Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון צלמים - עדשת פישאיי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפרש של 1000₪ בין הניקון לטוקינה, ובין הניקון לסמיאנג 1500₪, סכום כפול.

אני לא מהעידן של עדשות ידניות, נולדתי לתוך העידן של האוטופוקוס, בכל מקרה יש דגם שמתקשר עם המצלמה בניקון כך שנשאר לי רק לפקס ידנית והבנתי שזה לא בעיה בעדשה כזאת, פשוט שמים אותה באורך מוקד מסוים והיא תמיד בפוקוס.

ברור לי שהעדשות הללו בעלות שימוש ספציפי מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טבעת צמצם עוד הייתה בעצמיות ניקון בתחילת עידן האוטופוקוס. עד עכשיו הם מייצרים עצמיות מסדרת AF-D עם טבעת צמצם וללא מנוע פנימי. פוקוס אוטומטי עובד רק עם גופים בעלי מנוע פוקוס. ניתן לשלוט בעצמיות עם טבעת צמצם בגופים מודרניים, סוגרים את הצמצם עד הסוף ושולטים מהמצלמה.

קנון, לאומת ניקון - במעבר לאוטופוקוס עברו מביונט FD לביונט חדש EF. עצמיות של FD אינן תואמות לEF ולא ניתן להשתמש ללא מתאם אופטי שפוגע קשה באיכות. לכן בכל עצמיות אוטופוקוס של קנון יש מנוע מיקוד, אין טבעת צמצם. סך הכל ביונט מודרני וטוב יותר, אבל על חשבון תאימות אחורה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היו לי עדשות כאלה 50 1.8 ו1.4. עכשיו יש לי 35 2. הכול אוטומטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני מקפיץ את השרשור:

יש לסמיאנג גם עדשת 12 מ"מ פישאיי שמתאימה גם לFF, האם שווה להוסיף כבר 800₪ ולהיות בראש שקט לעתיד?

פורסם

12ממ זה לא פישאיי בקרופ. זה נותן לך משהו כמו 20ממ.

היום מעבר לff פחות מהותי מלפני מספר שנים. ההבדל העיקרי הוא עומק שדה רדוד יותר וצורך בעצמיות באיכות אופטית גבוהה יותר. אם אתה חובב זומים, זה יעלה הרבה מאוד כסף.

אם אתה רוצה פישאיי ולא סתם עצמית רחבת זוית , כדאי לך לשקול מראש אורך מוקד שיעשה את העבודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

12 מ"מ תהיה אצלי כמו 16 מ"מ (הקרופ פקטור בניקון הוא 1.5X).

הקטע שה8 מ"מ לא מתאימה לFF.

פורסם

18ממ האמת. זה כבר לא פישאי. אתה צריך את הטווח הזה? לשיקולך.

פורסם

צודק, זה 18 מ"מ.

הבנתי שכדי האפקט פישאיי יהיה חזק עדיף שהעדשה תהיה כמה שיותר רחבה.

• תוכן חדש...