Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלואנס דיזל - חוות דעתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חודשיים וחצי וקצת יותר מ-5,000 ק"מ אני שמח לספר על חוות דעתי מהרנו פלואנס דיזל.

היתרון הגדול ביותר שלו הוא מנוע הדיזל שמספק לי יחס של 1:20 עד 1:18.5.

מבחינת יכולת המנוע, אני אומנם לא מאלה שלוחצים על הגז עד הסוף אבל לא נראה שכוח מתפרץ זה הצד החזק שלו. מהצד השני אני אגיד שעליות בעיר הוא בכיף עושה על הילוך שלישי ולפעמים גם רביעי בזמן שמשפחתיות בנזין רגילות עושות את זה עם הילוך שני.

המרווח באוטו הוא טוב. ביחס לסיטרואן C4 ששירת אותי קודם ניתן להרגיש את המרווח. במושב האחורי יש בוסטר ו-2 כיסאות תינוק שנכנסים בסדר אבל לילד עם הבוסטר קשה לחגור לבד כי כסא התינוק צמוד אליו. אם כסא התינוק עובר קדימה אז למבוגר ממוצע יש מקום סביר ונוח.

אני יכול להגיד שבעוד 2-3 שנים כשיהיה צורך לפזר את כול הילדים באותה שעה בבוקר אנחנו נאלץ כנראה להיפרד וללכת על מיניוואן. היום הגדול מפוזר ראשון ואחר כך אני מפזר את התינוקות. כול זה בוודאי משתלם בגלל החיסכון בדלק שציינתי בהתחלה.

מבחינת איבזור הרכב נותן איבזור סטנדרטי ולא יותר. קצת היה קשה להתרגל אחרי ה-C4 אבל בסך הכול זה בסדר. קצת קשה לי להבין את הקטע שאין מגב בחלון האחורי. חשבתי שזה טמטום רק של רנו ורכבים ישנים אבל אז שמתי לב שיש לו מעט רכבים בכביש עם אותו הדבר. החיסרון כאן שזה מאלץ אותך לנקות את החלון במיוחד.

לסיכום: אני בהחלט ממליץ על הרכב. התמורה הכספית בחיסכון הדלק עולה על ההיתפשרויות. כיום שיוקר המחייה הוא אלמנט חשוב הפלואנס נותן מענה לאלו שגרים בפריפריה ונוסעים למרכז על בסיס יומי.

פורסם

דווקא אם אתה לוחץ הרכב מרגיש מאוד חזק,אישית חשבתי גם לרכוש דיזל כזאת,אבל לאישתי היא הייתה גדולה מידי.

אולי יון אחד תהיה לי כזאת ידנית עם סלון בז'.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא חזק ולא נעליים, גם כשלוחצים עם מגפיים. הנושא של חגירה מאחור ותופסנים שממקומים בצורה לא מיטבית הוא מחלה של הרבה חברות, לא רק רנו (דווקא ב- VW זה לא קיים, ושם מאוד נוח לחגור...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא חזק לעומת איזה רכב?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת צריכת דלק כבר שמעתי מספיק חרטות מבעלי אופטימה שנושכים את הארנק עם כל כניסה לתדלוק. בשוק המוניות נראה שהפלואנס רק מתחילה לצבור תאוצה.

פורסם

סקירה קצרה ודי ממצה (מרווח, חסכוני).

לא רשמת כמה הילוכים יש סך הכל שהרכב עולה עליות בהילוך רביעי בעיר (לדעתי הגיר רובוטי אם לא קנית ידני).

לא יכול להיות מגב אחורי ברכב 4 דלתות, גם בחלק מרכבי 5 דלתות היצרן החליט שלא צריך מגב אחורי (כמו ב- C5 שלי, בקסנטיה היה מגב). לא כזה מפריע לי. הרוח די מפנה את המים ויש מפשיר אדים.

ילד אחד לא מפזרים :-P

והכי חשוב: תהנה וסע בדרכים טובות!

פורסם
סקירה קצרה ודי ממצה (מרווח, חסכוני).

לא רשמת כמה הילוכים יש סך הכל שהרכב עולה עליות בהילוך רביעי בעיר (לדעתי הגיר רובוטי אם לא קנית ידני).

לא יכול להיות מגב אחורי ברכב 4 דלתות, גם בחלק מרכבי 5 דלתות היצרן החליט שלא צריך מגב אחורי (כמו ב- C5 שלי, בקסנטיה היה מגב). לא כזה מפריע לי. הרוח די מפנה את המים ויש מפשיר אדים.

