Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הגיוני לשים מצלמות בכביש 6 (אמנם כבר יש שם מטעם דרך ארץ,אך הן לא מיועדות לאכיפה)

 

החברה תאבד לקוחות (קבועים ומזדמנים) בקצב מסחרר..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מצד שני כל המופרעים הכבדים שנוסעים שם 170-180 קמ"ש וצפונה יפסיקו עם זה.

אין לי בעיה עם המהירויות האלו, אבל זה מתאים לאוטובהאן הגרמני, לא לכביש 6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בדיוק שאלת וקיבלת תשובה .

לפי צורת הכתיבה שלך וההתנהגות שלך על הכביש ע"פ מה שאתה מעיד עליה המצלמות הם בדיוק בשבילך .

תמשיך לזלזל ולתקוף אחרים בכביש עם הרכב שלך אז תאלץ לשלם לטובת הקופה והציבור.

לא מוסרי, מוסר זה עניין פילוסופי לא סתם הרגשה ולכן לוגיקה קובעת שזה לא מוסרי .

הסבר מפורט יותר תוכל למצוא בספרייה.

 

את האמת אני ממש שונא אנשים שצופרים או מסנוורים מצד שני אני מקפיד מאוד על נסיעה ימין תמיד .

שיש שילוב של נהג בריון ונסיעה שמאל (עקפה למשל )אני מקפיד להישאר בשמאל עד שהוא נרגע.

אתה כמובן בסדר, זהיר, מוסרי, ערכי וגם נחמד, אבל עמדת המחנך שאתה נוטל לעצמך כאן בנתיב השמאלי, כמו גם בפוסט הקודם בו אתה חוסם "נהגי ליסינג" עצבניים כדבריך ומסדר להם פגישה עם מצלמה, היא ביריונות לא קטנה לכשעצמה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

מצלמות רמזור ונת"צ הן בהחלט חשובות. שאנשים שרואים ירוק מהבהב יתרגלו לעצור במקום לתת קיק ושיתנו עדיפות לתחבורה הציבורית. מצלמות מהירות בכבישים מהירים הן לא יותר ממסחטת מיסים של המדינה ואותם צריך לבטל או להעלות את רף המהירות המותרת. בדיחה לנסוע בכביש 6 1 40 וכו' 110 קמ"ש. אתה יותר עסוק בלשמור על המהירות המותרת במקום להיות מרוכז בכביש

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

מצלמות נת"צ על כביש החוף לא תורמות לשום דבר: הפקקים שם גם ככה מטורפים, מי שנוסע בנת"צ למעשה מוריד מעט את הפקק, אחרת הוא היה עומד ביחד איתכם. אז תודה לכל אותם אנשים שמסכנים את הרישיון שלהם למען זה שיהיה לכם פחות פקקים.

אני כמובן לא נוסע בנת"צ/שול, אבל מעריך את מה שעושים מי שנוסע שם למען האחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מצלמות רמזור ונת"צ הן בהחלט חשובות. שאנשים שרואים ירוק מהבהב יתרגלו לעצור במקום לתת קיק ושיתנו עדיפות לתחבורה הציבורית. מצלמות מהירות בכבישים מהירים הן לא יותר ממסחטת מיסים של המדינה ואותם צריך לבטל או להעלות את רף המהירות המותרת. בדיחה לנסוע בכביש 6 1 40 וכו' 110 קמ"ש. אתה יותר עסוק בלשמור על המהירות המותרת במקום להיות מרוכז בכביש

 

גם מצלמות רמזור שאוכפות מהירות זה מוצדק, כדי למנוע מנהגים להאיץ ולנסות להספיק לחצות צומת איפה שהם בכלל לא צריכים לנסות.

 

לגבי מצלמות מהירות בכבישים מהירים: בכביש מספר 1 אני מסכים איתך, אבל בכביש 6 יש עוד כמה ענייני תשתית לטפל בהם לפני שנסיעה ב-110 תהיה "בדיחה", ולא כל שכן בכביש 40 שהוא בכלל לא דרך מהירה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם תחשוב על זה קצת יותר לעומק, תבין שזה לא נכון.

