Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מי כמוך אמור לדעת ש-Assumption is the mother of all fuckups.

מצטער, אני לא מקבל את טענות ההתממות של "אנחנו לא מתחסדים". אתם ועוד איך מתחסדים ובפעם הבאה שיהיה מבצע מתוקשר של משטרת ישראל שלוכדת "פצצה מתקתקת" הנעה במהירות של 200 קמ"ש על כביש - זה בדיוק אתם. יש עוד שלל אנלגיות, כמו חברות הביטוח אשר רק למשמע השם "ספורט קופה" של איביזה 3 דלתות עגלה הקפיצו את המחיר כי זה "ספורט" או מדינת ישראל אשר אינה מאפשרת כל סוג של שיפור לרכב כי רכבים משופרים=חולגנים מסוכנים.

"אתם"?

אני חבר מספיק וותיק בפורום כך שהדעות שלי ידועות, אתה מוזמן לעיין בארכיון ההודעות שכתבתי ולמצוא הודעה אחת - אחת !!! - שממנה ניתן להבין שאני תומך במה שכתבת.

לקחת אחריות זה כנראה מושג זר ומוזר לחלק מהכותבים כאן - שום דבר לא קורה כגזירת גורל, שום דבר לא "קרה סתם" וזה שזה קרה "לטובים ביותר" עדיין לא מצדיק דבר.

יש נסיעה שקרובה אל המעטפת היכולת של האדם-מכונה ויש נסיעה שמתוך חוסר אחריות הגבול הזה נחצה בה.

מבחן התוצאה הוא שעושה את ההבדל בן השניים.

אני לא מאחל לאף אחד מהחברים כאן להגיע למצב שבו מי מיקיריו ייפגע בידי "נהג ספורטיבי" כזה.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

יש נסיעה שקרובה אל המעטפת היכולת של האדם-מכונה ויש נסיעה שמתוך חוסר אחריות הגבול הזה נחצה בה.

מבחן התוצאה הוא שעושה את ההבדל בן השניים.

אני לא מאחל לאף אחד מהחברים כאן להגיע למצב שבו מי מיקיריו ייפגע בידי "נהג ספורטיבי" כזה.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהכל ברור ידוע וצפוי, הנהג יודע מה הוא עושה (או אמור לדעת) בדיוק והכל תלוי בו.

שטויות!

שטויות!!!

כל כתבי הרכב בארץ דפקו מכוניות בצידי הדרך וגם נהגי המירוץ ומדריכי הנהיגה המהוללים.

יש לי מור"ק תאונות מכאן ועד הודעה חדשה... (כולל של עצמי).

ההנחה ש-"אני יודע מה אני עושה ולכן לי זה לא ייקרה", היא שחצנות נטו.

"מבחן התוצאה"...

פחחח.

תוצאה היא עניין של מזל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אתה יוצא מנקודת הנחה שהכל ברור ידוע וצפוי, הנהג יודע מה הוא עושה (או אמור לדעת) בדיוק והכל תלוי בו.

שטויות!

שטויות!!!

כל כתבי הרכב בארץ דפקו מכוניות בצידי הדרך וגם נהגי המירוץ ומדריכי הנהיגה המהוללים.

יש לי מור"ק תאונות מכאן ועד הודעה חדשה... (כולל של עצמי).

ההנחה ש-"אני יודע מה אני עושה ולכן לי זה לא ייקרה", היא שחצנות נטו.

לך תשתה כוס מים קרים ותירגע.

אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה אז אל תעשה, ככה פשוט וככה קל.

תוריד מהירות ב- 20-30 קמ"ש ולא ייקרה לך כלום, אפילו שמטעמי אגו יש תחושה שצריך להראות לכולם למי יש יותר גדול.

ותסלח לי כשאתה כותב מור"ק אם כוונתך ל- "מורשת קרב" אנא ממך לפחות תדאג שלא לפגוע בחפים מפשע - מורשת קרב...:shock:

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם (נערך)

היו כאן אנשים שקפצו למסקנות. לא בטוח בכלל שההתנגשות הזו היתה תוצאה של "השתוללות".

נהג שדעתו הוסחה ופשוט נסע ישר דרך העיקול - אחת היא באיזה מכונית עשה זאת, ואם כבר אז עדיף שזו תהיה מכונית כזו עם בטיחות משנית (פסיבית) גבוהה.

כאשר נוהגים ב"רצינות" ברכב כזה (או בכלל) החכמה היא לנצל טוב את האחיזה, כך שתנהג מהר יותר אך עדיין תנצל יחסית מעט מהאחיזה ותוכל להשאיר רזרבה גדולה.

ישנו קומץ נהגים שבנהיגה ספורטיבית שומרים על אותה רזרבת אחיזה שלרוב האנשים נשארת בזמן נהיגה מנהלתית!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

ואוו, כמה צדקנות בשרשור אחד על תאונה שאף אחד לא יודע בכלל מה גרם לתאונה.

