Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה ממש, אבל ממש טועה חבר.

חובה להשתמש בנוזל סיכוך, אסור לחפף בנושא הזה.

הסיכוך צריך להיות מעולה, ויש צורך בחומרי עזר (שמפו,onr, נוזל ייעודי), כדי להבטיח החלקה בטוחה ככל שניתן.

להשתמש רק במים, מבחינתי זה מתכון לשריטות עתידיות.

בוודאי שחובה להשתמש בנוזל סיכוך, אין חילוקי דעות בעניין הזה.

יחד עם זאת, כן יש מקום לתהות אם יש צורך ללכת לרכוש נוזל ייעודי או שמים עם מעט שמפו יעשו את העבודה.

פעמיים עבדתי עם פלסטלינה עם ספריי ייעודי של מגוויירס ופעמיים עם המים שנותרו על הרכב בתום השטיפה.

אשקר אם אומר שהיה הבדל בין תוצאות התהליך.

כל חומרי הסיכה ה"ייעודיים" מטרתם העיקרית להקל על התהליך, ככל שרמת הסיכוך גבוהה יותר קל לך יותר לעבוד על המשטח.

כל עוד המשטח יהיה רטוב הוא לא אמור להנזק מתהליך הפלסטלינה שכן כל מטרת הפלסטלינה היא להסיר ולכלוא בתוכה את המשקעים שנדבקו לפני הצבע.

כשמצרפים לכך את העניין שפלסטלינה היא רק שלב ביניים ולמעשה שלב מכין לטיפול בצבע אפשר להסיק שגם אם היא היתה מזיקה לצבע הרכב בצורה זו או אחרת- זה ברמה שטחית ביותר שתתוקן בשלבי תיקון הצבע שאמורים להתבצע בהמשך.

בקיצור, אם יש חומר סיכוך ייעודי- מעולה, אם יש בנמצא רק שמפו לרכב אז פשוט לערבב קצת ממנו עם מים ולהשתמש בזה כנוזל סיכוך, כמוצא אחרון אפשר להשתמש פשוט במים, זה יהיה פחות נוח או מומלץ מחומר שמעניק יותר שמנוניות אבל זה ממש לא סוף העולם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שמע, בגדול, בחלק מהדברים שרשמת אני איתך.

אבל,

ניסיתי בעבר להשתמש במים + שמפו של סונקס (האדום שנמכר בזמנו באוטודיפו).

הפלסטלינה (מהזן הסיני) הייתה נתקעת.

הגדלתי את המינון של השמפו, ושוב, הפלסטלינה הייתה נתקעת.

הפחתתי בדילול השמפו, ועדיין, נתקע.

הרגיש לא בטוח אז החלטתי לעצור את העבודה.

לוויתי נוזל ייעודי של דודו, הפלסטלינה החליקה כמו שהיא הייתה אמורה מלכתכילה, והמשכתי לעבוד בביטחון מלא.

זה היה הנסיון שלי עם מים + שמפו.

יכול להיות ששמפו שמסכך הרבה יותר, נניח dodojuice born to be mild, יהיה מושלם לעבודה הנ"ל, אחד היתרונות הגדולים שלו הוא יכולת סיכוך מטורפת.

לגבי השמפואים של מג'ס (הצהוב זרחני שכולל ווקס, והגולד), הם היו כל כך גרועים בסיכוך שלהם במעברים עם כפפה על הרכב, שהדבר האחרון שהייתי עושה בעזרת השמפואים האלה, זה לדלל אותם לטובת נוזל סיכוך לפלסטלינה.

אתה צודק לגבי פלסטלינה = שלב ביניים.

אבל קח בחשבון שבפורום שלנו, כמעט באופן גורף, הפלסטלינה משמשת כהכנה להגנה, ללא פוליש לאחר מכן.

כך ששוב, ולפי דעתי, יש צורך בנוזל ייעודי, או onr לכל הפחות כדי למזער נזקים למינימום האפשרי.

(לגבי ה-onr, מאז שהתחלתי להשתמש בו כנוזל סיכוך, זנחתי את הנוזל הייעודי).

בגדול בתחום הזה שכולו מותרות מהרכישה הראשונה, אני באמת לא חושב שיזיק לרכוש נוזל ייעודי או onr בבקבוק דוגמית קטן (למי שאין צורך בonr במהלך השטיפות שלו), שישמש אך ורק לדילול כנוזל סיכוך.

מכבד את הגישה שלך לנושא בכל אופן.

"יאללה בירי".

פורסם

הבעיה שהבנתי שה ONR משאיר אחריו הגנה על הרכב, ככה שאם רוצים לעשות ווקס זה יכול להפריע ליישום לא ככה?

מעבר עם IPA יסיר את ההגנה של ה ONR?

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

onr כחול מכיל פולימרים אך הוא נחשב לשמפו ניטרלי.

ניתן לעבור אחריו ליישום הגנה.

בכל מקרה לאחר פלסטלינה הרכב עובר שטיפה, וסביר להניח שגם ipa.

אין לייחס ל"הגנה" של onr חשיבות לפני יישום ווקס/אוטם. (גם אם לא היינו משתמשים ב-ipa).

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

אוקי, פשוט ראיתי שחלק המליצו כאן לא להשתמש ב ONR לפני הווקס, ומצד שני אני רואה ברשת שכולם עושים להיפך (ביניהם אני), אם כך אז עדיף ביותר לפותח השרשור להשתמש ב ONR בתור סיכוך, חוסך ימבה כסף.

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה לכולכם על העזרה.

אמרתי כבר פעמיים שאני רוכש חומר סיכוך שזה הכי בטוח והכי טוב :lol: ואני ממליץ לכולם גם להשתמש יש יותר מסיבה אחת למה זה עדיף על מים+

מה זה onr?

עם כל הכבוד אתם לא בדיוק עונים לשאלות שלי וזה אחלה אבל אולי בכל זאת? :-P

פורסם

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-OPT-NO-RINSE-Shine-32oz.html

ONR זה חומר "פלא". אפשר להשתמש בו בתור שמפו, קוויק דיטיילר, נוזל סיכוך לפלסטלינה והכי חשוב חומר לשטיפה ללא מים, רק לרסס ולנגב.

אם תשתמש בו בתור חומר סיכוך, באמת שאם טעם לקנות חומר ייעודי יקר.

פורסם

כמו שאמרו ONR זה אחלה מוצר רב תכליתי, השימוש שעושים בו הרבה מחברי הפורום ביניהם גם אני זה שיטת מטליות, משפריצים מהחומר בדילול מתאים נותנים לו דקה +- לעבוד ומנגבים בעדינות עם מטלית מיקרופייבר מתאימה.

SCIPOPO עשה על זה שרשור מעולה, צירפתי לך.

נקיון בעזרת ONR - שיטת המטליות.

תשטוף בצורה הזו ותשמור גם על הצבע משריטות עדינות.

אל תשכח לפי הפלסטלינה לשטוף טוב את הרכב, אפשר גם בשיטה למעלה

נ.ב שים לב שאתה צריך מטליות מיקרופייבר איכותיות, כיוון שכאלו פשוטות שלא סופגות מים כמו שצריך ישאירו לך סימני מריחה של החומר (מנסיון מר עם זה).

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...