Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שקראתי הרבה על כל עניין ההקצפה החלטתי שלא להקציף עם שמפו הסיטרוס שלי , מאחר ויש מלא דיונים על החוזק שלו ועל העובדה שהוא מוריד שכבות הגנה , עבור בחור עצלן שכמוני (שקנה את המקציף לחסוך בכוח וזמן) זה לא בא בחשבון.

אז התחלתי לחפש שמפו חדש לשימוש קבוע שלא יפגע בשכבות ההגנה, כשאת הסיטרוס אני ישאיר להורדת שכבות הגנה לפני יישום וקס.

קראתי על הרבה תכשירים ,ניקח לדוגמה את מיסטר פינק המוכר שהמון משתמשים בו , השימוש בו דורש בערך 2oz, שזה 60 מ'ל תכשיר עבור בקבוק הקצפה של ליטר (וזה נחשב כמות קטנה יחסית לפי מה שקראתי).

למען הסדר הטוב , אגיד קודם שבניגוד גמור למה שרשום באתר של CG אין סיכוי בעולם שיש 30 מ'ל / 1oz בפקק שלהם , לקחתי באופן אישי מזרק ויש בפקק ה10מ'ל מקסימום.

נחזור לנושא,כמו שאמרתי השימוש באקדח מקציף דורש כ60 מ'ל של השמפו , הבקבוקים שנמכרים בארץ בגודל 473 מ'ל , בחישוב פשוט יוצא בסה"כ רק 8 הקצפות לבקבוק שלם של מיסטר פינק ,מי ששותף פעם בשבוע צריך לקנות בקבוק פעם בחודשיים ,ולמי שיש 2 רכבים אז בכלל שימצא קו ישיר לאוטוסטור .

אני מנסה לחשוב אולי אני פספסתי משהו ...

אשמח לשמוע מכל המקציפים למניהם , בכמה שמפו הם משתמשים , עם איזה שמפו , והאם התדירות קניה שלהם באמת כל כך גבוהה כמו החישוב שלי.

תודה מראש.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האנידיוו.

אני מאוד מרוצה ממנו.

הפינק עדין במעט ומתאים לשטיפה שבועית כאשר הרכב נקי יחסית.

קח בחשבון שאין להם את הגלוס שהסיטרוס מעניק.

אני משתמש בהרבה פחות שמפו.

לחיצה בריאה על הבקבוק פעם אחת על ליטר מים וזה מספיק לי להקצפה של 4 רכבים לערך.

8 הקצפות על בקבוק אחד? נשמע לי יותר מדי שמפו.

לדעתי אצלי בכל לחיצה אני מוציא כ25-30 מל.

M-TECH E46

פורסם

מנסיוני עם מר ורוד - יצאתי מאוכזב מאוד. זה אולי נראה כמו סבון, אבל בפועל הוא לא הוריד לכלוך מהרכב שלי. אחרי 2 שימושים (בשני כבר דיללתי בנדיבות 'just to be on the safe side') הבנתי שזה לא בשבילי. מציע לך לנסות להשיג דוגמית מחבר לפני שאתה קופץ לרכוש.

על ההאני-דיו שמעתי הרבה המלצות חמות. אין לי נסיון איתו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

תודה על ההמלצות .

אבל הנושא עבורי הוא מעבר למר פינק או ההאנידיו, אלה על כמות השמפו שצריך להשתמש ביחס למחירים .

גם ההאנידיו לפני כימיקל גייז דורש בין 30 ל 60 מ'ל שמפו כשרוב ההמלצות באינטרנט הם להשתמש בלפחות 60 מ'ל , תפתחו לדוגמה YOUTUBE ותראו שבסירטונים השונים כולם משתמשים בלפחות 60 מ'ל.

ההאנידיו לדוגמה עולה 65 ש"ח לבקבור של 473 מ'ל , אם משתמשים ב60 מ'ל , יוצא 8.15 ש"ח לכל הקצפה

ומר פינק באותו כמות עולה 49 ש"ח ויעלה 6.15 ש"ח להקצפה .

שמסתכלים על המחירים בחו"ל , שעומדים על 25-30 דולר לגלון 4 ליטר , אפשר להבין למה אין להם בעיה , אבל עם המחירים בארץ , זה נשמע לי המון (באופן יחסי כמובן)

ושוב אני אדגיש , עבורי זה לא דיון של מר פינק מול האנידיו , אלא לנסות להבין , אם יש משהו אחר שאני לא מכיר , אולי דילול אחר , או שמפו במחיר אחר וכו'...

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם

תראה,

כל שמפו יקציף לך. שמפו שלא מיועד להקצפה - יקציף פחות טוב. זה הכל.

אולי שווה לך לקנות גלונים של יצרן אחר במחירים זולים יותר. (אני לשמחתי הצלחתי לשים יד על גלון של האנידיוו בזמנו, וחסכתי כמה גרושים על הדרך).

המחירים בארץ באמת מרגיזים, אבל עלות משלוח של גלון מחו"ל תעלה לא מעט וכבר לא תצדיק את הרכישה.

