Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני עד 55,000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מתעלם מהשרשור הקודם שלא הכי קלע למטרתי.

הסכום שאוכל להשקיע כרגע: 55,000.

מחפש סופר מיני אוטומטית, מנוע 1400+

נכון לעכשיו, עושה 80% עירוני ו 20% כביש מהיר,

לא ממש נוסע יותר מדי: כ 1000 ק"מ בחודש, ומדי פעם מתכוון לרמה"ג או הדרום.

עברתי מיונדאי I20 ורוצה לדעת:

1. האם ישנן צרפתיות מומלצות? מבחינת איכות נסיעה, צריכת דלק, בטיחות ואמינות?

2. הומלץ לי על פיאסטה, במידה וכן, האם 1400 או ה 1600?

הI20 הוכרזה כטוטאל לוס, התאונה הייתה מצד הנהג (יצאתי מזה ללא פגע תודה לאל).

האם הפורד תקלע למטרה?

3. אני כאן כדי לצאת מהקופסה הזו ולשמוע את ההמלצות שלכם - לפי הקריטריונים שאני מחפש. לא חייב להיות הרכבים האלו, אבל כן הייתי רוצה לדעת מה ה "אידיאל" שאוכל להגיע אליו.

רחוק מלהבין כמוכם, בטח שלא נוהג כמוכם, אישית מעדיף מושבים ותא מאובזר כמובן ולא רכב אפור מבפנים,

אבל כמובן שאשמח לאזן את זה עם (הכי טוב שאפשר בסכום הזה) התנהגות כביש ובטיחות.

לצורך הנושא וללא מטרת פירסום הומלץ לי לרכוש מטרייד אין ממקומות כמו לובינסקי, שהבנתי שגם נותנים אחריות לשנתיים, כך שביום שישי ה 05.06 החיפוש מתחיל :)

והנה אני כאן. שמעתי שבהשוואה ל I20 קליאו לדוגמא היא "מכונית מפנקת, מאובזרת וחסכונית" - אני מעדיף להשתמש בחברי הפורום כמרכז מידע ראשי כאן.

המלצות / תובנות יתקבלו בברכה ובשמחה.

תודה,

גיא

יונדאי I20 שלי, קיה סול של אבא

פורסם

ממליץ גם לשקול פיאט פונטו איבו, בדגש על הגרסאות המאובזרות (MY LIFE / 150TH / SPIRIT).

חסכונית בדלק, בעלויות השוטפות, הכי הרבה אבזור שאפשר לקבל במחיר הזה.

חסרון: גיר רובוטי שלא מתאים לכולם

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על התגובה. אני מעדיף שלא להתעסק עם הרובוטי, אם הבנתי נכון בפיג'ו 107 יש את זה ובלשון המעטה... כנראה שאני ממש מפונק אבל אשאר עם האוטומט.

אם כי, השאלה היא, במה הוא משפיע עלי מבחינת הנסיעה והשליטה? היכן הוא בא לי לידי ביטוי ומה החסרונות שלו לעומת האוטומט?

אולי עדיף שאשאל לפני שאפסול.

פורסם

אני מסכים עם הסיפא של ההודעה שלך, במיוחד לאור הפתיחה שלה.

גירים רובוטים מאוד נבדלים זה מזה, אפילו בתוך פיאט - הגיר של הגרנדה-פונטו והגיר של האיבו, הם אמנם רובוטים אבל שונים בהתנהגות ובאמינות.

האיבו שלי ידנית, אבל הבראבו שלי רובוטית - ואני חד משמעית מסכים שזה לא עבור כל אחד. מצד שני, זה לא אומר שום דבר לגביך...

בגדול: גיר רובוטי זה כמו גיר ידני, אבל עם קלאצ' שמתופעל אוטומטית (יותר נכון: ע"י רובוט). מה זה אומר? זה אומר שההעברות פחות חלקות בתחושה מאשר גיר פלנטרי, ומצד שני הרכב בד"כ יותר חסכוני והביצועים פחות נפגעים. כשנוהגים רגוע בקושי מרגישים את ההבדל, אם בכלל (בפרט: ההבדל מורגש בעיקר במעבר 1-->2, פחות עד כלל-לא בהילוכים גבוהים יותר).

כשמתפעלים ידנית, אפשר לגרום להעברות להיות חלקות כמעט לחלוטין (אם מורידים את הרגל מהמצערת בעת ההעברה, זה 'מחליק' את התחושה).

ולכן אני אומר: נסה להשיג סיבוב על הרכב (חבר פורום / מגרש / רכב פרטי כלשהו), ותראה אם זה מטריד אותך.

