Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביד 2 מפורסמת פונטו ספייס 2003 דגם elx ידנית יד ראשונה עם 139000 ק"מ באזור חיפה. המספר של המוכר הוא 0547304432.

דיברתי עם המוכר והוא אמר לי להגיע לתחנת הרכבת בת גלים, ומשם הוא יאסוף אותי ונמשיך לבדיקה. המוכר העונה לשם יוסי טען בטלפון שהרכב על שמו (בפועל בהסתכלות ברשיון הרכב רשום על שם אישה שהוא טוען שהיא אמא של אישתו), טופל כל יומיו במוסך מורשה, ושהוא ידאג להביא את הניירת מהטיפול האחרון. יצוין לזכותו שציין שאם יש תקלות הוא מטפל על חשבונו - לא בדקתי את אמיתות הדברים.

בבוקר כשהגעתי הוא טען שהמוסכניק היה עסוק ולכן לא יכלו להנפיק לו ניירת על הטיפול, ושזה רכב ישן ואף אחד לא מסתכל על זה...

בהמלצת הפורום רציתי לעשות בדיקה במ.מ.מ טסטומט בחיפה. כשהחלטנו לנסוע למכון בדיקה, הוא שאל אותי איזה מכון אני רוצה. אמרתי לו על מ.מ.מ , פתאום הוא אמר שאין מצב, כל מקום פרט למקום הזנ. כששאלתי למה, הוא טען שזה רחוק ושזה מאוד עמוס שם האזור וצריך לחצות את כל העיר בשביל זה. למזלי הפעלתי וויז וראיתי שזה 9 דקות נסיעה מאיתנו, ולמרות שהראיתי לו עדיין לא הסכים ללכת לשם. אז ביקשתי שיחזיר אותי לרכבת ושאני לא מעוניין לקנות. בדרך פתאום הוא אומר שאם אני רוצה יש לו איזה סידור לעשות ואז עוד שעה וחצי הוא יכול לאסוף אותי שוב ונלך לעשות את הבדיקה במ.מ.מ .

התקשרתי גם למוסך מורשה פיאט בחיפה, והם ציינו כי הרכב טופל פעם אחרונה במוסך פיאט ב2010. למרות שהמוכר חד משמעית ציין טיפולים במוסך מורשה פיאט.

יש מצב שזה סתם צירוף של דברים, ושמדובר באדם רגיל, אבל לי זה לא הריח ממש טוב וחשדתי שמדובר בסוחר. הרכב עצמו נראה בסדר, הכל עובד, בנהיגה הרגיש מעולה. אבל המוכר פשוט לא נשמע אמין בכלל.

בקיצור - זהירות חברים. שימו לב לדברים הקטנים.

ותודה לפורום הזה שבזכותו למדתי לשים לב לדברים הקטנים.

אחלה סופ"ש!

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי עליו לפני שבאתי לחיפה. הקטע הוא שהרכב אכן עם קילומטראז נמוך, יד ראשונה, אין עדות לכך שהוא סוחר על הרשיון.

אבל יותר מדיי דברים נשמעו לא נכונים שהחלטתי לוותר.

פורסם

אכן, נהגת בחכמה.

הוא ביקש לבצע את הבדיקה במכון שרצית כעבור שעה וחצי, כי זה כנראה פרק הזמן שאמור לקחת לו כדי "למרוח" מישהו בכסף בתוך המכון הזה, על מנת שהבדיקה תצא כפי שהוא רוצה.

אכן, במקרה זה נדלקו הרבה מאוד נורות אדומות.

פורסם (נערך)

מהסיפור שלך סביר להניח שאכן היה מדובר בסוחר ושאכן היה לו מה להסתיר.

לא רואה שום סיבה שבעולם שבן אדם שמוכר רכב ימנע מהקונה לנסוע לכל מכון בדיקה שזה יחפוץ בו.

אם אכן מדובר בסוחר המפורסם שמדברים עליו פה בפורום, בזמנו כשאני נפלתי עליו, הוא התעקש שניסע למכון בדיקה ספציפי (בירידות מנשר קצת לפני לב המפרץ, איפה שפעם היה סופר גדול בשם יוניברס קלאב). כששאלתי אותו למה שלא ניסע למקום שאני רוצה, הוא התעצבן.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

הוא אמר שהוא מוכן לכל מכון בדיקה אחר. הוא נראה טיפוס מאוד חלקלק שיודע לדבר. יש סיכוי מאוד קטן שזה סתם צירוף מקרים, אבל עם כל כך הרבה נורות אדומות העדפתי לוותר.

