Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בעקבות התייעצות כאן בפורום ( לא זוכרת שמות, אבל תודה לכולם), ירדתי מהרעיון של לשכור מישהו בתשלום שיבוא איתי לבדוק את הרכב.

לקחתי איתי מישהו שמבין ברכבים ( פחות בקניה..), ומפה לשם, כבר ברכב הראשון שראינו חתמנו כבר על זכרון דברים. ( טויוטה יאריס 2004, יד 1, 175k, אוטומטית).

א- מחיר המחירון הוא 34500, וסיכמתי איתם על 29500. לא התמקחתי. ( הם ביקשו 29500 בגלל 2 צמיגים קדמיים שזקוקים להחלפה בקרוב). להתבאס? ממש שראיתי בשוק, המחיר הוגן..והשאלה אם מקובל לסכם על מחיר סופי טרם לקחתי את הרכב למכון בדיקה? ( שילמנו 1000 ש"ח מקדמה...).

ב- אני לא מאזור המרכז.שרון. יש המלצה על מכון בדיקה בהרצליה? או באזור הסמוך אליו? ( לא ראיתי המלצה חד משמעית כאן בפורום).

ג- בהמשך לשאלה הקודמת, האם כדאי לי שוב לקחת מישהו שמבין ברכבים גם לבדיקת הרכב במכון? או שמספיק לקבל הסבר מהמכון?

ד- האם באמת אוכל להעלות כא את תוצאות הבדיקה ואוכל לקבל עזרה מחברי הפורום? במידה ותהיה תקלה, אפילו קלה, כמה קריטי העניין שכבר סגרתי מחיר? מקובל להתמקח אחרי זכרון דברים ( יש לציין שבדקנו את הרכב ועל פניו הכל נראה תקין).

תודה רבה על העזרה! אשמח לכל הערה/הארה!

חג שמח

פורסם

א. אפשר לסכם על מחיר, בתנאי שהבדיקה תקינה ואין בה ליקוי משמעותי.

ב. מבדק בהרצליה פיתוח.

ג. אתה סומך על המישהו הזה? הוא מבין? יודע? נותן לך אחריות על הממצאים שלו?

ד. בוודאי שתוכל להעלות כאן את ממצאי הבדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא חבל לשלם 30K על רכב קטן בן 10? אפשר לקנות יונדאי או קיה משנתון הרבה יותר מתקדם במחיר כזה, למשל קיה ריו שנת 2009 עולה כ30~35K יד ראשונה פרטית עם קילומטרז כמו היאריס שהיא בת 10. פורד פוקוס 2008 במחיר דומה עם קילומטרז סביר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבין שכבר החלטת שאת רוצה יאריס אז ברשותך אני מתייחס רק למה ששאלת ולא מציע אלטרנטיבות.

אם שילמת 1000 ש"ח מקדמה, האם אני מבין נכון ומדובר במגרש\סוכנות רכב? מקווה שמדובר במקום מכובד. אם זה המצב, אחרי שכבר הסכמת למחיר וישבתם מולו שני אנשים שמעידים על עצמם שלא מבינים בקנייה, כח מיקוח שלך מול סוחר הוא קצת נמוך.

לפי איך שאני רואה את זה, תמיג מסכמים על מחיר (רצוי זכרון דברים) לפני שהקונה הולך להוציא מאות שקלים מכיסו על בדיקה. אחרי שמתקבלות תוצאות, הקונה יכול להחליט אם המחיר שסוכם שווה לו, או שהעלויות החדשות שהתגלו דורשות הנחה נוספת, שאם לא יקבל אותה, משתלם לו לקום וללכת, מינוס 400-500 שקל שנשארו במכון. במקרה שלך, אם נמצא ליקוי משמעותי והחלטת לא לקנות, אז את אמורה לקבל את המקדמה חזרה (כמובן), ואם התחייבו על משהו כמו שילדה נקייה אבל נמצא נזק, אז גם את עלות הבדיקה את צריכה לקבל, אבל זה תלוי במה שסיכמתם לפני.

מקווה שראית רישיון רכב לפני, ושבדקת שבעלים קודמים 00, ובעלים נוכחי אדם פרטי.

מאחל לך שימצא בבדיקה רכב בונבוניירה ששווה כל שקל.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

תודה על תשובות!

אז מדובר ברכב מאנשים פרטיים יד 1.