תגידו, הפורום הפך ל-YNET או חלילה נציג אור ירוק???

בואו נעשה סדר ברשותכם:

1.גם מייקל שומאכר האגדה עבר בקריירה תאונות דרכים, זה הופך אותו לערס ושלל כינויים שניתנו פה לבעל הרכב מהתאונה?

כנראה שלא.

2.לא המצאנו שום גלגל, נהיגה ספורטיבית בכבישים ציבוריים קיימת בכל העולם, כולל (הפתעה!) במדינות שבהן יש מסלולים למכביר.

אתם באמת מאמינים שאם יהיו בישראל מסלולים מסודרים אז זהו, אנשים לא יצאו לנהיגות ספורטיביות בכבישי נהיגה ציבוריים?

אני יכול לתת לכם אם רק תרצו לינקים לכבישי נהיגה בחו"ל ומה שקורה בהם עם הסצינה של רכבי ספורט וזאת למרות שיש באותן מדינות מסלולים מסודרים.

3."אין מה לעשות עם רכבים כאלה בישראל"- באמת? למה? אפשר לחשוב שבחו"ל אנשים יוצאים לסשן נהיגה ספורטיבית על פני 150 קילומטר.

גם בחו"ל אנשים יוצאים לסשנים של 10-20 דקות ובישראל בהחלט יש כבישים מתאימים לנהיגה כזאת, הן מבחינת התוואי והן מבחינת איכות הסלילה.

אגב, האספלט לא חייב להיות סופר דופר, גם אם יש פה ושם שיבושים זה בסדר, A45 כמו 500 אבארת' כמו פרארי 458 יכולים לנסוע מאוד מהר גם כשיש קצת שיבושים בכביש, פשוט הנהג צריך להכיר את המכונה שלו ולדעת איך לתפעל אותה על סוגי אספלט שונים, זה הכל.

4.בחזרה לתאונה, מי אמר לכם שהוא בכלל היה עסוק בנהיגה ספורטיבית ובמהירות מאוד גבוהה (מישהו ציין אפילו את זה)? זה שרכב הינו מדגם ספורטיבי ונוסע בכביש שמוכר כ"כביש נהיגה" לא אומר שאכן היתה נהיגה ספורטיבית באותו רגע.

אין פה שום צדקנות, זו הנחה סבירה לחלוטין- גם לי יש כביש נהיגה קבוע שבו אני יוצא לנהיגות ספורטיביות בתדירות גבוהה.

אממה, סטטיסטית, על כל פעם שאני נוהג שם ספורטיבית יש בערך פעמיים-שלוש שאני נוהג שם מנהלתית לגמרי, ככה זה כשאותו כביש גם מוביל למקומות שאני רוצה להגיע אליהם עם משפחתי וכדומה, כלומר מעבר להיות אותו כביש "כביש נהיגה"- הוא אשכרה מחבר בין כל מיני נקונות שאני אולי רוצה להגיע אליהן בצורה רגועה.

5. נהיגה ספורטיבית זה לא דבר רע, כל עוד מקפידים לבצע אותה בשעות מתאימות ומבצעים אותה במסלול מוכר וידוע בדגש על איזורים בעייתיים שלו ומקפידים על השארת שולי ביטחון מתאימים ולא פולשים לנתיבים אחרים- בתנאים האלה נהיגה ספורטיבית יכולה להיות מהנה ואפילו לא מסוכנת ברמה חריגה.

כמובן שגם כשמקפידים על כל כללי הבטיחות ושומרים מרווחי בטיחות וכו'- מייקל שומאכר, עדיין יכולה להתרחש תאונה, אין תעודות ביטוח.

אני מאוד קפדן בענייני בטיחות בנהיגות ספורטיביות- אני לעולם לא זולג לנתיבים נגדיים, לעולם לא חוצה פס הפרדה לבן, כשיש לפני רכב שנוסע באיטיות אני שומר מרחק ממנו ולא מתחיל להלחיץ אותו, אני לא נצמד לרכבים אחרים, לא בולם בלי להציץ במראה, הכי אחראי שיש.

נניח ולמרות כל זה אהיה מעורב בתאונה, האם זה עדיין בגלל "חוסר אחריות"?

ממש לא, תיהיה הכי קפדן ואולי עדיין תעוף מהכביש בגלל שמן על הכביש באמצע פניה או כל סיבה אחרת- אותו שמן יוכל להעיף אותך גם בנהיגה מנהלתית, לא רק ספורטיבית.

אגב, מי שלא מקפיד על כללי הבטיחות האלה לא באמת נוהג "ספורטיבית"- הוא סתם משתולל וכנראה מייצר סיכון מאוד גבוה לו וליתר משתמשי הדרך.