לא מסתדר לי איך הוא הסכים לכל מכון בדיקה אחר פרט למ.מ.מ. אבל הכל אפשרי אני מניח.

פורסם

אם אכן מדובר בסוחר המפורסם שמדברים עליו פה בפורום, בזמנו כשאני נפלתי עליו, הוא התעקש שניסע למכון בדיקה ספציפי (בירידות מנשר קצת לפני לב המפרץ, איפה שפעם היה סופר גדול בשם יוניברס קלאב). כששאלתי אותו למה שלא ניסע למקום שאני רוצה, הוא התעצבן.

שמו של מכון הבדיקה כבר עלה כאן, מדובר במכון שבו אני מעביר את המכוניות שלי טסט כבר הרבה שנים ועד כה לא נתקלתי בהדבקת תקלות חריגה.

הסופר חי וקיים, נקרא שופרסל דיל אקסטרא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון ספייסים עם נתונים טובים ומוכרים אמינים לא נשארות בלוח יותר מדי זמן, אז צריך להיות עם היד על הדופק בחיפוש אחרי המציאה.

בהקשר של המקרה הספציפי הנ"ל, אין ספק שמשהו אינו כשורה,מוכר רגיל ששאין לו מה להסתיר יכניס את הרכב לבדיקה בכל מקום ללא חשש.

בהצלחה.

פורסם
קראתי עליו לפני שבאתי לחיפה. הקטע הוא שהרכב אכן עם קילומטראז נמוך, יד ראשונה, אין עדות לכך שהוא סוחר על הרשיון.

אבל יותר מדיי דברים נשמעו לא נכונים שהחלטתי לוותר.

זה שהספידומטר מראה קילומטרז' נמוך לא אומר שזה בהכרח נכון (אולי במקרה אמרו לך בשיחתך עם המוסך המורשה

מה היה הק"מ בטיפול האחרון שבוצע שם לפני כחמש שנים, זה יכול לתת כיוון כלשהו לגבי אמיתות הק"מ המוצג).

בדקת שיש 00 בעלים קודמים ברישיון הרכב?

נשמע שעשית בשכל כשוויתרת על הרכב הזה.

פורסם

אם הרכב לא רשום על שמו והרישום בין הרישיון רכב לבין תעודת זהות לא מתאים (שהייתי מבקש לראות מהמוכר להשוואת הפרטים)הוא סוחר , איך אין סימנים ?

השאלה הראשונה, שאני שואל כאשר אני מחפש רכב (אם זה משנה אסקנט 2007-8 כרגע לידידה טובה) היא: " האם הרכב רשום על שמך" ?

תתפלאו לשמוע כמה סיפורי סבתא שמעתי השבוע וכמה נוכלים יש ביד 2.

זה לא אומר שכל סוחר הוא נוכל (יש כאלו שהזדהו כסוחרים ואמרו אמת) אבל,כאשר אדם אומר שהרכב פרטי ומצד שני, מספר לך שהוא היה במגרש ,קנה 2 מכוניות ועכשיו הוא מוכר אחת-אתה מבין טוב כבר בטלפון עם איזה שרלטן/נוכל/רמאי/מתחזה יש לך עסק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אכן, נהגת בחכמה.

הוא ביקש לבצע את הבדיקה במכון שרצית כעבור שעה וחצי, כי זה כנראה פרק הזמן שאמור לקחת לו כדי "למרוח" מישהו בכסף בתוך המכון הזה, על מנת שהבדיקה תצא כפי שהוא רוצה.

אכן, במקרה זה נדלקו הרבה מאוד נורות אדומות.

מכיר את בעלי המכון וגם חלק גדול מעובדיו (אחד מהם ממש טוב- היה שכן שלנו עד לפני 16 שנים), אתה ממש לא בכיוון עם רמיזה לעניין השוחד.

המכון הזה נחשב לאימת הסוחרים שמפחדים מהמכון הזה, וכאשר קונה מבקש לקחת לבדיקה שם ,רועדות להם הרגליים ועוד משהו ... כי הם הכשילו להם הרבה עסקאות במיוחד רכבים שהגיעו עם תאונות קשות,שאולי במכונים אחרים לא היו מתגלות או היו מטוייחות...

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...