Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז זהו, השחרור קרב ואני מחפש מקום מומלץ לשפר בו בגרות וגם לעשות פסיכומטרי.

מדובר על בגרות 5 יחידות במתמטיקה (שיש לי כרגע בציון לא מספק ולא מספיק לאן שאני רוצה להתקבל) ופסיכומטרי שאף פעם לא עשיתי.

הייתי עד עכשיו בהיי קיו ובקידום,

קידום היו יותר רציניים ומקצועיים לדעתי בהסבר שלהם, אבל זה לא מעיד כמובן כלום על רמת השיעורים ועל רמת המורים.

מישהו שהתעסק בזה לאחרונה יכול להגיד איפה מומלץ ללמוד?

המחיר הוא לא פקטור כי במילא אני מתכוון לשלם את זה מהפקדון.

אגב, אם למשל עדיף לעשות מתמטיקה בקידום ופסיכומטרי ביואל גבע, אין לי בעיה לפצל.

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לפני שאתה יוצא למרדף הזה, תעצור ותחשוב.

מה אתה רוצה ללמוד ואיפה כדאי לך ללמוד. לאחר מכן לבדוק סיכויי קבלה ועם איזה ציונים.

המחיר הוא כן מהווה פקטור כי מהפיקדון אתה משלם גם שכר לימוד, אם תעשה חישוב קדימה, אתה תראה כי הפיקדון לא מספיק לכל התואר הראשון ויהיה עליך להוסיף.

ולכן כדאי לבדוק איפה אתה חוסך את הכסף הזה, לדוגמה האם אתה באמת צריך פסיכומטרי או שניתן להתקבל ללא או לבצע מבחן חלופי אחר.

קרא על מוסד הלימודים שאתה מכוון ללמוד בו, האם שיטת הלימוד מתאימה לך. קרא על המחלקה המבוקשת.

* הנ"ל נכתב מניסיון, רדף אחרי הבגרויות והפסיכומטרי, השקיע 13 אלף שקל בזבז שנה, ובדיעבד יכל לחסוך 8 אלף ש"ח שמספיקים לחלק נכבד משנת הלימוד השלישית (או הרביעית אם ההחלטות היו מתקבלות בתבונה).

עריכה: בדוק אפשרות לשיפור הבגרויות במכללת קיי. אמור להיות סבסוד כלשהו של גוף כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי stillness6
פורסם

אני יוצא למרדף כי אני יודע מה אני רוצה ללמוד ואיפה וגם מכיר את דרישות הקבלה.

אין לזה פקטור כי התואר ממומן על ידי העבודה של אחד ההורים.

יש לי בגרות אחת בלבד לשפר, כל שאר הבגרויות שלי טובות ומעלה ועונות על הדרישות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

עשיתי 5 מתמטיקה בלחמן- אל תתקרב לשם. שיטת לימוד הזויה שמהללת את אחד המורים שגם כותב את הספרים שלהם, ובפועל לדעתי, הוא אף אחד שיודע לפתור תרגילים ותו לא.

את הפסיכומטרי עשיתי בהיי קיו לפני 4 שנים כך שזה לא רלוונטי אבל היחס היה בזמנו רציני, המדריכה רדפה אחרי כדי להסביר לי נושא שהיתקשתי בו באחת הסימולציות מבלי שפניתי אליה כלל.

פורסם

אוקיי, ועכשיו שאלה - האם יש סיכוי שבעקבות האיחוד של לחמן עם קידום יהיה שיפור והקורס יהיה טוב? מה הכוונה שיטת לימוד הזויה?

פורסם

ללחמן היה/יש מורה שהוא מעולה בפתרון תרגילים אך מתקשה להגיע לתלמידים ולהעביר להם את הרקע התאורטי שעומד מאחורי התרגילים האלו.

אותו מורה גם כתב להם את הספרים שבהם הם משתמשים.

חלק ארי מהקורס בוזבז על בדיחות מצד המורה, והרבה סיפורי חיים. לא משהו ששילמתי עליו.

מנגד, ישנם הרבה אנשים אחרים שמהללים אותו ואת פועלו.

