Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש בתקציב של ~200K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו ההתלבטות המוזרה שלי. בדרך גם עברתי על סדרה 1 של BMW, איי קלאס של מרצדס, וולוו V60, אוקטביה VRS ועוד. (בכולן תהיתי למה לא מביאים את דגמי הדיזל??!)

אוקטביה דיזל קיימת בתקציב שלך, טיפה מעבר ואתה מקבל את הדגם המפואר. זה לא דגם ספורטיבי, אבל מנוע דיזל מוצלח בשילוב גיר מוצלח. אם טיפה תעלה את התקציב יש סופרב דיזל. עוד טיפה כסף ויש אץ סדרה 3 הבסיסית, עוד טיפה ויש מרצדס C קלאס דיזל.

אבל אם אתה יכול לקנות לנד קרוזר קצר, אני הייתי הולך על האופציה הזאת.

הייתי בהתלבטות מאוד דומה לשלך, רק לא היה לי שום סיכוי להגדיל תקציב ללנד קרוזר.

לגבי יונדאי IX35 דיזל, זה גם אופציה שחשבתי, אבל לפי תגובות שלחברי הפורום הרכב הזה ממש לא פנינה. כך שמבחינתי האפשרות הזאת ירדה מהרשימה.

לשיקולך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

כן, אני מודע לזה שאני מפוזר, וכן, אני צריך להינעל קטגוריה. (אבל כל ההתעסקות הזאת מספקת לי שעות של הנאה, צפייה ביוטיובים מגניבים, הפעלת דמיון ועוד, אז לזה גם חלק גדול בכל הקטע של קניית רכב)

הוולוו S60 רכב מדהים לדעתי, לא רק שלוקח את ה BRZ ואת האוקטביה VRS (ונותן פייט לבוקסטר), אלא הוא גם עושה את זה בחן ובצניעות. עם זאת העיצוב החיצוני לא משך אותי מי יודע מה והגרסה הבסיסית דלה כמו שאמרו כאן. בכל מקרה זה רכב מעולה למשפחה שבה הנהג (או הנהגת) נהנים מנהיגה ורוצים כוח זמין.

j22 - יש איי קלאס דיזל?! אם כן זה מאוד מעניין. תכל'ס GLA בגרסת טורבו דיזל סוגר את כל הפינות (אולי חוץ מזו של התקציב)

Dang - ממה שראיתי לנדקרוזרים כאלו עולים די דומה לחדשים, וגם לך תדע מה הרכב עבר בזמן הזה ולמה הוא נמכר בעצם ככ מהר

בהמשך לעוד רכבים שעלו - גראנד ויטרה שותה דלק, לא אמין במיוחד ומיושן. V60 רכב מעולה, גם אם יביאו יעלה המון. XV - משעמם. אני מכיר טוב את המנוע והגיר מה B4 הנוכחי שלי, חוץ ממרווח גחון וירידה באבזור לא ארוויח הרבה. הפורסטר טורבו כמו שציינתי נראה שדי עונה על כל הצרכים, מלבד התקציב. הוא בהחלט האופציה המועדפת. אאוטלנדר - לא אופציה, לא מתקרב למיצובישי. (ואם כבר אז האאוטלנדר דיזל טוב יחסית)

סיוויק - עצות מעולות והגדרה יפה של קללת חובבי הרכבים והנהיגה. לאחר שאסגר על עצמי אתחיל בביקורים בסוכנויות. אני זוכר שלפני כמה שנים התעניינתי בסיוויק 5 דלתות, ישבתי בה, ומיד ההתעניינות נמוגה.

מישהו יכול לומר משהו מנסיונו האישי על הפורסטר טורבו (2013 ומעלה), הפורסטר הרגיל, או על היונדאי IX35 דיזל? (ננסה למקד את הדיון ברכבים אלו). אשמח לשמוע אנשים שמכירים אותם.

שוב תודה למגיבים

"Turn on, tune in, drop out"

פורסם
אוקטביה דיזל קיימת בתקציב שלך, טיפה מעבר ואתה מקבל את הדגם המפואר. זה לא דגם ספורטיבי, אבל מנוע דיזל מוצלח בשילוב גיר מוצלח. אם טיפה תעלה את התקציב יש סופרב דיזל. עוד טיפה כסף ויש אץ סדרה 3 הבסיסית, עוד טיפה ויש מרצדס C קלאס דיזל.

