Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה ייטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בודק לגבי רכישה של הרכב,

והייתי רוצה לשמוע האם יש שוני בין השנים 2011-לבין 2012

במפרט הטכני. ומה הייתם ממליצים לבדוק בדגם הזה?

אני יודע שהוא זקוק לטיפול בזמן לבדוק תשרשרת, והקלץ בגיר. על איזה שנה הייתם ממליצים ללכת?

אין כמו אלפא :)

פורסם

איזה מנוע אתה קונה? האם ידני או אוט'?

כדאי לך לקרוא שרשורים שונים שנפתחו בענין הייטי, כמו כן בענין כשלים במנוע 1.2 טי.אס.איי ובגיר די.אס.ג'י 7.

בהצלחה

פורסם

בהכללה מנועים שיוצרו החל משנת 2012 (יש פירוט למספרי מנוע רלוונטיים - חפש בפורום. כמו כן שים לב ליוצרו לעומת עלו על הכביש - יש מכוניות שעלו על הכביש בשנת 2012 אך יוצרו במהלך 2011) אמורים לכלול שרשרת חדשה + בית שרשרת משופר אשר פותרים את בעיית השרשרת הידועה. מנועים ישנים יותר שסבלו מהבעיה, הוחלפה להם שרשרת + מותחן. עדיף לרכוש מכונית ממועד ייצור כמה שיותר מאוחר, אך אם מצאת אקזמפלר ישן יותר, וודא בהיסטוריית הטיפולים שהוחלפה שרשרת.

לגיר היו מספר קמפיינים (החלפת מצמדים, החלפת מכאטרוניק, והחלפת סוג השמן מסינטטי למינראלי), ורכב בשנים הללו אמור להיות תחת 5 שנים אחריות. אין עדיין מסקנה חד-משמעית שהקמפיינים הנ"ל פתרו את הבעיות לחלוטין, וגם כאן וודא שהמכונית טופלה במוסך מורשה ועברה את כל הקמפיינים הנ"ל.

לי יש ייטי ידנית, אז אני לא יכול להעיד דבר על הגיר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מתעלק

לא הצלחתי למצוא את הפוסט עם מספרי המנוע , אשמח ללינק

כל כמה זמן צריך לעשות החלפת טיימיניג ?

:wink:
פורסם

בעקרון יש שם שרשרת טיימינג, אז לא צריך להחליף. בוצעה החלפה במסגרת סוג של ריקול בשל כשל הנדסי במותחן.

בעקרון, אם ברכב שאתה רוכש בוצע השדרוג, אז צריך לבדוק במהלך הטיפולים השגרתיים ברכב שהשרשרת תקינה.

פורסם

צריך כמובן לבדוק את הגיר ולראות איזה שדרוגים הוא עבר, האם הוחלפו מצמדים, האם הוחלף משהו מעבר למצמדים, האם הוחלף שמן גיר. תקרא על זה כאן בפורום יש כמה שרשורים בנושא.

כדאי לך גם לוודא שהגיר נהנה מ 5 שנות אחריות של צ'מפיון, אחרת אתה עשוי להיקלע להוצאות ניכרות ואני אומר את זה בתור אחד שהיה לו אוקטביה 2010 והוחלפו פעמיים מצמדים במסגרת אחריות, כל החלפה כזו היא בסדר גודל של 10 אלפים ש"ח

פורסם

במוסכים של צ'מפיון טוענים שהחל מ- 2013 מדובר בגיר משודרג. תקרא היטב את הפוסטים השונים בנושא זה. יש הטוענים שגם במודל שהחל מ- 2013 יש בעיות, אין על כך דעות חד-משמעיות.

מציע לך לבדוק היטב או לחילופין לקנות רכב אחר.

פורסם

תודה רבה אני רואה שיש מבחר למכירה, יש גם כאלה עם ק"מ מאוד נמוך שרוצים מעל למחירון.

אקח כמה רכבים שונים ונראה מה יצא הכי טוב.

אין כמו אלפא :)

• תוכן חדש...