Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

שמעתי מכמה קולגות שהמדינה חילקה קרקעות ברמה"ג ללוחמים עד לפני כמה שנים.

מצד אחד, זה נשמע לי הזוי, מצד שני, במדינה כמו שלנו...

אשמח לקבל פירוט ממי שמכיר/שמע

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבנתי שזו תוכנית שמנסים להעביר אבל כיום היא עוד לא בתוקף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקרקע ברמת הגולן היא בחינם לכולם. התשלום הוא רק בעבור הפיתוח והתשתיות, נע בין 140-180 אלף ש"ח למגרש של 600-800 מטר

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

זכור לי משהו ששמעתי מהשותף הדרוזי שלי למעונות שסיפר שדרוזים שמשרתים בצבא מקבלים קרקע באיזור הכפר שלהם בסיום השירות. אבל אני ממש לא יודע פרטים מעבר לזה.

פורסם

הדבר היחיד שמקבל דרוזי זה היתר בניה מאבא לבנות לו עוד קומה מעל הראש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

http://www.moch.gov.il/beniyya_hadasha/pituah/Pages/sibsud_migzarey_miutim.aspx

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=colspan: 2][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD][TABLE=width: 968]

[TR]

[TD=class: Center]בהתאם להחלטת ממשלה מס' 4107 מיום 9.8.2005 יסובסדו עלויות פיתוח בנה ביתך במגזרים הדרוזי, הצ'רקסי והבדואי בגליל לפי הסיווג הטופוגרפי. עלויות הפיתוח במגזר הערבי יסובסדו מתוקף החלטת ממשלה מס' 3855 מיום 28.7.2008

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

מאז שחזרתי לארץ אני טוען שצריך להפוך את צה"ל לצבא התנדבותי בסגנון ארה"ב. ככה אתה פוטר את בעיית הפרזיטים ואוכלי החינם שלא רוצים להתגייס מכל המגזרים ומכל הסיבות השונות.

מצד שני, כמו בארה"ב, מי שמשרת ומסיים את השירות שלו, מקבל הטבות כאלה ואחרות (תלוי בסוג, באופי ובאורך השירות שלו).

אחת ההטבות שהייתי מציע זה להעניק אדמה חינם למשחוררים בנגב או בגליל ולחייב אותם לגור שם לפחות 10 שנים או יותר. ככה נוצר מצב של WIN WIN. הם מקבלים אדמה, אתה מיישב מקומות לא מאוכלסים. כמובן שיש לדאוג למקורות פרנסה באזור.

יש לי עוד כל מיני רעיונות תיאורתיים כאלה ואחרים אבל כל זה בגדר רעיונות. זה לעולם לא יעבור כי חנין זועבי, אריה דרעי ואחרים חושבים שפרזיטים ואזרחים שמשרתים הם היינו הך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

פה אתה חייב צבא.

תחשוב כמה לא היו מתגייסים אלא מעדיפים ללכת ללמוד או דברים אחרים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הצבא היה מציע משכורות טובות למתגייסים גם המוטיבציה וגם הרמה המקצועית היתה עולה. והיו מתגייסים לא מעט אנשים. אבל זה נושא לדיון אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחת ההטבות שהייתי מציע זה להעניק אדמה חינם למשחוררים בנגב או בגליל ולחייב אותם לגור שם לפחות 10 שנים או יותר.

ושולח קומיסר פעם בשבוע לוודא שהם אכן גרים שם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
פה אתה חייב צבא.

תחשוב כמה לא היו מתגייסים אלא מעדיפים ללכת ללמוד או דברים אחרים.

לא בדיוק, שים לב ככמה אנשים מתנדבים היום ליחידות קרביות ביותר. כל מי שלא ירצה להתגייס שלא יתגייס. אבל אלא שכן יתגייסו יקבלו הטבות ובונוסים כאלה ואחרים.

אם הצבא היה מציע משכורות טובות למתגייסים גם המוטיבציה וגם הרמה המקצועית היתה עולה. והיו מתגייסים לא מעט אנשים. אבל זה נושא לדיון אחר.

זה ידוע שמדינת ישראל מממנת\ מסבסדת 2 שלישים מעלות שנת לימוד במוסדות להשכלה גבוהה לכל סטודנט. אני אומר דבר פשוט מאוד. בטל לגמרי את הסובסידיה הזאת, הטל מס על לימודים, העלה שכר שנת לימוד ל 40 אלף שקל לשנה.

מי שבוחר בגיל 18 ללכת ללמוד במקום לשרת שיהיה לו לבריאות. שיתכונן להביא 160 אלף שקל ל 4 שנים.