יש כמה סיבות שבחרתי ביאריס, ( ייתכן ואצטרך למכור אחרי שנה, ייתכן אמנם אבל זה יקל עליי למכור רכב שלא מוריד ערך במהירות), ואני סה"כ מרוצה מהרכב.

לצערי, שכחתי לרשום שסכום הבדיקה יוחזר לי במידה ויימצאו כשלים בשלדה, גיר וכו,. למרות שנרשם בזכרון דברים, שבמידה ויימצאו בעיות בשלדה וכו', העסקה תהיה מבוטלת ודמי המקדמה יוחזרו במלואם. זה קריטי?

וכו, בדקתי את הרישיון לפני וצילמתי אותו כדי לבדוק אם הוא לא משועבד. מס' הבעלים 00, א-ב-ל, היה רשום שם אפוטרופוס ( הרכב נקנה כשבעלת הרכב לא הייתה בת 18 עדיין, וזו אמה ). התייחסתי רק למס' הבעלים הקודם, איך להתייחס לעניין האפוטרופוס?

צביקה- כן, מדובר בקרוב משפחה והוא בדק את הרכב כאילו הוא קונה לעצמו. מסתמן שאלך לבד למכון בדיקה לבד ואנסה לגייס אנשים שמבינים בממצאים.

תודה רבה!

פורסם

למה לא? אם העסקה לא מושלמת באופן מיידי, זה נשמע לי הגיוני.

אתה רוצה שהמוכר ישמור לך את הרכב עד שתמצא את הדוד של האחות של אבא שיבוא איתך לבדיקה והמוכר רוצה לדעת שאתה רציני ולא סתם נודניק כמו 90% מהפונים.

פורסם

אם הוא רציני ולא סתם נודניק אני מבין מהבנאדם כשאני פוגש אותו. בכל מקרה, אני לא מוריד את המודעה ולא מתחייב לאף אחד. הראשון שמעביר כסף וחותם על העברת בעלות - שלום וכל טוב (בלי ציניות).

למה לי להחזיק כסף של מישהו אחר (שונא את זה) שישב אצלי עד שהוא מתארגן על הדוד של האחות? אם אין לי הצעות בינתיים, שיביא את הדוד. אם יום למחרת אני כבר בדואר עם קונה אחר שמשלם את אותו מחיר? בהצלחה לכולם, כל הקודם זוכה.

מהכיוון ההפוך, אני לא שם אלפייה אצל אף אחד שיכול אחר כך להנפיץ שאני הייתי לא בסדר איכשהו, בשביל "לחלט" אותה ולעשות עליי שיטת מצליח, לראות אם אני גורר אותו לבהימ"ש לתביעות קטנות. לא נראה לי שמחלק הונאה יתעניין כ"כ בויכוח על 1000 שקל בעסקת רכב פרטית.

פורסם

בדיעבד, אני מבינה שזה לא מקובל. אני לא מאוד תמימה, האדם שהיה עימי המליץ על הרכב, ולכן החלטנו לשים את הכסף מראש. המוכרת הייתה נראית אמינה למדיי, למרות שזה לא היה המדד. כל פעולה שעשינו נרשם בחוזה. מכאן אני רק באמת מקווה שלא תמצא תקלה רצינית וניאלץ לסגת מהחוזה ( ושוב, רשמנו שהסכום יוחזר אם יוחלט לבטל את העסקה).

אשמח להתייחסות לחלק של האפוטרופוס?

הנה מה שרשמתי :

בדקתי את הרישיון לפני וצילמתי אותו כדי לבדוק אם הוא לא משועבד. מס' הבעלים 00, א-ב-ל, היה רשום שם אפוטרופוס ( הרכב נקנה כשבעלת הרכב לא הייתה בת 18 עדיין, וזו אמה ). התייחסתי רק למס' הבעלים הקודם, איך להתייחס לעניין האפוטרופוס?

יש למישהו ניסיון עם העבר בעלות של אפוטרופוס?

תודה

פורסם

אני מתנצל, אבל שוב לא הבנתי משהו - האם האישה שמולה את מתנהלת כרגע (שנתת לה כסף), היא בעלת הרכב שרשומה ברישיון, או אמא שלה, שהיא האפוטרופוס המוזכר ואותה את לא מכירה בכלל?

