Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב ינהג לבד ואתה מקווה להנות מהטכנולוגיה הזאת?

בתור חובב רכב ונהיגה - מה בדיוק מהנה ברכב שנוהג לבד?

חובב רכב זה לא רק אחד שאוהב לעשות צלחות ולשרוף צמיגים. ההנאה מנהיגה עצמית היא אדירה - לכל אחד יהיה נהג פרטי. אפשר לישון בזמן הנהיגה או לנצל את הזמן טוב יותר. מה לא מהנה בזה? בזמן הנסיעה אתה יכול לשחק פלייסטיישין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מי רוצה לשחק בפלייסטיישן בזמן נסיעה?

לא יודע מה איתך, אני אחד שנהנה מנהיגה, כשאני נוהג - אני רוצה לנהוג!

וזה ממש לא קשור לצלחות ושריפת צמיגים.

פורסם

אני מבין אותך, עדיין העתיד מאחורי אוטומטצייה מלאה וטכנולוגיה. הרכב ינהג יותר טוב מכל בן אדם, כאשר רכבים ינהגו לבד, לא יהיו תאונות דרכים, יהיה אפשר לעלות מהירות המותרת כי התגובה של מחשב הרבה יותר מהירה מכל בן אדם, מחשב יראה 360 מעלות מה קורה סביבו בזמן אמת.

זה הפתרון לתאונות הדרכים.

כמו שפעם היה פופולארי גיר ידני במכוניות ספורט, היום במכוניות בפורט לרוב גיר שמעביר את ההילוכים לבד, סוג של רובוט כפול מצמדים או דומה. למה? כי הוא טוב יותר מבן אדם והרבה יותר מדוייק ומהיר.

השרשור מדבר על מניעת תאונות דרכים. זה הפתרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על זה אין ויכוח כלל וכלל.

אני מתכוון להנאה נטו, אין שום דבר מהנה במחשב שעושה את הכל עבורך. נוח - כן, מהנה? לא.

עובדה שגם היום יש נהגים שיעדיפו גיר ידני על פני כל גיר רובוטי כפול מצמדים למרות שהוא מהיר יותר וטוב יותר.

פורסם

לרוב בהנאה אין רציאונל. אנשים נהנים מדרכים לא יעילות לעשות כל מיני דברים.

אבל אנשים שנהנים מנהיגה הם לא רבים וגם תנאי הדרך עם השנים משתנים רק לרעה, יותר פקקים וכד'.

לא רואה שום הנאה בנהיגה בפקק (וזה מה שאני רואה מידי יום בשעות שכולם נוסעים או חוזרים מ/ל-עבודה), בטח עם גיר ידני. אני יודע שיש אנשים שנהנים מזה, אבל אני רואה את זה בתור מזוכיזים נטו (עבורי בכל אופן).

מצד השני, יש עדיין אנשים שמצלמים על סרט צילום במקום דיגיטאלי. אבל היי, כאן לפחות יש הסבר, הרזולוציות גבוהות יותר בסופו של דבר.

כל אחד והפאן שלו. תהנו מנהיגה עד שאפשר. 8)

פורסם

סביר להניח שלנהג תהיה האפשרות להפקיע את השליטה מידי המערכת, ובעוד שחובבי הנהיגה יבחרו בזה, יתר ה"נהגים" יתנו למחשב לשבור את הראש.

To each his own.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכתבה כלכך כלכך משקפת את הראייה שלי,

הבעיה היא שמכניסים תוספים שלא גורמים לך להיות נהג יותר טוב אלא נהג פחות קשוב,

מערכת מולטימדיה עם מסך נגיעה - לעומת כפתורים, שאותם אפשר לזכור בעל-פה את הסדר.

מערכת בקרת שיוט אוטומטית - פחות התעסקות ברכב מפנה לך זמן להתעסק עם דברים אחרים כמו SMS, או שיחת טלפון.

