Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב.

ההתייעצות בהמשך לשרשור שפתחתי פה לאחרונה, בתחילתו חשבתי שאני זקוק לרכב משפחתי עבור אשתי והתינוקת (והעגלה) שבדרך, ולאחר שהבנתי, לא מעט בעזרתכם, שאין לי שום צורך ברכב משפחתי של ממש, ושסופר מיני תענה על כל צורך סביר של משפחה קטנה - בוודאי כרכב שני.

הדרישות שלי מהרכב (לפי סדר החשיבות):

1. חדש, או 0 ק"מ - כלומר אחריות 3 שנים מינימום.

2. אמינות.

3. סחירות.

4. מנוע סביר.

5. צריכת דלק נמוכה.

6. עיצוב.

תקציב: עד 100,000 ש"ח.

אני מתכוון להחזיק ברכב תקופה די ארוכה, אולי 4-5 שנים.

כמות ואופי הנסיעה: בין 10 ל-15 אלף ק"מ בשנה, בעיקר עירוניים, אבל גם לא מעט בין עירוניים.

האופציות: רבות. אני בעיקר מסתכל על 0 ק"מ מליסינג אבל לא קריטי.

מאזדה 2: נראית לי הכי זריזה וחמודה, אבל גם הכי קטנה (וספק אם תכיל עגלה גדולה) והכי מיושנת. צריכת דלק לא משהו.

יונדאי I20: מרווחת יחסית, תא מטען גדול יחסית, וצריכת דלק סבירה.

(האמת שהשתעשעתי לרגע גם במחשבה על יונדאי I10 1.25, שתא המטען שלה, על הנייר, בגודל של זה שבמאזדה - 250 ליטר, אבל ראיתי כתבות סותרות על האפשרות להכניס בה עגלה. בגדול נראה לי שזה לא רכב מתאים למשפחה קטנה גם כרכב שני, אבל אולי תתקנו אותי).

הבעייה של שתי הנ"ל היא התחלפות הדגם בשנה הבאה + הצורך להתחרות מול אלפי רכבי ליסינג דומים - המאזדה לפחות מגיעה עם הגרסה המאובזרת גם מליסינג 0 ק"מ, אבל כנראה שגם הגרסה הזו נפוצה בליסינג.

קיה ריו: מרווחת ובוגרת. תא מטען גדול (ועוד יותר בסדאן). מנוע שנחשב חלש משהו, למרות שכנראה (?) זהה לזה של היונדאי, אבל אולי יש הבדלי משקל. צריכת דלק נחשבת לנוראית - יותר גרועה אפילו מהמאזדה ?! חסרון נוסף - אם קונים מליסינג, לא מקבלים אחריות 7 שנים, מה שנותן למוכרים הפרטיים עוד יתרון מולי בעתיד (מעבר לזה שהם יד 0 ואני 1).

פורד פיאסטה: הרכב הכי טוב ללא ספק. מרווח, נוח, מנוע חזק (1.6), נאה מאוד, צריכת דלק סבירה. היא גם היחידה שמגיעה באמת מאובזרת - עם מערכת מולטימדיה מקורית. הבעייתיות הגדולה היא בגיר ובמחיר היחסית גבוה (88 מליסינג) שבטח יגרום - בצירוף לבעיית הגיר - לירידת ערך קשה.

הונדה ג'אז - היברידית ורגילה: ההיברידית מוצעת ב-102 אלף מליסינג 0 ק"מ. לא מצאתי את הרגילה במבצע דומה, ואשמח אם מישהו יפנה אותי. בכל אופן, המחיר קצת גבוה, אבל מקבלים רכב מרווח יותר מהאחרות, עם תא מטען לא גדול בגרסה ההיברידית ומאוד גדול ברגילה. מבחינת מנוע, כנראה שמעט חזק מהאחרות, אבל נחשב לרועש - הבנתי שזו בעייה של מנועי הונדה באופן כללי. בנוסף, גם הדגם הזה יתחלף בשנה הבאה.

טויוטה יאריס - שוב, לא מצאתי בגרסת ליסינג. יקרה, אבל אולי שווה את זה?

בקיצור: אני קצת מבולבל. נסעתי ברוב הרכבים הללו בחיי. לא על כולם נהגתי אמנם.

אודה מאוד לעזרתכם

עריכה אחרונה על ידי mogo
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחירה קשה, אני אישית לא הבנתי את ההתלהבות מה-i20.

היאריס חמודה אבל המנוע ממש לא חזק ויש רק שני חלונות חשמליים וזה כמו לנסוע ברכב משנות ה-70 אם אתה במושב האחורי, הזוי לדעתי

פורסם

אין התלהבות. היא פשוט מציעה, על הנייר, את החבילה הטובה ביותר -

1. המחיר הנמוך ביותר (78 מליסינג).

2. מרווח פנים גדול יחסית.

3. תא מטען גדול יחסית (290 ליטר).

