Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אנחנו זוג צעיר עם תינוק בדרך, לאחרונה מכרנו את הסוזוקי סוויפט 2008 שלנו בגלל בעיית תא המטען שלא מתאים לעגלה.

אנחנו בלבטים כבדים ולא מצליחים להתביית על כלום.

חשבנו על i20 או על קיה ריאו 2012, אבל אנחנו לא יודעים אם תא המטען יתאים לצרכים של זוג עם ילד(עגלה כולל האמבטיה, תיק וכו').

חשבנו על הi30 אבל אנחנו לא אוהבים את הצורה של עד 2011 , הצורה החדשה יפה בהרבה אבל גם חורגת מהתקציב (מכרנו את שלנו ב50 אלף ומתכוונים להוסיף עוד 20 אלף ש"ח במקסימום).

עוד משפחתית שתכנס בתקציב היא מאזדה 3 משנים 2010-2011.

ואפילו חשבנו להתפנק וללכת על כיוון מאזדה 6 משנתון 2010 שאפשר למצוא בסביבות ה 70 אלף ש"ח.

מבחינת צריכת דלק זה לא ממש קריטי כי אנחנו לא נוסעים הרבה, בסביבות ה7000 ק"מ בשנה,בעיקר בתוך העיר.

כמובן אבזור עשיר זה בונוס ונשמח לרכב מאובזר יחסית.

אז מה אתם ממליצים? הלכנו לאיבוד לגמרי ואנחנו משנים את דעתנו מספר פעמים ביום.

כבר שבועיים בלי רכב וחייבים לקנות במידי.

פורסם

תא המטען של הקיה ושל היונדאי שהעלת כאופציות, הוא די זהה בגודלו, והוא גדול בכ- 70 ליטר מהסוויפט שמכרתם, אם אינני טועה.

אך עדיין, אתה מדבר על רכבים בעלי נפח תא מטען מעט קטן יותר מ- 290 ליטר. לא כ"כ גדול בלשון המעטה.

כאחד שעבר את זה, אני חושב שכמובן שזה אפשרי. אם תקנו אחד מהם והוא יהיה הרכב שלכם, אתם תלמדו להתמודד.

בסופו של דבר זה יהפוך להרגל, תדעו להשאיר דברים מיותרים בבית, ותדעו להתמודד עם המצב הקיים- שהוא רכב עם תא מטען לא גדול.

אבל- אם אתה שואל אותי, אני הייתי נמנע מזה מראש :)

יש לכם תקציב די מכובד, הדלק לא משמעותי בגלל הנסועה המאוד נמוכה,

ולכן אני לא רואה שאחזקת רכב משפחתי יותר, תהיה יקרה יותר באופן משמעותי :)

לא יודע אם כבר קניתם את הציוד לעולל הקטן שבדרך, אבל אם כן, שווה פשוט לעשות ניסיון...

אם עדיין לא קניתם- אפשר גם מראש לכוון לעגלה שמתקפלת לגודל סביר.

עניין חשוב- קח בחשבון שהאמבטיה תופסת לא מעט מקום, אבל אתם "נפטרים" ממנה לאחר כ- 3 חודשים!

אני יודע שלא המלצתי לך על רכב ספציפי, כי אני פשוט חושב גם שקודם ראוי שתיקחו החלטה, ותיסגרו על קטגוריה...

עוד שיקול חשוב בעיניי שכדאי לך להביא בחשבון הוא, מה בעצם הדרישות מהרכב? למעט תא מטען מספק ואבזור?

ולסיום- אני בעצמי עם מאזדה 3 סדאן כרגע (מקווה שלא לעוד הרבה זמן :wink: ).

קרו פעמים שבהם הייתי שמח לעוד מקום בתא המטען...

נוסעים לכמה ימים להורים עם הילדה... נוסעים לחופשה עם המשפחה.. נסיעה עם עוד אנשים ברכב, קח שהכל צריך להיכנס לתא המטען..

או פשוט, סתם מצבים שפתאום יש ציוד יותר מהרגיל..

מקווה שעזרתי מעט :)

פורסם

לדעתי ומניסיון עם 3 בנות ( 6,4,1), אם כבר מחליפים, אז לפחות ל 5 שנים קדימה, כך שסביר להניח שבחמש שנים הקרובות יש מצב לעוד צאצא או שניים. גם אם אתם מתכננים להחזיק לתקופה של עד 3 שנים וכו', כשאתם משלמים משכנתא לבית + 2 משכנתאות נוספות לפעוטונים, תגלו שתקציב לרכב כבר לא בעדיפות ראשונה.

לסיכום:

לדעתי עדיף משפחתית גדולה / סטיישן או 5 דלתות. הכיוון של מאזדה 6 הוא באמת הכי בריא לדעתי.

אצלנו כהשגדולה הייתה תינוקת קנינו טויוטה אוונסיס והיא עד עכשיו אצלינו.

מבחינת המלצה ספציפית על רכבים עד 70 אלף, בהיבט על מרווח, נוחות בשימוש עם ילדים ואמינות: מאזדה 6 חמש דלתות, מונדאו 5 דלתות/סטיישן, אוונסיס סטיישן, סובארו B4 ואוקטביה 1.6 MPI

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

גם אני הייתי הולך בכיוון מאזדה 6, או אוונסיס, מעט לרדת בשנתון מהקיה או היונדאי, אבל לקבל הרבה יותר מרחב.

