Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פעם ראשונה אני כותב בפורום ואשמח לקבלת עזרה.

אני צריך לקנות רכב לעמותה. הרכב צפוי לעשות כ 50-60 אלף ק"מ בשנה.(בעיקר נסיעות בין עירוניות)

בגלל הקילומטראז הגבוה אני רוצה ישר להעביר את הרכב לגז וכך לחסוך בהוצאות דלק.

התקציב בערך 50,000 ש"ח לא יותר. אני צריך רכב טוב שלא יצטרך להגיע הרבה למוסך.

חשבתי על יונדאי I20 או סקודה פאביה או ניסן מיקרה.

בכולם אני אלך על אופציה ידנית, אלא אם כן לא תהיה לי ברירה.

מעבר לעזרה בבחירת הדגם המומלץ הייתי שמח לשמוע את חוות דעת המומחים גם בשאלות הבאות:

1. האם ברכב ידני הגיר נוטה יותר להתקלקל? אם כן אולי עדיף אוטומט?

2. האן הגרסה של יונדאי I20 של 1200 עם 80 כ"ס חלשה משמעותית מהגרסה של 1400?

אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע

תודה לכולם

מוטי

פורסם

הבחירה של הרכב נגזרת מהאפשרות להמיר אותו להנעה בגז. אני חושב שרכבי טורבו (כמו הפאביה, אלא אם אתה מתכוון לישנות יותר עם מנוע MPI) לא ניתנת להמרה. לדעתי, תמצא רשימה של רכבים שבתקציב ותצמצם אותם לרכבים הניתנים להמרה. אחר כך יהיה יותר פשוט לעזור לך לבחור מהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גיר ידני לא נוטה להתקלקל יותר מגיר אוטומטי, ההפך הוא הנכון אם כבר. אבל בגיר ידני יש בעיה אחרת - הוא ידני. כשמדובר ברכב עמותה שמן הסתם נוהגים בו כל מיני אנשים, חלקם לא רגילים לנהוג ברכב ידני, זה בעייתי. כי נהג שלא רגיל לרכב ידני יכול לשחוק לך את הקלאצ' תוך זמן קצר והופס, הרכב במוסך.

אתה מנסה למצוא קומבינות במקום לפתור את הבעיה. מי שנוסע 60 אלף קילומטרים בשנה לא צריך רכב מוסב לגז, הוא צריך רכב עם מנוע דיזל חסכוני. בתקציב שלך חפש טנדרון דיזל ידני או אולי איזה קיה ריו דיזל ממורה נהיגה לשעבר. לא הייתי מתעסק עם הסבה לגז של יונדאי i20 ובטח שלא סקודה פאביה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה ממש משנה את כל מה שחשבתי עד היום... למה לא כדאי להסב לגז? זה לא יחסוך לי הרבה יותר מדיזל?

דיזל עושה נניח 1:14 וגז יכול לחסוך לי הרבה יותר כסף בדלק, לא?

הנסיעות הם לא מתאימות לטנדר, מדובר בנסיעות "רגועות" פשוט קצת ארוכות, באזור הצפון או מהצפון למרכז וחזרה

פורסם

אפשר, אבל אז שאלת ההסבה לגז תהיה פחות רלוונטית. אם ימליצו לך על רכב שאי אפשר להסב? תתקשר לאחד המתקינים ותברר מולם אילו רכבים נחשבים טובים להמרה.

בנוגע לTSI אני לא יודע.

אם זה רכב עמותה, לא תצטרכו להוביל כל מיני דברים? טנדר/טנדרון יהיה פרקטי יותר ולאו דווקא לא נוח בנסיעות ארוכות. יש גם מבחר דיזל לא קטן אם תבחר בכיוון הזה כמו רומסטר, קאדי, דובלו ועוד.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני חושב שדרך המחשבה שלך מאוד נכונה.

בתקציב שלך, לדעתי הפיתרון האידיאלי הוא רנו מגאן 2009 (המחיר בשוק הוא כ - 30,000 ש"ח).

חפש אחת שמורה מאוד, עם קילומטראז' נמוך שטופלה כל ימיה במוסכי רשת היבואן.

המכונית הזו מגיעה מוכנה לגז! משום כך ההתקנה יותר זולה ויש פחות (אם בכלל) נזק למנוע מהשימוש בגז.

היא אוטומטית (עדיף לך, ללא ספק), אמינה מאוד, בטוחה מאוד, נוחה ומרווחת, ואפילו חסכונית ביחס לכל רכב משפחתי/אוטומטי אחר.

בכל מקרה, אכן בדוק אילו מכוניות מוכנות ומאושרות להסבה לגז על ידי היצרן (במקביל אפשר לראות מה השוק מציע מבחינת רכבים שהוסבו כבר לגז).

בהצלחה,

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הגיר האוטומטי של המגאן (ושל הפיג'ו, ושל הסיטרואן, ואלי של עוד כמה מכוניות), כבר מזמן התגבר על כל מחלות הילדות שלו, כולם כבר יודעים שיש דברים שאפשר לתקן בו בעלות נמוכה, ובזכות התחכום שלו, הוא חוסך (הרבה) דלק ובלאי בלמים.

אין דבר, תמשיכו להשמיץ את המגאן, בזכותכם אפשר לקנות מכוניות מצויינות בפחות מ 30,000 ש"ח...

להגיע עוד פעם שאני נוסע כבר יותר מ 3 שנים במגאן 2001 אוטומטית, 215,000 ק"מ יש עליה, והגיר המקורי עדיין נוסע כמו חדש (כמו שאר הרכב)?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

כמה זמן אתם מתכוונים להחזיק את הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הגיר האוטומטי של המגאן (ושל הפיג'ו, ושל הסיטרואן, ואלי של עוד כמה מכוניות), כבר מזמן התגבר על כל מחלות הילדות שלו, כולם כבר יודעים שיש דברים שאפשר לתקן בו בעלות נמוכה, ובזכות התחכום שלו, הוא חוסך (הרבה) דלק ובלאי בלמים.

אין דבר, תמשיכו להשמיץ את המגאן, בזכותכם אפשר לקנות מכוניות מצויינות בפחות מ 30,000 ש"ח...

להגיע עוד פעם שאני נוסע כבר יותר מ 3 שנים במגאן 2001 אוטומטית, 215,000 ק"מ יש עליה, והגיר המקורי עדיין נוסע כמו חדש (כמו שאר הרכב)?

במיוחד בשביל מקרים אלו קיימת הסטטיסטיקה ושם אתה חריג חבר טוב עם מגאן יד ראשונה (אדם מבוגר) שיפץ גיר ב120K ורוב המגאנים בשלב זה או אחר עוברים שיפוץ לא זול של הגיר, טיימינג שם עולה הון.

רכב עמותה עובד מאוד קשה בדרך כלל, ואני כאן הולך עם העדר טנדרון דיזל (עושה ללא בעיות 1\16++) יהיה עמיד וחסכוני (תלוי כמובן במה שתמצא).

ואם אוטומטי מאזדה 3 מוסבת לגז - לא חסכונית אבל אמינה בצורה מצויינת ללא טיימינג וגיר שרובם מחזיקים את ה250K ק"מ ללא שיפוץ.

תצליח

• תוכן חדש...