Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מתלבט אם לקחת ליסינג, ניסיתי מחשבונים ברשת, הם לא לוקחים בחשבון את כל התמונה. יוצא לי פער גדול מדי לטובת רכב פרטי, אשמח לעזרתכם - מה אני מפספס. והרי החשבון: אני לוקח את המצב כיום ובעוד 3 שנים, מתעלם מהיוון / ריביות.

אני נוסע בגולף 2010, 1.6L, הדלק עולה לי בקירוב טוב 820 ש"ח לחודש.

אם אקח ליסינג אאבד את הוצ' נסיעה שהם 2640 אחרי מס שולי, נזק נוסף הוא שווי מס 2.48% מערך הרכב ואני מניח שבנטו יצא 1265 ש"ח.

עד כאן אני ברווח של 3085 ש"ח מדי חודש לטובת הפרטי.

אם אקח ליסינג אמכור את הגולף עכשיו במקרה הכי גרוע ב-58k*.

אם לא, עלויות האחזקה (צמיגים, טיפולים+תיקונים+טסט וימי חופש כתוצאה מהם, ביטוח) מסתכמים ב-29k ל-3 שנים.

בסוף התקופה הרכב עם 117kkm על השעון (בן 7 שנים יהיה), שזה פחות מ-18 אלף ק"מ לשנה, אפשר למכור אם יישמר יפה ב-27k (פחת של 15% מינוס בעיות מכירה/שוק חלש).

בחשבון הסופי ל-3 שנים, יוצא יתרון של כ- 51000 לטובת פרטי**.

*סיבה אחת ליתרון הפרטי היא שמחירו כמעט שליש מרכב הליסינג.

**לא נלקח בחשבון לטובת הליסינג, חסכון כאבי ראש.

si vis pacem, para bellum

פורסם

אני חושב שעשית קצת מיקס בחישובים,או שלא ממש הבנתי אותך נכון.

ברכב פרטי אתה צריך לקחת בחשבון: עלויות אחזקה שוטפות,דלק,ביטוחים,והוצאות חד שנתיות,בנוסף- הסכום של הרכב שאינו אצלך בבנק מושקע בריבית מינימלית,וכן ירידת ערך כל שנה שהוא אצלך. אחרי זה תוסיף את כאב הראש... כמה כל זה יוצא לך לחודש לפי החישובים?

ברכב ליסינג יש תשלום חודשי שיורד לך מהנטו (ואולי הפרשות פנסיה שיורדות מעט בגלל שיש מקומות עבודה שהשכר בסיס משתנה בהתאם לרכב), וכן לבדוק שווי שימוש = כמה מס תשלם על הרכב. (וכמובן אם התנאים של הליסינג כוללים השתתפות עצמית כלשהיא או הגבלת ק"מ), וכן תוסיף שטיפה חינם וכדו'.

עכשיו תשווה כמה יצא מכל אחד מהם לחודש,ותראה לאן נוטים המאזניים... ואם ההפרש לא גבוה מידי לטובת הרכב הפרטי- כאב הראש של אחזקה פרטית לא שווה את ההפרש הקטן.

פורסם

לא חושב שיש מיקס, אפשר לחשב ביותר מדרך אחת. למשל דמי נסיעות לקחת כרווח במקרה של פרטי או כהפסד במקרה של ליסינג.

החישוב ערוך בדיוק כמו שכתבת מלבד ההיוון, ריבית דריבית על 50k למשך 3 שנים ב4% שנתי זה 6k;

אחת לשבועיים שטיפות ל-3 שנים זה בין 2000 ל-2500 ש"ח.

תודה, נשאר עם הפרטי בינתיים.

si vis pacem, para bellum

פורסם

לא חוכמה להשוות רכב בן 4 לרכב חדש בעסקת ליסינג.

בדר"כ ההשוואה היא בין רכב חדש אל מול ליסינג, ואז ההוצאות די דומות כתלות בק"מ שהרכב עושה ובירידת הערך.

אם טוב לך עם הגולף - תישאר איתה. זול יותר זה בטוח יהיה.

פורסם

אתה מציג את הנתונים בצורה שקשה לחשב, תן את הנתונים הגולמיים, אל תעשה את החישוב נטו על כל נתון.

תכניס את הכל לגליון הזה, הוא מתחשב בכל הפרמטרים. את השורה התחתונה תשקלל 'רגשית' - האם ההפרש מצדיק את היתרונות שלא ניתנים לחישוב כלכלי,

כמו שקט נפשי, נסיעה ברכב חדיש וכו'.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה מציג את הנתונים בצורה שקשה לחשב, תן את הנתונים הגולמיים, אל תעשה את החישוב נטו על כל נתון.

תכניס את הכל לגליון הזה, הוא מתחשב בכל הפרמטרים. את השורה התחתונה תשקלל 'רגשית' - האם ההפרש מצדיק את היתרונות שלא ניתנים לחישוב כלכלי,

כמו שקט נפשי, נסיעה ברכב חדיש וכו'.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

יפה אמרת

פורסם (נערך)

בוא ואעזור לך:

עלות ליסינג לפי מה שרשמת הינה 3,900 ש"ח, זה נשמע קצת יקר , אתה בטוח ? אתה בטוח שכל המספרים שלקחת במונחים של נטו ? כששיקללת מס שולי הוספת גם 12% ביטוח לאומי ?

עלות רכב פרטי, כאן התחשיב שלך נוטה לצמצום.

ירידת ערך ב 3 שנים, תיקח 40% , לדתי אתה אופטימי לגבי המכירה.

לא כללת את מחיר ההון, שזה התשואה שתשיג על הכסף ממכירת הרכב.

לא כללת אפשרויות להוצאה גדולה בתיקונים, מנוע, גיר, טורבו, מחשב... חו"ח גם זה יכול לקרות

אני מעריך שבסופו של דבר צפוי חיסכון של 1000לחודש שב 3 שנים יתנו לך חיסכון של כ 36,000 ש"ח, שזה בערך המחיר של ליסוע ברכב חדש ללא דאגות לעומת נסיעה ברכב ישן, טיפול בתיקונים, טיפולים, צמיגים, מצבר, מנורות, ניקיון וכו'

עם נסועה ודרישות כמו שלך אני ממליץ לך להישאר עם הרכב שלך.

אם היית נעול על רכב חדש אולי היה שווה לך ליסינג, אפילו אם היה יוצא טיפה יקר יותר.

הערה: תיקנתי כי לא הבנתי בהתחלה את התחשיב, בקריאה שנייה ירד האסימון.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני גם עשיתי חישוב לא מזמן, אצלי ההשוואה היא קנייה של רכב חדש 0 ק"מ מליסינג לעומת אותו הרכב בליסינג ממקום העבודה.

ההבדל לטובת הפרטי היה 350 ש"ח על נסועה גבוהה יותר משלך.

רוב ההוצאה החודשית כיום היא על אובדן הערך של הרכב. אם מלכתחילה באופן פרטי אתה מתכוון להחזיק אוטו משנת 2010, אובדן הערך הצפוי נמוך בהרבה וזה משפיע מאוד לטבת רכב פרטי.

לא הצלחתי לעקוב בדיוק אחרי החישוב שלך, אבל מהנתונים שנתת אני מעריך שאם תיקח ליסינג תשלם 900-1000 ש"ח יותר בשורה התחתונה, כל חודש.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...