צריך להיות פרקטי, אין טעם לעשות מסיבת קצף בעובי של 10 CM על הפח. גם אין סיבה שהקצף יצא סמיך מידי "ויעמוד", המטרה היא שהוא ירכך ויתחיל לנזול לכיוון מטה עם הלכלוך. אולי בתמונות /סרטונים זה נראה מרשים - אבל מבחינתי שם זה נגמר.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

בהחלט מסכים , בגלל זה העלתי את הנושא ,מבדיקה שעשיתי באינטרנט ראיתי שלא ניתן לקנות גלון מהסבונים הייעודיים לנושא ההקצפה, וניתן לקנות אותם רק באריזות קטנות שכאמור שיוצאות יקר פר שימוש.

השאלה המתבקשת היא מה עדיף ,ומה ייתן לנו תוצאה עדיפה ופרקטית יותר :

-להמשיך לעבוד עם שמפו ייעודי אבל בשימוש מועט בהרבה ממה שממליצים בעולם כדי לחסוך בעלויות.

-או אולי להשתמש בשמפו שניתן לקנות באריזות גדולות במחיר שפוי , לדוגמה Shampoo Plus של מגוואירס ואז יהיה ניתן להשתמש בכמויות נדיבות ולהשאר בעלויות נורמליות , לדוגמה אפילו שימוש מוגזם ביותר של 90 מ'ל סבון בכל פעם , ישאיר אותנו באיזור ה2.5 ש"ח להקצפה בניגוד למחירים שרמשתי למעלה.

פורסם

האמת? שלא יצא לי אישית לנסות מוצרים אחרים.

מה יהיה ביום שאחרי ? (שיגמר לי הגלון כמובן), שאלה טובה. אולי אתפתה לרכוש מוצרים אחרים אולי לא.

כפי שכבר אמרתי, הכנה של 1 ליטר לצרכי הקצפה (עם כ30 מל שמפו), מייצרת מספיק קצף לכמה רכבים. תרצה לחסוך? תקציף רק בקדם שטיפה ואז תעבור ל2 דליים ותוכל להשתמש בשמפו בריכוז נמוך יותר.

M-TECH E46

פורסם

קניתי את 2 השמפו מתוך סקרנות.

לא חייב לדלל אותם ביחס המדויק ולעשות מסיבת קצף על האוטו כפי שאלי ציין, אני נותן לחיצה לתוך המיכל של המקציף ומקבל קצף נאה, אני מעריך שהלחיצה היא קצת פחות מ30 מ"ל.

פורסם

אני שם 10 מ״ל של סיטרוס על 2-3 ליטר בערך ויש המון קצף.30 נראה לי overkill

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

סורי שאני חוזר על זה , אבל השאלה שאני שואל היא למה להשאר עם שמפו ייעודי להקצפה ולנסות לחסוך במינון ולא לקנות שמפו רכב זול יותר ולהשתמש בו בנדיבות?

נגיד זאת כך :

כשאנחנו מנסים לחסוך ולהיות פרקטים ,ואנחנו משתמשים ב30 מ'ל של האנידיו אנחנו עדיין משלמים 4 שקלים.

לעומת זאת אם נקנה גלון של שמפו לא ייעודי להקצפה לדוגמה -

Shampoo Plus של מאגוואירס ,נוכל להתפרע ואפילו להכניס 90 מ'ל למיכל ההקצפה ועדיין נשלם רק 2.5 ש"ח .

האם 90 מ'ל של Shampoo Plus לא אמורים לתת יותר קצף ותמורה מ30 מ'ל של שמפו ייעודי כמו האנידיו?

מה נותנים לנו 30 מ'ל של שמפו יעודי להקצפה כמו האנידיו ש90 מ'ל Shampoo Plus לא ייתן נו?

פורסם

שמפו להקצפה שמיועד להקצפה פועל אחרת משמפו שלא מיועד להקצפה.

זה הכול.

תנסה להקציף שמפו שלא מיועד למקציף ותראה כמה קצף יוצא לך וכמה זמן הוא נשאר על הרכב, רמז זה לא עובד טוב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זאת בכלל לא שאלה.

כפי שאמר אריק, יש הבדל ענק בין שמפו רגיל לבין שמפו להקצפה.

שמפו רגיל לא יכול לתת איכות הקצפה כמו שמפו מקציף "הונידו".

מי שרוצה הקצפה SNOW FOAM, לא יכול לחסוך את הכסף ולחשוב ששמפו רגיל ייתן את אותה תוצאה.

פורסם

אני יודע שקיימים כל מיני סוגים של שמפו שנחשבים טובים מאוד אבל הם לא מקציפים בכלל, איך ניתן לראות שהם בכל זאת עושים את העבודה שלהם? קניתי את Scholl Concepts Shampol אבל הוא לא מקציף ממש, מה אתם אומרים עליו?

רציתי לנסות משהו חוץ אחר מ-CG כי שמעתי שהם מורידים שכבות הגנה.

פורסם

הקצפה, כששוטפים בשיטת שניי דליים, היא לא ערובה לנקיון טוב יותר.

לא חסרים שמפואים מעולים שיכולת ההקצפה שלהם לא משהו בעליל, אבל יכולת הסיכוך/נקיון שלהם מדהימה.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...