4. ביקורות טובות וסולידיות שמדברות על שקט ועידון באופן כללי.

מה אתה היית בוחר?

פורסם

אני באותה ההתלבטות דרך אגב... הפיאסטה הכי מושכת בעיניי, גם אחרי נסיעת מבחן. על איזה בעיות גיר שמעת?

לפי מה שאני רואה, הפיאסטות נמכרות אפילו מעל מחירי מחירון ( לפחות מוצעות כך ביד2).

88 זה 12% הנחה , עדיין הליסינג רשום כיד ראשונה, אומנם ללא הערת החכר/השכרה, אבל עדיין ליסינג... איפה ביררת? מעניין אותי גם לדעת ( אפשר בפרטי)

פורסם

1. איפה ביררתי מה?

2. אתה צודק שדורשים על הפורד מחירים די גבוהים. מצד שני, אני רואה שם די הרבה רכבים צעירים מאוד שעומדים למכירה בדומה למה שקורה עם רכבי ה-DSG.

3. נראה לי שהמחירון של היונדאי אפילו יותר חזק על הנייר.

4. היונדאי נמכרת מראש בכ-10,000 ש"ח פחות.

פורסם

אני הייתי לוקח את השברולט סוניק ב80 אלף,תא מטען גדול משל הסופר מיני,בטיחותית תבדקו אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחזק את יוליאן והייתי בוחר בסוניק, נכנסת בתקציב ותתאים למשפחה קטנה.

אם לא היא אז ה-i20, תמצא אותה גם ביד 2 עם 0 ק"מ.

הרכבים אמינים ולא זללנים, יהיו נוחים מאוד ובטיחותיים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

מזדה 2 הנוכחית ממליץ להוציא מהרשימה כי היא עומדת להיות מוחלפת בדגם חדש והרבה יותר טוב (אם אתה מוכן להמתין להשקה של החדשה, זה עינין אחר כי מדובר בדגם אחר ומה שאני כותב לא רלוונטי בשבילו).

מעבר לזה, מזדה 2 היא שתיינית לא קטנה, בנויה בצורה די מזעזעת, אין בידוד של גלגלים, חומרים זולים, מושבים לא נוחים. הדגם הנוכחי זה רכב מיושן ולא איכותי, יקר ללא הצדקה, גיר גרוע, מנוע אנמי לחלוטין שמתחיל לעבוד ב4000סל"ד.

אוהד, איך לא הצעת פיאסטה? יש אוטומטית מבצע 90K עם מנוע 1.6. הרכב מרגיש נעים ואיכותי, נוח למדי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תודה על התשובות.

צבי,

לגבי המאזדה, תודה על המידע המפורט. אכן מראש היא הייתה נראית לי הכי פחות טובה. היתרונות שבכ"ז מושכים בה:

א. המחירון הכי גבוה לעומת המחיר בפועל, ותחושה (אולי לא בצדק) של החסכון הכי גדול.

ב. מתיקות כללית, שעושה אותה מאוד מתאימה כמתנה לאישה.

ג. תחושת זריזות וכח - כנראה שגם לא בצדק רב.

לגבי הפורד, האם אתה מדבר על מבצע של היבואן, או ליסינג 0 ק"מ?

אוהד ויוליאן,

לגבי הסוניק, אני קצת חושש משברולט, וגם קראתי ביקורות מאוד לא טובות על הדגם הספציפי הזה. אני לא רואה מה אני מרוויח בו לעונת ה-I20 למשל, חוץ מתא מטען, שלא נראה לי שדרוש לי כ"כ גדול. חוץ מזה, ניתן ללכת על הריו סדאן (בתוספת כמה אלפי שקלים בודדים) ולקבל תא מטען לא פחות גדול. גם צריכת הדלק מן הסתם לא משהו.

אבל אולי אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

אני ראיתי מבצע אצל איילון מוטורס, פיאסטה אדומה ב89K.

באתר שלהם הם מפרסמים מבצעים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

mogo, בפרוספקט שלהם הם כותבים: 24 חודשים ללא הגבלת ק"מ, 12 חודשים נוספים או עד 100,000ק"מ (המוקדם מבינהם).

פורסם

ביקורות נועדו לתת לך נקודות למחשבה,בפועל אולי הנקודות הללו לא יהיו חשובות לך ודווקא תתרשם ממנה.

היא גם מרווחת מאחור יותר מהיודנאי,ולעומת היודנאי שגם ניתן לקנות ב80 אלף, 0 ק"מ יד 1,השברולט תהיה יד 1 ולא 2 כמו ביודנאי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגדול, אם לא קיבלת דיל מטורף לא כדי לקנות דגם שבקרוב יוחלף. אז זה כבר פוסל את I20, מאזדה 2 (ועוד כמה דגמים כמו סקודה פאביה ואופל אסטרה). מה דעתך על פיג'ו 208 או רנו קליאו?

• תוכן חדש...