אנשים שיצאו אחריך והגיעו אחרייך לתחילת הפקק, ברגע שהם עוקפים אותו דרך הנת"צ בעצם מאריכים את הפקק לכל מי שעומד בו. מה שקורה בעצם זה שבמקום להיות "מספר x" בתור, אתה הופך ל"מספר x+כל השמוקים שעקפו".

 

עריכה: התגובה מתייחסת לצביפר כמובן, לא לחן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

צביפר, תחשוב, מישהו עוקף אותך, נכנס לפניך בראש התור, וחוסך לך זמן? מאז שנפתח הנת"צ התארך זמן הנסיעה מפולג לרבין בכ- 10 דקות.

 

Sent using Android ForumReader app

:turn-l:
פורסם
מצלמות נת"צ על כביש החוף לא תורמות לשום דבר: הפקקים שם גם ככה מטורפים, מי שנוסע בנת"צ למעשה מוריד מעט את הפקק, אחרת הוא היה עומד ביחד איתכם. אז תודה לכל אותם אנשים שמסכנים את הרישיון שלהם למען זה שיהיה לכם פחות פקקים.

אני כמובן לא נוסע בנת"צ/שול, אבל מעריך את מה שעושים מי שנוסע שם למען האחרים.

אני חייב להגיד שזה נכון בתנאי אחד: כשמי שעולה על הנת"צ גם יורד ממנו במחלף רבין. אז, זה בסדר מבחינתי. הבעיה היא שרוב האנשים משתמשים בנת"צ לעקיפות, כלומר משתלבים חזרה בתנועה. בעומסים, אפילו קלים, הדבר יוצא בלימות חזקות, וכידוע לך גם לבלימה אחת יש השפעה לקילומטרים אחורה. עכשיו תחשוב מה קורה עם 500 או 600 כאלו. פקקים ארוכים משמעותית.

 

מעבר לכך, אם אני מתעלם מכל התיאוריות: כאחד שהיה בפקקי כביש החוף בכל בוקר לפני ואחרי הנת"צ אני חייב לציין שעובדתית זמן הנסיעה שלי בין גשר השלום לרבין התארך משמעותית, ללא שינוי באופי הנסיעות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
כמה שיותר מצלמות מהירות = פחות בריונים שמשתוללים בכביש, פחות גונבי רמזורים ודורסי אזרחים במעבר חצייה, ופחות מסנוורים שנצמדים אילך מאחור בזמן שאתה עוקף מישהו והם עוקפים את העוקף בפראות.

כן ירבו .

וכן גם הרבה מיסים לטובת כולנו.

 

הכי כיף לאתגר קוף מצוי עם מאזדה או עובד ליסינג אבו עלי שלא מפסיק לסנוור ולהשתולל רק כי אתה לא נחשב בעיניו ואז לחזור לימין אחרי שסיימת עקיפה במהירות המותרת ואז להוריד מהירות הוא עם פרצוף זועף עוקף אותך במהירות200 רק שהפרצוף שלו מכון אילך וברגע שהוא שם לב שהוא 20 ס"מ ממצלמה וכבר מאוחר מדי הוא מצטלם אבל אתה זה שמחייך.

 

אני מניח שהתגובה שלך מלכתחילה נועדה למשוך אש ואני לא מופתע אם זה מה שקורה.

שיעורי נהיגה עברת פעם ואני מניח שאתה גם קצת אמור להכיר את החוק. מעבר לזה, נדמה לי שגם אתה אמור לדעת להשתלב בתנועה הקיימת.

