Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עליית שכר המינימום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Avk למה אתה נכנס לחברות פרטיות לכיס? אם בא להם לפנק את המנכל ב2 מליון לחודש, זה לא אומר שהשליח של החברה צריך להרוויח אחרת.

א. זה קורה גם בחברות ציבוריות.

ב. גם חברה פרטית כפופה לחוקים מסויימים. כמו שתשאל, למה בחברה פרטית אי אפשר לשלם מתחת למינימום.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם חברה ציבורית זה בסדר, כל עוד זה באישור הדירקטוריון.

בקצרה, שכל אחד ידרוש את השכר שנראה לו שמגיע לו, וזהו. כל מקום שמשלם מינימום יש מקום ליד שמשלם קצת יותר, ועם הותק אפשר לעלות עוד.

משכנתא זה קל

פורסם
מאידך בוא נקח מפעלים שקונים חומרי גלם במזרח בדולר ומוכרים תוצרת במערב ביורו.

בשל שינוי דרסטי בשערי מטבע חוץ הרווחיות נשחקה וגרמה לעלית מחירים כדי לא למכור בהפסד, וכתוצאה מכך ישנה נטישת לקוחות וצמצום בהיקפי פעילות.

תוסיך לזה עליה בעלות כוח אדם שאינו מנוצל ב100%.

יכאב הלב של תעשיין שנאלץ לפטר עובד שאשתו חולה ולא עובדת והעובד עצמו בן 56.

יכאב לב לפטר אם חד-הורית לשני ילדים שגם ככה לא מי יודע מה יעילה ונמצאת הרבה בחופשת מחלה עם ילדים או סתם בגלל שביטה כללית במשק.

באמת יכאב. אבל זה, כנראה, מה שאבי ניסנקורן רצה.

מחירי הסחורות מתאימים את עצמם לפי שינויי המטבעות (אני עובד גם עם גוש היורו וגם על המזרח הרחוק אז אני רואה ומרגיש את זה). בכל מקרה אם אני מייצר אותו הדבר אני אחזיק את אותה כמת העובדים. אם אני מייצר פחות אני אאלץ לצמצם בלי תלות בשכר.

עלות השכר נכנסת כפאקטור למצבת כוח האדם ברגע שהשקעה במיכון שיחליף את העובד עולה קרוב לעלות העובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גם חברה ציבורית זה בסדר, כל עוד זה באישור הדירקטוריון.

אם רק היית יודע מה שווה הדירקטוריון הזה... אל תבנה עליהם

פורסם

לא בונה על אף אחד. אבל הצלחה של חברה, יעדים ובעלי מניות. כל זה לא קשור לפער בין השכר הגבוה לנמוך.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

חולק עליך במקרה הזה. תביא את המנכ"ל הכי גאון, בעל חזון, משכיל, איש עסקים, בעל קשרים וכו'.

המאמץ שהוא משקיע לא שווה למאמץ של 100 עובדים שמרוויחים מינימום. שלא לדבר על כאלו שמקבלים 200 פעם שכר מינימום.

מה גם שב 99.9% מהמקרים הוא לא מסכן את ההון הפרטי שלו, אלא את של בעלי המניות ומחזיקי אגרות החוב.

אני ממש לא מזלזל באחריות שמונחת לו הראש ובעובדה שכנראה העבודה היא חלק מהחיים שלו 24/7. לא מזלזל בזה שאולי הוא מביא מכירות במיליונים.

אבל הוא לא מתאמץ כמו 100 עובדים. את זה אני מבטיח לך.

יש מנכ"לים וסמנכל"ים שצברו בשנות הפעילות שלהם הון אישי שיכול לפרנס את הנכדים של הנכדים שלהם ברמת חיים גבוהה מאוד. ועדיין, בסוף השנה הם יקחו בונוס של 10 משכורות ויפדו אופציות במיליונים, והעובדים יקבלו במקרה הטוב משכורת אחת אם בכלל.

אני חושב שהעלאת שכר המינימום צודקת בהחלט.

והטענה שהמוצרים יתייקרו באותו אופן ואז בעצם אין משמעות להעלאה, היא לא נכונה.

עלות השכר מהווה רק חלק ממחיר המוצר, ואני מנחש שהחלק של השכר קטן יחסית.

אז בעיני המוכרים רק מכינים תירוץ לעליית המחירים הבאה.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

מתאמץ או לא, זה לא קשור. ואם יש עובד שמשקיע וראש גדול - הוא אמור לראות בונוסים ופרמיות בהתאם לתוצאות העסקיות, בלי קשר כמה הבן אדם בראש הפירמידה לוקח הביתה.

