גבוה יותר אצל הצרפתייה.

עכשיו, מהירות גבוהה יותר משמעה מרחק תגובה ובלימה רב יותר וזו בתורה, יוצרת פוטנציאל הרס רב יותר. צרף לכך מאסה גדולה יותר של הצרפתייה וקיבלת אנרגיה קינטית גדולה בפער.

בוא, נלך על דוגמא יותר קיצונית, אבארת 500 אסה אסה אל מול הרכב שלי, מן הסתם בידוד הרעשים אצלי טוב משמעותית, הרכב חזק משמעותית וצריך לייצר קצב מאוד מהיר כדי “להתרגש“.

באותה יישורת בין פניות שהאבארת’ תפתח נניח 80 קמ“ש אני כנראה אפתח סביב 120 ויותר, מגיעים האברת’ שומרת 15 מ’ מהרכב שלפני (סתם להמחשה), אני שומר 30 מ’ כדי לפצות על מהירות ומסה גדולים יותר, מגיעים לעיקול, האברת’ בולמת מאוחר יחסית, אני בולם מעט יותר מוקדם כדי לרסן את המסה.

כל ההבדל הוא שביישורת יכולתי לפתח מהירות גבוהה יותר.

אתם עושים קצת יותר מדי דרמה מרכבים חזקים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מנסיעות עם טלמטריה אני יודע שאני נוגע-לא-נוגע בערך של 65% מיכולת הרכב לבצע. השאלה היא לאיזה מהירות האחוזון הזה מתורגם

65%? למה לא 67%? למה לא 52.38576%?

איפה יש מדריך ליכולת של מכונית?

העיקר שזה נשמע מקצועי, כנראה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המנטרה "מסלול, מסלול, מסלול" היא נחמדה, אבל ייגמור לך סט צמיגים ורפידות בצ'יק, וזה לפני שהתחלנו לדבר על בלאי משמעותי יותר ותשלום למסלול.

כלומר, לשים רכב על מסלול זה סיפור יקר והוא לגמרי לא נגיש פיננסית לכל אחד בקלות.

+1!

ימי מסלול זה טוב, כיף ויקר. אפילו מסלול קארטינג כמו כוכב יאיר (וגם בעולם עושים לעתים ימי מסלול במסלולי אאוטדור) מעלה בלאי באופן ניכר. יום מסלול במסלול אמיתי יכול בכיף לעלות בסט צמיגים ורפידות, טנק דלק ובלאי רוחבי.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...