Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכם,

אני מחפשת רכב בתקציב 20,000 פלוס מינוס

ממש נדלקתי על יאריס , אבל היא יקרה מאוד לצערי.

חשבתי אולי על דיההטסו סיריון,

אני תוהה מה כדאי

ואולי יש המלצות אחרות?

לגטס פחות התחברתי, וגם לסוויפט הישנות.

אולי שווה להתאמץ וכן לחפש יאריס למרות המחיר הגבוה.

אני ממש לא רוצה להיות במוסך כל שנייה (והטויטה סטארלט שהייתה לי, הייתה מעולה:lol:)

אני צריכה עזרה להחליט :roll:

חשוב לי :

1. בטיחות

2. אמינות

3. תחזוקה זולה וצריכת דלק סבירה

לא חשוב לי דברים כמו נוחות נסיעה ואבזור.

צריכה רכב אוטומט קטן

(לשימוש בעיקר בנסיעות בעיר - ירושלים לעבודה כולל נסיעות למבשרת ציון).

אני נוהגת בו לרוב, ולא צריכה תא מטען גדול או מקום מרווח מאחור

תודה לכם,

והמשך שבוע מעולה :-)

פורסם

פונטו ספייס ELX/DYNAMIC תהיה אופציה טובה,חיסכונית עם חלפים לא יקרים.

הסריון ען מנוע 1.3 גם טובה,אם כי לא בטוח שיש ABS בשנים הראשונות,תבדקי ברשת.

אישית לא הייתי מתאמץ בשביל היאריס,במיוחד לאור המחירון הגבוה שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יאריס בטוח לא תכנס לך בתקציב וגם לא אם תגדילי אותו. אם גטס לא באה בחשבון אז פונטו ספייס כמו שרשם יוליאן או סיריון מנוע 1.3.

אם בכל זאת תרצי גטס אז לדעתי היא אופציה טובה לרכב אוטומט.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

סושי, ב 20,000 נכנסת יאריס מתחילת שנות ה 2000. עם כל הכבוד לסמל האליפסה האלמותי בחזית, עדיין מדובר במכונה והגיל נותן אותותיו.

עם כל אהבתי וחיבתי ליאריס (שנכנסת אצלי לשנתה השישית ולסטארלט ששירתה אותי נאמנה כמעט 7 שנים) - התמורה לכסף לא טובה. ב 20,000 ש"ח ניתן לרכוש יונדאי גטס הצעירה ב 6-7 שנים מהיאריס, אמינה לא פחות וזולה להחזקה ולטיפול, למעט סעיף צריכת הדלק שהיה יכול להיות טוב יותר. גם פיאט פנדה או ספייס הן מכוניות טובות, אמינות וזולות להחזקה אל חשוב למצוא רכב שמור, מטופח ומטופל שכן הן רגישות יותר להזנחה.

בשורה התחתונה אני אמליץ להגדיל את התצקיב בכמה אלפים. יש הבדל גדול בין רכבים שניתן לרכוש ב 20 לרכבים סביב ה- 30.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כפי שנאמר כאן, הגטס היא בחירה הרבה יותר הגיונית ולא פחות אמינה,

רק יש לציין שעל מנת לקבל דגם בטיחותי צריך לבחור ברמות גימור GLI, GLX או GLS, כאשר הGLX והGLS עדיפות אך הGLI גם כן בסדר. לא להתקרב לGLF.

צריכת הדלק בשנתונים 2003-2006 גבוהה מעט, אך 2006 ומעלה טובות יותר בצריכת הדלק וגם הביצועים עדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין שום סיבה בעולם לרכוש בתקציב נמוך רכב שכבר יותר מ- 14 שנה על הכביש ולך תדע מה הוא עבר בזמן שאפשר לרכוש רכב חדיש יותר, אולי אפילו בטיחותי יותר.

חשוב כמובן לבדוק היסטוריית טיפולים מלאה ושכל המכלולים עובדים. ממליץ לעיין במדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

פורסם

גטס, או פונטו כמו שאמרו. בתקציב שלך יכנסו מכוניות צעירות, מודרניות, בטיחותיות ונעימות הרבה יותר לשימוש יומיומי מהיאריס שחוגגת בר-מצווה אוטוטו. אני לא רואה שום סיבה לשלם את המחירים המופרכים שדורשים על היאריס.

הגטס גם תהיה אמינה מאוד אך כמו שאמרו, לא ללכת על גרסת GLF שהייתה גרסה עירומה מאבזור נוחות ובטיחות ונמכרה לחברות ההשכרה במחיר נמוך מאוד.

