Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיסי היתה כזאת עם מנוע 1.2 שנת 1986 שנקנתה מדני דבורין.

היתה דווקא רכב לא רע, והוותה שדורג לא רע לברנדה שהיא החליפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאבא שלי היו שתיים כאלה. 1.2GL מודל 86 ולאחריה נוספת מודל 87 אותה קיבל בהנחה מהיבואן (דלק מוטורס, אגב) לאור ליקויים שנתגלו בה. המלגה השנייה סיימה את הקדנציה לאחר שאבי תפס תנומה בחוזרו מהצפון, ממנה התעורר עת נכנס ברכב שעצר לפניו. האמינות המופלאה של המלגות (אני זוכר גירים מייללים, חלקי פנים נושרים וכו') הביאה אותו לרכוש את הסובארו שנואת נפשו, בטוויסט קל על המקובל באותן שנים (1.6GL קופה ידנית עם הגה כח).

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

הייתה כזו לדוד שלי ושירתה אותו נאמנה שנים רבות.

להוריי הייתה סיאט 127שנת 80 שהחליפה אצלנם...פיאט 127 (77).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשרק הוצאתי רישיון לאמא שלי הייתה סיאט איביזה דור ראשון, מודל 1993 מהאחרונות שעלו לכביש בישראל. אני זוכר שתמיד הרגשתי סוג של "תחושת עליונות" על פני חבר מהצבא שלהורים שלו הייתה מאלאגה. למרות שבתכלס, גם האיביזה וגם המאלאגה לא היו בדיוק העפרונות הכי חדים בקלמר...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה לי איביזה XSI, ליפפתי את האמ-אמא שלה על עץ, למרות שאני לא ממש מבין איך עשיתי את זה, היית מסובב שם את ההגה והאוטו בשלו, נוסע רק ישר! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Pic_0046.jpg

הרכב הראשון עליו נהגתי (גם החברה הראשונה...)

דווקא היה סבבה יחסית לסוף שנות השמונים.

יש לי זכרונות טובים ממנו ומהמושב האחורי שלו...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יבוא מכוניות סיאט לארץ החל בשנת 83', עם הרונדה 1.2, ומעט אחריה הצטרפה הפורה, גירסת סיאט לפיאט 127.

מעשית, נמכרו כאן סיאטים כבר בסוף שנות ה 70' - ה 124 ששווקה כאן ב 79'-80' לא היתה אלא סיאט 124, הפיאט 133 היתה גירסה ספרדית עדכנית לפיאט 850, וחלק גדול מדגמי ה 127 הגיעו מספרד.

גרסת ה CL של ה 127 שהיתה בעלת 5 דלתות ורמת גימור גבוהה, היתה מעשה דגם עצמאי ספרדי, כשהקונים לא ידעו שמדובר בסיאט, מאחר ולתוצרת ספרד באותה העת היה מוניטין ירוד.

יבואני סיאט לארץ היו סעם אספניה אוטומטורס ואולם התצוגה הראשי היה ברחוב המסגר.

למרות המוניטין הבעייתי, דגמי הרונדה הראשונים נמכרו לא רע, יחסית.

האיביזה שהגיעה הנה בתחילת 85' כבר נמכרה היטב, בעיקר בשל העיצוב הצעיר והתמחור הנוח מאד - האיביזה 1.2 היתה אחת המכוניות הזולות ביותר בארץ באותה העת.

המאלאגה הגיעה לארץ בתחילת 86', כשאפליית המיסוי למכוניות בעלות נפח מנוע קטן היתה קיימת עדיין, ולכן עיקר המכירות היו של גירסת ה 1.2.

כשבוטלה אפליית המיסוי בסוף 86', עיקר המכירות היו של דגם ה 1.5.

בשנת 88' שווקה כאן גירסת ההזרקה, שהיתה בעלת מנוע זהה לזה של האיביזה SXI, ולמיטב ידיעתי נמכרו כ 5-6 מכוניות כאלו לכל היותר, כולן שחורות.

בסוף 90' הופסק שיווק המאלאגה, לאחר שהפכה ללא רלוונטית עקב שפע המתחרות החדשות מיפן.

למרות שהיתה די פופולארית, ספק אם שרדו יותר מכמה מכוניות בודדות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גירסת ההזרקה שווקה משנת 89 לאחר מתיחת הפנים של פולסווגן והיתה בעלת 90 כ"ס, במקום 85 במנוע הישן ולא 105 כמו בגרסת ה SXI.

באותה שנה הופסק היבוא של רמות הגימור הנמוכות והמאלגה נמכרה רק בגרסת GLX המפוארת. כניסת מציובישי לאנסר לשוק הישראלי בשנת 89 ייתרה לחלוטין את המאלגה.

רמת גימור L הגיע לארץ רק בשנת 86 ונמכרה עם גיר ידני בן 4 מהירויות בלבד! בודדות ונדירות היו על כבישי הארץ, רובן היו GL

בשנת 87 המאלגה עברה מתיחת פנים, דגמי ה GL קיבלו לוח שעונים זהה ל GLX עם מד סיבובי מנוע, כיסוי גלגלים מלא מפלסטיק, ריפוד פנימי משופר.

בסה"כ רמת האמינות היתה סבירה, אך הפלסטיקה הפנימית היתה זולה עם נטיה להישבר בטרם עת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ידידי הסולל, אתה מבלבל בין שתי גירסאות שונות של המאלאגה; בשנת 88' שווקה כאן, או לפחות ניסו לשווק, גירסה חצי ספורטיבית של המאלאגה עם מנוע הזרקה זהה לזה של האיביזה SXI.

כולן היו שחורות עם חישוקים זהים לאלו של האיביזה ומושבים ספורטיביים.

בשנת 89' עלה הספק המנוע, כפי שציינתי בכתבה, עקב שינוי במאייד ולא עקב המעבר להזרקה, לפחות בארץ.

גם האיביזה נמכרה כאן עד סוף 93' בגירסת מאייד בלבד, אז היבואנים לא ממש ששו לייבא מכוניות מוזרקות, ונמנעו מכך כל עוד יכלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

אכן טעות סופר ברישא דברי, הכוונה היתה למאייד ולא הזרקה.

השינוי במאייד הביא את המלאגה ל90 כ"ס ולא ל 105 כפי שהיה ב SXI המוזרקת שכונתה גם Injection

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
פורסם

חיפוש קטן מניב רכב קברנים וגם גירסת טנדר.

רכב רב תכליתי

149mjh1.jpgseat-malaga-08.jpg

• תוכן חדש...