Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(סליחה! התכוונתי ל TSI כמובן... ולא TDI)

(או אולי רכב אחר לחלוטין שאתם חושבים שיהיה עדיף על האיביזה?)

שלום לכולם

אני בחיפושים אחר רכב לסטודנט - נסיעות בעיקר בתוואי שטח הררי (צפת)

אחרי חיפושים רבים אני מתחיל להנעל יותר ויותר על האיביזה.

יש לי העדפה לידני על פני אוטומט אך מצד שני הביצועים והנתונים של האוטומט הרבה יותר טובים.

אז מה דעתכם? חדשה ב80K עם מנוע 1.2 TDI? (עזבו את ה DSG כרגע בצד!)

או יד 2 סביבות שנת 2011 ב50K~ עם מנוע 1.4 רגיל?

מבחינת התקציב - התקרה היא בסביבות ה80-85 אלף. אבל שוב, אני מסתכל גם על רכבים יד 2 במחירים של 50K

לצורך העניין ראיתי C4 2009 ב30K שמשכה לי קצת את העין.

בקיצור אני ממש לא נעול על תקציב על רכב או על שנתון. אלא באמת מחפש דיל משתלם לרכב שישרת אותי לבערך 3-4 שנים

עריכה אחרונה על ידי onissan
פורסם

מעבר לעובדה שאין TDI באיביזה בדור הנוכחי (היו בדורות הקודמים, אבל הם לא רלוונטים לך ממש),

אני לא מבין למה ננעלת על האיביזה, היא לא מצטיינת בכלום.

לא בבטיחות, לא באבזור, לא בנוחות, לא בצריכת הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם היתה TDI במחיר הזה היא היתה להיט הסטרי.

אם אין חובה לרכב חדש - חבל על הכסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצטער! התכוונתי כמובן ל TSI - דגם ה AM5...! (אני לא יכול לערוך כותרת)

ודור, קראתי פה לא מעט פוסטים שדווקא אומרים שבקטגוריה - האיביזה הכי משתלמת...

אני קצת מבולבל....

הפיאסטה הידנית אולי תהיה עדיפה?

פורסם

מבחינת בטיחות - כן. מבחינת נוחות נסיעה - כן.

מבחינת אמינות - לנוכח השרשורים על הבעיות עם הDSG והTSI, כנראה שכן.

מבחינת אחריות - כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אוקיי ואם נשווה את ה1.4 ידנית של האיביזה לבין הידניות האחרות מהקטגוריה? מי לפי דעתך תהיה עדיפה?

שוב - לא אכפת לי יד2 ושנתון יותר לכיוון ה10-11

פורסם

אני בקטגוריה הזאת אוהב את הפיאסטה (למרות שבעיניי יש לה חסרון מהותי - אין אפשרות לשנות את גובה הכיסא), את הקליאו, את הi20 ואת הריו.

לכולן בטיחות טובה (5/5 כוכבים במבחני הריסוק) וכולן מאובזרות לא רע בכלל. הפיאסטה והקליאו נוחות מאוד.

פורסם

אוקיי תודה!

מה לגבי ההתלבטות שבין חדש למשומש?

יש טעם לרכוש רכב חדש? או שאולי כדאי למצוא דילים של רכבים יד 2?

והאם באמת בפיאסטה בקליאו ובריו יש עדיין אותן ביקורות גם על השנתונים היותר נמוכים (סביבות 2010-1012)

פורסם (נערך)

ריו אני לא יודע, יש צורה חדשה שיצאה ב2011 או 2012 והיא הרלוונטית עבורך.

בקליאו יש צורה חדשה מ2013, אבל היא פחות רלוונטית לתקציב שלך בתור משומשת, מה גם שיש דברים פחות טובים בדור החדש מהדור הקודם (נוחות נסיעה, רעשי רוח, ביצועים פחות טובים באותו מנוע, בלמי תוף מאחור בדגם החדש ובדגם הקודם יש בלמי דיסק).

את הקליאו 2012 מהדור הקודם יש לי עם גיר ידני, אם אתה רוצה לדעת דברים אתה מוזמן לשאול.

ב45-50 אלף ש"ח תוכל למצוא רכב בן שנתיים בערך שעדיין באחריות יצרן.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

הפיאסטה הידנית עולה על האיביזה בכל פרמטר, איכות חומרים, מרווח, נוחות (חוץ מיופי שזה סובייקטיבי) רק במנוע הפיאסטה קצת עצלה והמנוע של האיביזה זריז יותר.

גם אין מה להשוות גיר ידני ל-dsg של האיביזה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

חחחח כאילו בלי להגיד הרבה הורדתם אותי מהאיביזה וכיוונתם אותי יותר לקיה ריו (7 שנות אחריות!) או לפורד פיאסטה (היתה לי שנת 2000 אני מתגעגע אליה מאוד)

פורסם

מנסיעה בפיאסטה 2001 ומאחת מהצורה החדשה יש הרבה הבדלים, כדאי שתעשה נסיעת מבחן ותחליט מי מתאימה לך.

• תוכן חדש...