Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לשדרג את הקומפוננט הנוכחי שלי. הסיבה היא כזו:

טוויטר אחד החל מעט לזייף והחלטתי להחליף את הזוג בMT23 חדשים. עם ההחלפה הזו בא התיאבון, ואני מתכנן לשדרג גם את המידבאסים.

מה שמפריע לי כיום במערכת זה צלילי המידבאס הנמוכים. כלומר, המידבאס מפיק צלילי מיד מדהימים (MOREL בכל זאת), ווקאל של אישה ושל גבר שניהם נשמעים מדהים, גם גיטרות ובכלל מופעים אקוסטיים נשמעים מעולה, מפורט ודינאמי. עם זאת, כשאני רוצה לנגן שירים עם יותר מידבאס, כמו רוק, ראפ וכו', אני מרגיש חוסר רציני בבאס מקדימה, ובכלל באיטיות מסוימת של האלמנט, בפאנצ'יות של תדרי 80-120 הרץ בערך.

אני רוצה לשדרג הפעם למידבאסים שיתנו לי את ההרגשה שכל קיק של תופים כאילו היה ממש לידי.

אני בדקתי מספר אפשרויות, כולם מייבוא מחו"ל, ביניהם DLS Gothia 6.2 (סט שכולם משבחים אותו, ומאוד מגרה שכן יש לי גם סאב נורדיקה שלהם),650 Legatia, Mille, Dynaudio esotar וכן רמקולים פחות שיגרתיים לרכב כמו SS 18WU/4741.

בנוסף, יש לי אופציה לקנות מידבאסים מהארץ של מורל סופרימו, הידועים של הFatLady, במחיר של כ2000 ש"ח.

מכולם, אני הכי מעוניין ללכת על הGothia, שכן בא לי קצת לגוון ממורל, אני כבר דורות רבים איתם ומאז ומתמיד צד המידבאס היה החלש שלהם. עם זאת, רבים אומרים שאין על הצליל שמפיקים הEsotar, ואין על המידבאס שמפיקים הלגאטיה.

אני חייב מכם עזרה בהתלבטות. אין דרך כמובן להאזין לרוב הסטים הללו, אז אני מסתמך על נסיונכם.

כמו כן, עצות לגבי מחירים וחנויות לרכישה של הסט\המידבאסים.

תודה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה אוהב את מורל לא הייתי ממהר להחליף

במיוחד לאור העובדה שלא מיציתה את כל האופציות מבית מורל.

עושה רושם שמה שאתה מחפש זה מורל אילייט 603.

אם אתה מחפש שידרוג 2WAY אקטיבי

הייתי שוקל את המידבאס מורל סופרימו שהצעתה

או הולך על הייבירד אודיו L6SE שהוא אלמנט עם טווח תדרים רחב שיודע גם לתת נמוכים כמו שצריך.

כמובן שבידוד הדלתות או אף בניית תיבות

הכרחי לצורך העניין.

פורסם

הי אלון - אתה מוזמן לשמוע אצלי ברכב לגטיה L6SE

ודרך אגב יש לי למכירה זוג L8V1 - אם הרכב בחתימה שלך הוא הרכב המדובר וזו טויוטה - יש מצב שיש לך הכנות ל6*9 בדלתות ואז גם יכול להיות שL8 יכנסו לך בלי בניות בדלת.

לאליקו - שהוא בעצם היה היבואן של HAT בארץ נשאר עוד זוג אחרון אם אני זוכר נכון של L6 רגילים והמחיר יהיה זול יותר מאשר לקנות אותם כיום בחו"ל מהסיבה שהמחירים של HAT עלו מאוד בשנים האחרונות הודות לביקוש הרב שנוצר להם.

אתה יכול לבדוק באתר הדילר הרשמי שלהם בארה"ב ולראות בעצמך 12velectronics

הודעה פרטית לאליקו או אם תרצה את הטלפון שלו - אליי בפרטי.

עכשיו - לגבי מוראל ולגבי מה שרשמת לגבי תחושה של איטיות או אולי יותר נכון "כבדות" מסויימת - בעיקר עניין של כוונים לדעתי - אולי בעיית טיימינג בין האלמנטים שצריך לבדוק אבל כן - הם יותר וופרים מאשר מידבאסים.

הסיבה העיקרית לכך שאתה לא מרגיש מהם הרבה באס היא כנראה עבודה בנפח לא מתאים - האילייט מתאימים לעבוד בתיבות אטומות קטנות יחסית בין 8 ל12 ליטר שם הם נותנים את מיטב הביצועים שלהם.

במידה והדלתות הקדמיות לא מבודדות אז בכלל אין על מה לדבר על שדרוג רמקולים - קודם תבודד את הדלתות הקדמיות אח"כ תבדוק אם יש צורך לשדרוג.