מי שבוחר להתגייס שיהיה בהצלחה, לאחר השירות מחכה לו פטור משכר לימוד לפי אופי ואורך השירות שלו.

לא חסר צורות לתגמל את אלה שיבחרו לשרת. זה הגיוני, זה נכון וזה הוגן. בדיוק כמו שעושים בארה"ב ואין בזה כל פסול.

כמובן שזה לא יצא לפועל כמו שחוק מע"מ אפס העלה התנגדות מצד אותם נציגים שמייצגים נאמנה חלק המציבור בישראל כמו חנין זועבי ומר דרעי שטענו שחוק מע"מ אפס מפלה את המגזרים שלהם.

ושולח קומיסר פעם בשבוע לוודא שהם אכן גרים שם?

Falou, כוונתי הייתה שאתה מחייב אותם להחזיק בנכס לפחות כ 10-15 שנים כך הם לא יכולים למכור אותו לאף אחד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לא בדיוק, שים לב ככמה אנשים מתנדבים היום ליחידות קרביות ביותר. כל מי שלא ירצה להתגייס שלא יתגייס. אבל אלא שכן יתגייסו יקבלו הטבות ובונוסים כאלה ואחרים.

זה ידוע שמדינת ישראל מממנת\ מסבסדת 2 שלישים מעלות שנת לימוד במוסדות להשכלה גבוהה לכל סטודנט. אני אומר דבר פשוט מאוד. בטל לגמרי את הסובסידיה הזאת, הטל מס על לימודים, העלה שכר שנת לימוד ל 40 אלף שקל לשנה.

מי שבוחר בגיל 18 ללכת ללמוד במקום לשרת שיהיה לו לבריאות. שיתכונן להביא 160 אלף שקל ל 4 שנים.

מי שבוחר להתגייס שיהיה בהצלחה, לאחר השירות מחכה לו פטור משכר לימוד לפי אופי ואורך השירות שלו.

לא חסר צורות לתגמל את אלה שיבחרו לשרת. זה הגיוני, זה נכון וזה הוגן. בדיוק כמו שעושים בארה"ב ואין בזה כל פסול.

כמובן שזה לא יצא לפועל כמו שחוק מע"מ אפס העלה התנגדות מצד אותם נציגים שמייצגים נאמנה חלק המציבור בישראל כמו חנין זועבי ומר דרעי שטענו שחוק מע"מ אפס מפלה את המגזרים שלהם.

Falou, כוונתי הייתה שאתה מחייב אותם להחזיק בנכס לפחות כ 10-15 שנים כך הם לא יכולים למכור אותו לאף אחד.

ברגע שהטלת "מס לימודים" נקרא לזה, על אזרחים, ביטלת את הגיוס מרצון חופשי, כפי שציינת, והפכת את צה"ל לצבא לעניים בלבד. אתה לא רוצה שיקרה מה שקורה בברזיל, בפרו, בקולומביה וברוב מדינות העולם העניות, בהן העשירים זוכים ב-3 שנים של חופש בזמן שעניים צריכים להקריב את עצמם למען המדינה.

חלק מהרעיון הוא הקולקטיב, הצבא לא פוסח על אף אחד. בעיני המדינה חייל משדה ורבורג שווה ערך לחייל מדימונה. וזה היופי. תקח את זה, לקחת את האופי.

אוסיף דבר אחרון - אתה טועה אם אתה חושב ש-160 אש"ח בתמורה ל-3 שנים של שקט לילדיהם, מזיזים משהו לכ-10% מהאולכוסיה עליה אנחנו מדברים. כבר היום, אפילו שעשו צבא, משלמים על ילדיהם 160 אש"ח ואף יותר (כי מסתבר שתואר ראשון בלי מקצוע לא באמת שווה משהו).

עריכה אחרונה על ידי Ziv
פורסם

חלק מהרעיון הוא הקולקטיב, הצבא לא פוסח על אף אחד. בעיני המדינה חייל משדה ורבורג שווה ערך לחייל מדימונה. וזה היופי. תקח את זה, לקחת את האופי.

הקולקטיב הזה גורם לצבא להיות מנופח, כי הוא מגייס כמות כוח אדם כל כך גדולה שאין לו מה לעשות איתה. ואז ממציאים דברים שהצבא צריך לעשות כדי להעסיק את אותו כוח אדם אינסופי.

הצבא צריך לגייס את כוח האדם שהוא זקוק לו לדבר אחד בלבד: לחימה, הגנה ותמיכה בלחימה. כל כוח אדם מיותר בצבא מוריד מכוחו.

• תוכן חדש...