Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מחפשת לרכוש רכב יד2 שיתאים לשני כלבים (גדול + בינוני) - ולכן יהיה בעל תא מטען גדול יחסית.

כרגע הוא ישמש אותי ואת בנזוגי, אבל מאחר ולא מחליפה רכב פעם בשנתיים שלוש - אשמח שיתאים גם לזאטוט עתידי :)

גרה בצפון הרחוק כך שרוב הנסיעות הן קצרות ובינעירוניות (לא נוסעת הרבה כלל, אבל פעם בכמה שבועות - נסיעה למרכז או לאחד ההרים בסביבה).

חשוב לי שיהיה אמין ויציב, חסכוני, תיקונים לא בשמיים,

ואני נמוכה קצת (מטר וחצי) - אז חשוב לי שאוכל לראות את הכביש כמו שצריך :)

המלצות? בעד נגד משהו?

(בנתיים המליצו לי על הסקודה רומסטר, ניסאן נוט (אבל נראה לי שהתא מטען יהיה קטן יחסית), יונדאי i30 סטיישן או פורד פוקוס סטיישן).

פורסם

צריך להפריד בין הקטגוריות, אי אפשר להשוות מרכב מסחרי (טנדרון) למשפחתית (סטיישן).

לפוקוס יש תא מטען גדול משל היונדאי למרות שלדעתי היונדאי רכב טוב יותר.

הרומסטר תהיה המרווחת ביותר אבל מגיעה עם שילוב מנוע וגיר עם אמינות בעייתית (תקראי פה בפורום על השילוב TSI ו-DSG). במידה ומצאת רומסטר 1.6 אז היא תשתה לך דלק (לא כזה מפריע כי את לא נוסעת הרבה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כבעל כלב (בינוני-גדול) - אין כמו טנדרון לעניין הזה.

חפשי רנו קנגו (אפשר בנזין אוטומטי), פיג'ו/סיטרואן פרטנר/ברלינגו (זה אותו רכב בשמות שונים).

חפשי אחד שמור ומלוקק, רצוי עם קילומטראז' נמוך, ותהני מרכב מאוד מתאים לכל דבר.

לטעמי הקנגו יותר נוחה לנהיגה, ודגם ה DCI חסכוני, זריז ואמין.

בכל מקרה - רק רכב שמור ומלוקק. יש מבחר מספיק גדול בשוק שלא צריך להתפשר. עדיף להתפשר על שנת יצור ולא על מצב הרכב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
צריך להפריד בין הקטגוריות, אי אפשר להשוות מרכב מסחרי (טנדרון) למשפחתית (סטיישן).

לפוקוס יש תא מטען גדול משל היונדאי למרות שלדעתי היונדאי רכב טוב יותר.

הרומסטר תהיה המרווחת ביותר אבל מגיעה עם שילוב מנוע וגיר עם אמינות בעייתית (תקראי פה בפורום על השילוב TSI ו-DSG). במידה ומצאת רומסטר 1.6 אז היא תשתה לך דלק (לא כזה מפריע כי את לא נוסעת הרבה).

למה אי אפשר להשוות אם שניהם עונים על הדרישות? :)

מאיזה בחינה היונדאי טוב יותר? איך מבחינת דלק?

ולגבי הדלק ברומסטר, לבוס שלי יש אחת כזו והוא קצת פדנט ובודק צריכה דלק בכל תדלוק - ויצא לו 1\12 עד 1\14.. נראה לי די דומה לשאר שציינתי לא?

מה לגבי האוקטביה והפאבה ספייס?

פורסם

ברור שמבחינה הגיונית ניתן להשוות, אבל זה לא פייר. זה כמו שתשווי בין יונדאי I10 ל-I30.

מבחינת ניהוג הפוקוס טיפה יותר טובה, מבחינת ביצועים ואבזור היונדאי הרבה יותר טובה, מבחינת צריכת דלק היונדאי יותר חסכונית.

איזה רומסטר יש לבוס שלך? 1.2 TSI או 1.6? עם איזה גיר?

הדגם הכי חסכוני יהיה הדיזל אבל בתקציב שלך למצוא רכב עם ק"מ שפוי יהיה בלתי אפשרי.