אבל אם אתה יכול לקנות לנד קרוזר קצר, אני הייתי הולך על האופציה הזאת.

הייתי בהתלבטות מאוד דומה לשלך, רק לא היה לי שום סיכוי להגדיל תקציב ללנד קרוזר.

לגבי יונדאי IX35 דיזל, זה גם אופציה שחשבתי, אבל לפי תגובות שלחברי הפורום הרכב הזה ממש לא פנינה. כך שמבחינתי האפשרות הזאת ירדה מהרשימה.

לשיקולך.

תודה. אתה זוכר מה היו חסרונותיו של ה IX35 שהוזכרו? כמו כן, האם יש סדרה 3 דיזל בארץ?

מה קנית בסוף? או שאתה עדיין מתלבט

פורסם
כשאין לך כיוון ברור או רצון ספציפי לרכב מסויים אז ההתלבטויות ימשכו ככל הנראה גם לאחר שתרכוש רכב חדש והכי טוב הוא להמתין מעט.

זו קללתם של חלק מחובבי הרכב (הנהיגה) - יונימוג זה מגניב וגם דלתא אינטגרלה זה מגניב וגם פורסטר טורבו וגם אלקמינו וכך הלאה,

במקרה שלך ה-BRZ מגניב, והיונדאי דיזל הזה נראה (על הנייר) מגניב ושניהם שונים באופן קיצוני אחד מהשני, כך גם לנדקרוזר והמרצדס 1.

"מגניב" היא מילה מאוד שימושית בהקשר הזה וגם אקורד קופה 3.5 בייבוא אישי.

גם אותי פקדו התלבטויות כאלה בכל החלפת רכב.

עצתי לך היא לקחת את הזמן ולהתחיל 'לגעת' פיזית בכל הרכבים הללו שציינת, להגיע לסוכנויות, 'לשים את התחת באוטו',

פתאום תגלה שהרשימה מצטמצמת, שיש דברים לא לרוחך ולהפך, תגלה לאן אתה נוטה יותר ובאיזה רכב אתה נזכר יותר אח"כ -

ואז לדעתי חשוב לנהוג במועמדים ששרדו את הזמן והחשיבה ומהם אולי אחד יחליט עבורך ויתבלט ותתאהב בו.

מי שחושב על BRZ ולנדקרוזר במקביל (אני הייתי אז במחשבות על סיוויק טייפR ולנדקרוזר קצר במקביל) טוב לו שיינוח קצת :)

אם אין לך לו"ז קצוב או לחץ למכור אז לפעמים אי-עשייה היא פתרון הביניים העדיף מכל, לפעמים הפתרון מתגלה בסוף בעצמו.

+המון!

אמרת אוקטביה VRS ולא דיברת על האחות הגדולה? גולף GTI?

לגבי XV, לא ירדתי איתה לשטח אבל בכביש קשה לנהוג אגרסיבי (יחסית למשפחתית, לא לקליאו מהחתימה) כי חסר מחץ אם אפשר להגדיר את זה ככה

בנוסף, אם חשוב לך איבזור אז יש לא מעט (מערכת מולטימדיה פח) אבל התחושה די זולה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
תודה. אתה זוכר מה היו חסרונותיו של ה IX35 שהוזכרו? כמו כן, האם יש סדרה 3 דיזל בארץ?

מה קנית בסוף? או שאתה עדיין מתלבט

הנה שרשור שלי וקישור לחוות דעת על IX35.

קניתי רכב, אחשוף רק ברגע שאקבל אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה נישמע phaedrus,

אני מבין שאתה נמצא בדילמה רצינית מאד :)

אכן השאלה על רכב חדש היא מגוונת ולעיתים מבלבלת.

כדי לעשות לך סדר בבלגן אשמח לקבל את פרטייך בהודעה פרטים ולהציע לך להגיע אלינו לנסיעת מבחן על הפורסטר טורבו החדשה!

כמובן שנציגינו ישמחו לשרת אותך ולענות לך באופן המקצועי ביותר על כל שאלה

ממתין לתגובתך, תודה :)

פורסם
מה נישמע phaedrus,

אני מבין שאתה נמצא בדילמה רצינית מאד :)

אכן השאלה על רכב חדש היא מגוונת ולעיתים מבלבלת.