אגב, לא יודע כמה רלוונטי עבורכם, אבל ב70 אלף ראיתי גם וולוו s60 2010, סתם רעיון.

מתן, בעלים של ריו 2013

פורסם

הבעיה שאישתי לא כל כך אוהבת מכוניות גדולות,היא טוענת שקשה לה בנהיגה ומוריד לה את הבטחון על הכביש רכבים גדולים כמו המאזדה 6.

רכבים כמו הריו או ה i20 יצליחו להכיל עגלה ואת הציוד של תינוק? אם כן אולי כדי ללכת על זה ובהתרחבות עתידית נחליף את הרכב שוב.

פורסם

אם אתה רוצה סופרמיני עם תא מטען גדול אז ה-i20 תהיה בחירה טובה, קיה ריו, סוניק סדאן או פורד פיאסטה.

לכולן תא מטען גדול יותר מהסוויפט וחוץ מהסוניק סדאן כולן סופרמיני.

אני יכול להגיד לך שה-i20 והפיאסטה בקלות יכילו עגלה וציוד לתינוק ועוד ישאר מקום.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

קראתי קצת על הפיאסטה שהגיר הוא לא אוטומטי כפול אלה בעל מצמדים כפולים או משהו כזה והעברה לא חלקה כמו גיר אוטומטי סטנדרטי,זה נכון?

פורסם

אז אני ארד ממנו...

אישתי אוהבת את העיצוב של הקאיה ריו, זו תהיה בחירה טובה? או שיש אלטרנטיבה כדאית יותר? איך תא המטען של הריו לעומת המתחרות?

פורסם

בגרסת ההאצ'בק היא בנפח של 288 ליטר שזה כמו הפיאסטה וה-i20. מבחינת גודל זה מעולה.

יש את הגרסה של 4 דלתות שהיא עם 390 ליטר.

הריו בגדול רכב טוב אם כי מנוע לא הכי זריז שיש, בנסיעות שהיו לי איתו המנוע היה קצת עצל.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
הבעיה שאישתי לא כל כך אוהבת מכוניות גדולות,היא טוענת שקשה לה בנהיגה ומוריד לה את הבטחון על הכביש רכבים גדולים כמו המאזדה 6.

.

מה זה משנה אם היא תתרגל עכשיו או בעוד 3 שנים? לא הבנתי.

פורסם

הביטחון בנהיגה יותר חשוב מהכל! אם אשתך מרגישה לא בנוח עם רכבים גדולים (וזאת בעיה די נפוצה, גם אחותי ככה למשל), אז עדיף למצוא אלטרנטיבות קטנות שבהן היא תרגיש בטוחה ותוכל לנסוע עם הילדים בבטחה.

הריו היא משהו בין סופר מיני למשפחתית קטנה ובהחלט אפשר להסתדר עם תא המטען שלה שהוא די מרווח (אם אתם לא מאלה שמתלבלבלים וקונים בטעות עגלה לתינוק בגודל של טנק) והיא נוסעת בצורה חלקה ונעימה.

לדעתי מבין המכוניות בסדר גודל היא תתן לאשתך את ההרגשה הכי בטוחה, וזה מה שהכי חשוב.

פורסם

תודה על התגובות,כנראה שאלך על הריו.

יש רכב מסויים במצב טוב,שנת 2012 עם פחות מ 30 אלף קילומטר, מחירון הרכב הוא 74 אלף ש"ח נכון לחודש אוקטובר, המוכר לא מוכן לרדת מתחת ל72 אלף ש"ח.

האם זו תהיה עסקה טובה או שצריך לשאוף למחיר נמוך יותר? אני קורא וקורא בלי סוף שמחיר המחירון הוא לא ריאלי ובשוק של היום המכוניות נמכרות פחות מהמחירון, השאלה האם שווה לחכות ולחפש רכב במצב טוב כמו זה אבל במחיר אטרקטיבי יותר או ש2000 ש"ח מתחת למחירון זה בסדר לרכב הזה?

פורסם

אני חושב שכדאי לראות מה האפשרויות בתחום המיניוואנים המוקטנים.

יש ניסאן נוט, סיטרואן סי3 פיקאסו, טויוטה ספייס ורסו וסקודה רומסטר.

כולן מציעות מרחב טוב למשפחה קטנה ובעל תא מטען עדיף מסופר מיני ובנוסף, וארוכות מהן במעט.

הן גם מעט גבוהות יותר וזה יכול לעזור לסוגיית הבטחון בנהיגה.

לסיטרואן יש גיר רובוטי ויש נהגים שבישבילם זה דיל ברייקר ואני יכול להבין למה.

הסקודה יחסית גדול, אך תנוחת הישיבה בה לא משמעותית גבוה מרכב פרטי. בנוסף יש את הספק באמינות מנועי הטורבו והגיר הdsg, אך יש מודלים וותיקים עם מנוע 1.6 וגיר אוטימטי סטנדרטי.

את הטויוטה והניסאן אני מכיר פחות טוב.

פורסם

במקרה כזה אני נוטה להסכים. אכן רומסטר עם תא מטען נהדר וחלונות גדולים המקלים על השליטה ברכב. הנוט הוורסו לטעמי זו סתם הגדלה בשקל תשעים ואכן הרכב הבא המתאים ויחסית קטן יכול להיות פאביה סטיישן

• תוכן חדש...