כפי שהציעו לך יש חלופות אחרות טובות יותר, למרות שמבין המסחריות לרומסטר יש את ההרגשה הכי קרובה לרכב משפחתי ולא רכב עבודה.

ממליץ בחום לעשות נסיעת מבחן לפני שאת מחליטה כדי לראות לאיזה רכב את הכי מתחברת.

פורסם
ברור שמבחינה הגיונית ניתן להשוות, אבל זה לא פייר. זה כמו שתשווי בין יונדאי I10 ל-I30.

מבחינת ניהוג הפוקוס טיפה יותר טובה, מבחינת ביצועים ואבזור היונדאי הרבה יותר טובה, מבחינת צריכת דלק היונדאי יותר חסכונית.

איזה רומסטר יש לבוס שלך? 1.2 TSI או 1.6? עם איזה גיר?

הדגם הכי חסכוני יהיה הדיזל אבל בתקציב שלך למצוא רכב עם ק"מ שפוי יהיה בלתי אפשרי.

כפי שהציעו לך יש חלופות אחרות טובות יותר, למרות שמבין המסחריות לרומסטר יש את ההרגשה הכי קרובה לרכב משפחתי ולא רכב עבודה.

ממליץ בחום לעשות נסיעת מבחן לפני שאת מחליטה כדי לראות לאיזה רכב את הכי מתחברת.

יש לו את ה1.6 טיפרוניק.

והבנתי שהקיה סיד היא התאומה של היונדאי - אבל תיבת ההילוכים נותנת ביצועים יותר טובים.. אז אולי בכלל ללכת על הקיה?

ומה לגבי האוקטביה והפאביה ספייס?

ואיזה חלופות עוד אתה מכיר? אני בודקת מזה זמן רב - ובנתיים זו הרשימה שהגיתי:[TABLE]

[TR]

[TD=align: right]יונדאי i30[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]פורד פוקוס[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]קיה סיד[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]סקודה רומסטר[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]סקודה אוקטביה[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]סקודה פאביה ספייס[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אגב, על הקנגו הבנתי שאפשר ליפול חזק עם תקלות...

פורסם

הקיה סיד ויונדאי I30 רכבים זהים. ההבדל בניהם מתבטא רק באזור וכיול מתלים מעט שונה.

יהיה לך קשה למצוא פאביה כי הם נדירות (הרוב היו מוניות) והאוקטביה רכב גניב ודיי יקר ביטוח (אבל מאוד מוצלח).

אני הייתי מתחיל מבדיקה האם הכלבים נכנסים פיזית ברכב סטיישן ממוצע. יכול להיות שהפתרון הזה לא יספק אותך ואז כל הדיון הזה מיותר.

פורסם

רואה פה ביד2 פאביה עם קילומטרז הגיוני (128000) במחיר נמוך מ40 בבעלות פרטית...

עדיפה על היונדאי i30?

אם הביטוח של האוקטביה יקר - אני אוריד אותה מהפרק (מה גורם לביטוח להיות יקר לפי דגם רכב?)

הקיה אני רואה שזה אותם מחירים כמו היונדאי אבל ראיתי שיש אחת עם קילומטרז ממש נמוך של פחות מ80 אלף.. אולי עדיף? כי הקילומטרז הכי נמוך של היונדאי מאותו שנתון ואותו מחרי זה 135000. פי 2.

בנתיים ניסיתי רק את הרומסטר, היה לי בסדר. אנסה לכניס את הכלבים גם לסטיישנים ברגע שאתקל באחד שמסכים להם להכנס :) אבל לפי מראה עין - נראה בסדר..

פורסם

ומה לגבי היונדאי מטריקס? ראיתי אחת היום וגם התא מטען שלה נראה גדול ומרווח... והמחירים לשנת 2009 עם קילומטרז של 100 אלף עומדים על 40K

פורסם

מטריקס רכב מאוד פשוט ובינוני. תבדקי שהעומק של התא מטען יספיק לך (לדעתי לא כזה גדול כמו שנראה מבחוץ).

לגבי הפאביה, עם איזה מנוע וגיר מדובר? בנזין או דיזל? אם מדובר במנוע 1600 וגיר אוטומט אז מדובר אומנם ברכב שתיין אבל יהיה הכי אמין מבין שאר הדגמים.

• תוכן חדש...