אני מניח שלמדת מתישהו שאם אתה יוצא לעקיפה, ואתה לא יכול להשלים אותה במהירות ובבטחה בלי לעבור את המהירות המותרת, זו עקיפה שאתה אמור להימנע ממנה. אני מניח שגם על פי חוק אתה צריך לדעת שצריך לשמור על הימין, להשתמש בנתיב השמאלי לעקיפה בלבד ולחזור לימין בתום העקיפה. אם אתה משתהה בצד שמאל ומבצע עקיפה ארוכה, אתה עובר על החוק. אבל עזוב את החוק, כי נצא מנקודת הנחה שזה שנצמד אליך מאחור הוא עבריין גם, אבל אתה שוכח שחוץ מלעבור על החוק שזה לחוד, אתה מתנהג בצורה אנטי חברתית, שזה יותר גרוע מלעבור על החוק, וכבוד על הכביש הוא אולי הדבר החשוב ביותר אם לא החשוב ביותר. באופן עקיף, אתה מושך כלפיך אש, מסכן את עצמך, ובאופן פסיבי ("אני רק נוסע במהירות המותרת בצד שמאל", או "אני עוקף אבל לא מוכן לעבור את המהירות המותרת" - אז אולי לא תעקוף אם אתה לא יכול ולא מוכן להשלים את העקיפה כמו שצריך??) גורם באופן אקטיבי להרבה חוסר סדר וכאוס סביבך. "...הצעת החוק מפרטת את הסיכונים שיוצרת "התנחלות" מיותרת בנתיב השמאלי, כפי שמכירים היטב הנהגים בישראל: זו יוצרת בלימות פתאומיות של נהגים אחרים, תסכול (זעם כבישים), אי-שמירת מרחק ועקיפה מימין - כך שגם אם הנהג בנתיב השמאלי נוהג במהירות המותרת, הוא יוצר שורה של סיכונים באופן ישיר ועקיף. הסנטור האמריקני הטיב להגדיר זאת בהצעת החוק, כאשר תיאר את הנהיגה האיטית בנתיב השמאלי כ"התנהגות מסוכנת, דוחה ולא מתחשבת" כלפי יתר משתמשי הדרך." (לקוח מהכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4651492,00.html).

אני זוכר היטב משיעורי הנהיגה שמורה הנהיגה לא איפשר לי לבצע שטויות ולהפריע, ולהיכנס, רק משום שהנהג השני ממש לא בסדר, שלא לומר עבריין מופרע. איפה אחרי הטסט שאני מקווה שעברת בהצלחה, הקטע הזה התפספס לך ?

מנין לך שעם פחות מצלמות יהיו פחות משתוללים? יפתיע אותך אם אספר לך שאפשר להעיף אותך לתהום גם תוך כדי נסיעה במהירות חוקית ולהרוג אותך ? האם אינך חושב שהתנהגות כביש זה דבר קצת חשוב ? ואם רכב שנוהג במהירות החוקית לא יתן לך זכות קדימה כראוי הוא לא יכול להרוג אותך ? אם רכב יסטה לנתיב שאתה נוסע בו ויגרום לך לעוף לשול ולהתהפך, אתה חושב שהוא לא יכול לעשות זאת במהירות החוקית ? אבל אין מצלמות על סטיה מנתיב, וגם הקנס על זה, אם בכלל, ממש נמוך. גם במהירות 30 קמ"ש אפשר להרוג ולמות, ידעת את זה ? אז אולי פשוט תבין שמהירות זה דבר מוטמע בכלי שנקרא כלי רכב ? בזה שאתה משתהה בעקיפה במהירות החוקית ושוהה זמן רב סמוך לרכב אחר תוך כדי העקיפה האינסופית שלך, אתה חושב שאתה בטוח? אתה נמצא בסיכון הכי גדול שרק יכול להיות, ואתה גם מוסיף ומסכן אחרים. על אותו משקל כשאתה עוקף משאית לאט לאט, אתה שוהה לידה זמן רב ויכול לזכות להרבה דברים שיכולים ליפול ממנה על הרכב שלך, ובנוסף אתה מייצר מאחוריך טור של רכבים שאתה מסכן אותם. אתה תתפלא לשמוע, אבל גם אני וגם נהגים אחרים רבים שאני מכיר נוסעים מהר, לפעמים מאוד מהר, אבל מעולם לא קיבלו דוח כדי שתוכל לחייך. אולי כי מדובר בנהגים ערניים ממך, שבודקים את הסביבה שלהם, כולל מקומות מסוכנים, כולל מצלמות. אתה מבקש לאתגר נהגים מסוימים אבל אתה עלול יום אחד לנסוע עם המשפחה שלך, לאתגר נהג מסוים שהוא כבר מאותגר מספיק, והוא יתנגש בך בעוצמה, או יגרום לך להיפגע בדרך אחרת כי אתה יצרת שלל סיכונים כמו שפירטתי, ואז מה? אתגרת ? אולי כדאי שתעשה חושבים שוב? חבל על הגישה, הלא בוגרת יש לומר.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם (נערך)
אני מניח שהתגובה שלך מלכתחילה נועדה למשוך אש ואני לא מופתע אם זה מה שקורה.

