Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתלבט קשות כבר כמה ימים ברכישת רכב שני למשפחה.

הרכבים שעומדים כעת על הפרק הם:

1. פולו 2003 1.4 ידנית (75 כ"ס, 4 כריות אוויר) ק"מ 80K

2. רנו מגאן II 2005 מנוע 1.6 ידנית( 110 כ"ס, 6 כריות אוויר) ק"מ 100K

מחיר הרכישה הוא בערך 20K ש"ח לשני הרכבים.

הדרישות:

1. רכב בטיחותי

2. רכב חסכוני

4. אמינות

3.טיפולים זולים

הק"מ השנתי שהרכב אמור לעבור בשנה הוא 10K ק"מ (בתוך העיר).

מכיוון שיש לי כבר פאסאט 2004 TDI ואני בקיא כבר ב vagcom ובתוכנות לחלקים לקונצרן אני נוטה קצת יותר לכיוון הפולו מהבחינה הזאת

אך המחירון שלה גבוה מאוד יחסית לרכבים בשנה שלה ובמאפיינים שלה. לעומת זאת המגאן יותר בטיחותית וגדולה ובטח תצרוך יותר דלק אך בהתחשב במרחק שהרכב אמור לכסות בשנה זה די זניח, בנוסף אני די חושש מהאמינות שלה ובפרט מבעיות חשמל וחיישנים (חשוב לזכור שאין לי כרגע תוכנות ליצרן לזה...).

הפרמטר האחרון הוא סחירות - אני לא יודע כמה זמן אני אחזיק את הרכב, אם מעט זמן אז יש לכך משמעות אחרת הערך של הרכב יהיה נמוך בכל מקרה ואז הסעיף הזה לא יהיה רלוונטי.

תודה.

אופיר.

פורסם (נערך)

היתה לי פולו 2003, 2002 להוריי וכרגע יש להם 2007. כולן 1400 ידני, 2 מהן היו 75 כ"ס והנוכחית 80 כ"ס.

בגדול הרכב מאוד חסכוני, חובה, לא חשוב, חובה לבדוק היסטוריית טיפולים כולל מתי החליפו רצועת טיימינג (ההחלפה שם מאוד מסובכת ולא כל אחד יודע לבצע אותה, מדובר ב 2 רצועות ועוד כמה מותחנים, עלות החלפה בצ'מפיון עם שנתיים אחריות 1700-2500 ש"ח, תלוי כמה אתה מתמקח איתם. ההחלפה היא כל 90K או 3 שנים, הקודם מבניהם!.

אם כבר מחליפים טיימינג, מבצעים החלפה של משאבת מים כמובן.

חשוב לבדוק סלילי הצתה, הם נוטים לשבוק חיים.

בכללי הפולו 2007 מפגינה אמינות טובה אבל קח בחשבון שכל רכב מתיישן מתחילות לו תקלות.

עריכה: אם אתה אוהב את קונצרן VAG- הייתי מחפש סיאט קורדובה ידנית, הן זולות מאוד ואפשר לרכוש משנתון גבוהה.

לדעתי איכות החומרים טובה יותר מהפולו (היו לנו 2 קורדובות 1.4 במשפחה שנת 2005 ואחת 2001 מנוע 1.6 מאוד היינו מרוצים מהן).

לדעתי מנוע ה 1.6 של הקונצרן הרבה יותר מוצלח אם תצליח להשים את ידך על לאון/טולדו/קורדובה 1.6 ידנית כמובן שמורה במצב טוב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הפולו עברה טיימינג לפני שנתיים.

ברנו לא שאלתי מתי עברה טיימינג ואין לי מושג כמה הוא עולה וכל כמה זמן צריך לבצע.

אני אבדוק את הקורדובה אך האם ה 1.6 חסכונית באותה מידה כמו הפולו?

פורסם

מנסיון עם 2 המנועים:

מנוע ה 1.6 עם גיר רגיל טיפה פחות חסכוני מה 1.4 אבל הוא דיי חסכוני באופן כללי (1:17 מחוץ לעיר, 1:10 בעיר בבדיקה עם לאון 2002 וגולף 99' 1.6 ידניות).

מנוע ה 1.4 טיפה יותר חסכוני (1:20 מחוץ לעיר ו- 1:11 בעיר) אבל מבחינת תקלות יותר רגיש ממנוע ה 1.6.

במנוע ה 1.6 גם יש לבדוק מתי החליפו טיימינג ולהשים לב לפלאג' המים כי הוא נוטה להתעוות (הסיפור לא יקר פשוט חבל שבגלל תקלה פשוטה תיגרם תקלה חמורה יותר).

מנוע ה 1.4 הוא טוב במידה וטופל כמו שעון אבל כמו כל רכב עלולות לצוץ פה ושם תקלות, אגב גם לסקודה פאביה יש את המנוע 1.4 ולה גם יש גרסה של 100 כ"ס שלדעתי עדיפה.

פורסם

שאלה נוספת, האם המנוע של הפולו באמת חלש בהשוואה ל 100 כ"ס.

אני יודע שהוא לא רכב ספורט אך רוב הנסיעות הם בירושלים(עליות).

פורסם

הוא לא עגלה אבל גם לא מכונית מרוץ (ביצועים בערך כמו של משפחטומטית 1.6 ממוצעת, אולי קצת יותר חזקה בעליות אבל לא הבדל גדול).

בכל מקרה מנוע ה 1.4 100 כ"ס עדיף בהרבה, אם אתה נוסע הרבה בעליות אז קח בחשבון שהמנוע יתאמץ יותר ויישחק יותר לכן עדיף את גרסת ה 100 כ"ס.

• תוכן חדש...