לגבי הדיינא-אודיו - מכל מה ששמעתי עד עכשיו, לא בטוח שתתחבר אליהם, אמנם הם בהחלט רמקולים TIER 1 והם מהעצמתיים ביותר שתוכל למצוא אבל האופי שלהם בעיניי קצת יותר "יבש" או חסר חום לעומת האילייט - אם כבר אז בהחלט הייתי ממליץ על סקאן ספיקים - אתה תתאהב בהם אם אתה אוהב את המוראל.

הסופרימו הם רעיון טוב אבל יותר במובן של שיפור הקצה העליון מאשר שיפור הקצה התחתון - שדווקא אותו אתה רוצה לשפר ולכן אני בספק אם הסופרימו יהיו שווים את ההשקעה.

שוב, אם אתה רוצה לקבל מושג לגבי הL6 ואיך הם נשמעים - אתה מוזמן לשמוע אצלי.

דרך אגב - הם עדיין מוגברים על הJBL בחתימה? - כמה הוא מוציא לערוץ?

עריכה - לאחר קריאה נוספת אני מבין שמדובר בוופרים של הייבריד אוביישן - אם כן - המגבר מספיק חזק אבל צריך לוודא שהדלתות שלך אכן מבודדות לפני שאתה עושה כל צעד נוסף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

במידה ואתה שומע מוזיקת רוק,אלקטרוני,הסגנון הזה מהיר מדי כלפי מורל,במיוחד על הטוויטרים,הם יותר מיועדים לעבודה איטית יותר ולכן אתה מרוצה גם מהם בשירי הווקאל בעיקר.

לדעתי ממליץ לך למכור את הסט ולהחליף לסט קומפוננט שלם,זה ירים את המחיר בכמה אלפים אך לדעתי יהיה משתלם.

לא שמעתי את ה DLS שציינת לפני כן אך קראתי ביקורות טובות עלייהם,המילה סט נהדר(צריך רק לדעת איך לרסן את הטוויטר שלו) הוא סט מהיר וחד.

כל השאר גם יתנו לך את מה שאתה מחפש כנראה,רק לא כל סט תוכל להרשות לעצמך כלכלית (כמו הESOTAR)

כמו כן קח בחשבון שאם סטאפים כאלה ככל הנראה תצטרך לשדרג את המגבר למשהו קצת יותר ברמה שלהם.

Scan Speak

פורסם

עד כמה שידוע לי וכמה שאני מכיר את דינאודיו הם גם כן צרכים תיבות. אחרת זה בזבוז של כסף.

אם אתה רוצה מהירות ופאנץ', ממליץ לבדוק על BRAX 6.1 PP

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

מה שבטוח, לא הייתי קונה דינאודיאו כאשר לא מתוכננות טיבות.

דווקה בראקס PP נותנים עבודה מצויינת כמידבאסים ושווה להתעניין.

לא שמעתי עדיין תגובות שליליות על הטויטרים שלהםץ כמובן עניין של טעם.

יש אופציה של ETON, אני מאוד אוהב את הסטים שלהם. מידבאסים מצויינים וטויטר משי, לי לפחוט הייה את CX280 ואני הולך לחזור אליו בקרוב.

מידסאס משרי ונעים, מהיר גם כן.

בני, אתה מדבר על בראקס עם טויטר מהסט שאני אמרתי?

בכל מקראה, אני הייתי לוקח בחשבון את אופן ההתקנה שסט דורש. בחלק מהפעמים התקנה נכונה יכולה לעלות פי 2 מהסט עצמו.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני חושב שהוא כתב את ההודעה עם הסטטוס הזה ומקסימום - מה הבעיה לפתוח יוזר חדש? אני לא רואה את ההגיון בלהתייחס לחסימת יוזר וירטואלי כ"ניצחון" חינוכי כלשהוא - מאחורה מסתתר בן אדם אמיתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

וואו, אני בשוק, איך הגעתם לכל המידע הזה??

כאחד ש"חי" שנים עם סקינים (מ2005) ושמע בערך כל רמקול HIGH-END בארץ, אני מוכרח לציין שברגע ששמעתי את האיזוטר ואפילו בתנאים לא אופטימליים חטפתי אותו, יבש לעומת מורל אילייט? :-) :-) :-) איפה שמעת אותם? והאם היה קיר גבס חוצץ בינך לרמוקלים? :-)