רוב החברות היצרניות בנויות כך, שברמה הנמוכה ביותר, אלו שמרוויחים את המינימום, הכל בנוי כך שהם יהיו הבורג הכי קטן, הכי זול והכי קל להחלפה בשרשרת שעובר המוצר. זה שמכשיר אותם - צריך לקבל יותר כי הוא צריך לדעת יותר. זה שתכנן את כל זה, צריך לקבל עוד יותר. זה שפיתח את המוצר מאפס, עוד יותר. האחראי למכירות ולכסף שנכנס שמאפשר לכל זה לקרות, עוד יותר וכך הלאה וכך הלאה.

שכל אחד יסתכל על עצמו, ואם הוא קורע את עצמו ומגדיל ועושה - בדומה לשרשור של מקסים על נהגי הליסינג שלו - שיבקש 30-50-609 שקל לשעה. איפשהו יהיה מי שיתן לו את זה.

כמו שיש מהנדס שמרוויח 6000 ויש מהנדס שמרוויח 38000. הוא לא צריך לבכות למה ההוא מרוויח 38, אלא רק למה הוא מרוויח רק 6.

משכנתא זה קל

פורסם

נושא התנהגות עובדים מפתיע לפעמים.

קראתי לא מזמן מחקר שבדק מה קרה בחברות שהנהיגו תוכנית חופשת מחלה ליברלית, לעומת חברות שדבקו בתוכנית חופשת מחלה קמצנית. אאל"ט מדובר בארה"ב. כמובן שהיה חשש מניצול לרעה של התנאים המשפופרים. הממצא היה מפתיע: החברות בהן ניתנה יותר חופשת מחלה סבלו מהרבה פחות העדרויות מאלה שצמצמו את התנאים. ככל הנראה אנשים היוצאים לחופשת מחלה מחלימים יותר מהר ומדביקים פחות עמיתים, כך שבסך הכל החברה מרויחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@SurfHigh,

אתה שוכח שמבחינת המעסיק זה מגדיל את עלות השכר שלך, לא רק את השורה הסופית בתלוש. מישהו יצטרך לממן את זה, וזה לא יהיה היצרן. במקום להתעסק בצעדים פופוליסטיים ומיותרים עדיף שיקטינו את נטל המס, כך שמלכתחילה ישאר בידי האזרח יותר כסף, אך ללא עליית מחירים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
חולק עליך במקרה הזה. תביא את המנכ"ל הכי גאון, בעל חזון, משכיל, איש עסקים, בעל קשרים וכו'.

המאמץ שהוא משקיע לא שווה למאמץ של 100 עובדים שמרוויחים מינימום. שלא לדבר על כאלו שמקבלים 200 פעם שכר מינימום.

מה גם שב 99.9% מהמקרים הוא לא מסכן את ההון הפרטי שלו, אלא את של בעלי המניות ומחזיקי אגרות החוב.

אני ממש לא מזלזל באחריות שמונחת לו הראש ובעובדה שכנראה העבודה היא חלק מהחיים שלו 24/7. לא מזלזל בזה שאולי הוא מביא מכירות במיליונים.

אבל הוא לא מתאמץ כמו 100 עובדים. את זה אני מבטיח לך.

אתה מדבר מתוך אידאולוגיה על פיה שכר צריך להקבע לפי המאמץ, אבל זה לא המצב בפועל וזה גם מצב לא הגיוני. שכר בשוק החופשי נקבע לפי שילוב בין היצע וביקוש לערך שעובד מביא למעסיקו.

אם נלך לפי מה שאתה מציע, סבל כחוש יקבל שכר גבוה יותר מסבל בריון, כי הוא מתאמץ הרבה יותר, אפילו שהם מבצעים את אותה העבודה באותם תנאים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

SurfHigh - תחשוב קטן, תרוויח קטן, תישאר קטן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב בגדול וגם מרויח לא רע ואולי אפילו מעבר לזה. מהתגובות שלכם אני מבין שכולכם מאמינים בשוק חופשי ובקפיטליזם. יש לי חדשות בשבילכם, ישראל היא לא שוק חופשי, אני רואה מסביבי איך אנשים בתפקידים בכירים עוברים בין חברות באותו תחום, כך שנוצר מעגל סגור של מנהלים שנמדדים יותר על פי הקשרים בינהם, או הקשר שלהם ללקוח כזה או אחר, והרבה פחות על סמך הקישורים שלהם. לימדו אותנו להאמין שמי שמתאמץ מצליח וגם מתגמלים אותו על כך. המציאות מראה אחרת.

