Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל, שוב, תודה לכולם. מדהימה אותי הנכונות של החברים פה לעזור.

ולגופו של עניין:

אתחיל מהסוף - איפה אמרתי שזו תהיה הפתעה?

מי ינהג - בדר"כ אשתי, אבל אני מעוניין שזה יהיה הרכב המשפחתי הראשי שלנו, כזה שיתאים לנסיעות ארוכות וכדומה, ולכן מעדיף שהוא לא יהיה עצל ושיהיה מרווח.

דרישה נוספת שלי, ששכחתי - רצוי מאוד מבחינתי שהרכב יהיה באחריות. לכן אני משתדל להימנע מרכישה מפרטיים ומתמקד ביבואנים ובטריידים השונים.

שוב - אודה מאוד אם מישהו בעל נסיון יענה לי תשובה ברורה וחד-משמעית: מאזדה 2 (או סופר מיני אחרת) מתאימה לעגלה ולתינוק או לא?

לגבי האוקטביה והסופרב גיר אוטומטי - ממש תודה על האינפורמציה. לא ידעתי על הדגמים האלו, ועכשיו אחפש כאלה. יש אותן במגרשי הטרייד אין או באוטודיל? מה אמור להיות המחיר בערך?

קורולה חדשה - מצטער, אבל תא המטען הסדאני והלא גדול קצת מטריד אותי + אני לא רואה סיבה ללכת עליה ולא על הקרוסאובר למשל שמציע מרווח יותר גדול, תא מטען יותר נוח, יותר זול, ואין ספק שהוא גם מתנה יותר מוצלחת. אבל, וזה אבל גדול, אני בספק אם אני צריך בכלל רכב חדש לצרכיי, ואם שווה להתפשר על מנועים קטנים יחסית אם ניתן להשיג בחצי מחיר רכבים עם מנועים כפולים.

כנ"ל לגבי המאזדה 3 החדשה - תא המטען. מישהו ניסה אותו?

לגבי מאזדה 3, 2 ליטר משנתונים 2009+ - מה דעתכם? תא מטען מספיק גדול? אוטו מספיק נוח?

יונדאי i30 הצורה הקצרה - תא מטען מספיק גדול? - לא נראה ככה על פניו.

יונדאי וקיה סטיישן - אכן האופציות הסבירות ביותר. השאלה אם שווה ללכת עליהן, או שניתן למצוא משהו מפנק יותר באותו מחיר?

אוונסיס, b4, ומאליבו - אכן אופציות שחשבתי עליהן. גם מאזדה 6 ניתן למצוא פה ושם במחיר טוב. מה דעתכם?

ולבסוף - אף אחד לא התייחס לאופציית הרנו פלואנס. עשיתי עליה נסיעת מבחן (בגרסת ה-2 ליטר), וממש התרשמתי. אני בעיקר פוחד מאמינות ומירידת ערך רצחנית מדי. לחוות דעתכם המלומדת אודה.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

ממליץ בכל זאת לבדוק את הקורולה החדשה , לגבי התא מטען הוא ממש גדול אני לא יודע למה אתה חושב שהוא קטן (452 ליטר) והוא מאוד פרקטי .

אגב כבר ביד 2 אתה יכול לראות פרסומים של הדגם החדש של הקורולה במחירים יחסית נמוכים עם ק''מ ממש נמוך :

http://www.yad2.co.il/Cars/CarGallery.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=1428&FromYear=2013&UntilYear=2014&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&PriceOnly=1&ImgOnly=1&GalleryView=1

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם
ממליץ בכל זאת לבדוק את הקורולה החדשה , לגבי התא מטען הוא ממש גדול אני לא יודע למה אתה חושב שהוא קטן (452 ליטר) והוא מאוד פרקטי .

אגב כבר ביד 2 אתה יכול לראות פרסומים של הדגם החדש של הקורולה במחירים יחסית נמוכים עם ק''מ ממש נמוך :

http://www.yad2.co.il/Cars/CarGallery.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=1428&FromYear=2013&UntilYear=2014&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&PriceOnly=1&ImgOnly=1&GalleryView=1

אני לא אומר שתא המטען קטן -- אני רק אומר שבתצורת סדאן + תא מטען ממוצע לסגמנט (כלומר: לא כמו פלואנס או אוקטביה עם 550 ליטר בערך), תא המטען פחות קורץ לי מזה של הקרוסאובר, למשל. ברור לי שנצליח להכניס בקורולה עגלה וילד. אבל גם ברור לי שזה לא יהיה בנוחות המירבית. וכאו הבן שואל, מה הטעם? - מה טעם ברכישה של רכב שהוא גם לא חזק במיוחד, גם לא סקסי במיוחד, גם לא מאובזר במיוחד וגם לא נוח ומרווח במיוחד?

