Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכיוון שאין לי גישה לצינור מים, אני מעוניין לבצע בכל שבוע עד שבועיים שטיפה ידנית עם ONR. לשם כך, חשבתי להשתמש בשיטה הבאה, ואשמח לדעת האם אני פועל נכון והאם המוצרים מתאימים:

1. בתוך דלי עם Grit guard, לשים 7-8 מטליות מיקרופייבר מהסוג הבא:

http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%94-Chemical-Guys-Workhorse.html

2. למלא את הדלי עם ONR מהול במים מזוקקים (במיהול המתאים).

3. למלא מיכל ספריי התזה ב- ONR מהול במים מזוקקים (במיהול המתאים).

4. להתיז על חלק מהרכב עם הספריי, ולהמתין 5 דקות

5. לעבור על החלק המותז עם מטלית מיקרופייבר מתוך הדלי עם ה ONR (כשהיא מתלכלכת, לעבור לצד אחר שלה, וכשאין יותר צדדים, לשים אותה בצד, ולעבור למטלית חדשה מהדלי)

6. (לאחר שהמשטח נקי) לנגב עם מגבת מייקרופייבר הבאה (האם שתי מגבות כאלו יספיקו לכל הרכב? - רכב סופרמיני):

http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%AA-%D7%95%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9-Chemical-Guys-Waffle.html

7. את אותו התהליך לעשות גם לצמיגים/ג'אנטים

חסר משהו?

דרך אגב, לפי התמונה הבאה, אני מרגיש די בטוח להשתמש תמיד ב Rinseless wash, מכיוון שהרכב לעולם לא מגיע ללכלוך הקיצוני...

washsolution2.jpg

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

התהליך נשמע בסדר גמור, בדיוק כמו שצריך, מלבד ההמתנה של ה-5 דקות - לדעתי מוגזם. המתנה של דקה תיתן לך את מה שאתה צריך, במיוחד כשאתה ממשיך עם שטיפת Rinseless.

לגבי המגבות, לא מכיר אותן. אני כן יכול להגיד לך שבמחיר של 2 מגבות ייבוש שפירסמת אתה יכול לקנות מגבת UBER איכותית מאד, שתעשה לך את העבודה מצויין ויותר, במיוחד על רכב קטן.

לגבי הג'אנטים - ממליץ בחום לייעד להם מגבת/מגבות שתשתמש בהן תמיד רק לג'אנטים, ולהתחיל עם הג'אנטים לפני שאתה מתחיל עם שאר הרכב (אתה לא רוצה אחרי שניקית את הרכב שלכלוך שאתה מקרצף מהג'אנט יעוף בריקושט חזרה לצבע, סתם עוד עבודה).

בהצלחה :)

פורסם

אני כמוך ללא גישה לצינור המיים שוטף עם ONR באופן קבוע.

הכל נראה נכון אבל אני אישית מעדיף את שיטת שני הדליים וכפפה/מטלית. אני אוהב לעיתים לתת וויש נוסף על הפאנל, על כל וויש כזה תצטרך לקחת מטלית חדשה או לקפל את המטלית הקיימת, גם לכבס את כל הכמות, הרי כל כיבוס גורם לבלאי. ומה אם חלילה יגמרו המטליות והרכב עדיין לא נקי.

אגב בשיטה הזאת אתה לא צריך את הדלי

עם Grit guard, הרי אתה לעולם לא תכניס את המטלית המלוכלכת לאותו הדלי.

פורסם (נערך)
התהליך נשמע בסדר גמור, בדיוק כמו שצריך, מלבד ההמתנה של ה-5 דקות - לדעתי מוגזם. המתנה של דקה תיתן לך את מה שאתה צריך, במיוחד כשאתה ממשיך עם שטיפת Rinseless.

לגבי המגבות, לא מכיר אותן. אני כן יכול להגיד לך שבמחיר של 2 מגבות ייבוש שפירסמת אתה יכול לקנות מגבת UBER איכותית מאד, שתעשה לך את העבודה מצויין ויותר, במיוחד על רכב קטן.

לגבי הג'אנטים - ממליץ בחום לייעד להם מגבת/מגבות שתשתמש בהן תמיד רק לג'אנטים, ולהתחיל עם הג'אנטים לפני שאתה מתחיל עם שאר הרכב (אתה לא רוצה אחרי שניקית את הרכב שלכלוך שאתה מקרצף מהג'אנט יעוף בריקושט חזרה לצבע, סתם עוד עבודה).

בהצלחה :)

איפה אני יכול לקנות את מגבת ה- UBER הזו ? יש לך לינק לתת לי ? והאם ניתן לכבס אותה במכונת כביסה?

מקבל את ההמלצות על להתחיל עם הג'אנטים עם מגבות ייעודיות, ולהשרות עם הנוזל רק דקה.

פורסם (נערך)
אני כמוך ללא גישה לצינור המיים שוטף עם ONR באופן קבוע.