MOBILE-EYE ושאר מרעין בישין - באמת מישהו צריך שמכשיר שיכתיב לו אם הוא סוטה מהנתיב? הוא לא יכול לבדוק את עצמו מול הכביש? לשמור מרחק כמו שנדרש? מה קיבלנו? נהג שיודע שהוא יכול לכתוב SMS ובמידת הצורך יתקן את הסטייה מהנתיב.

גיר אוטומטי - כי יד פנוייה מחפשת התעסקות.

בתור אדם שמאובחן כהיפראקטיבי אני לא יכול לדמיין מה היה קורה לי אם הייתי נוסע ברכב שכלכך מקל על הנהיגה שלי, אני חושב שהייתי מתפתה לבדוק מה קורה בפלאפון בזמן הנהיגה.

אני יודע שאני נוגע פה בנקודה רגישה, אבל זאת השקפת עולמי ואולי אני בכלל טועה אבל מנסיעה כלכך קצרה כל יום אני נתקל באותו סטריאוטיפ של נהג במכונית חדישה שמרשה לעצמו לעשות הכל חוץ מלנהוג.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם
לשמור מרחק כמו שנדרש?

כמה כסף אתה שם על כך שאתה שומר "מרחק" כמו שנדרש?

לפעמים עזרה זה דבר טוב!

אפילו על בטיחות משנית (פסיבית) אפשר לומר שהיא נוסכת בנהג בטחון להסיט את דעתו מהנהיגה או אף לקחת סיכונים במודע. עדיין אף בר דעת לא יוותר על ההגנה שמכונית חדישה מציעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כמה כסף אתה שם על כך שאתה שומר "מרחק" כמו שנדרש?

לפעמים עזרה זה דבר טוב!

אפילו על בטיחות משנית (פסיבית) אפשר לומר שהיא נוסכת בנהג בטחון להסיט את דעתו מהנהיגה או אף לקחת סיכונים במודע. עדיין אף בר דעת לא יוותר על ההגנה שמכונית חדישה מציעה.

אני אישית לא יכול לוותר על שמירת מרחק כהלכתה, אין ABS(לא מבחירה) אין משחקים מיותרים בכביש.

זה מגיע לרמה שרכבים נדחפים לי לנתיב ברווח שאני יוצר, מעצבן? כן אבל זאת החסרונות בלנסוע בגרוטאה.

חייב לציין שאני כן מעריך את מערכות כמו ABS וESP כמו כן חיישן מצב לחץ אוויר בצמיגים.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

'990 ק"ג שקלה סובארו ליאונה.. 165/70 על חישוקי 13... 76 כ"ס ל-155 קמ"ש מרבים...0 ל-100 כ-16 שניות'

"גבלות האחיזה של הסובארו נמוכות משמעותית ...הוסף לזה את חסרונן של מערכות עזר, ותקבל נהג מודע, שמבין שהכל באחריותו. אם תתקרב עם סובארו כזו לגבולות היכולת (הנמוכה) תקבל איתות ברור. לא תוכל לנסוע בה מבלי לנהוג בה. להיות מעורב"

נזכרתי בסובארו DL, צללתי למחשבות ושכחתי מה הייתה השאלה :)

מי זה ה"נהג המודע" הזה של הליאונה ?

חשוב לזכור שאין 'נהג' אידאלי לכתבה הזו, יש ציבור הטרוגני של נהגים.

על סובארו כנ"ל נהגו באותה עת גם אני - וגם ניצולת שואה בת 90 :

כל אחד מאיתנו נשא פוטנציאל לגרום לת"ד קטלנית.

על מי מדברת הכתבה ?

"תקבל נהג מודע, שמבין שהכל באחריותו" - כן...? נהג שיודע שבירידה הDL כן עובר 155 קמ"ש

אבל שכל משב רוח קל דוחף אותו לחלוטין החוצה מהנתיב, ושנגיעה בהגה בקצה האצבע בשלב הזה תשלח

אותו למקצה התהפכויות ממושך. ולדעתי הצמיגים בDL 88' היו דקים מ 165.

כל עוד האדם שברכב מחליט, קשה לנסות ולהכליל משהו מהכתבה הזו,

וכל מסקנה כפופה להוצאה של פיוז בקרת היציבות.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...