קח בחשבון, חוויתי לימודים רק עם המורה הזה, וייתכן שזה השתנה.

פורסם

אני עשיתי מתמטיקה 5 ופסיכומטרי ביואל גבע. היה יקר [בכמה אלפי שקלים] מבתי-ספר אחרים, אבל התמורה שקיבלתי הייתה מצוינת. אם תבוא לעבוד תצליח - זה ככה פשוט. מאוד ייתכן שגם בבתי ספר אחרים ההכנה למתמטיקה 5 טובה, אני לא יודע לאמר. חכה לאחרים. לגבי פסיכומטרי, חפש שרשור דומה שנפתח לפני כמה שבועות. חבר הפורום גיא כתב שם הודעה ארוכה ועניינית לגבי כל הנושא. יש אחלה קורסים בכל מיני בתי-ספר. רק קח בחשבון שזה קצת מעמיס לעשות הכל ביחד. נסה להתחיל עם הפסיכו [מועד פברואר הקרוב, הקורסים מתחילים חודש הבא], ובקיץ תעשה מתמטיקה 5.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מסכים עם הסדר של ניקו,

עדיף לך לעשות מתמטיקה בקיץ מהסיבה שיש לך אפשרות לעשות מועד ב' ולשפר.

בשונה מתלמידי בית ספר, לוקחים לך את המועד האחרון, אלא אם כן מדובר באותו מועד הבחנות(קיץ מועד א וקיץ מועד ב) ואז את הגבוה מבינם.

פורסם

אני בדיוק באותו מצב שלך (רק בדילי של שנה), כרגע משלים ל4 יח' בקידום (מתמטיקה).

לא יודע להמליץ לך כי אין לי מושג איך הסניף בב"ש, אני יכול לומר שאני מרוצה סה"כ אני חושב שהמורה שלי באמת מצוין ואיכפתי.

אגב, ינסו לדחוף לך את החרטא של "הלוח החכם של קידום" - יש אותו רק בתל אביב, ויש רק בשתי כתות בראשל"צ, אני לא ראיתי אותו פעם אחת (אני בכיתה שאין בה), אז זה תרגיל שיווקי שאל תקח יותר מדי בחשבון.

מאחל לך בהצלחה, תקופה לא קלה ובחרת תזמון מעולה!

לגבי העניין של "המחיר לא משנה זה מהפקדון" קח את הפקדון ככסף שנמצא אצלך בכיס, אל תצא מתוך נק' הנחה שהסכום לא משנה דבר, זה כסף שלך ויש לך X מסויים של כסף.

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)

לפני שאתה ניגש לקורס, הייתי מציע לך לעשות כמוני ולחכות לינואר. בינואר האוניברסיטאות צריכות לפרסם את הדרישות שלהן לקבלה ללימודי תואר לפי בגרות בלבד או פסיכומטרי בלבד, לפי הרפורמה החדשה של משרד החינוך. אם כל מה שחסר לך זה בגרות במתמטיקה ושאר הבגרויות שלך במצב טוב, ייתכן ותוכל לחסוך מעצמך את הפסיכומטרי. לדעתי שווה לבדוק את העניין לפני שמתחילים בקורס שיפור.

עריכה:

אדירכ, עשיתי את הבגרות בלחמן לפני שהפכו לקידום בראשל"צ עם הלוח החכם. אני לא יודע אם הם לוקחים על זה עוד כסף, אבל הדבר הזה פשוט מצויין. חוסך ממך את כל הכתיבה בשיעור, בסוף כל השיעור וכל התרגילים שנפתרו על הלוח עולים לדרופבוקס וזמינים לכולם בבית לפי הסדר שהופיעו בשיעור.

אם לוקחים על זה תוספת לא גבוהה מידי שווה לשקול לעשות שם, שוב רק אם יש צורך לפי הרפורמה החדשה.

עריכה אחרונה על ידי Kazing
פורסם

אז על קצת ממה שכתבו כאן:

א. ליואל גבע אין קורסי בגרויות בבאר שבע, רק פסיכומטרי.

ב. יש בלחמן את הלוח החכם.