שיעורי נהיגה עברת פעם ואני מניח שאתה גם קצת אמור להכיר את החוק. מעבר לזה, נדמה לי שגם אתה אמור לדעת להשתלב בתנועה הקיימת.

אני מניח שלמדת מתישהו שאם אתה יוצא לעקיפה, ואתה לא יכול להשלים אותה במהירות ובבטחה בלי לעבור את המהירות המותרת, זו עקיפה שאתה אמור להימנע ממנה. אני מניח שגם על פי חוק אתה צריך לדעת שצריך לשמור על הימין, להשתמש בנתיב השמאלי לעקיפה בלבד ולחזור לימין בתום העקיפה. אם אתה משתהה בצד שמאל ומבצע עקיפה ארוכה, אתה עובר על החוק. אבל עזוב את החוק, כי נצא מנקודת הנחה שזה שנצמד אליך מאחור הוא עבריין גם, אבל אתה שוכח שחוץ מלעבור על החוק שזה לחוד, אתה מתנהג בצורה אנטי חברתית, שזה יותר גרוע מלעבור על החוק, וכבוד על הכביש הוא אולי הדבר החשוב ביותר אם לא החשוב ביותר. באופן עקיף, אתה מושך כלפיך אש, מסכן את עצמך, ובאופן פסיבי ("אני רק נוסע במהירות המותרת בצד שמאל", או "אני עוקף אבל לא מוכן לעבור את המהירות המותרת" - אז אולי לא תעקוף אם אתה לא יכול ולא מוכן להשלים את העקיפה כמו שצריך??) גורם באופן אקטיבי להרבה חוסר סדר וכאוס סביבך. "...הצעת החוק מפרטת את הסיכונים שיוצרת "התנחלות" מיותרת בנתיב השמאלי, כפי שמכירים היטב הנהגים בישראל: זו יוצרת בלימות פתאומיות של נהגים אחרים, תסכול (זעם כבישים), אי-שמירת מרחק ועקיפה מימין - כך שגם אם הנהג בנתיב השמאלי נוהג במהירות המותרת, הוא יוצר שורה של סיכונים באופן ישיר ועקיף. הסנטור האמריקני הטיב להגדיר זאת בהצעת החוק, כאשר תיאר את הנהיגה האיטית בנתיב השמאלי כ"התנהגות מסוכנת, דוחה ולא מתחשבת" כלפי יתר משתמשי הדרך." (לקוח מהכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4651492,00.html).

אני זוכר היטב משיעורי הנהיגה שמורה הנהיגה לא איפשר לי לבצע שטויות ולהפריע, ולהיכנס, רק משום שהנהג השני ממש לא בסדר, שלא לומר עבריין מופרע. איפה אחרי הטסט שאני מקווה שעברת בהצלחה, הקטע הזה התפספס לך ?

