Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי המון הודעות כאן בפורום, וכמו רבים מכם אני מבין שההחלטה לקנות רכב חדש כשיש רכב קיים תקין היא לא החלטה כלכלית נכונה.

אבל מתישהו הרי צריך להתקדם.

ככל שממתינים יותר ערך הרכב יורד, ואז מוכרים במחיר נמוך יותר, ואז צריך להוסיף יותר כסף כדי לקנות את הרכב החדש.

ואם מחליפים לעיתים תכופות, אז הרגשת "בזבוז" הכסף יותר מציקה.

יש לי רנו קליאו 2011 ידנית שאני מאוד אוהב.

אבל נמאס לי מהידני. הנסיעות שלי הן בינעירוניות ומרובות פקקים.

באופן אישי גם האבזור כבר לא מספק אותי ואני מחפש להשתדרג. (בנוסף מפריע לי שהיא רועשת במהירויות גבוהות... וכו').

בדקתי כמה מכוניות סופר מיני אוטומטיות, והכי אהבתי את הפיאטסה 2014.

חלק גדול ממקבילותיה לא מהוות בהכרח שדרוג מהותי מהקליאו שלי.

יש לרנו קילומטרז' מאוד נמוך (כ-17000) וגם אם אצליח למכור את הרכב שלי ברף העליון של המחירון- עדיין יש תוספת גדולה לפיאסטה חדשה נגיד.

לקנות רכב יד שניה משנתון מקביל (2011) לא באמת יהווה שדרוג (לא מבחינת מנוע, ביצועים ואבזור). אני צודק?

אשמח לשמוע דיעה של אנשים שהיו במצב דומה.

תודה!

פורסם

יש לך מכונית שהיא למעשה חדשה. אישית לא הייתי מעלה על דעתי להחליפה.

הגישה ש"ערך הרכב יורד וצריך להוסיף יותר כדי להתקדם" שגויה. אתה צריך לעשות חשבון מה ירידת ערך הרכב לשנת החזקה בו, ולהוסיף את עלות התחזוקה השוטפת והתיקונים. ברכב צעיר ירידת הערך גדולה אולם התיקונים מועטים, בשלב מסויים ירידת הערך מואטת אבל עלות התיקונים עולה. ובעלות תיקונים אני לא כולל רק את עלות הביקור במוסך, אלא גם את הזמן שאתה מבזבז לורץ זה או הנזקים בגלל רכב תקוע. בקצב שאתה צורך קילומטרים - כ-6000 בשנה - יקח די הרבה שנים עד שעלות התחזוקה תהפוך את החזקת הרכב ללא כדאית.

מבחינת ירידת ערך נטו הרי שהירידה הגדולה ביותר היא בשנה הראשונה, והולכת ופוחתת ככל שהרכב מזדקן. לכן, מבינת עלות ירידת הערך נטו לשנה ההפסד קטן יותר ככל שהרכב מזדקן.

אילו אני במקומך אני מחזיק בקליו לפחות עוד 3 שנים וסביר שעוד 7, ומחליף אותו באחד משני מצבים:

1. מתעורר צורך ברכב בעל תכונות אחרות - למשל עקב הרחבת משפחה או לצורכי עבודה.

2. עלות התחזוקה או אמינות הרכב הופכות בלתי נסבלות.

מה שכן הייתי עושה - מוצא דרך לחסוך סכום דומה לירידת ערך הרכב, על מנת שכאשר תגיע לצורך בהחלפתו הסכום יעמוד לרשותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...