-- וכל זאת כשיש אפשרות לרכוש רכבים שעולים עליו בכל הפרמטרים שמניתי ועולים פחות. שוב, הקרוסאובר הוא דוגמה טובה.

ומה כזה זול במחירים שהבאת ליד שנייה? - ראיתי רק איזור ה-k 115. הקרוסאובר עולה 120 כחדש.

אז מה הפואנטה? - שמירת ערך? לא נראה לי שרכב כמו הסוזוקי סובל מהעניין הזה כ"כ, וגם אם בסופו של יום אצליח למכור את הקורולה ב-5000 ש"ח יותר - לא על זה ייפול ויקום דבר.

אבל שוב, אני שמח לשמוע דעה אחרת

פורסם (נערך)

MOGO אתה ממש טועה הקורולה היא בין החזקות בקטגוריה (132 כ''ס) גם בה יש תיבה רציפה עם 7 הילוכים אבל לפי מה שראיתי ומנסיעה עליה היא עובדת ביעילות ויש לך גם שליטה ידנית עליה (טיפטרוניק) , לגבי עיצוב זה כבר עניין של טעם ולפי דעתי הדגם החדש יפה . אבזור? דווקא פה לדעתי היא כן מאובזרת יש לך מערכת מולטימדיה נוחה לשימוש עם BLUETOOTH עם כניסות AUX / USB סה''כ מאוד אהבתי אותה .

לא נוח ומרווח ? ממש ממש ממש לא היא דווקא לקטגוריה נחשבת מאוד מרווחת במיוחד במושב האחורי , לפי התשובות שלך נראה שבכלל לא נכנסת לאוטו ועשית סיבוב עליו, אחרי שתכנס ותראה על מה שאני מדבר אז תחשוב אחרת ותשנה גישה כי נראה שאתה שופט רכב רק לפי איך שהוא נראה וזה לא נכון .

ולגבי המחירים שפורסמו ביד 2, ההורים שלי קנו את הקורולה ב130 אלף לגרסת GLI המפוארת וביד 2 אתה יכול לראות כבר מחירים יותר זולים מ130 אלף אז זה לא רע בכלל בתור רכב חדש שלא עשה הרבה ק''מ ..

אגב אחותי ובעלה (עם תינוק ראשון בן חודש) עכשיו בדיוק אמורים לקבל את הסוזוקי קרוסאובר החדשה שהזמינו לפני החגים מסוכנות סוזוקי בתל אביב ככה שהסוזוקי גם אופציה לא רעה בנוסף לטויוטה קורולה . הם כאמור גם היו בדילמה כמוך כי גם להם יש ילד ראשון והם כרגע נוסעים על סוזוקי סוויפט 2010 (מנוע 1500) אז הם החליטו לעשות טרייד אין ומאוד נדלקו על הקרוסאובר .

לילה טוב וחג שמח :)

עריכה אחרונה על ידי sfargol

פורסם

קודם כל גילוי נאות - לא נסעתי בקורולה החדשה. כל מה שאני אומר לגביה נסמך על מבחנים שקראתי, ושאומרים כולם את אותו דבר פחות או יותר.

בוא נשווה אותה לרגע לכמה מכוניות שעלותן כמעט זהה, או נמוכה בדי הרבה מהקורולה:

קרוסאובר; מאזדה 3, 2 ליטר; רנו פלואנס; שברולט קרוז טורבו; אוקטביה.

ביצועים - ע"פ המבחנים הקורולה סבירה במישור זה, אבל מאוד רועשת במאמץ. כל הרכבים שציינתי מהירים וחזקים ממנה על הנייר באופן ניכר, וגם לפי כל מבחני הרכב. זאת, למעט הקרוסאובר שאולי יהיה טיפונת איטי יותר - אבל נחשב לפחות רועש, לבעל תיבה רציפה טובה יותר, ליותר 'זריז' בתחושת הדוושה, ולהרבה יותר חסכוני בדלק.

מרווח - כל הרכבים שציינתי יהיו כנראה עדיפים (הפלואנס והקרוסאובר בהרבה), למעט המאזדה 3.

אבזור - כל הרכבים יכולים להגיע בתוספת של כמה שקלים עם מערכת מולטמדיה (המאזדה והאוקטביה מגיעות עם מובנית). להוציא אותה כולם מאובזרים יותר.