ג. אני לא יכול לעשות את הפסיכומטרי במועד פברואר, כי הקורס מתחיל בדצמבר, תקופה מאוד לחוצה בבסיס שכוללת ביקורת כבדה + תרגיל, זה די בעייתי.

ד. התכנון שלי לעשות בגרות ולאחר מכן פסיכומטרי, מכיוון שיש משמעות גדולה במגמות ההנדסה לציון הסכם ההנדסי, שחלק מהותי ממנו הוא סכם כמותי, שצריך לפחות 135.

פורסם

זה עדיין בסדר. אתה לא מפסיד שנה אקדמית כך או כך. תעשה מתמטיקה בקיץ, ואחר כך תוכל לגשת לפסיכומטרי [ואפילו שניים אם תצטרך] בכדי להירשם ללימודים. למרות השוני בחומר, לבוא לפסיכומטרי אחרי 5 יח' מתמטיקה כן מקל. תוכל לגשת למשל למועד אוקטובר ואז פברואר, או דצמבר ואז אפריל. שניהם יהיו תקפים להרשמה ללימודים לחורף 16.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני בתקווה לסיים את הכול על הצד הטוב ביותר עד אוקטובר 2015, כך שאוכל להרשם ללימודים של 2016, כך שמצד אחד אספיק לשפר ולהשלים את מה שצריך, אך מצד שני גם אספיק לעבוד, לצבור כסף, לטייל קצת, לנוח, לעשות טיול שחרור וכו'.

פורסם (נערך)

ראשית, אתקן פה איזו טעות שחזרה על עצמה בכמה הודעות:

לחמן לא נספגה לתוך קידום. לחמן, וולסטריט וקידום הן חלק מאותו חברה.

השינוי שנעשה בשנה האחרונה הוא שהמותג לחמן הפסיק להתקיים עקב התייעלות פנימית בתוך החברה, החומר והסגל נשארו זהים.

בנוגע לבגרות במתמטיקה- לא משנה אם תעשה ביואל גבע / קידום / היי קיו. מלמדים מתמטיקה נקודה. אין שיטות ודרכים, יש מתמטיקה. שיטת הלימוד תלויה במורה ולא בחברה.

תבדוק מה אתה מקבל בכל חברה מבחינת שעות הרצאה ותרגול וזה הנתון היחיד שמשנה. אולי, אם אתה רוצה להגדיל ראש אז תשאל לגבי המורה והמתרגל של 5 יחידות בכל סניף, אולי אפילו תבקש לדבר איתם / לשבת בכיתה לשיעור ניסיון כדי לראות אם אתה מתחבר לשיטת לימוד.

הפסיכומטרי יותר משתנה בין חברה לחברה וכאן באמת יש "מדיניות" של חברה.

אתה כנראה עם ראש מתמטי ופחות תתחבר לשיטות ושירים עם חרוזים כדי לזכור דברים. לכן ממליץ בפסיכומטרי לעשות יואל גבע או מועדון 700 של קידום (דורש מבחן קבלה).

גילוי נאות: את שיפור הבגרות שלי במתמטיקה עשיתי בלחמן. את הפסיכומטרי בקידום 700. מייד לאחר מכן התחלתי לעבוד שם בפסיכומטרי וגם (ובעיקר) כמתרגל מתמטיקה. (עזבתי לפני יותר משנה)

זה עדיין בסדר. אתה לא מפסיד שנה אקדמית כך או כך. תעשה מתמטיקה בקיץ, ואחר כך תוכל לגשת לפסיכומטרי [ואפילו שניים אם תצטרך] בכדי להירשם ללימודים. למרות השוני בחומר, לבוא לפסיכומטרי אחרי 5 יח' מתמטיקה כן מקל. תוכל לגשת למשל למועד אוקטובר ואז פברואר, או דצמבר ואז אפריל. שניהם יהיו תקפים להרשמה ללימודים לחורף 16.

בהצלחה.

+מלאנת'לפים

עריכה אחרונה על ידי Guy_25
נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מה ההבדל בין הפסיכומטרי הרגיל לבין מועדון ה700?:

• תוכן חדש...