Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום. אשתי בהריון, ועתידה ללדת (בחודשים הקרובים) את בתי הבכורה.

חשבתי לרכוש לה רכב, שיענה על הצרכים הנובעים מהנסיבות.

דרישותיי העיקריות מהרכב הן:

1. תא מטען גדול: כזה שיתאים לעגלה גדולה, ורצוי גם לנסיעה משפחתית הכוללת מזוודות וכדומה.

2. מרחב פנים נדיב: מקדימה, ואם אפשר גם מאחורה.

3. ביצועים סבירים +: לא מוכן לרכב שיהיה 'עגלה'.

4. אמינות. עדיף גם שמירת ערך סבירה.

5. רצוי מאוד - לא DSG או טכנולוגיות "מתקדמות" ובעייתיות דומות. לאחר נסיון עם הגיר הנ"ל ברכב אחר, אני ממש מעוניין ברכב 'פשוט' ואמין.

6. רצוי מאוד - אבזור נדיב או איזה גימיק חמוד - בכ"ז מתנה לאשתי לכבוד הלידה.

תקציב: די גמיש, אבל תלוי נסיבות. כלומר - אני לא מעוניין להוציא סתם כך הרבה כסף על מותג או עיצוב או משהו כזה, אלא אך ורק על פונקציונליות אמיתית - 'תמורה למחיר'. לכן גם רכב חדש וגם משומש (רצוי לא משנתון עתיק מדי) באים בחשבון.

רכבים שראיתי או שמעתי עליהם, והתרשמתי:

1. רנו פלואנס - הדיזל ומנוע ה-2 ליטר. שניהם עונים (לכאורה) בצורה טובה על כל הדרישות שלי, וניתן להשיג אותן בגרסאות המשומשות במחירים סבירים מאוד. מאוד מרווחים, ביצועים טובים בהחלט, תא מטען ענק, ואבזור עשיר. השאלה העיקרית שלי היא לגבי אמינות, ואיזה מהם עדיף - דיזל או 2 ליטר? (בגרסת ה-2 ליטר יש קצת רעש מנוע). מה לגבי צריכת דלק בגרסת הבנזין?

2. סוזוקי קרוסאובר - מרווח, נאה, תנוחת ישיבה גבוהה, תא מטען גדול ונוח, ודי מאובזר. המנוע הקטן, למרות שבחים רבים, קצת מטריד אותי, ועוד בצירוף לתיבה הרציפה. צריכת דלק נמוכה.

3. קיה סיד סטיישן - עונה על רוב הדרישות. קצת מטרידה התיבה הרובוטית, אבל אחריות ה-7 שנים די מרגיעה.

4. ניסאן קשקאי - די דומה לקרוסאובר. קצת יותר יקר, ולא בטוח שמצדיק את זה.

5. טויוטה אוריס היברידית סטיישן - נראית איכותית מאוד. יקרה בצורה לא כ"כ סבירה והגיונית.

6. אוקטביה, פאביה סטיישן, סופרב סטיישן, סיאט סטיישניות (איביזה ועוד) - הגיר והאמינות מטרידים אותי מאוד. לצד זאת מדובר ברכבים טובים לכאורה.

7. מאזדה 3, 2 ליטר - נראית עסקת חבילה טובה, אמינה, מאובזרת וזריזה. תא המטען על הנייר סביר, אך זוכה לביקורות גרועות. טרם הספקתי לבדוק את זה בפועל.

8. פורד מונדאו (2300, מהעידן שלפני הגיר הרובוטי): אפשר להשיג בזול יחסית. רכב מרווח שנחשב לאמין. זללן דלק, אבל נראה די איכותי.

9. שברולט קרוז סטיישן (1.8) או סתם טורבו (1.4): כן, גם אני ראיתי את המבצעים המטורפים (על פניהם) של מוטודיל. על הנייר מדובר בעסקה משתלמת. מה דעתכם?

מעבר לזה, כל דגמי המשפחתיות הגדולות מהשנתונים הקודמים - מאזדה 6, טויוטה אוונסיס וכו'.

