Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מיני ידני חדש

BimbaSport
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן,

1) לאחר הרבה מחשבה החלטתי שלקנות רכב מיני ידני חדש היא האופציה הנכונה מבחינתי.

הכיוון הוא קיה/ יונדאי למרות שאני פתוח לשמוע גם ביקורות והצעות על רכבים האלו ואחרים.

תקציב הקניה הוא 60אלף במזומן.

אורך הנסיעה הממוצעת לשבוע יעמוד על כ150קמ לשבוע.

חשוב שהוא יהיה חסכוני (דלק, חלפים, ביטוח וירידת ערך), אמין, ונח עד כמה שניתן בקטגוריה הזאת.

2) בנוסף, תהליך הרכישה נשמע לי קצת מסורבל ואני אשמח אם תעזרו לי ותעשו לי קצת סדר בכל התהליך.

א. על מה ניתן להתמקח על מנת להוזיל את העלות ועל מה לא כדאי להתפשר (אם זה אבזורים שיוזילו את הביטוח לטווח הארוך ודברים כאלה)?

ב. איך אני מבצע את התשלום במזומן? שמעתי שיש איזה צ'ק כזה שלוקחים מהבנק להעברה חד פעמית או משהו בסגנון, אשמח אם תרחיבו קצת בנושא.

ג. מהם כל האגרות הנוספות שאצתרך לשלם מעבר לעלות הרכב עצמו?

תודה רבה רבה לכל העוזרים!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת הרכב לדעתי היונדאי עדיפה מבחינת המושבים שתומכים יותר,סלון נעים יותר.

היא לא הכי חיסכונית כמו ה108/c1,אבל זולה מהם בכמה אלפים.

אתה יכול במזומן אבל כזה סכום לקחת איתך לא צעד נכון,צ'ק בנקאי-שווה כמו מזומן ואיתו אתה יכול גם לשלם.

מעבר לעלות הרכב יש אגרה כ1k,וקודנית,פה למשל איני יודע איך ביונדאי אבל אם לא נותנים אפשר לנסות לקבל בחינם.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת הרכב לדעתי היונדאי עדיפה מבחינת המושבים שתומכים יותר,סלון נעים יותר.

היא לא הכי חיסכונית כמו ה108/c1,אבל זולה מהם בכמה אלפים.

אתה יכול במזומן אבל כזה סכום לקחת איתך לא צעד נכון,צ'ק בנקאי-שווה כמו מזומן ואיתו אתה יכול גם לשלם.

מעבר לעלות הרכב יש אגרה כ1k,וקודנית,פה למשל איני יודע איך ביונדאי אבל אם לא נותנים אפשר לנסות לקבל בחינם.

תודה על התגובה.

C1 וה108 לא באות בחשבון בגלל המחיר היקר וההיצע הדל יחסית שלהם. כמו שאמרת היודנאי תיהיה עדיפה..

ברור שאני לא מתכוון ללכת עם 60אלף שקל בכיס. אבל אשמח לשמוע עוד על צ'ק בנקאי (מה העלות/ האם יש לו תוקף וכו', האם יש אופציה אחרת)

האם האגרה שציינת היא משולמת ביום קניית הרכב או רק בזמן עליית הרכב לכביש בתשלום נפרד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן שתוכל לשלם בצ'ק אישי, כך אני קניתי את הרכב האחרון שלי. אולי ידחה את המסירה ביומיים-שלושה, עד שהצ'ק ייקלט. אבל זה תלוי יבואן.

אם מדובר ברכישה באמצעות מימון זה יהיה בכל מקרה בצ'ק בנקאי של הבנק\חברת המימון לזכות היבואן.

יתכן שתוכל גם בהעברה בנקאית. אני, למשל, קיבלתי כך את כספי המשכנתא של מי שרכש ממני את דירתי הקודמת.

לגבי האגרה - צריך לשלם אותה מראש, שהרי בלי התשלום היבואן לא יבצע את הליך הרישוי. כמוכן יש לרכוש ביטוח ולהפעילו ביום קבלת הרכב.

והדבר הראשון שעליך לעות לאחר קבלת הרכב הוא לנסוע לתחנת הדלק הקרובה ולתדלק, שכן תקבל מכונית עם קצת אדים של 95.

