Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקסנט 2000 מתחממת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב היונדאי אקסנט שלי שנת 2000 ידנית 1500 מתחממת בנסיעה.

אחרי נסיעה לצפון בדרך חזרה בנסיעה סולידית בעליות מתונות הרכב התחיל להתחמם כיבינו את המזגן והוא המשיך להתחמם. כשעצרתי בצד המים במיכל העיבוי בעבעו ןהנוזלים שם היום חומים עכורים. לאחר שהאוטו התקרר הוספתי נוזל קירור ישר לרדיאטור נתתי לו לעשות סירקולציה שהאוויר יצא מהמערכת והוספתי עוד מים. אחרי שהתנעתי המאוורר נכנס לפעולה אחרי כמה דקות. המשכנו לסוע עם מזגן דלוק והכל היה בסדר עד לעליות לירושלים (מהבקעה) האוטו שוב התחמם בנסיעה מהירה וקצת מאומצת 2+קטנציק נוסעים על ציודינו . כרגע הרכב מתחמם גם בנסיעה קצרה (אני לא בטוח אם המאורר נכנס לפעולה אבל כשאני שומע אותו עובד הטמפרטורה יציבה. מה שמוזר לי זה שכשאני מכבה את המנוע ופותח את הסויצ' המד חום יורד קצת מתחת לחצי ונשאר שם והמאורר לא פועל. אשמח שתפנו אותי לסדר טיפול לאן ללכת קודם חשמלאי רכב מכון רדיאטור או מוסך כללי. רצוי גם בעלי מקצוע בירושלים.

תודה מראש!

פורסם

ייתכן מאוד שהרדיאטור אצלך סתום בחלקו ולא מצליח לתת תפוקת קירור מקסימאלית. על פי מה שכתבת ניראה שנוזל הקירור שקיים ברכב הוא לא איכותי/מקורי אלא מיים רגילים ותקן אותי אם אני טועה. אם כך הדבר הייתי מציע תחילה לבצע ניקוי רדיאטור כמו שצריך על ידי פירוקו, פתיחתו והעברת חוטר בצלעות הקירור הפנימיים שלו.

כמו כן בדיקה שאתה בעצמך יכול לעשות בבית היא להרגיש אם הטרמוסטט ניפתח כמו שצריך. כאשר המנוע קר הנע את הרכב ושהוא מונע תמשש מידי כמה שניות את הצינור העליון המוביל מהמנוע אל הרדיאטור ובמקביל הבט על שעון החום. אתה אמור להרגיש שהצינור העליון לאחר מספר דקות מתחיל להיתחמם כלומר הטרמוסטט ניפתח. אם שעון החום מטפס לו לכיוון האמצע והצינור קר אז הטרמוסטט פשוט לא ניפתח כמו שצריך.

לגבי מאוורר תבדוק שוב שהוא עובד ב 2 מהירויות כאשר המזגן דולק. אם קיימים 2 מאווררים אז כאשר המזגן דולק שניהם צריכים לפעול!

תעשה את הבדיקות האלה ומשם ניתקדם.

פורסם

תודה מאור,

קודם איך אני יודע אם המאורר עובד בשתי מהירויות שונות? שמיעה בלבד?

מה שמטריד אותי זה שהרכב נסע בדרך לצפון נהדר ללא התחממות ועם מזגן דלוק, תקן אותי אם אני טועה אבל סתימה אמורה להיות תהליך מתמשך ולא פתאומי (יש הבדל דרמטי) בנוגע לנוזלי הקירור אני כן השתמשתי בנוזל קירור ירוק שהיה ברכב (זול לא ידוע ויתכן מאוד שעורבב ובהחלט סביר שהשתמשו במים מהברז (אפילו לא מזוקקים) בחלק מהפעמים (הרכב לא רק שלי).

פורסם

2 מהירויות אתה גם שומע וגם מביט על המאוורר ומרגיש את עוצמת האויר שהוא מוציא. תשים לב אם הוא מוציא אויר חם לכיוון המנוע שהוא עובד כי אם האויר הוא קר בוודאות הרדיאטור סתום. סתימת רדיאטור היא תהליך מיתמשך ואצלך זה הגיע כניראה לשלב שזה גם מורגש. אם קיימים 2 מאווררים המהירות תהיה אותה מהירות במאורר הראשי וכאשר תדליק מזגן המאורר השני ייכנס לפעולה.

פורסם (נערך)

וואו ד"ר מאור נראה לי שאיבחנת את הבעה רק מקריאה!

יש שני מאוררים 1 מנוע 1 מזגן.

הטרמוסטט נפתח והצינור העליון מתחמם (מאוד).

האוויר שיוצא מהמאורר קריר-פושר (צד אחד של היד חם מהמנוע צד שני הייתי אומר פושר) והרדיאטור קריר למגע יחד עם הבוצה שיצאה במיכל עודפים נשמע הגיוני שהתמלא בחלודה ונסתם.

מאחר והרדיאטור כנראה ישן ודי בטוח שחלוד אני כבר אחליף אותו במקום "להסתכן" בניקוי שיפתח נזילות שיכול להיות שהיו.

עוד שאלה איך אפשר לאבחן שהמשאבת מים לא דפוקה? אני מתכוון בכל מקרה להחליף אותה ברגע שאני אעשה טיימינג.

אעדכן אחרי הביקור במוסך.

עריכה אחרונה על ידי urich
הוספת תואר ד"ר למאור 30
פורסם

טוב אז בסוף הלכתי למוסך אבי בצלאלי במישור אדומים שאימת את החשדות של מאור.

הוחלף רדיאטור לאחד חדש יצא לי סה"כ 850.

תודה על העזרה.

נ.ב משהו שאני רוצה להבין, הרדיאטור מימין ויש לו שיושב ישר עליו משמאל יש מאורר נוסף שיושב על הגריל ודוחף אוויר קר לעבר המנוע אבל לא יושב מעל הרדיאטור. האם הקירור שלו הינו אוויר לעבר המנוע נטו?

20150706101721.jpg

פורסם

האמת שהתקשרתי לחלפים בירושלים לפני שניגשתי למוסך הציעו לי חליפי סיני ב590 ומקורי ב780. אז גם אם אני הולך על חליפי +שעת עבודה 850 נשמע לי סביר במקרה הזה התקינו מקורי ככה שיצא לי עוד יותר "משתלם".

לא ביררתי מול יונדאי שופ כמה היה עולה אצלו.

• תוכן חדש...