כדי לעשות לך סדר בבלגן אשמח לקבל את פרטייך בהודעה פרטים ולהציע לך להגיע אלינו לנסיעת מבחן על הפורסטר טורבו החדשה!

כמובן שנציגינו ישמחו לשרת אותך ולענות לך באופן המקצועי ביותר על כל שאלה

ממתין לתגובתך, תודה :)

אייל שלום, ברשותך ובהקשר מנצל את נוכחותך לשאול על הפורסטר דיזל :

בעוד שהפורסטר הרגיל הוא אוטו מצויין והטורבו אפילו...יש לו טורבו,

הדיזל אמור להיות רכב מוצלח באופן יוצא דופן מכל הבחינות :

בעבר הגעתי עד סובארו לברר מה הסיכוי לייבא אותו והבנתי אפילו שהשתלמו עליו כבר המכונאים,

אז אולי תוכל אתה לומר מה הסיכוי ?

בתלות בתמחור זה הרכב עליו הייתי ממליץ בשרשור הזה (ובהרבה אחרים)

The first one to get angry loses

פורסם

ה-IX35 דיזל חביב מאוד, לא מתנהג כמו מאזדה CX5, לא נוח ומבודד כמוהו וגם תא הנוסעים לא מאוד איכותי. אבל בסך הכל מדובר בקרוסאובר משפחתי מרווח והביצועים בדיזל דיי מפתיעים לעומת הבנזין.

מה עם מאזדה CX5 עם מנוע 2.5 ליטר והנעה כפולה? נמכר ב-190K.

פורסם
הנה שרשור שלי וקישור לחוות דעת על IX35.

קניתי רכב, אחשוף רק ברגע שאקבל אותו.

מצאתי חוות דעת של משפט, שמזכירה "מנוע עצל". מי שאומר מנוע עצל על 40 קג"מ ב- 1800 סל"ד מוטב לו שישאר מחוץ לדיון. בדף שלפני זה ראיתי ביקורות על עידון ונוחות נסיעה, וגם ביקורת על איבזור. אלו ביקורות מעניינות שמציגות חסרונות אמיתיים שמורידים את הרכב מרמת "מדהים" ל "מעולה", לדעתי. מעבר לכך אף אחד לא מתייחס להיותו 4X4 בגרסת בסיס (אני מדבר על 4X4 בהקשר לכביש), מה שמשאיר מאחור הרבה רכבי הנעה קדמית מבחינה בטיחותית בסיסית של נהיגה יומיומית (בעיית ה Torque Steer באוקטביה דיזל טורבו למשל היא חסרון אמיתי).

פורסם
ה-IX35 דיזל חביב מאוד, לא מתנהג כמו מאזדה CX5, לא נוח ומבודד כמוהו וגם תא הנוסעים לא מאוד איכותי. אבל בסך הכל מדובר בקרוסאובר משפחתי מרווח והביצועים בדיזל דיי מפתיעים לעומת הבנזין.

מה עם מאזדה CX5 עם מנוע 2.5 ליטר והנעה כפולה? נמכר ב-190K.

אכן, אלו בדיוק יתרונותיו וחסרונותיו של ה IX35 במשפט אחד. אני פשוט צריך לעשות נסיעת מבחן, אבל אני בספק אם חוות דעת כללית של "תא נוסעים לא איכותי" תהייה שונה אצלי, בפרט כשאני בא מסובארו B4 המפנקת.

נהגת על המזדה? אשמח לשמוע. העניין היחיד הוא בנזין 2.5, שנשמע לי כמו אופציה פחות טובה מטורבו דיזל קטן ממנו, ובכלל.

אם להיות חמדניים לרגע - המנוע דיזל של היונדאי במזדה נראה לי כמו משהו שהייתי חותם עליו. [ואז שוב חזרנו לפורסטר דיזל, שמשום מה נעדר ממחוזותינו]

פורסם (נערך)
בעיית ה Torque Steer באוקטביה דיזל טורבו למשל היא חסרון אמיתי.

אשמח לדעת מאיפה המידע על זה?

