Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני כמה ימים כשהתנעתי את הרכב נדלקה לי נורת מנוע, עשיתי סריקת תקלות וקיבלתי את התקלה הבאה:

P0135: O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 1)

המוסכניק הסביר לי שיש לי בעיה בגוף החימום של חיישן החמצן האחראי על התערובת אוויר-דלק וצריך להחליף אותו.

לאחר חפירה קצרה בנושא ראיתי שיש 2 סוגי חיישני חמצן ברכב: קדמי ואחורי.

השאלות:

1. מה ההבדל בין שני החיישנים קדמי ואחורי, (במדריך רכב של HAYNES כתוב שיש upstream, downstream)

2. עלות סבירה להחלפה-תיקון?

3. האם שכיח שחיישן כזה יתקלקל?

4. מה עלול לקרות אם אמשיך לנסוע ברכב במצבו התקול?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי yb23
פורסם

1. באמצעות חיישן קידמי מחשב מנוע בודק את כמות החמצן בגזי הפליטה לפני הממיר הקטליטי. לפי הקריאה של החיישן מחשב מנוע משנה את הרכב התערובות, מגדיל או מקטין את כמות הדלק במטרה לשמור על יחס אוויר/דלק אופטימלי שמייצר הכי פחות זיהום.

החיישן האחורי נמצא אחרי הממיר הקטליטי. לפי הקריאה שלו מחשב מנוע בודק את יעילות פעילת הממיר. החיישן האחורי משפיע רק במעט על הרכב התערובת.

2. חיישן מקורי או OEM (ברכב שלך חיישנים אוניברסאליים לא עובדים טוב) כ 800 - 900 ש"ח לדעתי.

3. לא שכיח מאוד אבל גם לא כזה נדיר.

4. תצרוכת דלק תגדל (יכול להיות שלא באופן משמעותי). לא תעבור טסט. אם תופיע תקלה אחרת לא תדע מזה בגלל שנורת מנוע כבר דולקת בגלל החיישן.

פורסם

עדכון:

נאמר לי במוסך שיש 2 אפשרויות לתיקון:

-או החלפת החיישן במקורי של DENSO אך ללא צמה תואמת והחלפת הצמה של החיישן החדש בצמה של החיישן הישן,

-או החלפת החיישן במקורי של DENSO שכבר מגיע עם צמת חשמל תואמת (יקר ב1000 ש"ח)

עפ"י בעל המוסך, עדיף להשתמש אך ורק בDENSO לדגם הזה, ולפי היצרן 2 הסוגים הנ"ל מתאימים.

מה שאני צריך לדעת,

איך אני יכול לבדוק את המק"טים המתאימים לרכב שלי? באתר של DENSO לא ראיתי את דגם המנוע שלי (D16V1)

איזה מ2 האפשרויות עדיף לקחת?

תודה לעונים.

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך אני מציע שתאתר את המק"ט המקורי של חיישן החמצן שלך ואז באמצעות גוגל תמצא מה ה cross reference שלו (כלומר מה המק"ט של יצרן ה OEM). לאחר מכן כבר יהיה יותר פשוט למצוא את החיישן המתאים.

לחילופין ניתן לגשת למכון הזרקות שמכיר ומבין בתחום והוא יתקין לך חיישן מתאים. אני משער שהעלות תהיה כמה מאות שקלים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב החיישן הקידמי בדגם הזה מאוד נגיש ואם יש את הכלים המתאימים אפשר להחליף אותו בכמה דקות.

אפשר גם לאפס את התקלה בלי סורק, על ידי הוצאת פיוז של מחשב הזרקה או ניתוק מצבר. לפחות במודל 2003 זה ככה, לא יודע לגבי מודל 2005 שהוא אחרי מתיחת פנים ושונה מעט.

פורסם

לא מצאתי את המק"ט בDENSO וגם לא בגוגל.

באתר של DENSO יש רק מקטי"ם למנועי 1.7 כנראה גרסה אמריקאית.

יש לכם קישור לאתר של חיפוש מקטי"ם? איך מוסכים וחנויות חלפים מוצאים?

פורסם

תמצא קודם את המק"ט המקורי של הונדה, משם כבר יהיה יותר פשוט.

בגלל כל מיני שינויים במנועים, תכונות, תקני זיהום אוויר והמדינה אליה הרכב מיועד יכולים להיות כל מיני שינויים בחיישנים. צריך למצוא את זה שהותקן ברכב לפי מספר שלדה או לגשת למוסך / מכון הזרקות שחי ונושם את הדברים האלה יום-יום.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פשוט הבחור היגיע אלי היום, ורק רציתי לשאול אם צריך מפתח, אבל אם אפשר עם פתוח זה יקל,

תודה רבה, בכל מקרה ארכוש בוקסה.

ידוע לך איזה מספר של פתץוח?

תודה ומתנצל על ריבוי השאלות.

רועי

פורסם (נערך)
שלום,

לפני כמה ימים כשהתנעתי את הרכב נדלקה לי נורת מנוע, עשיתי סריקת תקלות וקיבלתי את התקלה הבאה:

P0135: O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 1)

המוסכניק הסביר לי שיש לי בעיה בגוף החימום של חיישן החמצן האחראי על התערובת אוויר-דלק וצריך להחליף אותו.

לאחר חפירה קצרה בנושא ראיתי שיש 2 סוגי חיישני חמצן ברכב: קדמי ואחורי.

השאלות:

1. מה ההבדל בין שני החיישנים קדמי ואחורי, (במדריך רכב של HAYNES כתוב שיש upstream, downstream)

2. עלות סבירה להחלפה-תיקון?

3. האם שכיח שחיישן כזה יתקלקל?

4. מה עלול לקרות אם אמשיך לנסוע ברכב במצבו התקול?

תודה.

תשובות:

1.החיישן חמצן הקידמי הוא קורא תערובת, האחורי הוא עושה את השוואה לממיר הקטליט.

במידה וחיישן חמצן פגום הרכב עלול:

א. צריכת דלק מוגברת.

ב. כישלון בטסט עקב CO גבוה בטסט

ג. מנורת מנוע דולקת קבוע

ד. קירטועים ( לא תמיד ) .

ה. ריח חזק של גזים ( עקב זיהום אוויר גבוה)

2. אם אני זוכר נכון פעם אחרונה שבדקתי, מקורי עולה סביב 800 ש"ח ללא עבודה, לפני מע"מ.

3. חיישן כזה "הולך" לפעמים.

4. בגלל שהמנורה היא מנורת אזהרה כללית, מומלץ לא להזניח את התקלה הזו, ולתקין, אחרת אם יהיו תקלות נוספות ואחרות, אתה לא תדע.

המלצה אישית:

ברכב שלך חייב לשים חיישן חמצן מקורי \ תואם מקורי, אחרת לא תוכל לאפס את המנורה, חשוב מאוד ל-א לשים חיישן חמצן אונבסלי, אפילו תשים מקורי משומש, אבל לא אוניברסלי, שלא תגיד שלא אמרנו לך.

במידה ולא תשים חיישן מתאים, המנורה תחזור לדלוק אחרי 10 שניות בלבד.

(מניסיון שלי עם הסוג חלק הזה, לא מאמין שתצליח למצוא אותו בחו"ל...

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • תוכן חדש...