בכל מקרה הפרוצדורה של רכישת צ'ק בנקאי פשוטה מאד, הולכים לבנק, ניגשים לפקיד, מסבירים מה אתה צריך (חשוב שהמוטב יהיה מדוייק), הפקיד מעביר את הכסף מחשבונך לחשבון של הבנק ומנפיק את הצ'ק - ואז אתה נוסע לסוכנות ומוסר אותו כנגד קבלה. זה הכל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן שתוכל לשלם בצ'ק אישי, כך אני קניתי את הרכב האחרון שלי. אולי ידחה את המסירה ביומיים-שלושה, עד שהצ'ק ייקלט. אבל זה תלוי יבואן.

אם מדובר ברכישה באמצעות מימון זה יהיה בכל מקרה בצ'ק בנקאי של הבנק\חברת המימון לזכות היבואן.

יתכן שתוכל גם בהעברה בנקאית. אני, למשל, קיבלתי כך את כספי המשכנתא של מי שרכש ממני את דירתי הקודמת.

לגבי האגרה - צריך לשלם אותה מראש, שהרי בלי התשלום היבואן לא יבצע את הליך הרישוי. כמוכן יש לרכוש ביטוח ולהפעילו ביום קבלת הרכב.

והדבר הראשון שעליך לעות לאחר קבלת הרכב הוא לנסוע לתחנת הדלק הקרובה ולתדלק, שכן תקבל מכונית עם קצת אדים של 95.

בכל מקרה הפרוצדורה של רכישת צ'ק בנקאי פשוטה מאד, הולכים לבנק, ניגשים לפקיד, מסבירים מה אתה צריך (חשוב שהמוטב יהיה מדוייק), הפקיד מעביר את הכסף מחשבונך לחשבון של הבנק ומנפיק את הצ'ק - ואז אתה נוסע לסוכנות ומוסר אותו כנגד קבלה. זה הכל.

תודה רבה! סגרת לי כמה פינות.

מה דעתך על שאלת הרכב עצמו? מה אתה היית ממליץ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי יש לך כמה אופציות לא רעות בכלל-

יש ליונדאי הצעות מעניינות של רכבים נוחים יחסית ועלות חלקי חילוף זולה .

אבל לדעתי, וזאת התלבטות מעניינת כי יש לי סנטימנטים כלפי יונדאי, דווקא ה-KIA עדיפה בהתחשבות בכל הנתונים (חסכון בדלק, אבזור, אמינות, עלות לעומת תועלת)

בנוסף, שאלת לגבי עלויות נלוות וזה בדיוק הקטע שהופך את KIA לעדיפה- KIA עושים דיל של 7 שנות אחריות לרכב עם הקניה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל לדעתי, וזאת התלבטות מעניינת כי יש לי סנטימנטים כלפי יונדאי, דווקא ה-KIA עדיפה בהתחשבות בכל הנתונים (חסכון בדלק, אבזור, אמינות, עלות לעומת תועלת)

בנוסף, שאלת לגבי עלויות נלוות וזה בדיוק הקטע שהופך את KIA לעדיפה- KIA עושים דיל של 7 שנות אחריות לרכב עם הקניה.

תודה על התגובה.

לאחר ביקור בכמה סוכנויות, לצערי הסוכנות של קיה אכזבה אותי.

הם כל חודש יוצאים במבצעים יפים לכל מני ארגונים גדולים במדינה, ומשאירים את הלקוחות הפרטיים עם הנטל במחיר שנובע מכל אותם המבצעים.

מה המחיר המינימלי לדעתכם שאפשר להוציא על כל אחד מהרכבים האלה עם האבזורים הבסיסיים (INSPIRE וPICANTO ידני)?

כדי שאני ידע לאיזה מחיר לכוון בדיוק ועל איזה מחיר בסוף כן "להתפשר" (תשלום מזומן).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה.

לאחר ביקור בכמה סוכנויות, לצערי הסוכנות של קיה אכזבה אותי.

הם כל חודש יוצאים במבצעים יפים לכל מני ארגונים גדולים במדינה, ומשאירים את הלקוחות הפרטיים עם הנטל במחיר שנובע מכל אותם המבצעים.

מה המחיר המינימלי לדעתכם שאפשר להוציא על כל אחד מהרכבים האלה עם האבזורים הבסיסיים (INSPIRE וPICANTO ידני)?