אודה מאוד לעזרה

עריכה אחרונה על ידי mogo
תוספת
פורסם

לי היתה אוקטביה MPI 1600 עם גיר פלנטרי רגיל (טיפטרוניק), נוחה מאד, איכותית ביותר, אמינות מוחלטת ותא מטען ללא תחרות.

החיסרון היחידי היה בעוצמת המנוע, 102 כ"ס על כל המשתמע, מספיק לגמרי להתנהלות רגילה אבל לא מדובר ב"עוצמה מתפרצת"...

מומלץ מאד, לחפש אחת מטופלת עם קילמטרז נמוך

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מזל טוב.

יש קצת סלט כי אתה מדבר על שנתונים קודמים ועל רכבים חדשים בנשימה אחת.

קשה לי לייעץ ספציפית במקרה הזה, יש כאן רכבים מקטגוריות שונות וזה ממש סלט. אני אפילו לא יודע ממה להתחיל.

מה שכן, אתן לך עצה - קח אוויר, תנשום ותחשוב. יש משפחות גם עם שני ילדים שמסתדרות נהדר עם סופר מיני. האם אשתך אכן צריכה מונדאו או סטיישן כזו או אחרת? בחצי שנה הראשונה מאז שהבת שלי נולדה התניידתי על I20. העגלה המקופלת נכנסה לשם (היא לא קטנה ואני מוכרח להודות שנכנסה בצורה קצת לא נוחה, אבל נכנסה). כיוון שגרנו רחוק מאוד מהמרכז ונסענו למשפחה אחת לשבועיים, הרכב נדחס בציוד רב שהספיק לסופ"ש שלם (ואתה תגלה בתחילה כמה ציוד צריך לסחוב איתך, ובהמשך שרובו מיותר).

זה קצת קיצוני, אבל בהמשך הייתה לי אסטרה ואז גיליתי שתצורת ההאצ'בק ותא המטען שלה היו נהדרים עבורי, הרבה יותר יעיל מאותה אסטרה בתצורת סדאן (ברלינה). לצערי זה הדבר הטוב היחיד שאני יכול להגיד על הרכב הזה...

בכל מקרה, מה שאני מנסה לומר הוא שאולי לא כדאי ללכת על משהו קטן ממש (למרות שזה יכול להספיק בקלות), אבל לא הייתי מרחיק לכת והולך על רכבים מגודלים, במיוחד אם מדובר ברכב שני במשפחה שאתה רוכש עבור אשתך, אלא אם יש לה חיבה מיוחדת לרכבים גדולים ויש לך הרבה כסף לבזבז על אחזקה, דלק, אגרות וביטוחים. אל תהיה בלחץ, תחשוב בהגיון. ילד לא צריך מרווח במושב האחורי בשנים הראשונות, ועגלות נכנסות כמעט בכל מכונית. זהו.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

תודה לשניכם.

לגבי האוקטביה 1.6 - תודה על ההמלצה אבל היא נשמעת לי חלשה באופן מוחשי מדי.

לגבי הסלט בין חדש למשומש - כתבתי בהודעה הפותחת שאני מודע לכך שטווח התקציב הוא גמיש. ברור שאני מעדיף לשלם פחות; אבל לא אם זה בא על חשבון אמינות או שימושיות חשובה. וחשוב לי לחדד: אני מערבב רכבים חדשים ומשומשים כי הקריטריון הראשי בעיניי כאן הוא לא המחיר אלא התמורה לו. אבל למעשה, אם לדעתכם רכב משומש (כולל אחריות מהיבואן לתקופה כזו או אחרת) יענה בצורה לא פחות טובה על צרכיי - אודה אם תציינו זאת.

לגבי המלצתך על רכב קטן יותר - כלומר לדעתך גם מאזדה 2 תכניס עגלה? כי הייתי קונה אותה בטוח (יש מבצע מטורף במוטודיל), אבל אני פשוט פוחד מתא המטען הקטן.

לכן נראה לי שעל פחות ממשפחתית אין מה לדבר (יש אמנם כמה 'משפחתיות קטנות' שנראות כעסקה טובה איכשהו - כמו הראפיד). עכשיו, אני יודע שגם משפחתית רגילה עשויה בצורה כזו או אחרת לאכלס עגלה ובוסטרים וכו', אבל אני לא רואה סיבה להתפשר על נוחות בקטע הזה.