לגבי שכר, לדעתי הוא אמור לשקף כישורים+מאמץ+מוטיבציה.

בכל מקרה לא תצליחו לשכנע אותי שיש עובד ששווה 100 משכורות. זה מוגזם לחלוטין, וזה יוצר פערים לא הגיוניים.

אנשים צברו כספים ברמות הזויות, גם אם הם יאבדו 90% הם לא ירגישו שום הבדל בחיים שלהם. אני חס וחלילה לא חושב שצריך לקחת מהם, אני חושב שכדאי לשנות את היחס בין משכורת הבסיס למשכורת אסטרונומית כדי שלא נגיע לפערים עמוקים מדי.

פורסם

שכר משקף רק היצע וביקוש ולא שום דבר אחר.

אף אחד לא ישלם יותר רק בגלל שאתה נחמד אלא ישלם יותר כי ההיצע של אנשים ברמתך הוא כזה שאי אפשר להשיג אחר במחיר זול מספיק כדי שיהיה כדאי להחליף.

אם אני למשל בעלים של בנק ומחפש מנכ"ל אני אקח את זה שארויח מתיפקודו את המקסימום אחרי ששילמתי לו מה שהוא רוצה ולא אכפת לי כמה הוא לקח. עדיף לי לשלם מליון למנכ"ל שמגדיל את הרווח ב 2 מליון לעומת לשלם 10K למנכל שמגדיל את הרווח במליון כי בשורה התחתונה עם היקר אני מרויח יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

Surfhigh - אתה כותב שטויות. נתחיל מזה שאת 100 העובדים בשכר מינימום אפשר להחליף בקלות בעוד 100 עובדים שיעשו את אותה עבודה. את המנכ״ל שירוויח מיליון קשה יותר להחליף באדם שיעשה את אותה עבודה. ואם כן, אז יש מספר מצומצם של מועמדים וגם הם ידרשו שכר דומה.

זכותו של כל אחש לצבור כסף כל עוד עשה זאת בדרך חוקית. בחברות ציבוריות (כאלו שיש להן מחזיקי מניות ואג״חים) צריך לתת דין וחשבון לאותם המחזיקים. אם לדעתם המנכ״ל מרוויח יותר מדי - יוכלו להתלהם ולעשות שינוי. במקרה הגרוע תהה מכירת מניות גדולה וערך החברה יצנח. אבל בינתיים אתה לא רואה ירידות שערים קיצוניות נכון? בינתיים אנשים לא נפטרים ממניות הכי מהר שאפשר, גם לאחר פרסום טבלאות שיאני השכר.

אני לא חושב שמישהו צריך לתת דין וחשבון על כמה הוא מבקש להרוויח אלא רק למי שמשלם לו.

פערים בחברה יהיו. אין מה לעשות. יש כאלה שיודעים לעשות כסף ויש כאלה שלא. אין צורך בסוציאליזם. שכל אחד ידאג לעצמו.

כן, החברה העסקית והשלטונית שלנו בעייתית כי היא סגורה לאנשים מבחוץ וקשה להיכנס לשם. נכון, קשרים שחיתות, מכשולים והרבה מעבר לזה. אבל זה מה יש ועם זה נתמודד. יש דרכים לטפל בריכוזיות, נקווה שינקטו בהן. אבל בכל אופן כל הקטע שהאזרח הקטן מתלהם ממשכורות של בכירים ומבקש שיורידו להם אותן הוא פתטי לטעמי.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
שכר משקף רק היצע וביקוש ולא שום דבר אחר.

לדעתי לא, תוכל למצוא הרבה מחליפים ראויים ולא פחות טובים להרבה מהמשרות הבכירות, שישמחו למלא את התפקיד בשכר של 75%. כהשכר של העובד נמוך יחסית אין בזה טעם, כשהשכר גבוה מאוד, זה משתלם.

אני יודע שתקפצו, אבל 120 חברי כנסת - מתוכם אפשר להחליף 60 ב 60 אחרים שיעשו עבודה לא פחות טובה ב 75% שכר. תנטרלו עכשיו את הפוליטיקה, תסתכלו רק על הכישורים והמוטיבציה שלהם.

אם אני למשל בעלים של בנק ומחפש מנכ"ל אני אקח את זה שארויח מתיפקודו את המקסימום אחרי ששילמתי לו מה שהוא רוצה ולא אכפת לי כמה הוא לקח. עדיף לי לשלם מליון למנכ"ל שמגדיל את הרווח ב 2 מליון לעומת לשלם 10K למנכל שמגדיל את הרווח במליון כי בשורה התחתונה עם היקר אני מרויח יותר.