אני באמת הופתעתי מהתגובות כאן של חלק מהאנשים כי להבדיל מכל מיני טוקסקיסטים חסרי הבנה או מטעם אור ירוק- אנחנו פה, ובמיוחד הוותיקים שביננו, אמורים לדעת ולהבין קצת יותר טוב ולא ישר לצאת בהכרזות חסרות בסיס על יכולות הנהיגה של בעל הרכב וצעקות "חמאס" כנגד נהיגה ספורטיבית, אחרת אם אנחנו, אותו "קומץ" עם זיקה והבנה בענייני מוטוריקה, מגיבים בצורה כזאת אזי אין לנו מה לבוא בתלונות לכל מיני ליצנים מאור ירוק.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה אומר לכם, מגעיל.

למעט כמה תגובות ענייניות שגם הם לא ממש במקומם רוב התגובות כאן נעות בין ריקוד על הדם לשימחה לאיד. גועל נפש.

מי אתם שתחליטו מי הנהג, מה אופיו, מה נסיבות התאונה?

מישהו מכם היה שם?

מישהו מכם מכיר את הנהג?

בן אדם עבר חויה של מבט למוות בעיניים, הוא יסתבך עם החוק, הוא איבד רכוש יקר וכאן יושבים צדקני המקלדת, מטיפים, מטילים דופי.

מי שם אתכם כשופטים?

גועל נפש.

אני איתך ב 100%.

שרשור מיותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה אז אל תעשה, ככה פשוט וככה קל.

אף אחד לא בטוח במה שהוא עושה, ובטח מבחן התוצאה לא מוכיח אם מישהו נהג באופן יותר או פחות אגרסיבי. המקריות משחקת כאן, כמו בכל דבר בחיים, תפקיד גדול, אם לא מכריע.

הדרך היחידה להיות בטוח שלא תעשה תאונה של טעות נהיגה טכנית זה לא לנהוג במכונית ספורט בכביש נהיגה.

אתה יכול להסתכן יותר או פחות, אתה יכול לנהל את הסיכון, אבל shit happens. קצת חצץ, רגע של תשומת לב לדבר הלא נכון... והלך האוטו (במקרה הטוב).

פורסם

את דעתי לגבי המסקנות החפוזות כבר הבעתי.

באופן כללי לגבי הצדקנות ולגבי כך שזה קורה לטובים ולמנוסים שבנהגים - בהיבט של האחריות האישית כחלק מציבור, השאלה האם המקרים הללו קרו ופגעו בעוברי אורח תמימים באופן יחסי יותר ממקרים של תאונות של נהגים שאינם "חובבי הגה". אני בספק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בהנחה שהבחור הגיעה מכיוון חורפיש אז רוב הסיכויים שמשהוא התפרץ לו לכביש והפתיע אותו.

יש שם יציאה מתחנת דלק, יש שם את הצומת של אלקוש, ויש עוד יציאה שאפשר להשתלב דרכה לכביש מהכיוון הנגדי.

אין שם שום עיקול ואין שם שום דבר שאמור לגרום לאיבוד שליטה, מדובר על כביש ישר וקצת אחרי איפה שהרכב נשרף מתחיל העיקול וגם הוא לא כזה חד.

ומההיכרות המאוד טובה שלי עם האזור אנשים שם אוהבים להתפרץ לכביש ולחתוך רכבים.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שכשמגבלות האחיזה נחצות, למהירות ולמאסה של העצם יש השפעה מכרעת איפה העצם יעצר, וזה - במכונה ספורטיבית גדולה וחזקה יותר - מה שיכול להפריד בין פציעה לבין מוות, ו\או בין יצירת נזק סביבתי לבין מניעתו.

מכונית ספורטיבית, שמהירות גבוהה היא בת לוויה טבעית שלה, צריכה לשמש כמתווכת בין הנהג לבין התשתית והבחירה בה צריכה לקחת בחשבון את מאפייני שניהם.

כיום, בניגוד לבעבר, "זול" יותר לקנות מכוניות מהירות במיוחד. רועי כתב שנתוני המרצדס הזו דומים ל-911 מראשית המילניום, רכב שהטיל מורא בנהגים רבים. האם התשתיות השתפרו מאז באותו קנה מידה? מסופקני.

למען הסר ספק, אין זה נאמר בתגובה למאורע המסוים הזה, שעדיין איננו יודעים את נסיבות התרחשותו.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

כיום, בניגוד לבעבר, "זול" יותר לקנות מכוניות מהירות במיוחד. רועי כתב שנתוני המרצדס הזו דומים ל-911 מראשית המילניום, רכב שהטיל מורא בנהגים רבים. האם התשתיות השתפרו מאז באותו קנה מידה? מסופקני.

רק תיקון, ה-911 המפחידות היו מקוררות האוויר, מהמליניום הקודם. ימי הטרום ESP וכשהמנוע באמת ישב על הסרן האחורי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...