כותבים כאן:

http://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/65045/skoda-octavia-vrs-20-litre-tdi

it’s smooth enough not to allow the engine’s 380Nm to provoke torque steer unless you accelerate very hard

הגירסא שמבאים לארץ פחות חזקה. ויש לה רק משהו כמו 320NM.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
אשמח לדעת מאיפה המידע על זה?

כותבים כאן:

http://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/65045/skoda-octavia-vrs-20-litre-tdi

הגירסא שמבאים לארץ פחות חזקה. ויש לה רק משהו כמו 320NM.

לא התכוונתי ל VRS (אבל אפשר להגיד "תתחדש?" :wink:). נהגתי רבות על אוקטביה טורבו דיזל 1.9 שנתון 2009, (Ambiente), וזה הייה פשוט בלתי נסבל: כוח מטורף זמין בסל"ד מאוד נמוך, אבל כשהוא בא בסיבוב הוא חסר תועלת (ושוב, אם נקשר לנושא השרשור הכללי, מדובר מומנט של כמעט חצי (!) ממה שיש ל IX35 דיזל)

פורסם (נערך)

עדיין אי אפשר להגיד "תתחדש", כי לא קיבלתי עדיין את הרכב. כל יום המתנה עובר כמו שבוע.

אני גם חובב דיזלים כמוך 8) והרכב שהזמנתי יהיה דיזל הנעה קדמית הראשון שיהיה בבעלותי. לפני זה היה לי מרצדס E ועוד לפני זה יוקון עם מנוע 6.5. אני לא חובב גדול של הנעה קדמית, אז זה מה שהתקציב אפשר לי. IX35 לפי מה שקראתי היא לא ALL TIME 4X4, היא משלבת את הסרן האחורי בהחלקה.

אני לא יודע מה סגנון הנהיגה שלך, אולי אתה לוחץ הרבה בתחילת הנסיעה, אני בדיוק להיפך. אבל האוקטביה שנהגת בה הייתה דור קודם, זה פלטפורמה אחרת, זה רכב אחר לחלוטין. אני מקווה שהחדשה ללא נטיה מוגזמת הזאת.

אני כמובן גם לא מתכוון לVRS, אבל לא מצאתי אזכור אחר לגבי הדיזל בשום מקום בהקשר של בעיה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
עדיין אי אפשר להגיד "תתחדש", כי לא קיבלתי עדיין את הרכב. כל יום המתנה עובר כמו שבוע.

אני גם חובב דיזלים כמוך 8) והרכב שהזמנתי יהיה דיזל הנעה קדמית הראשון שיהיה בבעלותי. לפני זה היה לי מרצדס E ועוד לפני זה יוקון עם מנוע 6.5. אני לא חובב גדול של הנעה קדמית, אז זה מה שהתקציב אפשר לי. IX35 לפי מה שקראתי היא לא ALL TIME 4X4, היא משלבת את הסרן האחורי בהחלקה.

אני לא יודע מה סגנון הנהיגה שלך, אולי אתה לוחץ הרבה בתחילת הנסיעה, אני בדיוק להיפך. אבל האוקטביה שנהגת בה הייתה דור קודם, זה פלטפורמה אחרת, זה רכב אחר לחלוטין. אני מקווה שהחדשה ללא נטיה מוגזמת הזאת.

אני כמובן גם לא מתכוון לVRS, אבל לא מצאתי אזכור אחר לגבי הדיזל בשום מקום בהקשר של בעיה הזאת.

כן, אני לא רואה אזכור לזה בסקירות של הדגמים החדשים. בכלל, בשנתיים האחרונות יצרניות הרכב יודעות להתגבר על הבעיה הזו יפה, ע"ע קליאו ספורט.

אז בתור חובב דיזלים - האם אתה מזהה גם תנועה הולכת וגוברת לכיוון של דיזל בישראל בזמן האחרון? אני יודע שיבואני רנו ופג'ו מציעים מגוון יחסי של רכבי דיזל, וגם סקודה (לשוק הפרטי). אני גם יודע שבעיית מיסוי גבוה היא החסם העיקרי, מה שלא השתנה בזמן האחרון, אבל אני לא יכול שלא לתהות האם יש סיכוי שזה משתנה?

• תוכן חדש...