Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, כיוון שאני מעוניין לרכוש רכב ואיני מבין גדול ברכבים, ביצעתי חיפוש אחרי "פורום רכב" והגעתי אליכם.

אני זקוק לרכב, והתקציב שלי הוא מקסימום 6,000 ש"ח, אך כמובן שאפשר גם בפחות.

כיוון שאיני מבין בזה כלל, אשמח אם תוכלו לייעץ לי איזה רכב כדאי לחפש.

מה שחשוב הוא: שזה יהיה רכב אמין, שלא זולל דלק ושישמש אותי לפחות שנה-שנתיים בראש שקט.

אני מאזור השרון והנסיעות שלי ברובן, מסתכמות בגבולות השרון והמרכז.

פשפשתי קצת ביד 2 ונכון לעכשיו תפסו לי את העין שני הרכבים הבאים:

הונדה סיויק - יד 2, נפח 1,600, שנה 1992, ק"מ 200,000 - מחיר 4,900

שברולט קוואליר - יד 1, נפח 2,200, שנה 1996, ק"מ 230,000 - מחיר 6000

לגבי המחירים, כיוון שזה יהיה הרכב הראשון שלי, במה זה מסתכם בסוף?

איזה עוד הוצאות אצטרך לקחת בחשבון מבחינת ביטוחים וכדומה?

אשמח מאוד לכל עזרה אשר תהיה. אני ממש לא נעול על הרכבים האלה ואתם מוזמנים להמליץ ע"פ ניסיונכם.

קחו בחשבון שאני לא מבין בזה כלום... בושה, אבל מבין בתחומים אחרים.

תודה רבה.

:wink:

פורסם

ידני או אוטומט?

יש צורך במשפחתית או סופר מיני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההימור גדול. ורוב הסיכוי שתיפול ברכב שחוט שלא כל יום יניע.

וגם אם הוא יהיה במצב נסיעה. יש סיכוי גבוה שלפני הטסט תצטרך המון כסף רק בשביל להעביר אותו.

לפי דעתי בסכומים האלה לא כדאי להתעסק עם רכב.

פורסם

התקציב בעייתי זה נכון אבל אם לא תמהר ותהיה סבלני, יש מצב שתמצא רכב שלא קרעו אותו.

קח בחשבון שבתקציב הנ"ל תהיה זקוק לעוד כמה מאות ליישור קו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
התקציב בעייתי זה נכון אבל אם לא תמהר ותהיה סבלני, יש מצב שתמצא רכב שלא קרעו אותו.

קח בחשבון שבתקציב הנ"ל תהיה זקוק לעוד כמה מאות ליישור קו.

יש המצלות לרכב מסוים שידוע שהוא טוב ובתקציב?

ידני או אוטומט?

יש צורך במשפחתית או סופר מיני?

מעדיף אוטומט. אני זקוק לרכב די מרווח (משפחתי), אני גבוה (ענק).

פורסם
ההימור גדול. ורוב הסיכוי שתיפול ברכב שחוט שלא כל יום יניע.

וגם אם הוא יהיה במצב נסיעה. יש סיכוי גבוה שלפני הטסט תצטרך המון כסף רק בשביל להעביר אותו.

לפי דעתי בסכומים האלה לא כדאי להתעסק עם רכב.

אין הרבה ברירה.

פורסם

הבעיה היא הגובה?

כי אם כן - אז צריך רכב גבוה ולא בהכרח גדול (גדול זה גם משקל, ומשקל זה דלק...)

אולי יונדאי אטוס?

פורסם

אין הרבה פינוקים בתקציב הזה.

העדף לרכוש רכב (פחות משנה מאיזה סוג) במצב הכי טוב שתוכל למצוא, שמור _כמה שניתן) ועם טסט ארוך ככל האפשר.

קח בחשבון שכל תיקון (שאינו זול) ברכב כזה, יהיה שווה יחסית כבר לערך לא מבוטל מעלותו.

alfa 156 2.5.

פורסם

אין פה יותר מדי בחירה. בתקציב הזה חפש את הרכב השמור ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת שכל המכלולים בו עובדים וטסט הכי ארוך וכמובן עדיפות לגיר רגיל.

פורסם

אז ככה:

1. יש הרבה מכוניות סבירות + בתקציב הזה, צריך רק לפעול בזהירות, להבין קצת מה עושים.

2. אכן צריך לקחת בחשבון עלויות נוספות - ביטוח (משהו כמו 1,500-2,000 ש"ח, אאל"ט) ויישור קו... אם יהיה צורך.

3. שברולט קוואליר ורנו מגאן יכולות להיות בחירה מצויינת, יש מהן לא מעט שמורות מאוד, אין להן שוק והן מצויינות.

אם אתה רוצה להתקדם לבד, קרא בפורום הטכני כמה שיותר לגבי שתי המכוניות האלה, הקפד לקנות מכונית אך ורק מידי בעליה הרשום ברשיון הרכב (אל תתבייש לבדוק!), חפש מכוניות לכל היותר עד יד שניה, שמורות ומטופלות, וגש עם המוכר והרכב למוסך שמתמחה בהן, בקש את עצתם.

במגאנים, תתמקד בשנתונים 2001-4, הם מאוד מוצלחים, בקוואליר לך על היותר חדשות שאפשר (לא זוכר את השנים) - אלו מכוניות טובות, בלי שוק, כך שאתה יכול בהחלט להיות בררן, ולהתמקח היטב על המחיר.

בהצלחה,

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...