ילד אחד לא מפזרים :-P

והכי חשוב: תהנה וסע בדרכים טובות!

הרכב בא לענות על 2 צרכים עיקריים האחת היא התרחבות המשפחה מ-3 ל-5. השנייה היא הנסיעות המרובות.

כרגע הקטנים במעון פרטי אז אין הכרח לקחת את כולם ביחד ברכב. קח שלמעשה אנחנו מתמודדים עם הקצת אי נוחות של חגירת כולם רק בשבתות. בשביל יום אחד בשבוע אפשר "לסבול" בתמורה למאות שקלים שנחסכים.

לגבי ההילוכים אז הגיר הוא רובוטי עם 6 הילוכים.

פורסם
דווקא אם אתה לוחץ הרכב מרגיש מאוד חזק,אישית חשבתי גם לרכוש דיזל כזאת,אבל לאישתי היא הייתה גדולה מידי.

אולי יון אחד תהיה לי כזאת ידנית עם סלון בז'.

כמו שכתבתי, בעליות הוא מרגיש יפה מאוד. צריך להגיד שבקלות אפשר שלא לשים לב שעוברים את המהירות המותרת אבל זה בעיקר בגלל הסל"ד הנמוך שמבלבל את המוח שהיה רגיל עד כה להתנהגות של מנוע בנזין. אני לא מרגיש שיש לרכב כוח האצה. נדמה לי שזה גם מתבטא בכוח הסוס שלו.

לגבי אישתך אז כול אחד והתחושות שלו כמובן אבל בסך הכול ההבדלים בין הרכב הזה למשפחתית ממוצעת לא כזה משמעותי.

פורסם

אני יודע הייתי מתקין חיישנים אפילו,אבל יותר נוח לה עם רכב קטן.

יהיה מעניין לשמוע ממך לגבי מחירי הטיפולים.

פורסם
אני יודע הייתי מתקין חיישנים אפילו,אבל יותר נוח לה עם רכב קטן.

יהיה מעניין לשמוע ממך לגבי מחירי הטיפולים.

בשמחה אעדכן על עלות הטיפולים. אם כי תצטרך להיתעזר בסבלנות עוד בערך חצי שנה :o

פורסם

זו הגירסא המאובזרת?

אשמח לדעת איזה אבזור חסר לך בה.

היתרון הכי גדול שלה הוא הנוחות. זה לא אוטו לנסיעות מהירות בכבישים מפותלים (לא שהוא לא יעשה את זה אבל הוא יתן לך תחושה של "אם אתה מתעקש אני אעשה את זה אבל בשביל מה?") למרות שכוח לא חסר לו. מה שכן הכוח די ליניארי ולא מתפרץ בנקודה מסויימת ולכן הוא נותן הרגשה יותר גועה ממה שהוא באמת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חוסרה של תחושת הכוח המתפרץ נובעת פשוט מיחסי העברה ארוכים יחסית בתיבה. זו לא מכונית מסחרית שצריכה לסחוב טון+ כך שלטובת צריכת הדלק יחסי ההעברה ארוכים ומסתמכים על המומנט הבריא וכך זה צריך להיות ברכב שכל ייעודו הוא להיות חסכוני ומרווח למשפחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ביציאה מהמקום הרכב לא מצטיין במיוחד, אבל בעקיפות ובמהירויות גבוהות הכח הזמין מאד מורגש ביחס למכוניות בנזין אטמוספריות. לדעתי זה שילוב מנוע גיר מעולה לנהג המשפחתי הסטנדרטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זו הגירסא המאובזרת?

אשמח לדעת איזה אבזור חסר לך בה.

היתרון הכי גדול שלה הוא הנוחות. זה לא אוטו לנסיעות מהירות בכבישים מפותלים (לא שהוא לא יעשה את זה אבל הוא יתן לך תחושה של "אם אתה מתעקש אני אעשה את זה אבל בשביל מה?") למרות שכוח לא חסר לו. מה שכן הכוח די ליניארי ולא מתפרץ בנקודה מסויימת ולכן הוא נותן הרגשה יותר גועה ממה שהוא באמת.

זאת לא הגירסה המאובזרת.

הדבר היחיד שאני יכול לציין כיתרון בנוחות זה הקפיצים שמרפדים את המפגש עם הבורות. בכול השאר ה-C4 הייתה נוחה יותר.

מבחינת הרכב אני מרגיש שהוא בהחלט נועד לנסיעות ארוכות. כביש מפותל זה לא משהונשאני נתקל בו ביום יום

• תוכן חדש...