מנין לך שעם פחות מצלמות יהיו פחות משתוללים? יפתיע אותך אם אספר לך שאפשר להעיף אותך לתהום גם תוך כדי נסיעה במהירות חוקית ולהרוג אותך ? האם אינך חושב שהתנהגות כביש זה דבר קצת חשוב ? ואם רכב שנוהג במהירות החוקית לא יתן לך זכות קדימה כראוי הוא לא יכול להרוג אותך ? אם רכב יסטה לנתיב שאתה נוסע בו ויגרום לך לעוף לשול ולהתהפך, אתה חושב שהוא לא יכול לעשות זאת במהירות החוקית ? אבל אין מצלמות על סטיה מנתיב, וגם הקנס על זה, אם בכלל, ממש נמוך. גם במהירות 30 קמ"ש אפשר להרוג ולמות, ידעת את זה ? אז אולי פשוט תבין שמהירות זה דבר מוטמע בכלי שנקרא כלי רכב ? בזה שאתה משתהה בעקיפה במהירות החוקית ושוהה זמן רב סמוך לרכב אחר תוך כדי העקיפה האינסופית שלך, אתה חושב שאתה בטוח? אתה נמצא בסיכון הכי גדול שרק יכול להיות, ואתה גם מוסיף ומסכן אחרים. על אותו משקל כשאתה עוקף משאית לאט לאט, אתה שוהה לידה זמן רב ויכול לזכות להרבה דברים שיכולים ליפול ממנה על הרכב שלך, ובנוסף אתה מייצר מאחוריך טור של רכבים שאתה מסכן אותם. אתה תתפלא לשמוע, אבל גם אני וגם נהגים אחרים רבים שאני מכיר נוסעים מהר, לפעמים מאוד מהר, אבל מעולם לא קיבלו דוח כדי שתוכל לחייך. אולי כי מדובר בנהגים ערניים ממך, שבודקים את הסביבה שלהם, כולל מקומות מסוכנים, כולל מצלמות. אתה מבקש לאתגר נהגים מסוימים אבל אתה עלול יום אחד לנסוע עם המשפחה שלך, לאתגר נהג מסוים שהוא כבר מאותגר מספיק, והוא יתנגש בך בעוצמה, או יגרום לך להיפגע בדרך אחרת כי אתה יצרת שלל סיכונים כמו שפירטתי, ואז מה? אתגרת ? אולי כדאי שתעשה חושבים שוב? חבל על הגישה, הלא בוגרת יש לומר.

אני חושב שלא הבנת אותי.

אני משתמש כמעט תמיד בנתיב הימני מבחנתי השמאלי מיועד רק לעקיפה.

מה שאני מתאר זה מצב שאני עוקף רכב במהירות המותרת ( כביש 6 למשל ) ותוך כדי עקיפה קוף שנוסע מאחורי לא נותן לי להשלים עקיפה ולא מפסיק לסנוור ולהידבק אלי .

אני לא נוסע בשמאל להנאתי וסתם מרגיש צורך לעצבן.

אני מגיע לא מעט לגרמניה ומכיר צורת נהיגה מהירה גם בימין.

אני מרגיש גם בנסיעה בארץ וגם בגרמניה את ההבדל בנהיגה של אנשים היכן שיש מצלמות ואיפה אין, ולכן לדעתי זה מבורך.

אתה בהחלט צודק שצריך לכבד את כל המשתמשים בדרך וכך אני עושה ולכן אותי אישית המצלמות פחות מדאיגות , נסיעה מהירה ופרועה או סונוור זה בריונות.

כשאני חוזר לימין אחרי עקיפה שמאחורי קוף , בדרך כלל הוא רואה שאני ממשיך לעקוף בהתאם לחוק והתגובה הראשונה שלו היא לעקוף מהימין בפראות או השמאל ולכן יש מצב שהוא יצטלם ולא בגללי.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם
מצד שני כל המופרעים הכבדים שנוסעים שם 170-180 קמ"ש וצפונה יפסיקו עם זה.

אין לי בעיה עם המהירויות האלו, אבל זה מתאים לאוטובהאן הגרמני, לא לכביש 6.

ב-160 הם עוד בסדר.

 

תוכל למנות את ההבדלים העיקריים בין האוטובאן בגרמניה לכביש 6 אשר גרמו לך להסיק שמהירות של 300 קמ"ש באוטובאן זה בסדר (חוקי למהדרין וקיים) ואצלינו 170-180 קמ"ש זה רק פסיכים חולי נפש?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ב-160 הם עוד בסדר.

 

תוכל למנות את ההבדלים העיקריים בין האוטובאן בגרמניה לכביש 6 אשר גרמו לך להסיק שמהירות של 300 קמ"ש באוטובאן זה בסדר (חוקי למהדרין וקיים) ואצלינו 170-180 קמ"ש זה רק פסיכים חולי נפש?

גישה שונה של החוק.

בגרמניה סומכים על שיקול דעתו של הנהג.

פה לא סומכים.

הבדל משמעותי נוסף בכניסה לכביש מהיר אין מחלף ענקי עם כניסה ויציאה ובדרך כלל אם המשך הוא גם מהיר אז לא צריך להאט.

למה ??? סומכים על הנהג.

הארה כללית : לא בכל האוטובן מותר לנהוג 300!!!


×
×
  • תוכן חדש...