תא מטען - למעט המאזדה, כולם עם תא מטען גדול ונוח יותר, ולפי המבחנים גם עם הטענה נוחה יותר. על ההשוואה לפלואנס, לאוקטביה ולקרוסאובר במישור זה אין מה לדבר.

אז מה נשאר לנו? - עיצוב? - לטעמי הוא אכן השתפר באופן ניכר, אבל עדיין חסר בו שמץ של סקס אפיל שיש באחרות, למעט באוקטביה אולי.

פורסם

שורה תחתונה אני אומר עזוב מה שאנשים אומרים על הקורולה תראה מה אתה חושב עליה מנסיונך האישי שלך אם זה לנהוג ואם זה להכנס ולהתרשם שאת זה תוכל לעשות אצל חבר קרוב שיש לו אותה או ללכת לסוכנות טויוטה הקרובה למגורייך .

חג שמח ושנה טובה :)

פורסם

הקורולה פשוט לא ממש נופלת בשום סעיף. היא מרווחת, נראית לא רע, האבזור בסדר גמור, כך גם הביצועים ונוחות הנסיעה והיא אפילו חסכונית.

הסוזוקי לטעמי לפחות מכוערת, תא הנוסעים פחות איכותי מהקורולה ואין בה מערכת מולטימדיה מקורית מעולה כמו של הקורולה.

לאוקטביה תג מחיר גבוהה יותר וגיר שכולנו מכירים את הסיפורים עליו ועל היבואן, אין לי ניסיון אישי אבל זה משהו ששווה לקחת בחשבון.

המאזדה צפופה וחלשה מהקורולה וכתוצאה מפערי הביצועים היא לא חסכונית כמוה.

זה אולי דיי מקביל למה שכתבת אבל רק בא להראות לך הקורולה היא אפשרות לא רעה בכלל.

אגב הפלואנס שאתה מזכיר כאן לא ממש נבחנה במבחן ריסוק והדגם החשמלי קיבל רק 4 כוכבים, כרכב משפחתי זה משהו שכדאי מאוד לקחת בחשבון.

פורסם

אומנם צמצמתי מעט בתגובתי הקודמת, אך ארחיב כי אני רואה שאת פוזל בין מספר קטגוריות, מתוך פרספקטיבה אישית מבחירה דומה שעשינו לפני פחות משנה.

סופר מיני מודרנית, דוגמת הפיאסטה שאנחנו בחרנו בה, מגיעה עם מרחב פנימי שמספיק לזוג + ילד, בגאז של בערך 300 ליטר מספיק לעגלה ותיק אחד או שניים, מלבד הפיאסטה אנחנו מתניידים גם עם אימפרזה 2006 ואני יכול להגיד לך שהמרחב הפנימי כמעט ואינו שונה.

כסא בטיחות/סל קל משאיר לך מקום מצומצם במושב הקדמי בשתי המקרים ומרחב מצויין לאדם אחד פלוס מרחב במושב האחורי או שתיים במרחב מצומצם, מתחת לכסא בטיחות/סל קל נשאר לך מרחב לאחסון נוסף. כאשר כל אלו מתייחסים למצב בו הכסא בטיחות/סל קל נגד כיוון הנסיעה, כאשר הם עם כיוון הנסיעה המרחב גדל.

אני יכול להעיד כי אנחנו פחות הסתדרנו עם רכבי סדאן שכן ההכנסה וההוצאה של עגלה מעט פחות נוחה, כמו כן העגלה מקשה על הגעה לכל נפח האחסון וניצולו באופן אפקטיבי, על כן גם אם תחליט על משפחתית או כל דבר אחר, תעדיף במרכב האצבק או סטיישן.

יש לזכור כי רכב סופר מיני זול יותר לרכישה וגם לתחזוקה ואם אין לכם צורך במשפחתית כיום, ניתן להסתפק בסופר מיני לשנתיים-שלוש הקרובות.

כמה הערות, הארות-

1. שים לב שברכבים עם מרכב האצב׳ק או סטיישן יהיה קל יותר להכניס את העגלה ולהכניס דברים נוספים לעומת מרכב סדאן.

2. מומלץ שתראה איזה סל קל/ כסא בטיחות בתכנון שלך, כי בסעיף הזה יש הבדלי גודל נורא גדולים, ויש כאלו שתופסים מרחב נורא גדול דוגמת אוונפלו טריומף המומלץ, לעומת אחרים שישאירו הרבה יותר מקום.

