Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש בתקציב של ~200K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיין אי אפשר להגיד "תתחדש", כי לא קיבלתי עדיין את הרכב. כל יום המתנה עובר כמו שבוע.

אני גם חובב דיזלים כמוך 8) והרכב שהזמנתי יהיה דיזל הנעה קדמית הראשון שיהיה בבעלותי. לפני זה היה לי מרצדס E ועוד לפני זה יוקון עם מנוע 6.5. אני לא חובב גדול של הנעה קדמית, אז זה מה שהתקציב אפשר לי. IX35 לפי מה שקראתי היא לא ALL TIME 4X4, היא משלבת את הסרן האחורי בהחלקה.

אני לא יודע מה סגנון הנהיגה שלך, אולי אתה לוחץ הרבה בתחילת הנסיעה, אני בדיוק להיפך. אבל האוקטביה שנהגת בה הייתה דור קודם, זה פלטפורמה אחרת, זה רכב אחר לחלוטין. אני מקווה שהחדשה ללא נטיה מוגזמת הזאת.

אני כמובן גם לא מתכוון לVRS, אבל לא מצאתי אזכור אחר לגבי הדיזל בשום מקום בהקשר של בעיה הזאת.

פספסתי? מה קנית בסוף?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Phaedrus, יש תנועה לכיוון הדיזלים בזכות רנו פלואנס שהיא יחסית זולה ונכנסת לצאי הרכב - זה רכב דיזל בסדר גודל מספיק גדול במחיר נורמאלי, כל השאר יקרות בטירוף (לשלם 200K על אוקטביה? הרוב לא יעשו את הצעד הזה). אבל הבעיה שמרבית הדיזלים מאוד יקרים ואנשים פשוט קונים את גירסאות הבנזין. בגלל המחיר אין ביקוש לדיזל חדש. גם דיזלים שיש במחירים סבירים, הם רק עם מנועים קטנים. יש אנשים שיגידו טכנולוגיה מתקדמת מאפשר ממנוע קטן להוציא הרבה - זה נכון. אבל החומרים יחזיקו לטווח ארוך לחצים מטורפים בצילינדר?

אני פיתחתי תיאוריה:

שלנפח מנוע כימעט ואין מחיר, זה סך הכל גודל חללים ריקים ותוספת חומר מאוד קטנה. אז כדי להוזיל במחיר חוסכים גם בבלוק - דפנות דקות יותר, מרווחים קטנים יותר בין צילינדרים, חומרים קלים וחלשים יותר ועוד. המנוע הגדול יותר עובד בלחצים עוד יותר גדולים, לכן אין ברירה, וחייבים להשתמש בחומרים חזקים יותר. גם מנוע חזק עובד על פחות כוח יחסי כי הוא חזק וזה מספיק. מנוע קטן נמצא קרוב יותר לגבול כל הזמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
Phaedrus, יש תנועה לכיוון הדיזלים בזכות רנו פלואנס שהיא יחסית זולה ונכנסת לצאי הרכב - זה רכב דיזל בסדר גודל מספיק גדול במחיר נורמאלי, כל השאר יקרות בטירוף (לשלם 200K על אוקטביה? הרוב לא יעשו את הצעד הזה). אבל הבעיה שמרבית הדיזלים מאוד יקרים ואנשים פשוט קונים את גירסאות הבנזין. בגלל המחיר אין ביקוש לדיזל חדש. גם דיזלים שיש במחירים סבירים, הם רק עם מנועים קטנים. יש אנשים שיגידו טכנולוגיה מתקדמת מאפשר ממנוע קטן להוציא הרבה - זה נכון. אבל החומרים יחזיקו לטווח ארוך לחצים מטורפים בצילינדר?

אני פיתחתי תיאוריה:

שלנפח מנוע כימעט ואין מחיר, זה סך הכל גודל חללים ריקים ותוספת חומר מאוד קטנה. אז כדי להוזיל במחיר חוסכים גם בבלוק - דפנות דקות יותר, מרווחים קטנים יותר בין צילינדרים, חומרים קלים וחלשים יותר ועוד. המנוע הגדול יותר עובד בלחצים עוד יותר גדולים, לכן אין ברירה, וחייבים להשתמש בחומרים חזקים יותר. גם מנוע חזק עובד על פחות כוח יחסי כי הוא חזק וזה מספיק. מנוע קטן נמצא קרוב יותר לגבול כל הזמן.

מעניין מאוד. התזה שלך נשמעת לי הגיונית מאוד, למרות שאין לי דרך לוודא אותה. לפי מה שאתה אומר (ולפי תחושתי במידה רבה גם) אז צריך למהר יחסית כדי להנות מאחרוני מנועי דיזל "גדולים" שמוצעים כרגע דוגמת הלנד קרוזר הנוכחי (מי יודע אם הדגם הבא לא יקבל מנוע 2 ליטר טורבו דיזל, "קטן")

"Turn on, tune in, drop out"

פורסם
היי סיוויק,

אנחנו כרגע לא מייבאים את הדיזל

אם יהיו שינויים כמובן נעדכן :)

טוב,

זה שאתם 'כרגע לא מייבאים' - אני יודע, מכאן פנייתי,

זה ש'כמובן תעדכנו אם יהיו שינויים' - זה ידוע מראש (כמובן),

אז,

תודה על תשובתך :)

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...