Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יותר מחצי שנה התחילה להידלק לי נורית הטעינה חלש כשאני מדליק איוורור , איך אני בודק איפה הבעיה? יש לציין שהמצבר (שנפ) בן 4/5 שנים ונסע בערך

40,000

:-P
פורסם

לםי מה שאתה כותב כניראה זה המצבר.. תגיד תודה שהחזיק לך כלכך הרבה זמן..

בשביל להיות בטוח אתה יכול לקחת אבומטר לשים על הפלוס מינוס של המצבר במידה והוא נותן מעל 13.6וולט כשהוא מונע האלטרנטור תקין

מקווה שעזרתי

פורסם

הייתי פעם במוסך והוא בדק ואמר שיש טעינה של 14.5 אם אני זוכר נכון והוא אמר שזה בעייה באלטרנטור וכשאמרתי לו להחליף הוא אמר לי חכה עד שיגמר, לבנתיים העסק עובד יפה כבר הרבה זמן...

פורסם

מתח טעינה מכסימלי מותר הוא 14.7 וולט, כך שגם בזמן הבדיקה האלטרנטור היה תקין לחלוטין. וודאי שהבעיה במצבר, תצדיע לו על

התקופה הארוכה ששירת אותך ותתחדש עם מצבר חדש לכבוד ראש השנה

פורסם

רגע רגע

להזכיר, השאלה:

לפני יותר מחצי שנה התחילה להידלק לי נורית הטעינה חלש כשאני מדליק איוורור , איך אני בודק איפה הבעיה? יש לציין שהמצבר (שנפ) בן 4/5 שנים ונסע בערך

40,000

התשובה לשאלתך היא שהסיכוי הגדול ביותר [לפי הסדר הנראה על פניו דרך המסך והמקלדת] הוא כדלקמן:

א. מפלי מתח בין הסוויץ' ולוח השעונים בהזנת המתח לנורית הביקורת שבלוח השעונים, מפל מתח שגובר עת הפעלת המאוורר הפנימי. יש לבדוק זאת ואם אכן כך, נראה שעדיף לא לטפל.

לחילופין:

ב. יתכן שהבעיה באלטרנטור וליתר דיוק , בפלטת המיישרים הקטנים באלטרנטור. לא משהו דחוף לטיפול כבר היום.

ג. הסיכוי לבעיה במצבר היא במקום השלישי דווקא, ובכלל, הסיכוי שזו הבעיה- נמוך ביותר. אחוז המקרים שנורית בקורת דלקה בגלל בעיה במצבר במהלך כל

הבדיקות שעשיתי לאורך השנים , שאפה לאפס המוחלט ביותר.

את המצבר אני ממליץ לך להחליף מצבר עקב גילו המופלג.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני!

תודה רבה על התשובה המפורטת!

לא הבנתי את אפשרות א', תוכל להסביר בשפה פשוטה וארוכה יותר?

אם אכן זו התקלה, מה ההשלכות?הנורה נדלקת סתם או שהמאוורר זולל חשמל?

לפני שנה החליפו לי מפוח, יכול להיות שעשו שגיאה בהתקנה?

באמת מוזר שרק כשהמאוורר דולק נדלקת הנורת טעינה, אני מניח שהאורות לא צורכים פחות חשמל...

לגבי אפשרות ב', אני אוכל לתקן לבד או שזה מסובך?

תודה מראש!

פורסם

על-מנת לבדוק את הדברים הנכונים שכתב דני עלייך להצטייד בציוד בדיקה בסיסי כמו רב מודד וידע בבדיקות חשמליות.

החלפת דיודות יישור או דיודות עירור זו עבודה לבעל מקצוע ולא עבורך.

גש לחשמלאי רכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדוק מתח טעינה , בדוק על כמה המצבר עומד אחרי לילה לפני ההתנעה, טעינה של 14.5תקינה על הגבול אצלי ב 205 זה היה 14.8 והרכב נסע שנים על שנים .

לגבי מצבר , יש באוטו דיפו מצבר של HIENERGY שעולה כמה פרוטות קנה אותו אצלי החזיק יותר מ 4 שנים עד שהרכב הושבת. לא צריך להשקיע בכל מיני מותגים שמותגים .

אם אתה ירושלמי דבר איתי בפרטי .

חג שמח לכולם.

פורסם
...

א. מפלי מתח בין הסוויץ' ולוח השעונים בהזנת המתח לנורית הביקורת שבלוח השעונים, מפל מתח שגובר עת הפעלת המאוורר הפנימי. יש לבדוק זאת ואם אכן כך, נראה שעדיף לא לטפל....

דני!

תודה רבה על התשובה המפורטת!

לא הבנתי את אפשרות א', תוכל להסביר בשפה פשוטה וארוכה יותר?

אם אכן זו התקלה, מה ההשלכות?הנורה נדלקת סתם או שהמאוורר זולל חשמל?

לפני שנה החליפו לי מפוח, יכול להיות שעשו שגיאה בהתקנה?

באמת מוזר שרק כשהמאוורר דולק נדלקת הנורת טעינה, אני מניח שהאורות לא צורכים פחות חשמל...

לגבי אפשרות ב', אני אוכל לתקן לבד או שזה מסובך?

תודה מראש!

הנורית הקיימת בלוח השעונים נדלקת חלש כאשר מצידה האחד היא מקבלת [בעת שמנוע פועל והטעינה תקינה] פלוס. מצידה השני היא גם מקבלת פלוס ממתח אחרי סוויץ' /מתח אחרי סוויץ' בלוח השעונים, ומכאן המצב שהיא כבויה. פלוס משני צידי הנורית לא ידליק אותה וזה סימן לטעינה תקינה.

ברכבים מהסוג שלך ומערכות בקרת טעינה מהסוג הזה, לאחר שנים רבות ישנם מפלי מתח.

הסיבה לאפשרות שהנורית דולקת במצב א' אינה בעיה בטעינה כלל ועיקר.

הבעיה הינה הפרש מתחים. ב א' יתכן מפל מתח בלוח השעונים ו/או בהזנת מתח לנורית הביקורת בצד של הפלוס אחרי סוויץ' ואז נורית הטעינה מקבלת מתחים שאינם שווים מה שמדליק באופן חלש את הנורית.

אפשרות ב' נוספת הינה בעיה במנגנון כיבוי הנורית באלטרנטור שדווקא משם יש "מפל מתח".

לדעתי לא קיימת ברכב בעיית טעינה . גם במצב של אפשרות ב' הסיכוי של בעיית טעינה אמיתית, נמוך ביותר.

לעניין אפשרות א' , -- טיפול בנפילות מתח הינו מיותר.

לגבי אפשרות ב' -- החלפת גשר דיודות הינה פעולה למי שמנוסה וככל שאין בעית טעינה אמיתית, נראה שגם עדיף לא לנגוע כרגע אלא אם ממש זה מציק לך ויש לך שקלים מיותרים.

בכל מקרה כדאי לבדוק עם מכשור שהטעינה במיטבה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...