הכל נראה נכון אבל אני אישית מעדיף את שיטת שני הדליים וכפפה/מטלית. אני אוהב לעיתים לתת וויש נוסף על הפאנל, על כל וויש כזה תצטרך לקחת מטלית חדשה או לקפל את המטלית הקיימת, גם לכבס את כל הכמות, הרי כל כיבוס גורם לבלאי. ומה אם חלילה יגמרו המטליות והרכב עדיין לא נקי.

אגב בשיטה הזאת אתה לא צריך את הדלי

עם Grit guard, הרי אתה לעולם לא תכניס את המטלית המלוכלכת לאותו הדלי.

החשש שלי עם מטלית אחת שכל הזמן מנקים אותה בדלי השני, שבטעות ישאר עליה ליכלוך ואגרד איתו את הרכב... זה גם מאוד מאט את התהליך בהשוואה לסט מטליות נקיות כאשר כל פעם מוציאים אחת אחרת.

כל מטלית עולה רק 15 ש"ח, כך שגם אם יחזיקו 10 כביסות, זה לא כל כך נורא. ולגבי מספר המטליות, אפשר לקנות יותר מטליות מאשר צריך, ואז אם יום אחד הרכב מלוכלך במיוחד וצריך עוד מטליות, אז מוסיפים...

פורסם

למה אתה משתמש עם מים מזוקקים?

דבר שני למה אתה מחכה 5 דקות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה אתה משתמש עם מים מזוקקים?

דבר שני למה אתה מחכה 5 דקות?

קראתי שהחומר ב- ONR הוא פולימר שתופס ומקיף את הליכלוך. כאשר המים לא מזוקקים, הוא מאבד חלק מיכולתו להיצמד לליכלוך. עד כמה זה משמעותי, אני מניח שתלוי במים הספציפיים שיש לך בברז. דרך אגב, אני חושב שמים מזוקקים שמתייבשים, לא משאירים כתם לבן, כך שאולי גם לא דרוש ייבוש מושלם...

לגבי 5 דקות, כן, גם Mc'lovin העיר לי על כך. אקצר לדקה אחת.

פורסם

אין שום הוראה להשתמש במים מזוקקים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אין שום הוראה להשתמש במים מזוקקים.

זה לא חובה, אבל בפורומים של ONR טוענים שזה יכול לשפר.

פורסם

מישהו בדק את זה או זאת השערה?

אם זה היה משפר בהוראות על הבקבוק היה רשום זאת.

פורסם

לדעתי אם הריכוז של ONR מספיק כדי להלחם עם כל הלכלוך שנצבר על הרכב במשך שבוע או יותר, אז מים מזוקקים לא יעשו הבדל. מה שמפריע לי בכל הסיפור הזה, שהבחור הולך לשפשף את הרכב עם מטלית דקה ובבטחון שזה יעשה פחות נזק ויותר טוב משיטת שתי דליים עם כפפה נורמלית.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

מה זאת אומרת "מטלית דקה" ? זו מטלית מיקרופייבר ייעודית לשטיפת רכב... (וזו מטלית שאני אפילו לא שוטף אותה, אלא ברגע שמתלכלכת עובר מייד למטלית הנקייה הבאה).

פורסם

אני משתמש רק במים מזוקקים (במרסס) עם ה ONR, כשהשתמשתי במי ברז רגילים היה נראה כאילו הניקוי פחות חזק.

אבל אני כן משתמש במים רגילים בדלי כמובן של 8-10 ליטר עם 30-40 מ"ל ONR.

ומטליות איכותיות מיקרופייבר לעבודה עם מרסס זה רק הירוקות של הקוריאני (כשאין לך מקור מים),

Opel Adam S 2017

פורסם
זה לא חובה, אבל בפורומים של ONR טוענים שזה יכול לשפר.

דווקא הטענה היא שלא משפר.

יש אנשים עם OCD קשה והם אינם יכולים לראות את הנוזל של הONR כשהוא עכור/אפרפר, לאחר שבוע או שבועיים, בבקבוק מדולל במי ברז.

בדילול עם מים מזוקקים הנוזל נשאר כחול.

ובכל מקרה, כך או כך, יכולת הניקוי נשארת דומה בשני המצבים, גם מהנסיון שלי.

פותח השרשור, זנח את השיטה שחשבת עליה.

הייתי ממליץ לך על שיטת המטליות למקרים פחות קשים (אם מתמיד שבועית, זה מצויין), או בשיטה של דלי אחד גדול (שבו 14 ליטרים מים), grit guerd, שתי כפפות, ודילול מוגבר של הנוזל בהתאם לכמות המים.

כמובן בלפני זה יבוצע pre wash בעזרת מרסס.

(נשבע שבקרוב מעלה את השיטה הנ"ל כמדריך).

"יאללה בירי".

פורסם

"הייתי ממליץ לך על שיטת המטליות למקרים פחות קשים"

מדוע?

אם תשים לב לתמונה הראשונה שהעליתי, אני לעולם לא מגיע לליכלוך ברמה שהם ממליצים שטיפת שני דליים.

• תוכן חדש...