Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון צלמים - עדשת פישאיי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

למי שהספיק כבר להכיר אותי יודע שאני מצלם כבר כמה שנים טובות ברפלקס ואני בצד הנכון (ניקון) :wink:

בכל מקרה, החלטתי שאני רוצה לרכוש עדשת פישאיי.

ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא הסמיאנג 8 מ"מ והטוקינה 10-17 מ"מ.

אני מצלם עם ניקון D7100. יש לי כבר עדשה רחבה (10-20) כך שזאת לא באה כתחליף לעדשה רחבה.

אשמח לשמוע המלצות ולראות דוגמאות למי שיש את העדשות האלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם יש לך 10-20, אז 10-17 לא תתן כימעט כלום. אז אם אתה רוצה להוסיף עצמית, רק ה8ממ יתן לך שינוי ממה שיש לך כרגע.

הסמיאנג בנויה איכותי להפליא, מרגישה מאוד סולידית ונותנת זוית מטורפת, כמובן יש את העיוותים האופייניים לעצמיות בזוית כל כך רחבה. מדובר על עצמית ידנית לחלוטין, תוודא שאתה קונה עם ציפ כדי שהמצלמה ״תדע״ על העצמית.

אהבתי את הקטע של הצד הנכון :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ה10-17 היא גם פישאיי.

לא הייתי חושב לקנות עדשה נוספת רחבה שלא הייתה נותנת כלום :)

גם אם אני קונה גרסה בלי צ'יפ, הD7100 יודעת למדוד אור בעצמה, זה לא גופי רמת כניסה של ניקון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אבל עם ציפ אפשר לשלוט בצמצם מתוך המצלמה. סוגרים את הצמצם עד הסוף בעצמית והמצלמה יכולה אז לשלוט ואז אתה מקבל הרבה יתרונות.

אתה מתכוון שה10-17 היא לפריים מלא?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נכון, ויש גם אישור פוקוס וכו'.

10-17 היא גם עדשת זום וגם פישאיי שזה הייחוד שלה, אבל היא מסוגלת לתפקד על FF בטווח 14-17 מ"מ.

פורסם

יש לך קישור למוצר? מוזר שעבור FF היא מתחילה מ14. בדרך כלל עבור FF זה הטווח המלא שכתוב ועבור קרופ צריך להכפיל פי 1.5.

פורסם

זאת עדשת קרופ, אבל בטווח של 14-17 מ"מ היא מתפקדת על FF.

פורסם

שכחתי שבניקון אפשר פיזית לשים עצמית קרופ. בקנון זה שובר את המראה. הם בכוונה עשו חלק בולט מאחור.

פורסם

עוד סיבה טובה לבחור בניקון :D

אגב, לדוד שלי יש 5D3, הוא מרכיב עליה טוקינה 11-16, העדשה הזאת במקור מיועדת לקרופ, אבל עובדת לו על המצלמה ב15-16 מ"מ.

פורסם

זה דיון פילוסופי. 8)

בסופו של דבר, מה שחשוב זה העצמיות. למותג המצלמה יש ערך קטן מאוד יחסית במערכת ומגה פיקסלים, איסו וכד, זה ניואנסים.

אני לא הייתי שם עצמית קרופ על FF בקנון. לא יודע לגבי העצמיות התאומות, אני משתמש רק בעצמיות קנון, אבל צריך בשביל זה הרבה אומץ ו/או לעשות שינוי בחלק האחורי של העצמית. עבור חלק מהעצמיות זה אפשרי.  

בכל אופן, גם אם זה עובד, על FF יכולה להיות בעיית vingeting.

פורסם

האמת שיצא לי לצלם על 5DII עם טמרון 17-50 2.8 (עדשת/עצמית קרופ). לא שובר מראה, נכנס בקלות ובלי בעיה (לא אני הרכבתי אותה, אבל יצא לי להשתעשע).

לא חושב שזה נחשב

vingeting. זה לא מצב של האפלה בקצוות, העדשה פשוט לא מקרינה על החלק הזה בחיישן.

בגלל זה עדשות זום לקרופ לפעמים מתפקדות על פ"פ באורכי מוקד מסויימים.

דור - חפש בפליקר ובpixelpeeper. יש שם אפשרות לראות תמונות שצולמו בחיתוך לפי עדשה/מצלמה/נתונים וכו'.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש לי עדשה כזאת על הD7100, את האמת שכנראה עדשות צד ג' אין בעיה להרכיב בקנון, בנו את העדשות כמו עדשות EF.

חיפשתי בפליקר, שמתי לב שהאפקט יותר חזק בסמיאנג, אבל אולי זה רק אני.

פורסם

יקרה להחריד. חשבתי עליה.

פורסם

אני לא מכיר עדשות אפטרמרקט, לעומת זאת אני בעל ניסיון עם כמעט כל העדשות המקוריות של ניקון ב-20 שנה האחרונות (למעט עדשות שהן באופן מובהק לחובבים).

לא מבין את הרעיון של לעשות עדשת זום-פישאיי. פשוט הגיון עקום. לפי מה שראיתי הטוקינה גם לא עולה הרבה פחות מהניקון 10.5.

הסמיאנג אולי יכולה להיות פתרון עבורך, רק לא הבנתי למה היא כל כך גדולה פיזית לעומת הניקון שהיא ממש מהעדשות הקלילות. הייתי חושש מflare שהניקון מתמודדת איתו ממש יפה.

הפעולה של הסמיאנג ידנית וצריך להשתמש בטבעת הצמצם על העדשה, לא יודע אם אתה מהעידן שכל עדשות ניקון היו ככה.

בכל אופן לגבי העדשות ניקון, ה10.5 מ"מ נותנת על DX בדיוק את אותה תוצאה כמו ה16 מ"מ על פול פריים. לא ניתן לייצר עדשה אחת שתיתן פתרון לשני סוגי החיישנים.

השימושים של העדשות הללו מוגבלים ביותר, יחד עם זאת, אם אתה מביא אותה למצב מיוחד שזה מתאים בו, זה שווה את המאמץ.

אני לא שם אותן באופן שוטף בתיקי צילום שלי ומביא אותן רק כשיש לי תיכנון ספציפי לשימוש בהן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...