לגבי תיבות, בסט 3-WAY המיד-ריינגים חייבים תיבות (E430), בדומה לרוב רמקולי (מיד) בתצורת פיסטון לרבות סקאן ספיק, תזיס, סינפוני, מיקרו פרסיז'ן וכו.. כמובן שקיימים חריגים שעובדים בFREE AIR כדוגמת הייבריד אודיו L3SE אבל עם כל האהדה שלי למותג זה ממש לא באותו הלבל. (אגב, אם מישהו מחפש L8V2 חדשים ומידים L3PRO דום, יש לי למכירה)

המיד-באסים של הדינאודיו E650 יורדים יחסית מאוד נמוך (עבור רמקול 6.5), השדרוג היחיד שאנשים מבצעים לסט הנ"ל הוא החלפת הE650 באיזוטק 182 וגם זה רק בתצורת 3 חלקים כיוון שה650 עולה נהדר והאיכות שלו גבוהה יותר, אבל בשדרוג הנ"ל מקבלים תחום תחתון חזק יותר, שוב, החלפת 6.5" ב10" לא עניין של מה בכך!!!

מה שכן, הדגמים הישנים של האיזוטק (סדרה נמוכה) עבדו פחות טוב בדלת ולכן הוחלפו, כל הסדרה החדשה עם המספר 2 (162, 172, 182...) באחדות כבר עובדים מעולה בנפח דלת.

טוב, אם פותח השרשור עדיין קורא ,קח בחשבון שמדובר בסט שעלותו כמעט 4000$ בחו"ל, אני מאמין שהיבואן המקומי מוכר אותם בין 20-30 אלף שח... הסקינים לעניות דעתי זה הרמקול הכי HIGH END משתלם שקיים , רק חשוב לקחת בחשבון 2 דברים:

1) במידה ואתה מחליט לעבוד עם ה18W האימתני והמוכר, כיוון שמדובר בוופר נטו, אתה מחוייב לרכוש גם מיד-ריינג, לתצורת 2 חלקים יש מיד-באס בגודל 5.5", לא שמדובר ברמקול עם הספק חלש אבל הוא רחוק מאוד מה7".

2) למידריינגים של סקאן ספיק הענות OFF-AXIS גרועה (בכלל, לרוב האלמנטים שלהם) כלומר תהיה חייב להתקין אותם כלפי מושב הנהג ובנוסף הם דורשים תיבות.

לדעתי, אל תיבהל מההתקנה של הסקינים, 2 המתקינים המפורסמים בפורום כבר לעסו וירקו את ההתקנות שלהם בכל רכב ובכל תצורה, רמקול מדהים לכל הדעות, אם לא הייתי מתאהב באיזוטר הייתי מתקין סקינים שוב, רמקולים שבאמת גורמים לך לחייך בכל נסיעה.

עריכה: עכשיו אני שם לב שמדובר בבחור שקנה ממני את הנורדיקה, תרגיש חופשי להתקשר, אשמח לעזור לך.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי fastgt
פורסם

מה שאני עדיין לא בטוח בו זה עם הוא עם מידבאסים של אילייט או של הייבריד אוביישן.

אם זה ההייבריד, קודם כל לבודד הדלתות ורק אחרי זה להחליט מה הלאה.

ולגבי ה6se הם מעולים, לא הייתי סגור על מכירת הL8, אחרי שהם נפתחו, אני שלם לחלוטין עם ההחלטה :-)

רועי, תתכונן לטלפון בפעם הבאה שאני בחולון! חייב לשמוע מה הולך אצלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

fastgt אני רואה שיש לך ניסיון עם SCANSPEAK

האם תוכל לאזור לי

אני מנסה להרכיב סט אקטיבי (2 וא 3 חלקים?)

ומסתכל על שילוב של

Revelator 18W/4531G01, Illuminator D3004/602000

השאלה עד כמה נמוך Revelator 18W/4531G01 יכול לרדת כאשר מותקן בדלת? ומה ההספק הנומינלי שלו?

תודה!

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

פורסם

כפי שרשמתי ה18W מדהים, הבעיה היא לא בכמה הוא יכול לרדת, נהפוך הוא, כמה הוא יכול לעלות וזה לא הרבה ולכן תצטרך לרכוש את המיד (12M) או את הדיסקברי החביב (10F) שזול משמעותית אבל פחות איכותי, לגבי יכולת הספיגה הסר דאגה מליבך, כבר ראיתי את האלמנט הזה עם הגברה של 300W RMS וגם עם 100W ובשניהם הוא עובד מעולה.

פורסם

תודה.

הסתכלתי דווקא על 10F.

אבל בהתחלה חשבתי להרכיב 2 WAY לראות איך זה הולך ואז להתקדם ל 3WAY במידת הצורך

הם לא בנוים לרכב? איך הם מבחינת עמידה בחום ורטיבות?

וגם בגלל שזה לא רמקולים נפוצים אין כל כך אפשרות לשמוע אותם לפני..

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

• תוכן חדש...