Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אודה לכם מאוד על עזרה דחופה!

יש לי מאזדה 6 שנת 2004 מנוע 2000

אתמול בזמן נסיעה פתאום התחלתי לשמוע רעש מוזר מהצד הימיני באיזור הגלגל. רעש מתכתי משהו, כאילו משהו נוגע במשהו ומרעיש בגלל רעידות המנוע. כשסיימתי את הנסיעה הסתכלתי מתחת לאוטו וגיליתי שבורג קטן מהסוג עם ראש בצורת אום, תקוע בין הפלסטיקים שסוגרים מלמטה. (להערכתי זה השתחרר בגלל כמה בורות שנוצרו בכביש אחרי הגשמים שלצערי עברתי דרכם)

הוצאתי אותו והנחתי שזה מה שעושה את הרעש. כשהתחלתי בערב שוב נסיעה הרעש המשיך...

בבוקר פתחתי מכסה מנוע וגיליתי את החלק הזה שבתמונה, מן סוג של מכסה פלדה, יושב חלקית מחוץ למקום שלו. הבנתי שזה מה שהשתחחר מהגלגל רצועה. מן הסתם הבורג שנפל מתאים לזה. הצלחתי להוציא אותו ועכשיו זה ללא המכסה כפי שרואים בתמונה

החלטתי לנסוע היום בבוקר לעבודה ככה, האם יש בזה סיכון? או שניתן למשוך עד יום שישי שאהיה במוסך ובמילא אני צריך לעבור טיפול

המקום מאוד צר ולכן לא נראה לי שאצליח להחזיר אותו למקום ולהבריג אלא עם כן יש לכם רעיון בישבילי

מצרף תמונות של המקום ממנו זה נפל ואת החלק עצמו

תודה מראש לעוזרים

03.jpg01.jpg02.jpg

פורסם

זה המצמד של המזגן , לא כידאי להמשיך לסוע .

אני חושב שהגלגלת של המזגן (הגלגל שמסומן אצלך בחץ אדום ) עלול להישלף , זה תלוי איך הוא בנוי (תמתין שמומחי הפורום יגיבו , הם יתנו חוות דעת יותר מקצועית) .

הכי טוב שתדבר עם המכונאי שלך לפני שתמשיך לסוע , תסביר לו שהמצמד של המזגן נשלף ויצא (הבורג שמחזיק אותו זה מהבורג שמצאת).

באופן עקרוני נראה ש כרגע אין נזק . רק לסגור חזרה את המצמד עם הבורג .

פורסם

תודה רבה

האם החלק שעליו זה ישב, כלומר זה שהרצועה מסובבת אותו יכול בעצמו להשתחרר?

נראה לי מוזר שהדבר היחיד שתופס אותו זה הבורג המסכן הזה?! :)

פורסם

וואו. אתמול בזמן הנסיעה דווקא הפעלתי את המזגן לכמה רגעים להפשיר את האדים. יכול להיות שזה עשה נזק למזגן?

פורסם

ברכב שלך ישנה רצועה בודדת שמפעילה את כלל האביזרים, בתוכם גם משאבת המים.

מאוד לא מומלץ לסוע כך.

מאיפה אתה בארץ?

יום טוב גם לך

פורסם

ממה שראיתי מאוד קשה להגיע למקום, אחרת מן הסתם הייתי בעצמי מחזיר את זה

זה משהו שמצריך פירוק של חלקים מסיביים במוסך?

פורסם (נערך)

אמורה להיות גישה. י"ל שיש לפרק גלגל קדמי.

זה לא עשה נזק למזגן. הנזק כבר קיים מעצם זה שהקלאצ' התפרק (המזגן לא יפעל כך, מכיוון שהמדחס לא יסתובב).

לגלגלת יש מעצור נוסף, אבל הוא לא מתוכננן לעמוד בעומס של הרצועה.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

אין צורך בפירוק מסיבי, לכל היותר גלגל וחיפוי גלגל.

כרגע הגלגלת תפוסה במקום עם טבעת קפיצית. אני לא הייתי סומך עליה ב100%.

במוסך תתעקש שישימו דבק ברגים על הבורג לפני סגירתו. מסתבר שזו תופעה נפוצה במזדה.. (ע"פ mazda6club.com)

כניראה בגלל שהמומנט סגירה שלו נמוך (15nm)

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

OK לפי מה שאני מבין זה בעצם לא קשה לעשות לבד, פירוק גלגל ומכסה...

במידה ואעשה זאת, האם ע"י החזרת הקלאטצ' למקום וחיזוקו עם הבורג - בזה פתרתי את הבעיה ולכל הפחות ניתן לנסוע למוסך עלמנת ששם ישימו דבק ברגים?

פורסם
אין צורך בפירוק מסיבי, לכל היותר גלגל וחיפוי גלגל.

כרגע הגלגלת תפוסה במקום עם טבעת קפיצית. אני לא הייתי סומך עליה ב100%.

במוסך תתעקש שישימו דבק ברגים על הבורג לפני סגירתו. מסתבר שזו תופעה נפוצה במזדה.. (ע"פ mazda6club.com)

כניראה בגלל שהמומנט סגירה שלו נמוך (15nm)

יגאל, במידה וישימו דבק ברגים, יוכלו מתישהו לפרק את זה באופן מכוון לתיקון או החלפה?

תודה

• תוכן חדש...