לא הבנתי למה ההוצאות על הרכבים שציינתי כ"כ גדולות. ניחא אם אתה מדבר על המשפחתיות הגדולות שציינתי (מונדאו ,מאזדה 6 וכו') - למרות שגם לגביהן אני לא בטוח שמדובר בהפרשי אחזקה גדולים כ"כ ממשפחתיות רגילות. אבל אם אתה מדבר על רכבים כמו סיד סטיישן או רנו פלואנס - על איזו אחזקה אתה מדבר?

בכל אופן, אל תבין אותי לא נכון. אני לא נעול על כלום. פשוט חשוב לי לא ליפול בקטע של המרחב - הרי כל הרעיון של הרכישה הזו היא בשבילו.

ונכון, מרחב במושב האחורי פחות חשוב לילד, ואכן זה לא קריטי לי, אבל זה בכ"ז יתרון למקרים בהם האישה יושבת עם הילדה מאחורה וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי mogo
תוספת
פורסם

לגבי מזדה 2

עגלה מתקפלת וקומפקטית תכנס בדיוק לתא המטען עם אפשרות ל"אמבטיה" של עגלת תינוק או תיק בינוני לסופש (לא מזוודה) - שום דבר מעבר לזה.

פורסם
לגבי מזדה 2

עגלה מתקפלת וקומפקטית תכנס בדיוק לתא המטען עם אפשרות ל"אמבטיה" של עגלת תינוק או תיק בינוני לסופש (לא מזוודה) - שום דבר מעבר לזה.

תודה רבה על המידע.

כלומר - אתה לא ממליץ על מכונית כזו כ'מכונית המשפחתית'?

פורסם

רנו מגאן 2008-9 עונה על כל הבקשות שלך ועולה חצי או רבע ממה שאתה מוכן להשקיע.

חפש אחת מלוקקת מיד ראשונה, ותהנו מאוד מהרכב - אמין, חסכוני, בטיחותי, מרווח, נוח...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אנחנו היינו שם לפני שנה כמעט, קניתי לה אז פיאסטה 2012 שהייתה אוטו שני. היום הפיאסטה היא האוטו היחיד שלנו ומלבד הנסיעה לאילת מעולם לא הרגישה קטנה מידי.

פורסם

תודה לכולם.

לגבי הרנו מגאן - אתה בטוח שהאמינות בסדר? - נשמע לי מפחיד קצת ללכת על רנו מהעשור הקודם. בדיקה קצרה באינטרנט גילתה שהיו לא מעט בעיות בדגם. חוץ מזה, מדובר ברכב די עצל, לא?

בנוסף, קשה למצוא יד 1 מהשנתונים האלו, כשהמעט שכן מציעים את מרכולתם במחיר לא משתלם (איזור ה-40+). נראה לי שבמחיר כזה עדיף ללכת על משהו מוכח וחדיש יותר.

לגבי פיאסטה או מאזדה 2 - כפי שאמרתי, אלו היו הבחירות הראשונות והאינטואיטיביות שלי. השאלה אם הן באמת מספיקות לעגלה ולתינוק? אשמח לשמוע עוד חוות דעת בעניין.

פורסם

הייתי שם בדיוק לפני שנה.

אישתי הייתה לקראת לידה, אני הייתי עם גולף אהובה, והבנתי/חשבתי שצריך להחליף רכב. לגדול יותר.

במקרה שלנו, זה לא רכב רק לה, אלא הרכב היחיד בבית.

מכאן שגם אני נוהג בו.

אני מציין את זה כי נדמה שמאוד חשוב לך רכב שהוא לא "עגלה".

אז אני מנסה להבין כמה דברים. גם אתה תנהג ברכב? לאישתך חשוב שהוא לא יהיה "עגלה"?

חוץ מזה, תגדיר עגלה... נטו כוח? יציאה מהמקום? 0 ל-100? 60/70 - 100/120???