אתה מסתכל על זה בצורה מאוד פשטנית, אין לך שום דרך לחזות את התפקוד של המנכ"ל ואיזה רווח הוא יביא לבנק לעומת כאלו שפסלת אותם. אל תשכח שאותו אחד שהיום יעבוד תחתיך, מחר יעבוד אצל המתחרה שלך ואולי אצל המבקר שלך ואולי בכלל יהיה הרגולטור. אתה לא רוצה שיחשוב שלא תגמלת אותו מספיק.

Surfhigh - אתה כותב שטויות. נתחיל מזה שאת 100 העובדים בשכר מינימום אפשר להחליף בקלות בעוד 100 עובדים שיעשו את אותה עבודה.

אני בטוח שתמצא גם כמה פראיירים שבכסף הזה יסכימו לעבוד בשישי ושבת.

את המנכ״ל שירוויח מיליון קשה יותר להחליף באדם שיעשה את אותה עבודה. ואם כן, אז יש מספר מצומצם של מועמדים וגם הם ידרשו שכר דומה.

נכון קשה יותר למצוא מחליף מתאים, אבל יש הרבה יותר ממספר מצומצם של מועמדים. הרבה מהם ישמחו לעבוד גם בחצי מיליון. תשקיע חצי מיליון באיתור של מועמד כזה והנה לך השקעה שמחזירה את עצמה תוך שנה.

זכותו של כל אחש לצבור כסף כל עוד עשה זאת בדרך חוקית. בחברות ציבוריות (כאלו שיש להן מחזיקי מניות ואג״חים) צריך לתת דין וחשבון לאותם המחזיקים. אם לדעתם המנכ״ל מרוויח יותר מדי - יוכלו להתלהם ולעשות שינוי.

המחזיקים העיקריים של מניות החברות הציבוריות הם אנחנו דרך קרנות הפנסיה וההשתלמות. מי שמנהל אותן, קרוב באינטרסים שלו הרבה יותר למנכ"לים מאשר לחוסכים.

במקרה הגרוע תהה מכירת מניות גדולה וערך החברה יצנח. אבל בינתיים אתה לא רואה ירידות שערים קיצוניות נכון?

בינתיים אנשים לא נפטרים ממניות הכי מהר שאפשר, גם לאחר פרסום טבלאות שיאני השכר.

אני לא חושב שמישהו צריך לתת דין וחשבון על כמה הוא מבקש להרוויח אלא רק למי שמשלם לו.

פערים בחברה יהיו. אין מה לעשות. יש כאלה שיודעים לעשות כסף ויש כאלה שלא. אין צורך בסוציאליזם. שכל אחד ידאג לעצמו.

נכון, יהיו פערים, תמיד. השאלה איזה.

לצערי, אם כל אחד ידאג לעצמו, המדינה תדרדר לתהום במהירות האור. כלומר, אפשר לבטל גם את שכר המינימום לא? שכל אחד ידאג לעצמו. ואז מה יקרה? דה פקטו, שכר המינימום ירד עוד.

ומה עם חובה על הפרשה לפנסיה? נבטל גם אותו? ואז מה אתה חושב שיקרה?

כנ"ל עם בריאות (אנחנו כבר רואים מה קורה פה) וחינוך וכו'.

כן, החברה העסקית והשלטונית שלנו בעייתית כי היא סגורה לאנשים מבחוץ וקשה להיכנס לשם. נכון, קשרים שחיתות, מכשולים והרבה מעבר לזה. אבל זה מה יש ועם זה נתמודד. יש דרכים לטפל בריכוזיות, נקווה שינקטו בהן. אבל בכל אופן כל הקטע שהאזרח הקטן מתלהם ממשכורות של בכירים ומבקש שיורידו להם אותן הוא פתטי לטעמי.

אני לא מבקש שיורידו להם את המשכורות. אני מבקש שיהיה יחס מסוים בין המשכורות.

בשוויץ למשל, היחס עומד על 12 אם אני לא טועה.

אתה וכל אלו שהגיבו מעליך מסתכלים על הפן הכלכלי בלבד, ואני בא ואומר - זה עניין חברתי. חוק שכר מינימום הוא חוק חברתי. מכיוון שהכל יחסי בחיים, אין שום טעם לקבוע סתם מספר. מחר כל המחירים יעלו ב 50% ואז מה?

צריך הצמדה למדד מסוים, או לדעתי טוב יותר, לקבוע יחס הגיוני בין החסם העליון לחסם התחתון.

• תוכן חדש...