3. העגלה שבה תבחרו יש לה השפעה גדולה, ישנן עגלות שמתקפלות בצורה נורא מסורבלת כמו סטוקי, בוגבו קמיליון, פג פרגו בוק ועוד שתופסות המון מרחב, בעיקר בשלב בו משתמשים באמבטיה, ולכן יהיה קשה לאחסן אותם בלא מעט מתאי המטען, בעיקר במרכב סדאן. כאשר אנחנו התניידו בהתחלה עם הבוגבו קמיליון, היה קשה לנו עם כל רכב, גם עם הפלואנס שהייתה אצלי תקופה, המעבר לבוגבו בי הפך את החיים לקלים ומדהימים, העגלה לא תופסת אפילו חצי מתא המטען של הפיאסטה.

4. אני לא יודע אם השיקול הכלכלי הוא חלק אבל רכישה של סופר מיני תחסוך גם בקנייה וגם באחזקה עשרות אלפי שקלים, בנוסף אם תוכלו להסתפק ברכב בין שנתיים בערך תחסכו סכומים לא מבוטלים נוספים, את הרכב שלנו רכשנו בן שנה וחצי עם עוד שנה וחצי על הכביש במחיר שנמוך ביותר מ30 אחוז ממחירו של חדש.

5. כתבתי פוסט בנושא הספציפי אצלי בבלוג תציץ בו אולי הוא יעזור לך -http://wp.me/p4IgOJ-2k.

6. היה וחלק מהרכב ירכש באיזשהי עסקת מימון, תחזור שוב לסעיף 4, ובנוסף תקרא פוסט שכתב חבר פורום מדהים - http://wp.me/p4IgOJ-74.

7. סעיף הבטיחות, הקפד לקרוא מאמרים וסקירות גם על הרכב המיועד וגם על הכסא בטיחות/ סל קל, יש לה חשיבות עליונה.

בכל שאלה נוספת אני כאן.

פורסם

העלית פה אפשרות מסויימת ורצית לתת לך דעתי. I30

לקראת הלידה של הבת הקטנה שלי, שדרגנו לאשתי את הרכב.

חשבתי בהתחלה על i20 אבל ההפרש בינה ל i30 לא היה משמעותי.

מצאתי i30 מליסינג עם שנתיים על הכביש (כלומר עדיין באחריות יצרן) וקמ נמוך, ועל זה הלכתי.

אמנם זה לא הרכב הראשי שלנו אבל:

הרכב מאוד אמין. לא רואה מוסך מלבד טיפולים שנתיים.

די מאובזר

בבגז' נכנסת עגלה בקלות וגם אמבטיה ויש עוד מקום.

נקודה שלא יודע האם לקחת בחשבון - האם אפשר לנטרל כרית אוויר מקדימה... זה מאוד נוח בחודשים הראשונים שהתינוקת מקדימה במיוחד שנוסעים לבד איתה.

ולדעתי ממש לא בעיה למצוא אותה במגרשי הליסינג בכמויות, אז אפשר לברור את מה שרוצים.

פורסם

אני גם באותה ההתלבטות ויותר קורצת לי הרנו מגאן סטיישן והפלואנס בגרסאות הדיזל.

גם מטען ענקי, וגם כוח וחיסכון בדלק.

בינתיים המחיר קצת גבוה לי אפילו ליד2.

פורסם

קודם כל שיהיה במזל טוב! אני חושב שבתך הבכורה שתכף תוולד קצת צעירה מדי כדי שתקנה לה רכב! אולי כדאי לחכות עוד 16 שנה :lol:

ויותר ברצינות, כל הבחירות שהצגת הן סבבה. מה שתבחר כאן לא תהיה לך איזו נפילה או קטסטרופה לדעתי.

המלצה שלי היא הסיד, שהוא רכב עשוי היטב ואיכותי, הוא מרווח עם תא מטען נוח (שזה אחד הדברים הכי חשוב עם תינוקת חדשה) והתיבה שאתה חושש ממנה דווקא הופכת אותו לחסכוני בדלק (וכמו שציינת, יש אחריות ארוכה).

סך הכל אבל כמו שאמרתי, העיקר שיהיה במזל טוב ונחת מהילדים, אבל כל בחירה שתעשה נראה לי שתהיה מרוצה.

פורסם

מזדה 2 או 3 לא רלבנטי מבחינת תא מטען. אף גרסא של ה 3.

מה אשתך צריכה פלואנס לילד אחד? או שניים?

אנחנו הסתדרנו מעולה עם שני ילדים וגולף. אני מבין שאתה חושש מdsg אז נסה אסטרה או קורולה באמת או שתקנה כבר קרוסאובר. לך - תנסה ותבחר.

לנו יש היום בכלל גולייטה וקורולה. שתיהן תהיינה מעולות לאשתך :-) אבל בקורולה הכל נכנס, בגולייטה קצת פחות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...