כדי שאני ידע לאיזה מחיר לכוון בדיוק ועל איזה מחיר בסוף כן "להתפשר" (תשלום מזומן).

שקלת גם את השברולט ספארק או סוזוקי אלטו ?

תוכל למצוא ספארק LT משנתון קודם מתחת ל 60000 אש"ח

וחוץ מזה הפיקנטו הידנית עולה 64.900 פלוס האגרה תגיע 65 פלוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה פשוט מאד: אתה נותן מקדמה של 2000 ש"ח בויזה או מזומן וזהו. יסבירו לך אח"כ מה לעשות כדי להעביר את הכסף. אל תדאג ואל תטריד את הראש היפה שלך בנושא. בעיקרון זו פשוט העברה בנקאית, אבל ברצינות: אל תתרכז בנושא הזה אלא בעד כמה הרכב מתאים לך וגם במיקוח.

לגבי החלק הראשון, פשוט תקבע כמה נסיעות מבחן.

לגבי השני : מתי שתחליט שאתה 100 אחוז רציני על רכב מסויים תעשה שיעורי בית טובים לגבי ההצעות של המתחרים (כלומר תנהל איתם, לפני, גם משא ומתן ) ועם זה תבוא למיקוח הסופי על הרכב שאתה רוצה. אין מה לעשות הצגות שאין לך כסף או שהרכב אולי לא טוב. יש רק דבר אחד שמפחיד מוכר רכב : שתיתן את הכסף שלך למוכר אחר.

תנסה להתרכז בהנחה כספית ואז תוכל להשלים או לעבור לצ'ופר כלשהו: אני דווקא לא הייתי הולך על חיישני רוורס או קודן (לא חושב שזה נדרש היום במכוניות קטנות) ועדיף מינימום התקנות מקומיות. הייתי מנסה ללכת על שנה רביעית של אחריות או טיפול ראשון בחינם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה פשוט מאד: אתה נותן מקדמה של 2000 ש"ח בויזה או מזומן וזהו. יסבירו לך אח"כ מה לעשות כדי להעביר את הכסף. אל תדאג ואל תטריד את הראש היפה שלך בנושא. בעיקרון זו פשוט העברה בנקאית, אבל ברצינות: אל תתרכז בנושא הזה אלא בעד כמה הרכב מתאים לך וגם במיקוח.

לגבי החלק הראשון, פשוט תקבע כמה נסיעות מבחן.

לגבי השני : מתי שתחליט שאתה 100 אחוז רציני על רכב מסויים תעשה שיעורי בית טובים לגבי ההצעות של המתחרים (כלומר תנהל איתם, לפני, גם משא ומתן ) ועם זה תבוא למיקוח הסופי על הרכב שאתה רוצה. אין מה לעשות הצגות שאין לך כסף או שהרכב אולי לא טוב. יש רק דבר אחד שמפחיד מוכר רכב : שתיתן את הכסף שלך למוכר אחר.

תנסה להתרכז בהנחה כספית ואז תוכל להשלים או לעבור לצ'ופר כלשהו: אני דווקא לא הייתי הולך על חיישני רוורס או קודן (לא חושב שזה נדרש היום במכוניות קטנות) ועדיף מינימום התקנות מקומיות. הייתי מנסה ללכת על שנה רביעית של אחריות או טיפול ראשון בחינם.

תודה על העצה והעזרה.

בנתיים קבעתי עוד נסיעות מבחן.

אעדכן פרטים בהמשך.

אשמח לשמוע עוד דעות וביקורות על הרכבים, בעיקר של אנשים שכבר רכשו את אחד הרכבים ומשתמשים בו תקופה. זה יעזור מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת הדלק שלהם דומה,איזה איבזור יש לקיה שאין ליונדאי?

למה אתה חושב שקיה יותר אמינה?

ואיזה עלות מול תועלת עדיפה בקיה?

7 שנות אחריות זה בהחלט מכובד,אבל רק אם אתה מטפל במורשה,ואתה משלם בהתאם.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד אנשים בבקשה?

יש למישהו מושג איך אני יודע מה תיהיה ירידת הערך של הרכבים? וכמה הם יהיו שווים בעוד 7 שנים (אני יודע שיש המון פרמטרים שלא ניתן לחזות שיכולים להשפיע על המחיר אבל אני שואל על ירידת ערך ממוצעת של רכבים מהסוג הזה)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...