לדעתי את צודקת כשאת רוצה למצות ולהבין את הדבר הזה. חייבת להיות דרך להבטיח שזה כשר, כי יש לזה פוטנציאל גם להסתיר משהו בעייתי.

פורסם

אין על מה... :-) אני בקשתי את דעתכם, ואתה נתת אותה. הכל מתקבל.

לעניין האפוטרופוס. בעלת הרכב היא זו שמוכרת אותו.מולה התנהלתי. לדבריה, אין עם זה בעיה, והיא מורשית למכור את הרכב וכו' ללא אישור אמה. אבל, אני מעדיפה לדעת בוודאות, ולא לגלות במעמד העברת הבעלות שצריך גם את אמה לאישור..

פורסם

מי שרשומה ברישיון הרכב מחזיקה בתעודת זהות ישראלית? אם כן כל עניין האופטרוסות לא רלוונטי בכלל.

אם לא אז כן, צריך אישור מההורה בזמן העברת הבעלות.

פורסם

קראתי עכשיו קצת בתקנות שינוי בעלות רכב, ,ובחוק הכללי עוסק באפוטרופסות. לא מצאתי מקום שמסביר למה עדיין רשומה הערת אפוטרופוס ברישיון רכב שהודפס לפני פחות משנה, כשבעלת הרכב לא קטינה כבר 8-9 שנים. יכול להיות שזה לא אומר כלום, אני רק אומר שלא מצאתי.

לפי הבנתי, קטין שקנו לו רכב ונהיה בגיר, ההורים מסיימים תפקידם בתור אפוטרופוסים שלו ומעבירים לו את כל נכסיו ומסמכים שקשורי להם. אם מה שהיא אומרת נכון, וזאת פשוט הערה שנשארת תמיד, והסיבה היחידה כאן זה שהיא הייתה קטינה בזמנו, אז היא יכולה למכור את הרכוש שלה ולהעביר בעלות.

מצד שני, אם היא מסתירה משהו וממונה לה אפוטרופוס פעיל כרגע, אז זה סיפור אחר. מקווה שיש מי שמכיר את החוק או את המקרה ויכול לענות תשובה ודאית. אולי בפורום משפטי.

בחיפוש בגוגל לא מצאתי הודעה בפורום כלשהות שפירסם קטין לשעבר שבמכירה שואלים אותו למה יש הערת אפוטרופוס.

מה שבטוח, למדתי בפורום הזה ללכת על בטוח ולברר. דוגמא הכי טובה: מידי פעם צץ פה שרשור של מישהו שרכש רכב ממושכן, ולא מבין איך, כי היה בטוח שאם התבצעה העברת בעלות בדואר, אז זה אומר שאין לאף אחד זכויות בו.

מקווה שדברים יסתדרו.

פורסם

stone, תודה על תשובה מפורטת מאוד.

אני לא בקיאה גם בנושאים הללו, אבל מכיוון שרשום ברישיון : "בעלים נוספים", xxxx xxxxx , אפוטרופוס", אני מניחה שאמה של המוכרת תצטרך להיות נוכחת בזמן העברת הבעלות. יש צדק בדבריי? זה באמת תמוה שישנה עדיין הערה כזאת למרות שהיא בגירה כבר לפחות 8- 9 שנים. וגם אני לא מצאתי סימוכין לנושא הזה מחיפוש באינטרנט.

אם כבר על הנושא, העברת הבעלות היא מיידית? ( כלומר, אני מקבלת במקום, בדואר, את הרישיון רשום על שמי?). אין צורך לענות אם זה רשום באחד ממדריכי הקניה. עזרתם המון עד כה.

צביקה- כמובן שכן..

פורסם

העברת הבעלות היא מיידית. את לא מקבלת בדואר רישיון על שמך אלא ספח קטן כזה שמציין שהרכב עכשיו שלך. הספח מצורף לרישיון וזאת העברת הבעלות.

אם אתה ממש רוצה רישיון על שמך גשי לעמדת רישיומט יום-יומיים אחרי העברת הבעלות, תשלמי כמה גרושים ותפיקי כפל רישיון.

אם מופיע בעלים נוספים ברישיון אז הבעלים הנוספים צריכים להיות נוכחים בזמן העברת הבעלות או לחתום על ייפוי כוח ולשלוח ת.ז.

• תוכן חדש...