Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה ההבדל בין הפסיכומטרי הרגיל לבין מועדון ה700?:

מקבלים לשם אנשים שמכוונים לציון גבוה, אנשים שכבר עשו פסיכומטרי של 630 ומעלה ומעוניינים לשפר או אנשים שעוד לא עשו, אבל בעלי נתונים מתאימים ומכוונים לציון מסוים, בד"כ 700+...

פורסם

בקורס פסיכומטרי רגיל הכיתה היא מאוד הטרוגנית. מכילה אנשים מכל הסוגים והרמות

את אלו שבאים בלי רקע מתמטי ובלי גישה מתמטית. בלי ידע באנגלית וכו'. אלה שמכוונים לאזור ה500

ובאותה כיתה נמצאים אלו שרוצים רפואה והנדסות. יודעים אנגלית פרפקט ובעלי חשיבה מתמטית חזקה.

וכמובן כל מי שבטווח בין לבין

אז בקידום אישי יש כיתה כזו כמו שיש בשאר המכונים (יש יותר תשומת לב עליך כאינדיבידואל, כלומר נותנים לכל אחד שיעורי בית שמתאימים לו על סמך שיחות ופגישות חתך, ולא כיתתיים)

בקידום 700 העניין שונה לחלוטין. הכיתה היא הומוגנית לחלוטין וכולם יחסית חזקים. אפשר להיכנס לשם על ידי מבחן כניסה (סוג של מיני פסיכומטרי) או אם קיבלת כבר 650 בפסיכומטרי קודם.

בזמנו כשעשיתי את הקורס נכנסתי עם מבחן קבלה וכל שאר הכיתה (עוד 11 חבר'ה אם אני זוכר נכון) היו אחרי פסיכומטרי אחד כבר ורובם הגדול כבר עברו את ה700. כולם שם רצו רפואה ולכן ה700 שכבר קיבלו לא הספיק להם וחזרו לקורס נוסף.

גם יואל גבע קורס מצויין שבו עובדים חזק מאוד על כל הנושאים אבל עליו אני לא יכול לפרט כיוון שאני לא מכיר לעומק. מציע לך ללכת לברר ולשאול שאלות (כמו, מה הניסיון של המדריכים? איפה עברו הכשרה? כמה שנים מלמדים? כמה מתוכם ביואל גבע?)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

טוב, מועדון ה700 ירד מהפרק, בגלל שזה רק בחיפה ובתל אביב.

באותה נשימה - מישהו יודע לאיזה מכון פסיכומרטי הואוצ'ר של הצבא מתאים? הבנתי שהוא עולה 1200-1300₪, זה זול מהותית מכל ההצעות שקיבלתי עד עכשיו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני עשיתי קורס ביואל גבע. קורס ברמה מקיפה מאוד, כל המורים מנוסים וכולם עוברים הכשרה ומיונים מקיפים לפני שהופכים למורים ביואל גבע. השכר שלהם בהתאם כמובן. עוברים איתך על כל דבר בכל נושא בצורה מקיפה. מבחינת יעילות קורס אני מבטיח לך שלא תתאכזב, החיסרון היחיד של הקורס הזה הוא המחיר שלו. 7000 שקלים בערך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בשום מקום הקורס לא עולה 1000-2000₪, לא זוכר שדיברו איתי על פחות מ5500₪, שזה מחיר הנחה לחייל משוחרר/סדיר.

בכל מקרה, מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא של המתמטיקה? זה יותר קריטי ודחוף כרגע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני עשיתי בגבע, אז צר לי לא אוכל לעזור לך. יש להם בגרויות רק בהרצליה, תל-אביב וראשל"צ למיטב זכרוני.

בסוף זה לא השם של בית הספר, אלא המורה. אם אתה שואף לקבל 100 אני ממליץ לא לשלב יותר מדי עבודה במהלך הקורס, ולעשות הרבה הרבה שיעורים ותרגולים. תראה כמה שעות תרגול אתה מקבל [מלבד המורה יש גם מתרגל פעמיים בשבוע] וכמה המורה זמין בשבילך. חבר עשה קורס בלחמן והמורה שלו היה סטודנט שפשוט היה בורח כשנגמר הזמן. המתרגל שהיה לי בגבע היה סטודנט לרפואה, שהיה נשאר גם שעות אחרי הזמן שלו כדי לעזור לתלמידים. גם המורה. בסוף זה מסתכם לכך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בHIGHQ אמרו שהמורה למתמטיקה הוא גם מורה במקביל באחד מהתיכונים בעיר (מקיף ה' בבאר שבע).

בקידום לא זוכר במה מדובר, אבל הבנתי שמדובר במדריכים שלהם ולא בסטודנטים למיניהם. (המתרגלים הם סטודנטים)

אני שואף לקבל כמה שיותר, בעקרון כל מה שמעל 85 יהיה מעולה, עם שאיפה לכיוון 90-95, כמובן ש100 יהיה מעולה, אבל היות שלתארים הרלוונטים הדרישה היא 70+ ב5 יחידות, אני מעדיף למצב את עצמי כמה שאפשר מעל, עם זאת צריך להיות ריאלי, ולהוציא 100 ב5 יחידות מתמטיקה, לא קורה הרבה.