הפונטו פחות אמינה. אין מה לעשות - עם כל החיבה שלי למותג - עדיין מדובר במכונית שכמו שאיתמר אמר, רגישה יותר להזנחה, ואנחנו הישראלים לא בדיוק אשפי אחזקת רכב ונוטים להזניח את תחזוקת המכוניות שלנו. אם תמצאי אחת מטופלת ואהובה, היא תהיה עדיפה על הגטס, אבל כאמור יהיה קשה יותר למצוא אחת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר אני לא כל כך בטוח לגבי העדיפות בגטס. בדגמים מאוחרים הגטס זכתה ל4 כריות אוויר ואפילו ESP, הפיאט בכל דגמיה ממה שידוע לי נמכרה עם 2 כריות אוויר וABS, ותו לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יכול להיות שעל הנייר הגטס עדיפה באי אילו פרמטרים. אבל בעולם האמיתי זה לא אומר הרבה. הגטס פחות בטוחה מהפונטו, וכי לא הייתי בטוח, הבאתי גם את המבחנים של Euro NCAP של השתיים. ESP יש רק בגרסאות הבכירות אחרי מתיחת הפנים, ואלה נמצאות מחוץ לתקציב.

כאן אנחנו רואים את הגטס נבחנת בשנת 2004 (כתוב את זה מתחת ל-Car Details) ומקבלת ארבעה כוכבים (מכובד), ציון של 25 בהגנה על מבוגרים, 36 בהגנה על ילדים ו-5 בהגנה על הולכי רגל.

פה אנחנו רואים את הפונטו נבחנת בשנת 2000 (המבחן היה פחות מחמיר, אמת, אבל אמת המידה במכוניות הייתה גם כן נמוכה יותר) ומקבלת את אותם ארבעה כוכבים אבל ציונים של 26 בהגנה על מבוגרים ו-17 על הולכי רגל. הגנה על ילדים כנראה עדיין לא נבדקה. וזה עוד לפני שאנחנו נכנסים לגרנדה פונטו שקיבלה חמישה כוכבים והגיעה עם ESP או 6 כריות אוויר או שניהם בכל הדגמים. נכון, המחירון שלה גבוה מ-20 אלף, אבל זהה לזה של הגטס בשנתונים מקבילים (מתחילים מ-24 בערך). יש לציין אבל שאף אחד לא קונה או מוכר פיאט פונטו במחיר מחירון.

בקיצור, זה שנראה שיש למכונית כזו או אחרת העדפה כלשהי על פני מכונית אחרת במפרט הטכני זה נחמד, אבל ממש לא הכל. צריך לעיתים לחפור קצת יותר עמוק כדי לראות את התמונה השלמה.

אגב, אין במה שרשמתי לפסול את הגטס, היא עדיין בחירה סבירה למדי וכנראה תהיה גם אמינה יותר מהפונטו. אני פשוט לא רוצה לשייך לה יתרונות שאין לה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ממליצה באהבה רבה על דייהטסו סיריון. שירתה אותי כ 7.5 שנים, לא ראתה מוסך למעט טיפולים שנתיים. מס' חודשים לפני שמכרתי אותה החלפתי מצבר למרות שאמרו לי שאפשר למשוך עוד חצי שנה. היא מאוד חסכונית בדלק ואמינה. יש המון מרווח בפנים. תא מטען טיפה קטן.

היא לא מאובזרת אבל נעימה מאוד.

החסרון המשמעותי בה הוא שהפח דק וכל מכה קטנה בולטת.

פורסם

ואגב...הייתי דלוקה רצח על יאריס ואבא שלי אמר לי BIG NO NO בגלל שהיא יקרה מידי. בזמנו 20 אלף יותר!

מה ששכנע אותי לקנות אותה זה שהן חולקות את אותו מנוע. (משנת 2007 כן?)

פורסם (נערך)

בדקתי על גטס, ואמרו לי שצריכת הדלק שלה ממש ממש גבוהה. (גם אחרי 2006)

וגם בינתיים מצאתי רק את הGLF :(

וראיתי עוד כמה אופציות כמו ניסאן מיקרה (שקצת יקרה לי, אבל אולי שווה להתאמץ קצת? )

ואולי מיצובישי לנסר?

וadidas- טוב לדעת שאני לא היחידה שנדלקתי על יאריס

וכולם מנסים לצנן לי את ההתלהבות :)

חנוכה שמח לכולם :wink:

עריכה אחרונה על ידי sushi
פורסם

לפעמים יש מציאות,שווה לחכות קצת,אני בעצמי מצאתי לפני שבועיים בערך גטס GLS עם נתונים טובים למישהו שחיפש,מעט סבלנות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...