הקטע שמלבד הגיר הזה, הרכב מחזיק בהמון יתרונות יחסיים - ולכן אני ממליץ שתשאל את עצמך מה חשוב לך, ולפי זה תחליט אם שווה בכלל לבדוק אותו.

תזכור שהסטיגמה הרעה על הגיר משחקת לטובתך מבחינת המחיר (הערך של הרכב נשחט --> ניתן לרכוש רכב משנתון גבוה ואבזור גבוה בתקציב), ולכן שווה להבין האם מבחינתך הסטיגמה מוצדקת או לא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ואו, הסברת לי את זה מעולה. תודה רבה לך.

ברמה העקרונית, כנראה שזה גם עניין של הרגשה, שליטה ויכולת.

אני ימני בעיקר, ועם השנים (בין אם הילוכים ידניים או אוטומטיים) התרגלתי והבנתי שמרגיש לי הרבה יותר נוח מבחינת הריכוז והשליטה לנסוע על אוטומט כשיד ימין העיקרית האוחזת בהגה. זמן התגובה שלי והשליטה המהירה בהגה סייעו לי להתחמק מכמה מצבים מסוכנים.

מלבד זאת, אני גם הטיפוס שבודק הודעות רק ברמזור ארוך וחוזר אליהם בטלפון, וגם אז ממעיט בלדבר בנהיגה - הכל כדי לשמור על ריכוז בכביש עצמו.

אחרי כל הפרולוג, אני חושב שאתה מבין שאני מרגיש "בבית" ותחושת הביטחון שלי היא עם גיר אוטומטי.

אני מבין שהרוב לא יסכימו איתי, וייתכן והרציונל שלי שונה, אבל גיר אוטומטי ללא התעסקות איתו (D ושלום) זה מה שמרגיש לי נכון.

רק כדי להבין את הנהיגה שלי: אני תופס די מהר את הרגישות של גז/ברקס ברכבים כך שרוב הנסיעות שלי הן ממש "על הקמ"ש", כשאני ב 99% מהמקרים (למעט צוק איתן) נוסע על 110 גג.

זו הנהיגה שלי, אז איך נגיד... הבנתי ממש את מה שאמרת, אבל עדיין אבחר להישאר עם אוטומט.

מעריך את התשובה.

ובנימה אופטימית זו ואחרי ערב דיונים קליל,

שוקל את הפיאסטה/פוקוס (2011-2012) בכובד ראש.

די בונה על המוניטין שלהן בתור "רכב חזק / טנק" - אחרי שנכנסים בי מהצד של הנהג ב i20 ויצאתי ללא שריטה, תקרא לזה טראומה אבל זה מפחיד.

אני מבין שעל A1 או A3 אני אמשיך לפנטז :)

עריכה אחרונה על ידי גיא-צ

פורסם

אם יצאת ללא שריטה מיונדאי i20 ואגם הייתה מרוצה מהרכב, אז למה שלא תישאר בתוך החברה ותקנה i30 או i35?

פורסם

על הפוקוס הייתי מוותר בגלל חוסר אמינות של הגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רון, האמת היא שאני לא מכיר חווית נהיגה עם הרכבים הנ"ל, אני גם לא בטוח שאצטרך סדאן, אבל עם זאת אני כאן כדי לשמוע את עצתכם אז אבחן גם את הכיוון הזה. תודה רבה.

YullianX - תודה :)

פורסם

אגב, כוונתי הייתה לפיאסטה 1.6, לפי המפרט אני מבין שכזו יש רק מדגמי 2013 והיא לגמרי במפרט הבטיחותי ושאר הנתונים שהייתי רוצה ברכב.

אני טועה כאן? מכוון גבוה מדי?

פורסם

ה1.6 הגיע ב 2013 לפי מה שאני רואה ביד 2 זה מעל התקציב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היא בסדר,מנוע מעט עצל,אבל הנוחות בסדר,בטיחות טובה עם 7 כריות אוויר,פחות אהבתי את מתגי החלונות חשמל שצריך לכפוף בצורה מוגזמת את היד אבל מעבר לזה לא היו תלונות.

יש גם את המתחרה מבית יונדאי I20,שגם מאוד אמינה ועם מנוע דומה.

פורסם

היא אכן חיסכונית אבל עם גיר רובוטי,כיוון שרוב הנסיעות בעיר,ששם הרובוט מגלה את החיסרונות שלו לא בטוח שזה הרכב המומלץ,אבל תנסה.

פורסם
היא אכן חיסכונית אבל עם גיר רובוטי,כיוון שרוב הנסיעות בעיר,ששם הרובוט מגלה את החיסרונות שלו לא בטוח שזה הרכב המומלץ,אבל תנסה.

לא מסכים אם אני לא טועה ראיתי עם גיר רציף ב55

• תוכן חדש...