לגביי העבודה - השאיפה שלי אחרי הצבא למצוא עבודה שתאפשר לי ללמוד בחצי שנה הראשונה (פסיכומטרי ומתמטיקה) בראש שקט יחסית, כלומר התחשבות בשעות לימוד וכו', ואז לעבוד שנה כמו מטורף.

פורסם

זה חכם מאוד. בפסיכו שילבתי עבודה/מילואים [עמוד ענן]. במתמטיקה לא עבדתי בכלל. הסטטטיסטיקה שהראה לי המורה אמרה שבמועד חורף יש פחות מאיות, כי חייבים להיבחן בשני הטפסים ביום אחד, אחד אחרי השני ברציפות. זה 7 שעות מתישות מאוד, ומה לעשות, הרוב מפספסים איזה משהו קטן. לי זה עלה ב-95 סופי במקום 100. ב807 קיבלתי 100, ואחר כך כשנבחנתי ב806 הייתה לי איזו טעות נגרתת קטנה, שעלתה לי ב-8 נק'.

בנוסף, במועד חורף גם אין מועד ב'. במועד קיץ זה יותר קל, כי ביואל למשל, במועד א' עושים רק את שאלון 806, ואז מתרכזים בו חזק, ובמועד ב' עושים את 807 [ומי שצריך משפר גם את 806]. לכן, במועד קיץ יש יותר מאיות. מכך, שההבדל בציונים הגבוהים [למשל בין 100 ל-90] תלוי לגמרי בריכוז שלך [מה שנכון פי כמה וכמה לגבי פסיכומטרי], כי היכולת ב-90 וה-100 זהה.

בהצלחה.

פורסם

אני ניגש למועד קיץ בכל מקרה, גם בHIGHQ וגם בקידום אמרו שיש חלוקה ומכינים אותך לגשת במועד א' ל806 ומועד ב' ל807, ובמידת הצורך גם ל806.

פורסם

הכל תלוי במורה ובכמה שאתה משקיע.

אני עשיתי בלחמן והיה לי מורה פשוט תותח שפשוט לימד אותנו להבין את המתמטיקה ולא רק לפתור משוואות.

הגעתי למצב שהייתי פותר בגרויות תוך שעה ותמיד בניקוד מקסימלי. וכשהגעתי לבגרות האמיתית תיקתקתי את 005 בפחות מחצי שעה. את 006 ו007 באזור השעה ורבע וקיבלתי 100 עגול בכולם. זה לא כזה קשה כמו שעושים מזה, אם יש לך את הכלים הנכונים.

הסוד הוא פשוט תרגול אינסופי.

כשעבדתי כמתרגל בלחמן ואני יכול להגיד לך שנתתי את כולי. אפילו בתקופת המבחנים שלי בטכניון (שהייתה תקופת הבגרות לתלמידים שלי) אמרתי לתלמידים שמי שרוצה ללמוד שיודיע לי ושאני אסגור כיתה בפקולטה שבה הם ילמדו לבגרות ואני אלמד למבחנים שלי ואעזור להם לפי הצורך. ואכן ניצלו את זה כמה פעמים

אז אל תפסול צוות קורס בגלל שהם סטודנטים. (דרך אגב, לא נראה לי שיש חברה שבה המורים עצמם הם סטודנטים. רק המתרגלים. אבל אולי אני טועה)

עריכה: ורציתי גם להוסיף שמה שניקו כתב נכון ב100%

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מתרגלים סבבה, אבל אני מצפה שהמורה יהיה מישהו מוסמך עם תעודה ולא סטודנט שנה שניה להנדסה או משהו.

פורסם

אני זוכר שניסיתי לברר על להפוך למורה (הרבה יותר כסף, ורציתי לקנות רכב באותו זמן) ואמרו לי שחייבים תעודה ותואר רלוונטי

לא יודע אם כל החברות מקפידות על כך. מאמין שכן

פורסם

בהייקיו מלמד בטוח מישהו עם תעודה כי הוא מורה בתיכון, הם אמרו שבפסיכומטרי שלהם לא בהכרח מכיוון ששם אין דרישה לתעודת הוראה.

פורסם

אין מורה שהוא סטודנט בלי תעודה. התכוונתי שלחברי היה מורה שעשה תוך כדי הקורס תואר שני. לכן, לא יכל להישאר מעבר לשעות שלו. זה אילוץ מובן, אבל לך זה לא עוזר. בגלל זה תברר מי המורה קודם, ונסה לקרוא תגובות באינטרנט. בסוף כמו שגיא כתב, גם אם המורה מלמד קצת פחות טוב, עם 200% השקעה אתה תצליח.

פורסם

הבנתי. בקידום לא יודע מי המורה, בHIGHQ כן יודע מי המורה למתמטיקה, דיברתי עם מישהי שאני מכיר שלמדה אצלו בתיכון, היא אמרה את מה שהיא אמרה, אבל יכול להיות שהוא ישקיע יותר בHIGHQ מאשר מה שהוא משקיע בביה"ס, אבל זה לא מבטיח כלום.

• תוכן חדש...