Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכשתי רכב, בעת הרכישה הייתי מודע לקומפרסיה, בוצעה בדיקה ממוחשבת, מלבד זה הרכב במצב טוב על פי הבדיקה, המחיר היה בהתאם.

הרכב לא מתחמם בנסיעה או משהו בסגנון.

אני שוקל האם לעשות ראש מנוע או אטם מה שלא יהיה או האם לחכות שהרכב יתריע על כך רשמית ואז לטפל בזה. האם הקומפרסיה נראת כ''כ בעייתית ודורשת טיפול עכשוי?

שכחתי לציין מנוע 1.6, ידני, 2007.

אגב לא מורגשות רעידות חריגות ברכב או משהו מוזר בשום סל''ד.

הבוחן אמר שזה לא בלאי טבעי וזה מעבר, הרכב עבר 170 אלף ק''מ. בנסיעה לא מורגש משהו חריג מכיוון המנוע והרכב נוסע נהדר.

74b5af239a70ca6b43927bdb3b313abf.jpg

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אין בעיה מיוחדת על סמך הבדיקה הזו, מאיפה השגת שהקומפרסיה לא טובה?

הבדיקה הזו בכלל לא בודקת קומפרסיה במובן שאנו מכירים, היא בודקת הפרשים בין הצילינדרים.

תתחדש!

פורסם

במידה והמנוע לא מתחמם ואין איבוד נוזל קרור - לפני תיקונים והחלפות בדוק אפשרות לבצע פלאשינג למנוע - ניקוי מערכת השמן .

הרכב שנת 2007 עם 170.000 ק"מ , וסביר ואפשרי כי בוצעו בו החלפות שמנים של אחת לשנתיים או 30.000 ק"מ .

אפשר כי שמן שרוף ובוצה נמצאים על טבעות אטימת הבוכנה , ואפשר גם בשסתומים במידה והידראוליים ולכן אין אטימה טובה ויש בריחת לחץ קלה .

גם אם אין סימני בוצה רציניים , הייתי ממליץ על פלאשינג והחלפת שמן ופילטר שמן חדש - העלות כ 400-500 ש"ח .

ויש אפשרות כי זה יסדר את הבעיה .

גש למוסך טוב - בת"א / חולון הייתי ממליץ על אורן שרותי רכב -

יש להם נסיון ברכבים הללו התייעץ עימם ואחרי בדיקה קבלו החלטה.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה המנוע הכי טוב שיוצר אי פעם ב PSA. סוס עבודה.

הבדלים של כ 10% בין צילינדרי לצילינדר לא נחשבים כבעיה, ובשום פנים ואופן לא הייתי מוריד ראש או נוגע במנוע הזה... מקסימום שם 44K לניקוי פיח מהשסתומים ומה שבדרך.

במידה ולא תעביר את המנוע הזה טראומה הוא יחזיק לך כפול מזה בלי שום בעיה. ושאני אומר שום בעיה אני מתכוון לשום בעיה.

ההמלצה היא חד משמעית לא לפתוח מנוע (אתה תראה שאתה עוד תמכור את הרכב הזה עם עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים עליו והוא יהיה במצב מצויין).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הרגעתם אותי!

הרכב היה קניה מוצלחת ומהבדיקה והשיחה עם הבוחן הוא ממש היה נגד הרכב ופסל אותו בגלל ה''קומפרסיה'' כפי שכתבתי אמר בלאי לא טבעי ומוגזם, וכו' וזה רק על סמך זה! למנוע אפילו אין נזילת שמן כלשהי!

שאר בדיקת הרכב עם הכסת''חים הרגילים של מכוני הבדיקה (רשת רדיאטור פגומה, ועוד כל מיני שטויות) ואין משהו חריג לא מבחינת שלדה ולא משאר הבחינות.

הרכב נוסע בצורה בריאה, לא מעשן, מאיץ יפה מאוד ומעבר למצופה מ 110 כ''ס (שהיו).

אני אבצע טיפול לבד כולל פלאשינג ותוסף ואסיים את הסיפור בזה.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אגב מי יןדע מה המרווח טיפולים של הרכב?

טיימינג במדינה חמה ראיתי כל 70000 אלף ק''מ. מתי טיפולים שגרתיים נעשים? 10 או 15 אלף ק''מ על פי יצרן?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לפי הוראות היצרן טיפול תקופתי כל 30.000 ק"מ או שנתיים, טיימינג כל 150.000 או 10 שנים.

בלי להכנס לדיונים ארוכים (היו מספיק כאלה בפורום) על יעילות מרווחי טיפול הנ"ל, ובשביל להיות על הצד הבטוח -

תעשה טיפול כל שנה. אם בשנה אתה עובר יותר מ 20.000, תעשה טיפול אחרי 20.000 ק"מ.

טיימינג כל 5 שנים או נניח כל 100-120 אלף.

מעבר לכך, החלפת נוזל בלמים כל שנתיים.

פלגים ופילטר אוויר כל 40.000 ק"מ.

מסנן מזגן אני ממליץ להחליף בכל טיפול/שנה.

פורסם

אני מאמין שאבצע טיפולים כל 15 אלף ק''מ, העלות סה''כ אמורה להיות זולה ורוב הסיכויים שאעשה לבד.

פילטר מזגן צריך למצוא איפה נמצא ברכב (ידוע לך במקרה?).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תודה רבה!

אם כבר אני מציק פה, ידוע לך איזה צמיגות מומלץ לשמן מנוע?

מקווה שמחר יהיה מזג אויר סביר שיאפשר לי להתעסק בזה. והמיקום של הפילטר שמן?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש שתי אופציות בNFU או שזה פילטר פנימי עם בית פילטר ונמצא בחלק העליון של המנוע ליד סעפת הפליטה, או שזה פילטר רגיל שנמצא מתחת לסעפת היניקה מאחור.

ממליץ מאוד על וולווליין סינפאוור 5W40, היה על ה206 XS שלה אותו מנוע, ועשה עבודה מצויינת.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ממה שהצלחתי להבין זה פילטר פנימי עם בית פילטר.

תודה על ההמלצה, זאת הצמיגות המומלצת בעקרון? אני אחפש את זה ספציפית אך אם לא יהיה אקח אחר של חברה טובה בצמיגות הזאת.

תודה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בהצלחה רק שים לב לדבר חשוב, פילטר שמן מקורי בלבד, והכנס אותו בזהירות יש לפילטרים האלה נטיה להשבר, דבר נוסף זה הגומיה של הפקק בית פילטר, תראה שהיא קיימת והיא אוטמת טוב, אחרת יהיה לך שישו ושמחו במנוע, ונזק גם.

ממליץ לבדוק נוזל קירור ולוודאות שזה הנוזל המקורי של פרו בצבע כחול טורקיז, כמו גם שמן תיבת תיבת הילוכים 75-80 של וולווליין או אסו.

אישית מאז ומתמיד משתמש בשמני וולווליין ולפני זה של, בפעם היחידה שניסיתי קסטרול בפיג'ו וסיטרואן הייתה אכילת שמן לא גדולה אבל היה צריך להוסיף בין טיפולים.

שים לב שנכנס משהו כמו 3.8 ליטר שמן מנוע ולא יותר, 2 ליטר שמן גיר, ובשטיפה מלאה של מערכת הקירור שמומלצת אחת לשנתיים נכנסים 5 ליטר נוזל קירור.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...