Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלון הנהג תקוע, לא מגיב, ניסיתי גם להפעיל כוח ולא עזר.

במוסך מורשה אמרו שצריך להחליף את כל מנגנון החלון ונקבו במחיר גבוה מדי לדעתי 1500 ש"ח.

האם זהו מחיר סביר?

איך אני יכולה לבדוק שאכן יש צורך להחליף באמת?

אשמח להמלצה למוסך או חשמלאי אמינים באזור השרון

עריכה אחרונה על ידי Tiffany Smithe
פורסם

יש לי סיוויק 2005 והייתה לי בעיה במנגנון נעילה חשמלית של הדלת, אמנם לא מנגנון חלון כמו אצלך אבל עבודה דומה,

במוסכים רוצים על זה כמה מאות ש"ח אבל קניתי באיביי את המנוע של הנעילה החשמלית ב 40 ש"ח והתקנתי בעצמי לפי וידאו שמצאתי ביוטיוב שמסביר איך לפרק את הדלת.

אם יש לך ידיים טובות וקצת סבלנות לחכות שיגיע החלק מאיביי את יכולה לחסוך הרבה כסף.

וידאו לדוגמה שמסביר איך לתקן מנגנון חלון:

פורסם

גם אני שמעתי שזה משפיע, הם מחייבים חלון נהג לעבוד..

אתה יכול לפרק את המנוע מדלת אחרת או לקנות מפירוק או חנות חלפים.

זה יעלה לך הרבה הרבה פחות מ 1500 שקל.

תתחיל בלפרק ולהבין איפה הבעיה, אם היא חשמלית, במנוע, בגיר של המנוע...

פורסם

הרכב שלי עבר פעמיים טסט כשהמנגנון יושב בגז ומה שמחזיק אותו זה בול עץ, 90% ממכוני הטסטים בכלל לא מסתכלים על זה, זה לא אמור לעניין כלכך..

לדעתי דבר ראשון תשיג רב מודד, ותבדוק שהמנגנון בכלל מקבל מתח.. לפעמים הבעיה בפיקוד, קרה לי שנכנס ליכלוך בפיקוד שבגללו לא הייתה תגובה להעלאת החלון, פירוק קטן ולחץ אוויר הכל הסתדר..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

חברים, זאת גברת לא אדון.

בכל מקרה, המנוע כן מקבל פקודה ומנסה לזוז, אבל לא מצליח ומתחמם אם ממשיכים להחזיק את הכפתור לחוץ.

פירקנו את המנגנון של המנוע והמסילה בדיוק כמו בסרטון שצורף למעלה, ונראה שהכבל תקוע, או שהתמסורת תקועה.

האם אין מנוס מלהחליף את כל העסק או שניתן לתקן איכשהו? האם זאת מחלה ידועה בסיוויק ?

היא תעלה תמונות מחר בבוקר.

Stay Dirty

פורסם
האם זאת מחלה ידועה בסיוויק ?

יש לי בעיה בסיויק של חלון קדמי שנפתח ונסגר מאד לאט, גם אני מתכנן בימים הקרובים לפתוח את הדלת ולבדוק את מקור הצרה.

בבדיקה באיביי ראיתי מנגנונים חדשים לחלון מארה"ב בסביבות 300 ש"ח +- כולל משלוח.

פורסם
חברים, זאת גברת לא אדון.

בכל מקרה, המנוע כן מקבל פקודה ומנסה לזוז, אבל לא מצליח ומתחמם אם ממשיכים להחזיק את הכפתור לחוץ.

פירקנו את המנגנון של המנוע והמסילה בדיוק כמו בסרטון שצורף למעלה, ונראה שהכבל תקוע, או שהתמסורת תקועה.

האם אין מנוס מלהחליף את כל העסק או שניתן לתקן איכשהו? האם זאת מחלה ידועה בסיוויק ?

היא תעלה תמונות מחר בבוקר.

לכול מנוע חשמלי של מנגנון חלונות יש מנתק מעגל תרמי=C.B כלומר אם אתה ממשיך ללחוץ על הכפתור והמנוע מתחמם קיימת בעיה גם ב-CB שתפקידו למנוע התחממות המנוע כתוצאה מהחזקה ארוכה של הכפתור או בגלל שהמנוע תקוע מסיבה כולשהי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין אפשרות לגשת לגג"ש (הפולי) ע"י פירוק המכסה? במנגנון שאני מכיר מדובר על תמסורת חלזונית + גג"ש פלסטיק. לפעמים בגג"ש נשחקות חלק מהשיניים וזה יכול להוביל לתקיעה של כל המנגנון, יכול ליהיות ששן נשברה בין החלזון לפולי..

פורסם

עידכון

אז אתמול פרקנו את המנגנון ולא הצלחנו למצוא את הבעיה.

היום, באור יום, פרקנו שנית וראינו שהבעיה היא כנראה במנוע.

ד"א, כשאני כותבת "פרקנו" הכוונה לכך שאסף פרק ואני הסתכלתי

אז החלפנו מנוע, בעלות של 400 ש"ח, כאשר במוסך בקשו 1500 שח!! תמורת כל המנגנון.

על הדרך גם החלפנו גלגלים אחוריים.ועברנו מועד ב' של טסט

תודה רבה לכם על כל העצות וההנחיות

ותודה לפורום שבזכותו הכרתי את אסף שעשה את הכל!

כבר קבענו שאת טיפול 10K הבא נעשה יחד.

• תוכן חדש...