מה חשוב למעט תא מטען גדול?

בכל מקרה, המקרה שלי היה כזה.

מכיוון שגם אני נוהג בו, אני מאוד אוהב לנהוג, רציתי להחליף רכב וכמה שיותר מהר (בכל זאת היא הייתה פחות מחודש לפני לידה..),

ולאחר בדיקות, התייעצויות, לבטים ומחשבות, הגעתי למסקנה שאני קונה מאזדה 3, 2 ליטר.

כי רציתי להתפשר על משהו, אבל לא עד הסוף...

לבסוף, הזמן בער, הייתי מאוד לחוץ מכך שלא מצאתי אחת מספיק טובה בעיניי,

התפשרתי עוד קצת וכיוונתי גם לכיוון ה- 1.6, קומפורט.

מראש החלטתי שזה יהיה לטווח של שנה- שנה וחצי גג.

קנינו מאזדה 3 2008, שמורה, יד נמוכה, ק"מ נמוך.

הכל פיקס (טפו טפו טפו...) עם הרכב. 0 תקלות.

האחזקה של הרכב לא יקרה בכלל.

כל מה שאני בא להגיד, זה שהיום אני מבין שגם הגולף הייתה מספיקה :)

ואל תלחץ יותר ממה שאתה כבר לחוץ לקראת לידה של ילד/ה ראשונים...

קח דברים בפרופורציה.

אם בכל זאת אפשר להמליץ לך על משהו, אז זו באמת ה- 3, 2 ליטר.

אחלה רכב, לא חלש, לא יקר, מספיק מרווח לצרכים שלכם, מהנה לנהיגה, אחיזת כביש טובה.

זה בהחלט מספיק.

מקווה שעזרתי.

פורסם (נערך)

מבחינת מרווח, איכות ואמינות, הייתי ממליץ על אוקטביה 1.8 טיפטרוניק ששווקו מ 2012 כשנה עד צאת הדגם החדש (קצת יותר כסף ויש את אותו סט מנוע-גיר בסופרב).

רכבי זריז, חזק, ללא גיר DSG ואפילו עם צריכת דלק בפועל של 1 ל 14.

פרט לכך מ 2009 יש לך את האוונסיס וה B4 שמאוד אמינות, מרווחות, והסובארו גם מהנה לנהיגה עם דגמים מאובזרים -יחסית זולה כמשומשת

בעריכה: ואיך שכחתי, שברולט מאליבו!

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

המלצה על רכב חדש ומשתלם-סוזוקי קרוסאובר. מרווח, מאובזר מאוד, חסכוני וזריז.

משומש-חפש יונדאי i30 קצרה (מיוחדת בזכות גג פנורמי) מהצורה החדשה (מ-2012).רוצה עוד מקום? דגם הקרוסוואגן הוא אח תאום לסיד שאהבת רק עם גיר אוטומטי רגיל עם 6 הילוכים.

אני מבין שחשובה לך התמורה לכסף, אז רכב חדש ממש לא מתאים כאן (למרות שזה הרבה יותר מרשים בתור מתנה).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

טויוטה קורולה החדשה עולה על הפרק ? לדעתי אוטו שבאמת יתאים לך אם זה ביצועים צריכת דלק מרווח ותא מטען וגם העיצוב שלה לא רע ! :) להורי יש כזו 2014 מאוד מרוצים ואני ממליץ בחום !

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

עם מאזדה 2 יש רק בעיה אחת - הרכב מיושן ברמות. הוא מרגיש זריז (למרות שהוא לא באמת כזה) ואין שום דבר שהוא מצטיין בו. לדעתי אוקטביה MPI תהיה שימושית בהרבה ומספקת נהג לא ביצועיסט. ממתי 102 כ"ס הם מעט?

יש שלל אפשרויות אבל כמו שאמרו - מי ינהג? מה הצרכים? מה היא אוהבת? (הפתעה זה נחמד אבל מדובר במחווה משמעותית מאוד בכל מקרה כך שלא תהיה שום באסה בגילוי ואם הרכב ישמש אותה יום יום, יהיה חכם בהרבה לשתף אותה).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...